Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas gorączka była przy 3-dniowce w czerwcu, raz lekki katarek i na szczęście zdrowa.
Wowka zmiana czasu chyba do 2021 tylko będzie, wymyślił ją zapewne facet😆
Mam wątpliwa przyjemność siedzieć na glukozie 😣 pierwsze 20 min walczyłam z mdłościami, napilam się trochę wody i jest lepiej. Oby tylko nie zwymiotowac. -
nick nieaktualnyAż tak źle po zmianie czasu? Moja raczej bez większych zmian, idzie spać może trochę później, budzi się koło 5 na mleko i śpi do 7.30-8.
Dałam radę, ale początek był ciężki. Teraz mam mega zgage i mi niedobrze, głowa boli, drzemke zaliczyłam. Nie wiem po co jak glukoza na czczo jest ok każą robić to badanie wszystkim. -
Majowa , dzielna dziewczynka z ciebie teraz masz spokój do porodu .
U nas akurat zmiana czasu wyszła na dobre bo Patryk codziennie robił awanturę że wstawaniem a od zmiany czasu wstaje tak jakby godzinę później i mu łatwiej ,więc wstaje szczęśliwy bo wyspany ,no i łatwiej dzieciaków spać wygonić wieczorem,chociaż wiem że to chwilowe zanim się organizm nie przyzwyczai ale i tak mnie cieszy ta zmiana czasu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:53
-
Zmiana czasu to na złość rodzicom...
Majowa, badanie cukru na czczo nie pokaże jak organizm reaguje na glukozę a w połowie ciąży często przestaje dawać radę i wtedy niejednokrotnie ujawnia się cukrzyca ciążowa. Dlatego. Żeby w razie czego reagować. Z troski o matkę i dziecko, nie ze złośliwości czy nudów.
Zdrowia wszystkim! U nas ciągle katar ale przyczyną są zęby. Na szczęście już tylko czekamy na dolne trójki a potem spokój do piątek. -
Witajcie🙂
My wczoraj byłyśmy w domu więc nadrobiłam forum, zaczęłam pisać ale drzemka odbiegła końca w nieodpowiednim momencie 😉. Całą naszą rodzinę dopadła jelitówka, w niedzielę po południu mnie i mężowi przeszło, a wieczorem u Zosi się zaczęło. Noc była praktycznie nieprzespana, ale rano wszystko minęło. Dzisiaj Zosia była już w żłobku.
Widzę że suwaczki poznikały – jak dziwnie🙄
Dzisiaj mało już pamiętam, ale wciąż nie moge wyjść z podziwu dla słoniowej pamięci Wowki. Dziękuję 😘
Odnośnie pracy dziewczyny dużo doradziły i decyzja chyba już zapadła 🙂. Napisze więc tylko, że mam w otoczeniu dwa przypadki gdy zmiana pracy podczas przedłużających się starań skutkowała szybką ciążą. Chyba poczucie że to nie najlepszy moment uwalniało głowę i znikała wewnętrzna presja. Trzymam kciuki za najszczęśliwszy rozwój sytuacji 😊
Katy, cudowny masz brzuszek. Mały i kształtny, ale już widać że to ciąża a nie zbyt obfity posiłek 😉
Zdrówka dla chorujących 😘
Ja już zasypiam...Wowka, Katy lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Parzę dzbanek kawy, komu...? 😉
My już na nogach od 45 minut. Z pewnością mój syn dba o poprawę relacji rano i chce że mną spędzić dodatkową godzinę. Na pewno też dba o to, żebym zdążyła coś zjeść przed pracą 😃
Majowa, jakby nie krzywa to u mnie by nie wyszła cukrzyca. Ja wyniki na czczo zawsze miałam ideolo, nawet bardzo. A jednak coś było nie tak.
Mała Matylda, panuje ta jelitówka w okolicy. Zdziesiatkowała moich współpracowników i ich dzieci, mnie szczęśliwie ominęła 🙂 dobrze, że u Was też szybko przeszło 🙂
Miłego dnia!Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
MalaMatylda wspolczuje jelitowki, dobrze, ze przeszło 😘
U nas noc lepsza chociaz wieczorem musialam Kamila nosic troche, w akcie desperacji wsadzilam go do wozka, ale histerycznie wolal mama wiec nie mialam serca go na sile wozic...Jak padlam to nawet nie słyszałam psa drapiacego w drzwi i siedzial biedak na tym zimnie do rana..Niestety mnie tez cos zaczelo rozkladac, gardlo mnie boli okropnie:/ Chociaz tyle, ze Kamil dal pospac do 6.30 xdMała Matylda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWowka w takim razie zwracam honor temu badaniu ☺ myślałam, że jak glukoza jest ok to nie ma się czym martwić.
Mała Matylda, jelitowka jest okropna, zdrowia.
Asix chłopaki rosną jak na drożdżach ☺
U nas od kilku dni Zuzia sama otwiera buzię do mycia zębów i idzie nam to znacznie sprawniej. Wszystko zasługa dwóch szczoteczek, jedną sobie trzyma, drugą jwj myje. Oby tak zostało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 09:09
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia, White Innocent, kattalinna, Wowka, MajowaMamusia, jangwa_maua, pawojoszka, wariancja, J.S, Cola87, Mała Matylda, edwarda20, Sela, Tanda lubią tę wiadomość
-
Katy ,no i żeś się kobieto doczekała 😋,i obeszło się bez biegania po lekarzach i rechabilitacjach, Kamil ma własny plan na życie i rozwój . Brawo.
Coś tu faktycznie cicho ostatnio.
Wiecie ,ponieważ na grudniowkach zrobiło się nerwowo ostatnio to i ja trochę chciałam wziąć się za wyprawkę . Wiem że sama sobie to miejsce do życia wybrałam ,że to nie Warszawa ale miałam nadzieję że choćby w mieście ,bać co bądź powiatowym to jednak można kupić parę rzeczy takich zupełnie podstawowych. Co się okazało nie jest to wcale takie proste. Ubranka dla dzieci zaczynają się od rozmiaru 62. Ja już wogole nie mówię o 50 ale nawet 56 nie ma. Ale jest jeden sklep typowo dla maluszków coś w stylu smyka, myślę jest nadzieja ,udało mi się dostać pajacyk frote taki akurat na wyjście ze szpitala, ośmielona pierwszym sukcesem pytam czy mają może jakieś pieluszki wielo ,ku mojemu zdziwieniu pani odpowiedziała że tak oczywiście,jest tetra biała i z nadrukiem ,ewentualnie flanelka . Więc mówię że to wkłady a mi bardziej chodziło o jakieś otulacze,kieszonki AIO, pani spojrzała na mnie jak na kosmitę ,który nagle zaczął mówić obcym językiem ,nie liczyłam że mają ale może można zamówić .
Myślę ok spojrzę chociaż na ta tetre w końcu też mi będzie potrzebna ,pytam jaka ma ,czym się różnią ,usłyszałam że cena ,firma ,pytam o gramaturę bo normalnie to nie ma większego znaczenia ale do wielo potrzebuje jednak ta grubsza i znowu zdziwiony wzrok jakby pierwszy raz slyszala że tetra ma gramaturę ,stwierdziła że ona mi pokarze to sobie mogę pomacać i ocenić . Ja wiem że to dziura i cywilizacja ma problem tu dotrzeć ale chyba pani ,która szereg lat prowadzi sklep z artykułami dla niemowląt powinna mieć jakąkolwiek wiedzę. Myślę że jak będę w Nysie u mojej pani diabetolog to tam się rozejrze może w większym mieście coś łatwiej dostać jak nie to tylko internet mi zostaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 20:42
Katy lubi tę wiadomość
-
Tak tak dziewczyny, szykujcie torby, bo za chwile z polek sklepowych poznikaja znicze i zaleje nas fala swiatecznych ozdob a to juz prosta droga do grudnia 😉
Mlodej juz trujemy dupe, ze niedlugo choinka, swieta, kolacja wigilijna 😉
Pawojoszka paradoksalnie, pieluszki wielo to nadal nisza. Obawiam sie, ze w smyku w Krakowie ekspedientka zrobilaby oczy jak piec zlotych na haslo PUL czy AIO.
Mnie sie chyba kończy mleko w piersiach. Nie byloby mi bardzo smutno jakby Mala sie odstawila, bo im starsza tym wieksze histerie o cycka...