X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, jeśli nawet lekarz zaleci amnio, to nie martw się, pozytywne wyniki pozwolą Ci spokojnie spędzić kolejne tygodnie ciąży. Na pewno wszystko będzie dobrze, nie wszystkie dzieci muszą przecież rozwijać się identycznie, trzymam mocno kciuki za Twojego malucha.

• Sela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny,
    Macie może też takie straszne bóle żołądka po jedzeniu??? ja już nie wiem co jeść, dosłownie po wszystkim mam okropny ból...

Piękne te Wasze maluszki ;-) aż miło patrzeć

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicchic czekamy:)

Ja wróciłam od endo, torba leków (zapas letroxu), witamina D i skierowanie na usg i wysysanie krwi. Albo dzidź mną tak pomiata, albo zaczyna mi się Hashimoto. Dowiem się po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 20:03

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic chic
    Odbiór!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    cześć Dziewczyny,
    Macie może też takie straszne bóle żołądka po jedzeniu??? ja już nie wiem co jeść, dosłownie po wszystkim mam okropny ból...

Piękne te Wasze maluszki ;-) aż miło patrzeć
    Tak... Mialam tak. Pomoglo mi picie miety i odpoczynek.

• Sela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryka a zmieniłaś jakoś diete ? staram się pić codziennie mięte i od dziś rumianek... oby mi też pomoglo, bo już nie mam siły z tymi boleściami...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć nie ma głupich pytań?

A więc czy bierzecie kąpiele w wannie czy tylko prysznic? Jeżeli kąpiel to ile trwa, wszędzie piszą, że najlepiej 15 minut, a ja uwielbiam wylegiwanie w pianie.... :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwka08 wrote:
    Ponoć nie ma głupich pytań?

A więc czy bierzecie kąpiele w wannie czy tylko prysznic? Jeżeli kąpiel to ile trwa, wszędzie piszą, że najlepiej 15 minut, a ja uwielbiam wylegiwanie w pianie.... :)

Zależy ile mam czasu ale jak mam okazję to w wannie, uwielbiam sobie poleżeć :) Nieraz i 40 minut mi zejdzie :)

malwka08 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka
    Nie może być gorace-ani kąpiel ani prysznic. Takie wskazanie dostalam od leka rzy przy wypisie
    Kąpieli nie zakazali
    A mi wygodniej z prysznicem-mam narożna wannę, z siedziskiem w roku, nad tym deszczownice więc prysznic na siedząco z nogami w wodzie :)

malwka08 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha oki, dziękuję za odpowiedzi.
    Codziennie korzystam z prysznica, ale chyba dzisiaj zrobię sobie seans w letniej wodzie. :D hehe

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

cały dzień zdycham, dopadło mnie potworne przezeiębienie.... we wtorek mam wziytę, licze, że się ogarnę do tego czasu....

u mnie również oba badania prenatalne bez zarzutu. Na każdym lekarki dokładnie mówiły co robią, pokazywały różne narządy itd. Nie miałam pytań, bo one same wyczerpująco opisywały.

Katka, moja córka ma właśnie takie imię ;-) Polecam ;-)

Chichic i ja czekam niecierpliwie na wieści od Ciebie....

Kąpiel biorę, ale rzadko, bo po prostu wieczorem jestem tak zmęczona, że marzę o spaniu - wiec szybki prysznic i do wyrka ;-) jeśli już kąpiel, to z mężem, ale wtedy mało leżenia raczej ;-)

Hoope dobrze, że leki są, czasem po porodzie niedoczynność się cofa, no chyba że hashimoto, to już do końća życia będziesz naznaczona ;-) a miałaś takie typpowe dolegliwości od nadczynności? bo Twój wynik byl raczej z tych troche wyższych... u mnie suche ręcę non stop, w ogóle sucha skóra i wiecznie mi zimno... stopy jak lody

KamciaElcia, również bym jechała z mężem i synkiem, nawet jeśli i tak Ty będziesz prowadziła.

No dobra, idę poczytać dzieciakom, zaraz kładę je spać i sama zawijam się z paracetamolem pod kołdrę...

Jagna <3 15.04.2018
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę regularnie dłuugie kąpiele, korzystam ile wlezie. Idę na ustępstwa, bo uwielbiam się moczyć prawie we wrzątku, obecnie wodę zostawiam letnią, ale 15 minut mi nie wystarcza. Nic złego się po tych seansach nie dzieje, mam zamiar je kontynuować do oporu.

Mysia - życzę zdrówka. :) Ja na szczęście nic nie złapałam, choruję od lat raz w roku i limit wyczerpałam w lutym.. Moja nadwrażliwa ginka zabroniła mi nawet przebywania w większych skupiskach ludzkich, żebym nie nabawiła się kaszlu. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 19:12

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,a co sądzicie o wyjezdzie na termy , czytałam na necie , to jedni pisza ,ze to dobre , inni ze nie bo bakterie , grzyby itd . Ja jestem z Małopolski i w tym czasie bardzo lubię moczyc pupkę na termach :) a jesli chodzi o kapiel to tez uwielbiam wrzątek ,ale nie leze w wannie ,tylko prysznic :)

klaudyna27
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak myslicie, kiedy zaczac komplementowac wyprawke? Nie mamy kompletnie nic i zastanawiam sie kiedy zaczac

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S.
    Jak będziesz gotowa
    Każdy moment dobry
    Wyprawka ma wwiele pozycji
    Najpierw przecież można zorientować w temacie :) z zakupami"kolorowymi"czekalabym do potwierdzenia płci :)
    Sa przesadni
    Sa ostrożni
    Ty decydujesz kiedy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    patryka a zmieniłaś jakoś diete ? staram się pić codziennie mięte i od dziś rumianek... oby mi też pomoglo, bo już nie mam siły z tymi boleściami...
    Hmm.. Raczej nie zmienialam diety. Ogolnie mam celiakie i zespol jelita drazliwego wiec u mnie ciąża czasem daje objaw w postaci rewolucji... Słyszałam ze bóle żołądka powoduje tez progesteron, do tego powiększająca sie macica uciska. Moim zdaniem jednak jak ci nie przejdzie to lepiej zgłosić to lekarzowi. Po co masz sie meczyc... A miętę polecam ci taka suszona z ogrodu w lisciach. Mi tylko taka cos daje, te w saszetkach nic. Trzymam kcuki zeby ci przeszło bo sama wiem co to znaczy ciągle niestrawności... Inna sprawa. Nie stresujesz sie ostatnio ? U mnie bol zoladka, biegunki, mdłości sa odpowiedzią na stres prawie zawsze. A ja jutro ide do lekarza na kontrole :) będzie 14tydz2dzień. Myślicie ze lekarz oceni płeć:)?? W 12 nie byl w stanie niestety:( czy te ponad 2 tyg myślicie mogły cos zmienić:)?

• Hoope Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka dwa tygodnie zmieniają wszystko, ale czy dzidź się odkryje, nie wiadomo.

J.S ja jeszcze nie. Nie jestem przesądna ale nie. Jest jeszcze czas, wszystko w zasięgu ręki, nie czuję jeszcze takiej potrzeby.

Klaudyna dla mnie baseny i termy to gwarantowana grzybica, wybierz miejsce, w którym miewam potem, jest kilka. Nie korzystam. Nie wiem. Mam mieszane odczucia. Wręcz się brzydzę.

Marysia zdrowia :) Pewnie już w wyrku leżysz. Wracając do niedoczynności nie mam objawów. Kiedyś byłam takim zmarzluchem ale to było lata temu, po urodzeniu drugiej córki całkiem mi przeszło. I raczej byłam niskociśnieniowcem, 90/60 to był standard, stąd chyba zimne stopy (ręce nie). Dlatego mam wielką nadzieję, że po porodzie wszystko wróci do normy.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    ja tez mam taka nadzieje ze moje tarczycowe dolegliwosci to tylko ciazowe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie sie tak ciagle zastanawiam, juz mnie korci ;) Ale po nowym roku moze, po polowkowych.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    No wlasnie sie tak ciagle zastanawiam, juz mnie korci ;) Ale po nowym roku moze, po polowkowych.

Na pewno teraz możesz rozejrzeć się w necie, poczytać opinie, zaplanowac :)

Ja mam 99%wyprawki bez względu na płeć :) po polowkowych (jesli doczekam) biorę się za ciuszki-sprzedam niepotrzebne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ