Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ChicChic wogole się nie martw na zapas! Moja sąsiadka jak była w ciąży to ją lekarz tak straszył i proponował od razu usunięcie ciąży a na szczęście jest mądrą kobietą, badań dodatkowych nie robiła i dziecko urodziło się zdtowe tylko po prostu ma dużą głowę co się zdarza. Teraz pani dr mi opowiadała. Że miała taką pacjętkę i na usg dziecko miało naprawdę dużą głowkę, okazało się że ktoś w rodzinie u nich też ma dużą głowę (czyli sprawa genetyczna) co prawda miała ciężki poród ale dziecko też urodziło się zdrowe. Więc pytanie czy macie w rodzinie kogoś z dużą głową? I nie daj się zastraszyć! Będzie dobrze.17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
-
Chic chic
Czy to ryzyko nie jest co najmniej średnie? A amnio proponuja prywatnie?bo ja myślałam że robia przy ryzyku 1:100?
Echo serca nie zaszkodzi, wg mnie bardzo przydatne badanie w ciąży
Dla mnie to wszystko brzmi niejednoznacznie
I nie wiem czym jest przymusowa pozycja ciała? -
Hejka
Ja miałam od samego początku 3 USG na NFZ i dwa prenatalne prywatnie. I teraz w piątek mam kolejne na NFZ. Chociaż te na NFZ były raczej szybkie, ale nie ze względu na pośpiech lekarza, ale raczej żeby nie przeciążać bobasa, ale na każdym miałam wszystko pomierzone itp, więc to co trzeba było zobaczyć było zobaczone
ChicChic u mnie na pocieszenie na prenatalnych CRL było 12t2d, a głowka 13t0d, a na drugim kilka dni pozniej CRL 12t6d, a głowka 13t3d. Może po prostu będzie mądre dziecko i musi mieć większą głowęNie denerwuj się, zrób badania, wierzę, że będzie wszystko dobrze.
Dziewczyny patrzyłam teraz własnie na moje wyniki USG, żeby odpisać ChicChic i ja nie wiem jak mogłam tego nie ogarnać.Okazuje się, że pierwszy lekarz, który nie chciał mi zdradzić płci też wpisał w USG female
Więc dwóch stwierdziło, że dziewczynka
Wiem, że było jeszcze wcześnie i może coś tam się zmienić, ale już normalnie jestem cała w skowronkach
Jak się w piątek potwierdzi to normalnie oszaleje
Jak mogłam tego nie zauważyć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 10:00
Zuzanka już z nami
-
Kelegena
A jesteś pewna że nie chodzi o płeć...matki?
Ja tak pomyliłam się po prenatalnych z synem. Lekarz dal mi przeczytać monitor a tam płeć żeńska. Plakalam ze wzruszenia. Tak bardzo chcieliśmy córkę...a to płeć żeńska matki...tak tylko piszę bo czlowiek uczy się na wlasnych błędach -
Mam nadzieję, że to tylko duża główka. Ale wierzcie mi, siedzę i ryczę. Nie poszłam do pracy. Mój ojciec powiedział, że jak się okaże wszystko dobrze to ją udusi własnymi rękami.
Dzisiejszą wizytę mam u profesora,najlepszego na Śląsku, więc mam do niego zaufanie. Zobaczę co on powie.
-
kamciaelcia, chyba masz racje
Ja pierdzielę, ale jestem upośledzona
a tak sie ucieszyłam
hehe, no to w takim razie czekam do piątku cierpliwie
ChicChic na pewno będzie wszystko dobrze, przecież ludzie są różni, jedni wysocy, inni niscy, jedni maja wielkie nosy, drudzy małe. Tak samo jest z głowa. Nie płakaj tam bo i dzidzia płacze w brzuchu
Pośmiej się z upośledzonej koleżanki z forum
PS. Właśnie dzwoniłam do męża powiedzieć mu co zrobiłam - potwierdził, że jestem upośledzonaJest na forum jakiś psychiatra?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 10:14
Zuzanka już z nami
-
Chic- moje dziecko na ostatnim iść też główka kilka dni do przodu w stosunku do crl. Ale lekarz stwierdził że wszystko ok- jest to jak najbardzej w normie. Aha i też chlopiec prawdopodobnie więc może jest coś w tym o czym pisała Annqa
. A czym jest ta przymusowa pozycja? Widzę że też trafiłaś na "straszacego" gina...ten specjalista i którego byłam na drugich genetycznych śmiał się ze niektórzy ginekolodzy widzieli chyba tylko idealne plody, no i idealne dzieci po urodzeniu. Tak jakby wszystkie miały wyglądać identycznie.
-
ChicChic, a amnio nie zaleca sie jak wynik 1:300 i mniej? Co to znaczy pzymusowa pozycja ciala? Trzymam kciuki, aby dzisiejsza wizyta przebiegla pomyslnie i aby sie wszystko wyjasnilo.
Kelegena, placze ze smiechu hahahhaGdyby nie kamcia, to chyba sama poszlabym szukac, ale jej teoria wydala mi sie prawdkpodobna, ze to chodzi o Ciebie haha
-
ChicChic u mnie na usg też różnica z wielkością główki, ale lekarz mi powiedział, że teraz jest to jeszcze normalne że głowa jest duża patrząc na resztę ciałka, później to się wyrówna i rzeczywiście jak czytałam co się dzieje w 12, 13, 14 tygodniu to wszędzie jest napisane że główka zajmuje jeszcze 1/3 długości ciała.
-
Ja płaczę z własnej głupoty
Nie wiem czy to ciąża tak mnie działa (pamietacie akcje z wycieraczkami w aucie? ) czy po prostu zgłupiałam na starość?
Nie wiem co robić, są jakieś prochy na rozgarnięcie?
Boże, współczuje dzieciom takiej matkiZuzanka już z nami
-
ChicChic, przecież USG nie trwa kilka godzin, może akurat tak mu było wygodnie. No co to za jakieś głupoty są, no
Dzieci zazwyczaj są zawinięte, niektóre się prostują, Twój pewnie też, ale pewnie zrobił to 2 minuty po USG
Nie stresuj się! Idz do tego drugiego lekarza, niech on sprawdzi
Na pewno będzie wszystko dobrze.
Zuzanka już z nami
-
ChicChic u mbiectez na ostatnim usg główka była o tydzień starsza ale lekarka powiedziała ze jest ok. więc spokojnie! wymuszona pozycja? skoro głowice aparatu dociska lekarz to dzieciątko się broni tak samo jak przed detektorem mój maluch ucieka kilka sekund i zwiewa więc myślę że to też nic takiego. ja już czuje ruchu jak przyloze zimna rękę efekt jest taki samNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019