X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena ciekawe z czego żyje ten sąsiad, bo chyba nie ze śmiechu ;) A może on Was podsłuchuje i z Was tak cieszy XD

W poprzednim mieszkaniu mieliśmy za sąsiadów Ukraińców (na górze, na dole i z boku), to co oni wyprawiają, to jest dopiero sąsiedztwo! Nigdy więcej!

Chicchic fajnie masz, mnie tak rozpieszcza mój TZ, mama nie bardzo, chyba, że jestem totalnie rozłożona, zakupy zrobi, czasem coś ugotuje ale baaardzo rzadko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 14:31

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope uwierz mi, że on chyba nie je :D Widziałam go z zakupami, ale miał tylko alko :D On chyba tym żyje plus coś extra :)
    Ostatnio gadaliśmy z sąsiadami z tego trzeciego mieszkania i oni powiedzieli, że on tu wynajmuje i że też mają go dość. Nie mam pojęcia z czego żyje, podejrzewaliśmy go o jakiś handel itp, ale kurcze no koleś nigdzie nie wychodzi i nikt do niego nie przychodzi :D Tak jakby trochę ciężko :P
    Powiem wam, że na prawdę różnych ludzi znam, bo to w blokach różni ludzie mieszkają, ale takiego to pierwszy raz spotkałam :) teraz jak to piszę to też siedzi i się ryje. A wczoraj siedział na jakimś krześle, takim zwykłym bez kółek i "jeździł" nim po pokoju, aż całe skrzypiało, a ten się rył... I to tak, że prawie się udusił :) No jazdy są z nim niesamowite :)

U nas to raczej odwrotnie, on się nie ma z czego z nas smiać :D U nas jest względny spokój, za to my mamy wesoło jak go posłuchamy. Aż muszę to nagrać, bo normalnie nikt mi nie uwierzy, że ktokolwiek może się smiac w ten sposob :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie umiem sobie tego faceta wyobrazić :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapytam was o apetyt. Czy też jecie w zasadzie non stop ? Przed ciążą miałam fajna figurę, byłam szczupła i w zasadzie nie jadłam jakoś dużo. Normalnie. Na początku ciąży też normalnie. A od 2 tyg??? Jestem cały czas głodna. Myślę o jedzeniu cały czas i nie potrafie sobie odmowic. Smakuje mi wszystko. Słodkie, słone, kwaśne i jakiekolwiek.... :) oczywiście widzę swoje obzarstwo w nogach i w biodrach... Nie wiem ile przytylam bo nie mam wagi w domu. Zwaze się na wizycie u lekarza... Obym nie dostala zawalu.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka
    Ja ze względu na cukrzycę muszę jeść czesto. A dla mnie to jak kara-to częste obowiazkowe jedzenie
    Pragnę poczuć głód
    Z czasem wiem że pojawi się u mnie większy apetyt
    I ja jestem duża a zatem że nie tyje to dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam jakies 3kg od poczatku.
    Teraz leze ale nie czuje sie grubo
    Moze to nerwy.
    Obstawiam teraz jakies 58kg.
    Ale nie jem duzo. 1800 moze. Nie jestem specjalnie glodna

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na pewno w szpitalu przybiore :)
    Narazie mam minus 7kg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mogę ci dac moj głód i apetycik:) hmm chyba musze zacząć sie kontrolować żeby potem nie żałować:)

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    No ja na pewno w szpitalu przybiore :)
    Narazie mam minus 7kg

WOW !Jak dla mnie rekord. Koniecznie przytyj! :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka
    Nie martw się :)
    Zgubisz
    a może z głodem i apetycikiem się wstrzymam-bo co ja zrobię jak apetyt na niedozwolone bedzie? o.O
    Ja to bym jadla buleczki z konfiturą truskawkową i mleczko, monte!! Nalesniki!!
    Konfiturę najszybciej w maju-to moje must heave do torby szpitalnej :)
    Ja tyje po ciąży ;)
    Serio ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi się detektorem znaleźć serduszko i mam w sobie duzo dużo spokoju

Jak tylko mąż z malutkim wyszli ze szpitala zerwala się u mnie jakaś wichura z ulewa. Masakra

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    WOW !Jak dla mnie rekord. Koniecznie przytyj! :)

Ja jestem otyla mój organizm tak reaguje na ciążę... najpierw powolutku spada, potem stoi, następnie rosnie
    Poprzednie ciaze konczylam plus 3,5kg gdzie w pierwszej wszystko jadlam bo nie miałam cukrzycy
    Taki ze mnie fenomen
    Po oststniej ciazy przytylam więcej niz w sumie spadlo, ale nie podam liczb bo nie mam czym się chwalić
    Codziennie badam mocz na obecność ketonów i praktycznie nie miewam(czyli w skrocie:nie glodujemy z dzidzia)
    Moja diabetolog nie zawsze byla zadowolona z faktu spadku wagi ale warunek jeden-ketonów zawsze zero

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Hoope uwierz mi, że on chyba nie je :D Widziałam go z zakupami, ale miał tylko alko :D On chyba tym żyje plus coś extra :)
    Ostatnio gadaliśmy z sąsiadami z tego trzeciego mieszkania i oni powiedzieli, że on tu wynajmuje i że też mają go dość. Nie mam pojęcia z czego żyje, podejrzewaliśmy go o jakiś handel itp, ale kurcze no koleś nigdzie nie wychodzi i nikt do niego nie przychodzi :D Tak jakby trochę ciężko :P
    Powiem wam, że na prawdę różnych ludzi znam, bo to w blokach różni ludzie mieszkają, ale takiego to pierwszy raz spotkałam :) teraz jak to piszę to też siedzi i się ryje. A wczoraj siedział na jakimś krześle, takim zwykłym bez kółek i "jeździł" nim po pokoju, aż całe skrzypiało, a ten się rył... I to tak, że prawie się udusił :) No jazdy są z nim niesamowite :)

U nas to raczej odwrotnie, on się nie ma z czego z nas smiać :D U nas jest względny spokój, za to my mamy wesoło jak go posłuchamy. Aż muszę to nagrać, bo normalnie nikt mi nie uwierzy, że ktokolwiek może się smiac w ten sposob :)
    Fantastyczny koleś... Jak czytam Twoje wpisy od razu humor mi się poprawia i śmieje się do tabletu co nieco niepokoi męża.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, waga, to musiało w końcu paść... Przytyłam kilka kilogramów, mogę śmiało powiedzieć, że dwa kilogramy miesięcznie. Pomyślałam sobie, że gdybym musiała być na diecie, to by mi się świat załamał. Kocham jeść. Odchudzaniem zajmę się po porodzie. Poszło w uda, tyłek, cyce mam jak słupy, w brzuchu też pewnie coś tam jest ale w końcu kiedy jak nie teraz. Jestem głodna!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    W pierwszej ciazy przytyłam 20kg!
    Teraz przy dziecku nie moge sobie na to pozwolić ale tez kocham jesc.
    Ta różnica ze teraz mnie juz nie ciagnie do słodkości.
    Podjadam je, ale potrafię sie obejść bez :)

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D Od wczoraj oficjalnie jestem żoną :)

Kelegena - ja jestem z tych, co muszą mieć w mieszkaniu ciszę i spokój :D 21 lat mieszkałam z rodzicami w domu, a od 2lat mieszkamy z mężem w mieszkaniu w blokach wiejących PGR-em bez balkonów :D Ciężko mi było się przestawić na te wszystkie dźwięki, ale na szczęście mieszkają tu prawie sami starzy ludzie, więc jest spokój :D Dobrze, że jesteście bardziej z tych tolerancyjnych, bo jakby mi się ktoś tak rył dzień i noc to bym kurwicy dostała :D No, ale fajnie że macie wesoło.
    Ja tylko raz poszłam z wizytą do nastoletniego sąsiada pod nami, który cały czas brzdakał późnym wieczorem na wzmacniaczu na gitarze. Wieczorem jeszcze mi to nie przeszkadzało, ale jak zaczął napieprzać o godzinie 23, a ja o 6:00 miałam wstać do pracy to w końcu uznałam ze miarka się przebrała i od tamtej pory nie słyszałam go ani razu :D

Co do kichania, to też często kicham. Ale u mnie przewidywana jest córka więc nie wiem czy to ma coś wspólnego :)

Kamcia trzymam kciuki za to, żeby było już tylko lepiej i żebyś jak najszybciej wróciła do domku <3

Co do wagi, to przytyłam max.3kg, bo waha mi się waga z rana w zależności od tego co zjem wieczorem i czy uda mi się rano wypróżnić czy nie :) Póki co to wszyscy mi mówią, że schudły mi nogi i schudłam na twarzy, ale za to od pasa w górę zrobiłam się już kwadratowa, bo wywaliło mi bardzo już brzuchol i mam wielkie cyce :)

Coraz częściej czuję ruchy dzidziolka <3 Jak nie kopanie/pukanie to smyranie jakby fikołki robiło <3

Mdłości i rzyganie NA SZCZĘŚCIE mi już przeszły.

A no i dowiedziałam się, że moja siostra, która z mężem starała się prawie rok oznajmiła mi, że jest w ciąży. Jestem szczęśliwa jak nie wiem, różnica wiekowa między naszymi bobasami będzie wynosiła 4mce <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 18:35

Hoope, Fatalita, XKamaCX, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva
    To teraz oficjalne gratulacje
    Szczęścia na wspólnej drodze życia
    I piękny prezent od siostry:)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo :)
    No prezent bardzo udany :D

Za 1,5roku jeszcze raz będziemy sobie przysięgać miłość tylko już nie przed urzędnikiem a przed Bogiem :) I od razu Bąbla ochrzcimy. Jedna impreza, dwie uroczystości ;)
    Raz się rodzinke sprosi i tyle, bo wesela nie robimy tylko przyjęcie gdzieś na sali :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 18:42

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem Wam,ze na "poczatku" tak do 9tygodnia mialam wilczy apetyt, co dwie h glodna, ciagle cos podjadalam, no I waga plus 2 kg. Teraz jakos mi sie to zahamowalo I nawet jak czuje glod to nie mdli mnie jak wczesniej ;) a jak podjadam to biore papryke ogorka albo jakies bakalie. Mam nadzieje ze waga bedzie spokojnie rosla ;) jem teraz jak przed ciaza. A no I czekam na plytke z cwiczeniami A.Pióro. ktos z ta pania cwiczy? ;)

Dzis w nocy tak mnie brzuch bolal ze myslalam ze bede Meza budzic I pedem na pogotowie :/ ale jakos przeszlo samo I dzisiaj poki co spokoj :)
    Milego wieczoru :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva
    My chrzcilismy na roczek i bardzo chcieliśmy bez mszy to nam ksiądz zaproponował ze da też szybki ślub :) prawie się zgodzilismy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ