Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChicChic, jeśli nawet lekarz zaleci amnio, to nie martw się, pozytywne wyniki pozwolą Ci spokojnie spędzić kolejne tygodnie ciąży. Na pewno wszystko będzie dobrze, nie wszystkie dzieci muszą przecież rozwijać się identycznie, trzymam mocno kciuki za Twojego malucha.
-
Chicchic czekamy:)
Ja wróciłam od endo, torba leków (zapas letroxu), witamina D i skierowanie na usg i wysysanie krwi. Albo dzidź mną tak pomiata, albo zaczyna mi się Hashimoto. Dowiem się po porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 20:03
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Sela wrote:cześć Dziewczyny,
Macie może też takie straszne bóle żołądka po jedzeniu??? ja już nie wiem co jeść, dosłownie po wszystkim mam okropny ból...
Piękne te Wasze maluszkiaż miło patrzeć
-
Ponoć nie ma głupich pytań?
A więc czy bierzecie kąpiele w wannie czy tylko prysznic? Jeżeli kąpiel to ile trwa, wszędzie piszą, że najlepiej 15 minut, a ja uwielbiam wylegiwanie w pianie.... -
malwka08 wrote:Ponoć nie ma głupich pytań?
A więc czy bierzecie kąpiele w wannie czy tylko prysznic? Jeżeli kąpiel to ile trwa, wszędzie piszą, że najlepiej 15 minut, a ja uwielbiam wylegiwanie w pianie....
Zależy ile mam czasu ale jak mam okazję to w wannie, uwielbiam sobie poleżećNieraz i 40 minut mi zejdzie
malwka08 lubi tę wiadomość
Matylda
-
Malwka
Nie może być gorace-ani kąpiel ani prysznic. Takie wskazanie dostalam od leka rzy przy wypisie
Kąpieli nie zakazali
A mi wygodniej z prysznicem-mam narożna wannę, z siedziskiem w roku, nad tym deszczownice więc prysznic na siedząco z nogami w wodziemalwka08 lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny,
cały dzień zdycham, dopadło mnie potworne przezeiębienie.... we wtorek mam wziytę, licze, że się ogarnę do tego czasu....
u mnie również oba badania prenatalne bez zarzutu. Na każdym lekarki dokładnie mówiły co robią, pokazywały różne narządy itd. Nie miałam pytań, bo one same wyczerpująco opisywały.
Katka, moja córka ma właśnie takie imięPolecam
Chichic i ja czekam niecierpliwie na wieści od Ciebie....
Kąpiel biorę, ale rzadko, bo po prostu wieczorem jestem tak zmęczona, że marzę o spaniu - wiec szybki prysznic i do wyrkajeśli już kąpiel, to z mężem, ale wtedy mało leżenia raczej
Hoope dobrze, że leki są, czasem po porodzie niedoczynność się cofa, no chyba że hashimoto, to już do końća życia będziesz naznaczonaa miałaś takie typpowe dolegliwości od nadczynności? bo Twój wynik byl raczej z tych troche wyższych... u mnie suche ręcę non stop, w ogóle sucha skóra i wiecznie mi zimno... stopy jak lody
KamciaElcia, również bym jechała z mężem i synkiem, nawet jeśli i tak Ty będziesz prowadziła.
No dobra, idę poczytać dzieciakom, zaraz kładę je spać i sama zawijam się z paracetamolem pod kołdrę...Jagna15.04.2018
-
Ja biorę regularnie dłuugie kąpiele, korzystam ile wlezie. Idę na ustępstwa, bo uwielbiam się moczyć prawie we wrzątku, obecnie wodę zostawiam letnią, ale 15 minut mi nie wystarcza. Nic złego się po tych seansach nie dzieje, mam zamiar je kontynuować do oporu.
Mysia - życzę zdrówka.Ja na szczęście nic nie złapałam, choruję od lat raz w roku i limit wyczerpałam w lutym.. Moja nadwrażliwa ginka zabroniła mi nawet przebywania w większych skupiskach ludzkich, żebym nie nabawiła się kaszlu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 19:12
-
Dziewczyny ,a co sądzicie o wyjezdzie na termy , czytałam na necie , to jedni pisza ,ze to dobre , inni ze nie bo bakterie , grzyby itd . Ja jestem z Małopolski i w tym czasie bardzo lubię moczyc pupkę na termach
a jesli chodzi o kapiel to tez uwielbiam wrzątek ,ale nie leze w wannie ,tylko prysznic
klaudyna27 -
Sela wrote:patryka a zmieniłaś jakoś diete ? staram się pić codziennie mięte i od dziś rumianek... oby mi też pomoglo, bo już nie mam siły z tymi boleściami...
będzie 14tydz2dzień. Myślicie ze lekarz oceni płeć
?? W 12 nie byl w stanie niestety:( czy te ponad 2 tyg myślicie mogły cos zmienić
?
-
Patryka dwa tygodnie zmieniają wszystko, ale czy dzidź się odkryje, nie wiadomo.
J.S ja jeszcze nie. Nie jestem przesądna ale nie. Jest jeszcze czas, wszystko w zasięgu ręki, nie czuję jeszcze takiej potrzeby.
Klaudyna dla mnie baseny i termy to gwarantowana grzybica, wybierz miejsce, w którym miewam potem, jest kilka. Nie korzystam. Nie wiem. Mam mieszane odczucia. Wręcz się brzydzę.
Marysia zdrowiaPewnie już w wyrku leżysz. Wracając do niedoczynności nie mam objawów. Kiedyś byłam takim zmarzluchem ale to było lata temu, po urodzeniu drugiej córki całkiem mi przeszło. I raczej byłam niskociśnieniowcem, 90/60 to był standard, stąd chyba zimne stopy (ręce nie). Dlatego mam wielką nadzieję, że po porodzie wszystko wróci do normy.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
J.S wrote:No wlasnie sie tak ciagle zastanawiam, juz mnie korci
Ale po nowym roku moze, po polowkowych.
Na pewno teraz możesz rozejrzeć się w necie, poczytać opinie, zaplanowac
Ja mam 99%wyprawki bez względu na płećpo polowkowych (jesli doczekam) biorę się za ciuszki-sprzedam niepotrzebne