X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję akcji... U nas jeszcze tak nie ma, ale dzięki Wam jestem już czujna. Męża też uprzedziłam, że może być gorzej. Oczywiście mam nadzieję, że jednak nie 😉 U nas chyba w końcu coś rusza w kwestii mowy. Codziennie pojawiają się nowe pojedyncze słowa. A jaka radość z każdego 🥰 my się cieszymy, że jest, Bożenka cieszy się, że my się cieszymy i jest taka dumna przy tym, jakby odkryła nowy pierwiastek 😄

Wowka, niezmiennie się cieszę i gratuluję 🥰

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, gratulacje 😘😍

Ja sie nawet nie odzywam, bo nie mam juz sil na te histerie i wrzaski, jest okropny, nie mam juz wplywu ani pomyslu jak sie zachowywac, jak mi pokazuje takie akcje. Jestem zmeczona praca i zachowaniem dziecka, ktore jest totalnie okropne.
    U nas tak klepie, ze leb po calym dniu peka, wstaje o 6 i nie spi do 20 😭

Wowka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka gratuluje dziewczynki :)
    Już Ci zazdroszczę tych sukieneczek i wstążek :) :)

Wowka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka cudowne wieści 😍

Akcji wszystkim współczuję, ale przypomniałam sobie że u nas jakis czas temu też był nocny napad histerii. Zuzia się obudziła, nie chciała mleka, nie dała się dotknąć, płakała dość długo. Myśleliśmy że jej się coś przyśniło i się wystraszyła, ale skoro u Was podobne historie to pewnie taki etap.
    Zuzia teraz jak jej coś spadnie na podłogę mówi-oj nie😁 a zapytana o cokolwiek odpowiada nie. Smakuje ci-nie, ale je😁 Lilianka jest zapatrzona w siostre jak tylko słyszy jej głos zaraz się kreci i szuka jej wzrokiem i się śmieje. Zuzia juz bardziej reaguje na siostrę bo jak np. przynosze ją do pokoju z drzemki to pokazuje palcem i mówi po swojemu, nawet dała jej buziaka w czoło😘

Trochę mnie pocieszyłyście że nie tylko u nas te wrzaski i krzyki wymuszające o wszystko. Juz się trochę ostatnio martwiłam bo oczywiście wszyscy są mądrzy w gadce i tylko słyszymy że Zuzia jest rozkapryszona i głośna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 18:15

Wowka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    To u nas dla odmiany jest na wszystko "ka" (Tak) 😆

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, też próbowałam nie reagować ale jak zaczęła sobie krzywdę robić to jakoś nie dałam rady udawać, że nie ma problemu.
    Reszta dnia była udana 👍 bawiła się, tańczyła, śpiewała. Jednym słowem była grzeczna. Zasnęła też bez problemu, liczę na na spokojną noc 🤞

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina83 wrote:
    Dziewczyny współczuję i wam i sobie 😚 dziękuję, że o tym piszecie bo zaczęłam się bać, że jaka psychoza ją dopadła bo nigdy tak się nie zachowywała. Oczywiście miała gorsze dni i pokazywała pazurki z wymuszaniem i histeriami ale nie w takim stopniu jak teraz, teraz jest koszmar 😭

Gdybym nie wiedziała, że to Ty piszesz to myślałabym, że to ja opisuje 😉 też już myślałam o jakiejś psychozie, serio, te jej "ataki" wyglądają strasznie. Mąż mówi, że gdyby sam nie zobaczył tego w nocy to by mi nie uwierzył jakbym mu opowiadała o tym. Tak jak mówisz, wiadomo, że dziecko nie było wcześniej święte, pokazywało pazurki, miało swoje zdanie i robiło awanturki, ale to co robi teraz właśnie wygląda jakby ją normalnie coś opętało. Ciężko w ogóle to opisać, opowiedzieć, tak żeby oddać w pełni jej zachowanie.

Wowka serdeczne gratulacje, rośnijcie zdrowo! ❤️

Wowka lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka gratuluję córeczki i też zazdroszczę.

Nina, łatwo nie jest ale jak raz wymusi będzie tylko gorzej, to kiedyś przejdzie, może jakos z nią o tym porozmawiać, wiem że ona jeszcze malutka ale sporo pewnie rozumie.

Wowka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, serdeczne gratulacje 😊 rosnijcie zdrowo!

Kilka tygodni temu u mojego dziecka rowniez byly nocne awantury (2 moze 3 dni z rzedu), wrzask nie do opanowania. Dopiero teraz widze, ze mialo to zwiazek z tym 'buntem'. Myslalam wtedy, ze albo jej sie cos przysnilo, albo przestraszyla sie, bo ja ruszylismy w nocy.
    Powiem Wam ze z jednej strony rozwoj dziecka jest niesamowity i piekny, a z drugiej troche przerazajacy...

Nina83, Wowka lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wczoraj na dziecko pozalilam, to dzis spal do 10:30 i jest grzeczny. Wyspalam sie za wszystkie czasy 😂

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goście pojechali
    I dziś skorzystalismy z pogody inaczej niż dzialka (kielbaska z ogniska okazala się wiekszym hitem niż grill)

Oczywiscie skończyło się na golasku
    A Piotrek za Chiny nie chciał sciagnac koszulki 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2020, 21:02

pawojoszka, Berbecia, kattalinna, wariancja, Katy, J.S, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jak wam fajnie, u nas od tygodnia zimno tak że w piecu palę i pada, wieje poprostu brrr.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goscie dojechali do siebie(nad morze) i 10 stopni mniej niz u nas

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 12 stopni zimno wietrznie i deszczowo,a poza tym Stany ostrzegawcze na rzekach.

Wowka gratuluję córy!

Wowka lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie deszcz byłby fenomenem ZD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich naszych forumowych dzieci🍬🍨🍭

Zamówiłam Zuzi łóżko dzisiaj jest promocja na stronie pinewood jak ktoś zainteresowany.

Wiecie czy są gdzie jakieś promocje na książeczki dla dzieci?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, pokaż łóżko.

Sprawdź sobie bonito.pl, nie wiem czy teraz jakieś promocje ale ogólnie tak ceny fajne.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam 180x80 https://www.pokoj-dla-dziecka.pl/lozka-jednoosobowe/107-lozko-zuzia-z-szuflada.html

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, pokaz lozko 🤩

My na swoje czekamy, ma byc w przyszlym tygodniu, juz nie moge sie doczekac.

Wszystkiego naj dla wszystkich dzieci 😘

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieci, tych małych i dużych 😘💐🎉🎈

Majowa, łóżko bardzo ładne 👍 coś takiego chcę dla Zosi.

‹‹ 2836 2837 2838 2839 2840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ