X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszą być 2-3 dni calkowicie suche. Nawet nie wiem, czy liczą brudzenie przy podcieraniu ale wczoraj w nocy się dzialo
    Smutno mi się zrobilo :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez leżałam na początku z plamieniami i faktycznie przy kazdym obchodzie pytali czy dalej są. Wypuscili dopiero kiedy ustały. Bylam ponad tydzien. Chociaż kilku mowilo ze to samo jak i lezenie w domu. Niestety ordynator podejmowal decyzje. Byla tez taka dziewczyna ktora mieli juz wypuszczac zrobili kontrolne usg i znowu zaczela plamic i trzymali dalej

atdc6iye1mipw3kl.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, co sie dzialo w nocy? Trzymaj sie kochana.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam już nastawiona na powrót...choć bezpieczniej się czuję pod obserwacją...wkladki mam czyste, przy podcieraniu podbarwiony śluz. Jednak poprzedniej nocy było tego duzo...
    Najszybciej w poniedziałek liczę na wyjście. Nie wiem czy zrobią usg. Chyba poproszę męża o przyniesienie detektora...swiruje już
    Ale kłamać nie będę że czysto i sucho
    Synuś ma się dobrze, pewnie jeszcze lepiej niż z mamą :) Ale już okazuje swój gniew na mamę :( mąż mi już kanapę w salonie rozłożył...z jednej strony i jemu współczuję siedzenia tylko z dzieckiem :) wiem, jak to jest, kiedy on wyjeżdża. Dobrze że od poczatku robił przy dzieciach na równi ze mną

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Kamcia, co sie dzialo w nocy? Trzymaj sie kochana.
    Poprzedniej nocy jak wstalam do ubikacji papier byl caly czerwony. Dopóki nie byl czysty nawet z kibla nie wyszłam (dobrze że mam teraz sama dla siebie łazienkę). Dziś bylo normalnie tzn trochę brudny papier

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kamelcia, przykro mi, że musisz jeszcze zostać :(
    Mnie na szczęście w ogóle nie trzymali w szpitalu tyko kazali leżeć w domu i wstawac tylko do wc.

Patryka - ja myślę, że największe zagrożenie minęło. Jasne że zawsze może się coś stać, ale staram się tak nie myśleć, bo bym znów zdepresowała się.
    Nie chce przywoływać tu statystyk, ale przeczytaj sobie u mamyginekolog artykuł poronienia.
    Jasne, że jak przestajemy się przejmować zagrożeniem poronienia to będziemy się przejmować badaniami połówkowi (to już za miesiąc ;) ) ale mam nadzieję, że to pierwsze zagrożenie już minęło.

My dzisiaj ogłaszamy nowine moim babciom i dziadkowi oraz chrzestnemu. Trochę się denerwuje ;)
    Trzymajcie kciuki, żeby dobrze to przyjęli ;)

kamciaelcia, Kropka88, Kamska lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo lezalam w pierwszej ciąży bo tak mi bylo dobrze i się dało :)
    W domu jest inaczej :) zwlaszcza z synkiem :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszulka"będę starszym bratem" już doszła, ale jeszcze dluuugo w rodzinie nic nie powiemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za dobre słowa:) a korzystacie z detektorów ? Zastanawiam się nad zakupem ale nie wiem czy warto i czy jest bezpieczne.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam od poprzedniej ciąży i naprawdę dawal mi dużo spokoju. Mielismy rytual z mężem cidziennie wieczorem chwilkę posluchac serduszko :) W tej ciąży narazie raz zlapalam serduszko ale nie szukalam codziennie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę iść do auta po swoje rzeczy ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a orientujesz sie czy to jest bezpieczne?

• kelegena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D Ostatnio mniej pisałam, ale ciągle wszystko czytam :) Nie pisałam, bo nie mam pojęcia o tych wszystkich plamieniach i innych rzeczach. Ale współczuje nerwów, na pewno wszystko będzie dobrze :)

Ta moja ciąża to jest jakaś dziwna :) Aktualnie to już od dłuższego czasu nie mam żadnych objawów, oprócz tych zaparć, ale z tym sobie w miarę poradziłam i większego zmęczenia, ale nie wiem czy to od ciąży czy po prostu z lenistwa :P A może i przez nieprzespane noce związane z sąsiadem (jakkolwiek to brzmi) :D

Od miesiąca mieszkamy w przejściowym mieszkaniu, bo swoje sprzedaliśmy a jeszcze nic nie kupiliśmy. To mieszkanie ma mega cienkie ściany, bo okazało się, że trzy mieszkania obok siebie miały być pierwotnie jednym dużym, więc ściany z sąsiadem mamy z kartongipsu... Serio. Wszystko - totalnie wszystko słychać. A żeby było śmieszniej, sąsiad od kiedy tu jesteśmy nie wychodzi z domu, tzn może na 5-10 minut, znaczy się nie pracuje :) Na początku myślałam, że chory, bo słyszałam jak kasłał. Ogladał coś w TV a smiał sie do tego jak szalony. Przypominam, że pracuję w domu, więc jestem z nim na bieżąco :P Wieczorem mój mąż przyszedł do domu i mówi, żebym wyszła na klatke i powąchała. Słuchajcie "zapach" zielska rozniosł się chyba po całym bloku... No i się wyjaśniło z czego to hahaha było... Przez kolejne dwa tygodnie na klatce wręcz zielono. Potem nagle przestał, ale chyba przeszedł na coś mocniejszego, bo zioła nie czuć, ale siedział ze 3 dni i ciągle się rył. 24 h na dobę, serio dziewczyny, nie przesadzam. Przez 3 dni nie spał i cała noc, cały dzień się śmial i to takim psychicznym śmiechem jak w jakimś psychiatryku. Kupiliśmy sobie stopery do uszu, bo nawet mój mąż nie mógł spać (a same wiecie jak mężowie śpią :D ). Powiem wam, że ten śmiech jest mega zaraźliwy, no chyba, że jest akurat 3 w nocy - wtedy średnio. Nie zgłaszamy tego nigdzie, bo szczerze to się boję, a mam nadzieję, że jak najszybciej się stąd wyprowadzimy. Ale gdybym miała tu mieszkać na stałe to bym go po prostu chyba udusiła. Jak to nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, a nie mieszkamy w jakimś pekinie, tylko w 8 letnim bloku na zamkniętym i strzeżonym osiedlu. I jak widać, nie ma na to żadnej reguły.

I to chyba tylko tyle u mnie "ciekawego", poza tym ciąża nudna jak flaki z olejem :D Czekam teraz na USG, mam w piątek, bo się już zaczynam martwić, czy na pewno wszystko dobrze. Żeby chociaż bobas zaczął kopać, to już bym wiedziała, że coś sie dzieje. A tak to ja się czuje jakbym w tej ciąży nie była. Od 3 tygodni waga ni drgnęła a nawet spadła o 200 g, brzuch się zatrzymał, widać go, ale bez zmian już ze 3 tygodnie własnie. Ale staram się sobie nie wymyślać, bo zawsze sobie wymyślałam, a okazywało się wszystko idealnie :) Mam nadzieję, że teraz też tak będzie :)

Trzymam kciuki za was wszystkie, żeby wszystko było super i żebyście czuły się conajmniej tak jak ja :D

Buuuuziole <3

Kamska lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryka wrote:
    Kamcia a orientujesz sie czy to jest bezpieczne?

To jest ultrasonografia jak przy usg...z synem używałam chwilę codziennie i jest zdrowy
    Tak tylko umiem odpowiedzieć
    Używam chwilę z myślą by nie zaszkodzić

patryka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Poczytałam, właśnie zdiagnozowałam sobie z Waszą pomocą tachykardię, to taki dodatek do nerwicy i zespołu jelita drażliwego, bo niedoczynność tarczycy to za mało, żeby być hipochondrykiem. Idę po melisę dzisiaj. Dużo mogę jej pić? Bo dużo potrzebuję.

Kamcia no lipa ale troszkę tak czułam, oby krwawienie się nie powtórzyło a plamienia ustały i do domciu. To będzie długa ciąża, nie tylko u Ciebie. Dlatego chciałabym przeskoczyć trymestry i być już w maju. Z brzuchem czuję się bezradna i zależna a bardzo tego nie lubię.

Detektor mam, polecam, na moim jest info używać 2-3 razy w tygodniu i się stosuję. Dzidź wyraźnie od niego ucieka, przeważnie mogę go słuchać tylko kilkanaście sekund i daje nogę. Choć ostatnio zmierzyłam tętno, 146 u/m, spadło i dobrze, z wiekiem ponoć powinno spadać.

Z tym kichaniem na chłopca, uroczy zabobon, kicham i mam nos zatkany ale to normalne w ciąży, śluzówka jest przekrwiona. Na córkę też tak było.

Kelegena hahaha zabawne, chcesz naszą babcię z góry, która ogląda całą dobę tv? Znam każdy szczegół z jej życia, ostatnio miała wodę w macicy (przez telefon się wydziera).

No i co, to tyle,może jeszcze to, że fiflak wczoraj sprzedał mi takiego kopa, że sobie nie wyobrażacie. A to takie nic człowieka jeszcze.

Miłego weekendu, na tyle, na ile może być miły :)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam babcię(93lata) piętro niżej i zawsze po 21 na full ogląda mszę w tv ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D Dziewczyny babcie też sa niezłe :D

Mój zielony sąsiad ma chyba nagrane wszystkie familiady i teleexpresy. Ogląda ja pół nocy a ryje się do tego jak jebnięty :P Do tego udaje też karetkę a za sekundę sam z siebie się smieje - potrafi tak z godzinę bez przerwy na zmianę :D Ale za to jest czysty, kąpie się z 5 razy dziennie, łazienkę ma obok mojego pokoju, czuję się jakbym kąpała się razem z nim :D A najlepsze jest to, że jak już wlezie do tej wanny, to sobie pluska rączkami i też go to strasznie cieszy :D

Widziałam go raz ma ze 30-35 lat, a oczy tak przekrwione, że nigdy u nikogo takich nie widziałam. Przynajmniej ma szczęśliwe życie, takie lajtowe i ciągle szczęśliwy :D

Powiem wam, że dobrze to działa na moje relacje z mężem, ogólnie w zasadzie się nie kłócimy, ale ja jestem raczej z tych co się awanturują o byle co. :D No i prawie mu kazanie, żeby robił to i to, żeby wziął to poważnie do siebie bla bla bla, a tu nagle sąsiad z tym swoim psychodelicznym śmiechem... No nie ma szans, żebyśmy nie zaczęli się śmiać :D

kattalinna, Lukrecja, Kamska, Katy lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena
    Dobra terapia małżeńska :)

kelegena lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajefajnie masz. Przynajmniej nie zamartwiasz się o ciążę bez powodu jak ja. Wczoraj byłam na USG 4d i mam zdjęcie twarzyczki mojej córeczki. Mam wrażenie, że to najpiękniejsze dziecko na świecie

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym chciala juz piatek i 4d :)

Dalej mam te moje plamienia btazowo-czarne. Tylko na papierze toaletowym.
    Maz pojechal na weekend do rodzicow a ja z mama zostalam.
    Wiecie jak fajnie! Sniadanko podane, rogaliczki z dzemem i kakao
    Zupka ugotowana - "Twoja ulubiona".
    Zakupy sa, pranie zrobione.
    Zyc nie umierac:)

kattalinna lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ