Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Inna zawsze wesoło
Strzelanie z żyłki od rolety
I wy się chwalcie pomysłami dzieci 🤭
Inny przyklad wczoraj
Wchodzę do pokoju Małgosi A Patryk wpycha moją pensete do przedluzaczaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 08:27
Nina83, kattalinna, Ewciaa83, Berbecia, Wowka, MajowaMamusia, wariancja, pawojoszka, Katy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia, Ty to masz wesoło 😀
Co do odpieluchowania,ogladałam dzisiaj live doradcy rodzicielskiego bo mi się akurat wyświetliło z polecenia od koleżanki. Wygląda na to że my to przez najbliższe miesiące nie powinniśmy się za to zabierać bo mówiła że jak się pojawia rodzeństwo to trzeba odczekać 3 miesiące, jak się przeprowadzamy to też nie😆 Tak szczerze to zaczynam się obawiać tej całej procedury. Mówiła żeby nie oswajać dziecka z nocnikiem i żeby iść na całość jak się bierzemy za odpieluchowanie i nie zakładać już nigdy. Wydaje się że dobrze radzi, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. -
nick nieaktualnyNie nagradzać za załatwianie się na nocnik,bo dziecko nauczy się załatwiać dla nagrody nie krytykować, jak dziecku zdarzy się wpadka, bo to normalne, że nawet do 7 rż może się zdarzyć sporadyczne moczenie. Trzeba wyczuć moment kiedy dziecko jest gotowe i daje sygnały, ale albo o tych sygnałach nie opowiedziała, albo ja nie słyszałam, bo Zuzia śpiewała, Lili płakała i tak nie wszystko udało mi się zarejestrować. Nie oswajać dziecka z nocnikiem, żeby nie traktowało go jako zabawkę.
-
i tak u nas było-z Piotrusiem
nocna w domu nie było, zniknie na nastepna okazje
jak zdjelismy pampka, tak w dzien nie załozył, stad najtrudniej było ze spacerem(no i nauka na zewnatrz)
fakt-pampers na noc do dzis...
z Patrykiem pierwsza próba pokazała ze czekamy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas ostatnio puzno chodzą spać i zagonić ciezko . Mówię do dzieciaków że już idziemy spać bo przecież która godzina ? Na co Szymon " godzina tuła cas na ogula(czytaj"godzina która ,czas na ogóra")" z kad on takie hasła zna ,nie mam pojęcia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 16:41
Berbecia, kamciaelcia, Ewciaa83, kattalinna, Katy, Wowka lubią tę wiadomość
-
Fajne chłopaki kamcia .
Mój właśnie przyszedł z roboty ,przez najbliższy tydzień ,biedronka 24h czynna ,dostał maseczkę...jedna ...na tydzień. Śmiech na sali jaka to niby jest ochrona ? Tak jak i te rękawiczki ,co za różnica czy ja dotykam towar ręką czy rękawiczką? Przecież ta rękawiczką i tak wszystkiego dotykam i przenoszę tak jak i ta maseczka ,przecież po tygodniu to ona będzie jedna bomba biologiczną -
A my sie dzisiaj przeprowadzamy, masakra Zosia spi nawet ale Wojtek podjarany w nowy domu I juz sie potyka ale nie chce sie polozyc.
Majowa tos mnie pocieszyla ze musze czekac teraz z nocnikiem jeszcze 3 miesiace 😂😂
Kupilam tez ten rowerek do odpychania no mamy troche wiekszy ogrod to na czas siedzenia w domu bedzie chyba nawet jutro przywioza to sie Wojtus ucieszy. -
nick nieaktualnyKamcia- Gliniarze w tle😀 pasują do Patrysia w akcji ☺
Szkoda szkoda że tak szybko te nasze dzieci rosną, Zuzia za 1.5 miesiąca kończy 2 latka😵 ale kiedy to minęło.
Pawojoszka teraz rozumiem co miałaś na myśli pisząc kiedyś że się chce następne dziecko. Tulam Lili i wącham jej zapach żeby się nacieszyć póki jest taka malutka🙈 mąż patrzy na mnie i się śmieje. Pozytyw tego że źle znosze ciążę jest taki że mam nadzieje że mi za kilka lat nie odwali i nie zachce mi się kolejnego dziecka😆kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość