Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ChicChic! Mój syn również całą ciążę miał dużo większą głowę. Urodził się z obwodem 39 cm! USG prenatalne miał na granicy (kark i kość nosowa), papa ok. Później okazało się że ma wodniaki w główce i do zarośnięcia ciemienia regularne kontrole USG główki. To mały mądralą ...jak miał 1,5 roku mówił już zdaniami, a jak dwa lata to śpiewał piosenki i liczył do 10. Głowę ma cały czas ogromną...i dziwnie wygląda na zdjęciach
HejTeż jestem majówka - do tej pory tylko "czytelnikiem" forum. Ale musiałam się zarejestrować żeby napisać... ChicChic będzie dobrze!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 11:09
kattalinna lubi tę wiadomość
Ala -
A_L_A wrote:ChicChic! Mój syn również całą ciążę miał dużo większą głowę. Urodził się z obwodem 39 cm! USG prenatalne miał na granicy (kark i kość nosowa), papa ok. Później okazało się że ma wodniaki w główce i do zarośnięcia ciemienia regularne kontrole USG główki. To mały mądralą ...jak miał 1,5 roku mówił już zdaniami, a jak dwa lata to śpiewał piosenki i liczył do 10. Głowę ma cały czas ogromną...i dziwnie wygląda na zdjęciach
HejTeż jestem majówka - do tej pory tylko "czytelnikiem" forum. Ale musiałam się zarejestrować żeby napisać... ChicChic będzie dobrze!!!
Dzięki za poświęcenie
Jak czytam Wasze komentarze to już mi lepiej, ale chyba powinnam zrobić amniopunkcję. Sama już nie wiem, ale czekam co dziś powie profesor.
Niestety jest dosyć nieprzyjemny i szorstki.
-
Może warto pomyśleć o NIFTY - te testy są bezpieczne dla dziecka. Niestety kosztują ok 2-2,5 tys w zależności od miejsca w którym są wykonywane... Moje drugie dziecko miało wysokie ryzyko w papa. Zdecydowaliśmy się na NIFTY. Wyniki wyszły ok, dzięki tej wiedzy ciąża dużo spokojniejsza...Ala
-
Kelegena, jak znajdziesz psychiatrę, zapisz mnie od razu
Chicchic dobrze, że konsultujesz się u profesora, takie diagnozy zawsze trzeba konsultować. Mimo wszystko, na Twoim miejscu, pomyślałabym nad dalszą diagnostyką, ale dopiero po wizycie u profesora i rozmowie z genetykiem. Faktycznie nie masz wskazań do amnio z testu podwójnego. Nasuwają mi się dwa pytania, czy lekarz próbował zachęcić płód do zmiany pozycji (np. możesz kaszlnąć albo przez ucisk macicy) i czy dysproporcja między wiekiem ciąży a wielkością główki powiększyła się od usg genetycznego. Jeśli nie, to nie ma się czym martwićKoniecznie daj znać po wizycie, bo się tu zamartwimy.
Ja mam dziś endokrynologa, w końcu zajmie się moją niedoczynnością, ale dużo czasu zajęło mi zdystansowanie się do ewentualnych strasznych konsekwencji niedoczynności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 11:56
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Chic, będzie dobrze, wizyta u profesora na pewno Cię uspokoi.
Ja dziś odebrałam wyniki pappy. Nic nie rozumiem, lekarz powiedział, że są dobre, ja czytam i dla mnie raczej też ok to postanowiłam nie drążyć tego tematu i nie stresować się niepotrzebnie
Tylko mnie jedno martwi... Za każdym razem tętno jest niższe. To normalne? -
Moje wyniki są do odbioru jutro
Stres mnie nieźle zżera
W szpitalu waga mi też spadła(już mam minus 9,4 kg od wagi wyjściowej w tej ciąży)
Sa trzy opcje
1.pojedzie mąż z moim upowaznieniem
2. Sama pojadę
3. Pojedziemy we troje...
Każda z opcji ma swoje wady i zalety więc oprócz stresu zwiazanego z wynikami przezywam wybór opcji
1. Jeśli mąż pojedzie sam-z nawigacją bo tam nawet nie był nigdy-to zostanę sama 1,5 - 2 h z synkiem a w porze porannej oznacza to obsługę po pobudce, przygotowanie sniadania i nakarmienie
Conajmnjej 4xna rękach..poza tym moj mąż malo zrozumie jeśli będą wskazówki co do dalszej diagnostyki...
2. Jeśli pojadę sama to mój wysilek to siedzenie w aucie, siedzenie w szpitalu choć chwilę, siedzenie w aucie w drodze powrotnej...dodatkowo samotny stres...
3.jadąc wspolnie ja i tak auto prowadzę, ale mam wsparcie w mezu w calej tej stresowej sytuacji, przecież nastawiam się na kiepskie wyniki...
Niby mam leżeć- i staram się uczciwie leżeć
Ale chyba lepiej żebym ja jechała
Pomożecie ciężarnej podjąć decyzję? -
nick nieaktualny
-
ChicChic proszę Cię nie martw się na zapas, moja znjoma miała podobna sytuację, a nawet i gorzej przedstawioną, całą ciążę gdzieś jeździła od lekarza do lekarza i co? I urodziła zdrową córeczkę! :*
Kochane wariuję już z braku ruchu! Obawiam się, bo biorę luteinę i miałam czasami plamienia... Co myślicie czy jak już jest lepiej, czuje się dobrze, dzięki Bogu nie mam plamień czy mogę sie zapisać na zajęcia dla kobiet w ciąży czy basen?
Byłabym w siódmym niebie. Ja i dzidzi byśmy się odprężly lekko pocąc toksyny -
kattalinna wrote:Dziś było 136, na prenatalnych 2 tygodnie temu 142, a kilka dni wcześniej na wizycie 152
To nie jest stala wartość tętna
To pomiar w danym momencie
Dzidzia śpi-fhr niższe
Dzidzia szaleje-fhr wyższe
Jak u nas, mamusiek
Wartość spada do 140-160 ale nie powiem, kiedy dokladnie (netow nie czytam)
U ciebie wyglada to dobrzekattalinna lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia no w poniedziałek mam wizytę i się oczywiście zapytam, ale chciałbym poznać też waszą opinię czy jednak byście zrezygnowały żeby nie ryzykować...
Bo może powie, że można, a jednak praktyka kobieca mówi co innegonie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 12:33
-
Witajcie dziewczyny! Ciężko nadążyć za tym co się tutaj dzieje
Byłam wczoraj na usg genetycznym. Kość nosowa obecna, przezierność w normie, ryzyko wad niskie. Dzidzia nie chciała współpracować – najpierw była odwrócona, a potem strasznie szalała. Lekarka próbowała uchwycić dziecko na różne sposoby, miałam na zmianę usg przez brzuch i trzy razy przez pochwę. Do domu wróciłam wyczerpana, przespałam kilkanaście godzin, dopiero dzisiaj zaczynam się cieszyć, że wszystko ok
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff8131b682a5.jpg
kamciaelcia, kattalinna, Fatalita, D_basiula, XKamaCX, Kropka88, Katka., malwka08, Cola87, Hoope, Sela lubią tę wiadomość