X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam i z kubeczka i z prysznica. Efekt ten sam, więc leje teraz z prysznica bo szybciej.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest słoiczek. Kiedyś Bożenka przyniosła jakiś do łazienki i został 😉

White, pokaż grzywkę 😄 nasza gwiazda miała ściananą chyba w styczniu i jeszcze nie wchodzi w oczy, to było skuteczne strzyżenie 🤣🤣

Czy Wam też tak szybko mijają tygodnie? Do dnia świstaka można się chyba przyzwyczaić... Ja dzień odliczam na do drzemki a potem do kąpieli. Następnie przetrwać noc i znowu to samo... Tym sposobem zgubiłam środę w tym tygodniu i nagle zrobił się piątek. A dopiero co był poprzedni bo była pizza promocyjna na dowóz. W tym tempie nie zdążę upiec tortu na urodziny. O prezencie nie wspomnę bo pomysłu i weny brak.

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina mi też tak szybko czas leci 😱 zakupiłam dziś Adasiowi majtki w Biedronce. Mamy teraz na stanie 10 par. Hhhmmm jakieś mam dziwne przeczucie że to nam nie starczy 😂 Gdzie trzymacie nocnik? Na widoku tam gdzie najczęściej przebywacie czy w łazience?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina sama obcinac jej nie będę co by dziecko mnie w przyszłości nie pytało dlaczego je skrzywdziłam😆 Do fryzjerskich umiejętności mi daleko a i nożyczek brak, chociaż fryzjerka mówiła że zna przypadki że rodzice obcinali dzieciom włosy nożyczkami do paznokci🙈 także da się.
    Po wczorajszym zastrzyku wiedzy o odpieluchowaniu wyniosłam nocnik z pokoju żeby do niego nie wrzucała zabawek.
    My płuczemy włosy prysznicem, Zuzia się nie drze ale za to przy wyciąganiu z kąpieli😱 darcie na całego ile by nie siedziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 20:02

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem dziwna bo nie przejmuję się przyszłą reakcją młodej. A będzie miała co komentować bo całe życie na zdjęciach jak dziecko powodzian 😜 grzywka przy tym to pikuś. U nas ścinał tata, w wannie na mokro. Trochę za krótko było ale najważniejsze, że włoski przestały przeszkadzać. A fryzura po wysuszeniu wyglądała uroczo. Teraz w sytuacji epidemii to już w ogóle bym nawet się nie zastanawiała tylko cięła sama. Nożyczki "fryzjerskie" kupowałam kiedyś w Rossmanie. Żaden fryzjer by ich raczej nie użył ale na takie akcje dają radę.

Cola, dobrze, że piszesz o majtkach w Biedronce, zlecę zakup jeśli mąż tam jutro pojedzie 🙂 u nas nocnik w dużym pokoju, czasem na środku 😉 wcześniej zawsze stał w sypialni bo był w użyciu przed/ po spaniu i przy zmianie pieluchy. Teraz dzień spędza tam gdzie my żeby droga była jak najkrótsza do niego 😆 w łazience nie zmieściłby się nawet...

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolimy Zuzię w wersji bez grzywki, celem jest zapuszczenie jej wiec obcinanie mija się z celem,podciete miała żeby ściąć te pierwsze włoski żeby się nie robiły kołtuny i faktycznie po obcieciu samych końcówek już się nie robią.
    Któraś pisała o dredach, może warto spróbować właśnie podciąć całe włoski żeby się nie robiły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry☺ siostra nie chciała zrobić sobie ze mna zdjęcia
    c0ca55835811.jpg

Berbecia, Katy, Cola87, edwarda20, Ewciaa83, Nina83, wariancja, kamciaelcia, kattalinna, pawojoszka, Wowka, Magda33, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka Lili 😍

• Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daeb9c175784.jpg

Czesc my juz po przeprowadzce,wiekszosc ogarnieta.
    Pierwszy sen na nowy domu do tej pory nie pamietam😁😁 ale bylo to spanie moze 2 godz. Wojtus biedny sie budzil I plakal bo nie poznawal pokoju.
    A rano jak poszlam do auta na szybie jest kuuuuupa od ptaka ale raczej pterodaktyl mi osrał bo takie wielkie, wiec biore to na szczescie 🙃🙃🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 11:30

Nina83, wariancja, kamciaelcia, kattalinna, Katy, pawojoszka, MajowaMamusia, Wowka, Magda33, Mała Matylda lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia to pewnie BOCIAN 🤣

Sliczne dzieciatka 🥰

Moja nawet chetnie nosi zwiazane u gory, wiec jakos mi sie nie palilo do obcinania. Moze faktycznie jak troszke wyrownamy te wloski to nie beda sie tak koltunic.

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja ledwo pierwszy okres dostalam a tu juz bocian 😂😂😂
    Gdyby ciaza trwala miesiac czy dwa to moze jeszcze jedno by bylo😁😁

I to dziwne troche bo Zosia taka mala, ale jak ona za Wojtkiem patrzy🙂 jak on do niej podchodzi to oczu z niego nie spuszcza I cos tam mruczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 11:51

kattalinna lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dzidzie 😍💕

Jakiś czas temu też obcięłam Zosi grzywkę, złapałam między palce i ciach 😆 Zosia nie ma gęstych jeszcze włosków więc nierówności nie były widoczne, nawet fajnie się układała. Na szczęście nie mamy też problemu ze spinkami, kitkami... Sama przychodzi żeby ją czesać, a jak podczas zabawy zsunie się jej spinka to odrazu leci żeby jej poprawić 😆
    Mycie głowy bez płaczu pod prysznicem i pazurki też bez problemu daje sobie obciąć, uff dzięki Bogu bo syn pod tym względem był straaaaszny, co ja musiałam się na gimnastykowac 😖

Ewcia, życzę Ci przyjemnego mieszkania w nowym miejscu 🙂 a ta niespodzianka na szybie to na szczęście ☺️

Mnie niedługo też czeka przeprowadzka... Nie mogę się doczekać 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 11:55

Ewciaa83, Wowka lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia dobrze że już na swoim, będzie coraz lepiej :) super dzieci 😍

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki razem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 08:26

Nina83, Katy, pawojoszka, MajowaMamusia, Ewciaa83, Cola87, kattalinna, Berbecia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no co chcesz 😂😂masuje jej plecki

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściągnęłam pieluchę, założyłam majtki. W ciągu 10 minut zasikał dwie pary już 😱

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już trzecie 😔

Nina83, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czwarte😱😱😱 może już więcej nie będę pisać 😂

kattalinna, Wowka, Magda33 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do diesiatki daleko
    ale to nie trwa wiecznosc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylismy na "spacerze"
    poszlismy na działke, chłopaki na rowerkach
    nawet nawet im to szło
    Patryk wytrwalszy-wrócił rowerkiem, pPiotr w wózku
    i doszłam do wniosku ze nasz "normalny" spacer to 5m od meza XD
    praqwie 4h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 08:26

Cola87, Berbecia, Ewciaa83, Katy lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2771 2772 2773 2774 2775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ