Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas trzeci dzień bez pampersa i jak to trzeciego dnia
Rzeklabym nawet że bez wpadek ale
1. Rano ma natchnienie samemu siadać na nocnik (wylewa nawet pusty)ale majtek nie zdejmuje 🤣 więc rano majteczki zaliczone (pampers nocny suchy)
2. Im dalej w las...No zapał mija. Może mija zapal, może zmeczenie, może charakterek?
Z premedytacja nasikal do kartonu z limango i wylal do kibelka 👏
3. Jeszcze drzemki nie bylo...otworzyl siedzisko auta odpychacza i nasiusial 🤣to nawet było smieszne (ten sam kolor co nocnik)ale matka musiała zareagować 👍
4. Kupy brak (wczoraj byla w gatki)
Na działce ma ulubione roślinki do podlewania...
Trudno...padną...ale na działce dziś na szóstkę (przy robocie trudniej pilnować A nie woła) -
Super znaczy że panuje nad pęcherzem teraz tylko musisz nauczyć że do nocnika albo ewentualnie do toalety. Mój Paweł nie chciał nocnika tylko do toalety na stojąco na palcach bo nie sięgał nawet czasem z podniesiona noga. Prześmieszny był jak był mały.
-
nick nieaktualnyWylogowuje mnie z forum co chwilę 🤦♀️
Kamcia, plac zabaw super! Dzieci szczęśliwe i to najważniejsze 👍
Dziewczyny, u mojej Zoski od kilku dni robi sie6 taki bialy nalot na wewnętrznej stronie ust, trochę ma na języku i dzis zauważyłam białe plamy na podniebieniu i gardle 😳 nie boli ją to, je normalbie i pije.. Grzybica jakas czy co? W poniedziałek dzwonię do lekarza, miała któraś taki problem? -
Nina pewnie pleśniawki spytaj w aptece może coś Ci dadzą, ewentualnie jak masz nystatyne w domu to możesz dać.
Kamcia dlatego ja na początku puszczam bez majtek żeby dziecko się ogarnęło, nawet samo jak usiądzie i zrobi to jest ok. Ula wczoraj nie mogła kupy zrobić, wolała dosłownie 10 razy na minutę i tak z nią latałam, już mnie to po jakimś czasie zaczęło wyprowadzać z równowagi bo wstała z nocnika, wyszła z toalety i ona znowu siku, ale co zrobisz, trzeba było latać.
Byłam wczoraj na truskawkach, u nas jest takie pole że jak sama rwiesz to za pół ceny można kupić 2 godzinki w polu, 13 kg i bolące plecy. Dzisiaj będzie dżem i myślę o powtórnej wyprawie bo co to dla nas13 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 09:43
-
bez majtek gorszy u nas efekt, sika dla zabawy
w majtach jest "poważniej"
woli kibelek od nocnika wiec wiekszość jest uzalezniony od nas
tata w domu (dwoje starych w domu) i mamy mini wpadkę
ale kałuzy nie znalazlam wiec stad mini (popuszczenie)
aha
i bez majtek sika dla zabawy, wtedy nie wiem kiedy, w ajtach wiem-mokre szukam kałuzy -
nick nieaktualny
-
U nas odpieluchowanie ok. Dzisiaj zero wpadek, w tyg sie zdazaly. Nawet w basenie wolala. Ale i tak jestem zadowolona ze to tak szybko poszlo.. Ogolnie Zosia ostatnio przechodzi chyba meeeega bunt... 😱😱😱 Serio ja juz nie mam sily, tlumaczenie, zakaz, kara na bajki ona nic sobir z tego nie robi.. Placz, krzyk, jeki nie wiadomo o co.. Dzisiaj zrobiła afere o to ze weszla do basenu i jest mokra. Przedpołudnie cale bylo w placzu, popoludbiu trochr lepiej.
-
olciabos
ja te krzyki mam codziennie i od dawna
raczej nie bunt ale z buntem-armagedon
dzis wrzeszczał 20 min...był tak zmeczony
milczałam(lezałam obok kopana ), az padł
a wczoraj podobna histeria piotr...
dzien raczej bez wpadek(ta jedna z rana co majteczki mokrawe a kałuzy brak), na działce podlewa jedne tylko kwiatki(chowa sie??), nadal nie woła
w sumie 2 pary majteczek na dzien (mam zapas juz 15 )
ale i tak super jak na czwarty dzien i to z ojcem w domu
powiem jedno-róznica vharakterów tez robi swoje..