X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, podziwiam Cię, że sama z dziećmi do lekarza chodzisz ☺

Jesteśmy zdania, że na tym etapie dziecku słodycze do szczęścia nie są potrzebne. Oczywiscie nie chcemy robić z niej odmieńca,który w przedszkolu na urodzinach dowie się co to tort. Sama jej daje herbatnika, czy biszkopty,albo coś spróbować jak sama jem, ale nie chce żeby co chwila coś podjadała, nawet o czyjejś oblizanej łyżeczce nie mówię. Tylko jak przemówić ludziom, żeby tak nie robili?

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:p

Majowa, moja mama tak robi, ze daje ze swojej lyzeczki, zwracam jej uwage za kazdym razem, ale slabo dociera...
    Co do innych osob to raczej nikt nie probowal nic dawac Kamilowi, ale co do slodyczy jestem cieta, poki co wole jak je owoce, ktore i tak maja wystarczajaca ilosc cukru :p Raz na jakis czas dostanie troche loda, ale nie takiego sklepowego i tyle ze slodyczy :p A no i pare razy dalam mu żelki te z Rossmanna bez dodatku cukru, ale to tez okazyjnie ;)

Znowu mialam porabanw sny jakies :/

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    dzis miałamm Zuzie :) a chłopcy grzeczni(zwłaszcza w miemaniu innych pacjentów)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kategoraczynie zabraniam dawać słodyczy i chipsy i wszyscy słuchają. Co nie znaczy że np ode mnia nie probowal ciast czy ciastek, ale ja dam gryza a nie całą paczke.
    Ogólnie wśród znajomych jestesmy dziwolagami, bo wiekszosc dzieci do 3 lat je cuksy, chipsy, zna smak coli. Ja jestem zdania ze zdazy sie tego najesc a teraz nie jest mu to potrzebne.
    Ostatnio byl znajomy z 6 letnia corka ktora oczywiscie z tabletem przyklejonym fo reki nawet jak nic nie robi i paczka chipsów, oczywiscie dam mu sprobowac (ojciec dziecka)... nie zdazylam nawet zareagowac, mlody juz w reku. Na szczęście niezasmakowalo.
    A co do karmienia swoja łyżeczką, moja mama regularnie dostaje za to i czasami sie nawet obraza...

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tym dokarmianiem i dawaniem dupereleli walczę z moją mamą. Ale się czasem nawkurzam 😫. Ja staram się ograniczać słodkości do minimum. Coli jeszcze starsza nigdy nie piła. I oby tak najdłużej zostało. Sama często wybiera wodę zamiast soczku 😊.

Złożyłam wniosek na dowód dla małej. Może jakas wycieczka dalej się trafi. Na każdym zdjęciu mała uśmiech od ucha do ucha 😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 19:19

Cola87, kamciaelcia, Katy, pawojoszka, kattalinna lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pytają czy mogą coś dać. Sami damy mu czasem coś na zasadzie spróbowania od nas ale też staram się żeby cukru miał jak najmniej. Pani że żłobka mówiła żebym była 13.30 dzisiaj po młodego. Dziś próba z pierwszą drzemka. No a ja już czekam jak głupia w okolicach żłobka i odliczam te pół godziny. Matka wariatka 🤣

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga śmieszek ☺️ kochana 😍

jangwa_maua lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zrobiła się bardzo wesoła. Chociaż ma teraz też gorszy czas. Ciągle tylko na ręce i się przytulać. Ale jak chodzi na dworze to do wszystkich się śmieje, wszystkim macha i mówi "czeee 😂.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loze już jest
    Wietrzy się
    Podnozkow pod nóżki nie potrzeba i zdarzylam wprowadzic zwrot
    Zawsze to 70zl zaoszczedzone 😉
    Materac srednio twardy
    Chlopcy testowali hihi

A u Malgoni mąż właśnie kładzie róż 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 05:21

kattalinna, pawojoszka, Katy lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia trochę różu się Wam przyda 😁 mój pospał w żłobku 20 min. I tak nieźle bo myślałam że nie zaśnie. Potem już nie spał, na spacerze może z 5 min zasnął na chwilę i teraz nie chce spać. No trochę nam ten żłobek rozregulował dzień. No i trzyma się jednej pani bardzo, jak od niego odchodzi to płacz. Nawet z nim jadła swoją kanapkę i jak to moje dziecko wyzebralo jeszcze od niej kawałek. No wioche straszna robi 🤣

kamciaelcia, Asix, kattalinna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola moj z tą ciocia mial to samo. Wybral jedną, siedzial ciagle na niej wszystko byle z nią. Podobno to norma😉

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jaki mialas wozek dla chlopcow na poczatku? W sensie ten z gondola? :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że z tym dokarmianiem to czesty problem, jak to mówi mąż "różnica pokoleń" i każdy myśli, że robi najlepiej.
    Pawojoszka, właśnie mnie bardzo brzydzi jak ktoś daje jeść ze swojej łyżeczki,bo nie wiadomo,kto co ma, a dla dziecka może być groźne. W ogóle ohyda.

Cola, dzieci na początku szukają "przyjaznej osoby" bo czują się niepewnie. Za jakiś czas Adaś przyzwyczai się do dzieci i pewnie chętnie będzie się bawił ☺Wiem, łatwo mówić.

My po usg I trymestru,wszystko dobrze,lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń ❤ najważniejsze. Na 80% Zuzia będzie miała siostrzyczkę ☺ mąż mówi, że od zawsze miał przeczucie, że będzie miał córki. Cieszymy się, chyba dopiero do nas dotarło, że znowu będziemy rodzicami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 20:36

Asix, Katy, kattalinna, jangwa_maua, kamciaelcia, pawojoszka, Wowka, wariancja, Feeva, D_basiula, Ewciaa83 lubią tę wiadomość

• olciabos Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, Zosia spala dzisiaj 30 min w zlobku.. A potem godz lezala i odpoczywala bez placzu. Dzisiaj bylo jeszcze trochę placzu, i lepiej jadla. Nie spala juz w domu, tylko na noc poszla szybcirj bo po 18. Poprzednia noc od 19.30 do 6.30 bez poudki, bez kręcenia itd.. Spala tak bo pewnie mega zmęczona.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy
    Pytasz o pojedynczą czy podwójna?
    Emilka i Piotrek jeździli w camarelo carera-wielka gondola
    Patryk-z racji że wiosennno -letni w gondoli nano do wózków Jane (mam jane crosswalk i dokupilam gondole-mniejsza, ciensza, skladana na plasko, idealna na lato)
    W wozku podwojnym przewozi się albo w dwóch spacerowkach albo leżące (W miekkiej gondoli wkladanej do takiego tunelu) I siedzące. Ten wozek to phil &teds
    Kupilam uzywany ale gdybym wiedziala że znów pojawi się dzieciatko, zainwestowalabyn w nowy-mialby wiecej bajerow

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa gratulacje, super dziewczynki są urocze no i macie już wszystko po starszej. Jakieś pomysły na imię?

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa gratulacje drugiej coreczki :)

Kamcia, chodzilo mi o podwojny, raczej nie widzę Kamila dreptajacego dzielnie na spacerach 😂 Zadowolona jestes ogolnie z niego?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysłów na imię raczej brak. Mąż kiedyś mówił, że jak będzie druga córka to może Zosia,teraz mu się ta Pola wkręciła. Jeszcze się nie nastawiam na 100% bo to za wcześnie na pewność płci. Mi się podoba Julia albo Lilianka, ale mąż nie chce bo mu się kojarzy z naszą koleżanką. Dajcie pomysły, jakie imię pasuje do Zuzi(z nią nie było problemu bo od lat wiedzieliśmy, że tak nazwiemy córkę)☺

edwarda20 lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa mi się podoba Hania no i oczywiście Basia,do Zuzi będzie pasowac większość imion.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy
    Dla mnie ten wózek to rewelcja, taki cud techniki 😉
    Ale moj ma ale jednak bezbolesne (I wlasnie z tego co kojarzę to nowe modele szukaly rozwiązań)
    Pierwsze ale-siedzisko nie rozklada się do pozycji lezacej, czy nawet pollezacej (U nas to nie problem bo jak piotr zasnie zmieniamy to miejscami z Patrykiem A wtedy i śpiący Patryk ma już dobrą pozycję)
    Drugie ale-leżące nie ma widoku na niebo. Patryk na spacerach spal jak byl malusi, super spał
    Jednak spacerowalismy na dwa wózki i ten był na wyjazdy czy wlasnie wyjścia z dwójką

Wózek też robi furorę na ulicy 🤣

No i widywalam ostatnio (szczegolnie nad morzem) pewnie inna ale podobną firme. Miała gondole normalnie wpinana od gory A drugie siedzialo na dole. Jednak jak dla mnie gorsze rozwiazanie dla starszego, siedzi pod gondola
    Klasyka są te wozki dla bliźniąt i można ustawic gondole i siedzisko-ale są wielkie i ciężkie
    Phil &teds jest standardowo szeroki, nie jest dluzszy, dobrze się prowadzi, ma mega koła-podbijaja na kazdym krwezniku. Ale piszę o swoim, starszy model chyba w nazwie e3
    Po zlozeniu niewielki stosunkowo, waga jak duzej spacerówki (sama go wkladam do bagażnika)
    Jest kilka modeli
    Uzywany kupilam naprawdę tanio więc nigdy bym nie uznala tych pieniędzy za stratę
    Jesteś z duzego miasta i jakby co masz na pewno możliwość zobaczyc ten wozek na zywo
    Na wrzesniowych mama kupila ten klasyczny bliźniaczy ale jeden za drugim i miała co pchać
    Najlepiej popatrzec i sobie porównać

Edit
    I kiedy demontujesz dolne siedzisko masz pelnowartosciowe wózek dla jednego dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 22:23

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2548 2549 2550 2551 2552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ