X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wogole się nie martw na zapas! Moja sąsiadka jak była w ciąży to ją lekarz tak straszył i proponował od razu usunięcie ciąży a na szczęście jest mądrą kobietą, badań dodatkowych nie robiła i dziecko urodziło się zdtowe tylko po prostu ma dużą głowę co się zdarza. Teraz pani dr mi opowiadała. Że miała taką pacjętkę i na usg dziecko miało naprawdę dużą głowkę, okazało się że ktoś w rodzinie u nich też ma dużą głowę (czyli sprawa genetyczna) co prawda miała ciężki poród ale dziecko też urodziło się zdrowe. Więc pytanie czy macie w rodzinie kogoś z dużą głową? I nie daj się zastraszyć! Będzie dobrze.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic chic
    Czy to ryzyko nie jest co najmniej średnie? A amnio proponuja prywatnie?bo ja myślałam że robia przy ryzyku 1:100?
    Echo serca nie zaszkodzi, wg mnie bardzo przydatne badanie w ciąży
    Dla mnie to wszystko brzmi niejednoznacznie
    I nie wiem czym jest przymusowa pozycja ciała?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Annqa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S.Zwykle chłopcy mają duże głowy!

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek zawsze na usg miał dużą głowę. I ma nadal

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :D Ja miałam od samego początku 3 USG na NFZ i dwa prenatalne prywatnie. I teraz w piątek mam kolejne na NFZ. Chociaż te na NFZ były raczej szybkie, ale nie ze względu na pośpiech lekarza, ale raczej żeby nie przeciążać bobasa, ale na każdym miałam wszystko pomierzone itp, więc to co trzeba było zobaczyć było zobaczone :)

ChicChic u mnie na pocieszenie na prenatalnych CRL było 12t2d, a głowka 13t0d, a na drugim kilka dni pozniej CRL 12t6d, a głowka 13t3d. Może po prostu będzie mądre dziecko i musi mieć większą głowę :D Nie denerwuj się, zrób badania, wierzę, że będzie wszystko dobrze.

Dziewczyny patrzyłam teraz własnie na moje wyniki USG, żeby odpisać ChicChic i ja nie wiem jak mogłam tego nie ogarnać. :D Okazuje się, że pierwszy lekarz, który nie chciał mi zdradzić płci też wpisał w USG female :D Więc dwóch stwierdziło, że dziewczynka :) Wiem, że było jeszcze wcześnie i może coś tam się zmienić, ale już normalnie jestem cała w skowronkach :D Jak się w piątek potwierdzi to normalnie oszaleje <3 <3 <3 Jak mogłam tego nie zauważyć? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 10:00

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena
    A jesteś pewna że nie chodzi o płeć...matki?
    Ja tak pomyliłam się po prenatalnych z synem. Lekarz dal mi przeczytać monitor a tam płeć żeńska. Plakalam ze wzruszenia. Tak bardzo chcieliśmy córkę...a to płeć żeńska matki...tak tylko piszę bo czlowiek uczy się na wlasnych błędach :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia oooooo o tym nie pomyslałam :D zaraz to sprawdzę :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wtedy tez nie pomyslałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że to tylko duża główka. Ale wierzcie mi, siedzę i ryczę. Nie poszłam do pracy. Mój ojciec powiedział, że jak się okaże wszystko dobrze to ją udusi własnymi rękami.
    Dzisiejszą wizytę mam u profesora,najlepszego na Śląsku, więc mam do niego zaufanie. Zobaczę co on powie.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chic chic
    no co? ze wszystko dobrze!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia, chyba masz racje :D Ja pierdzielę, ale jestem upośledzona :P a tak sie ucieszyłam :D hehe, no to w takim razie czekam do piątku cierpliwie :D

ChicChic na pewno będzie wszystko dobrze, przecież ludzie są różni, jedni wysocy, inni niscy, jedni maja wielkie nosy, drudzy małe. Tak samo jest z głowa. Nie płakaj tam bo i dzidzia płacze w brzuchu :D
    Pośmiej się z upośledzonej koleżanki z forum :D

PS. Właśnie dzwoniłam do męża powiedzieć mu co zrobiłam - potwierdził, że jestem upośledzona :D Jest na forum jakiś psychiatra? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 10:14

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic- moje dziecko na ostatnim iść też główka kilka dni do przodu w stosunku do crl. Ale lekarz stwierdził że wszystko ok- jest to jak najbardzej w normie. Aha i też chlopiec prawdopodobnie więc może jest coś w tym o czym pisała Annqa :). A czym jest ta przymusowa pozycja? Widzę że też trafiłaś na "straszacego" gina...ten specjalista i którego byłam na drugich genetycznych śmiał się ze niektórzy ginekolodzy widzieli chyba tylko idealne plody, no i idealne dzieci po urodzeniu. Tak jakby wszystkie miały wyglądać identycznie.

f2w3dqk3v24l408o.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, a amnio nie zaleca sie jak wynik 1:300 i mniej? Co to znaczy pzymusowa pozycja ciala? Trzymam kciuki, aby dzisiejsza wizyta przebiegla pomyslnie i aby sie wszystko wyjasnilo.

Kelegena, placze ze smiechu hahahha :D Gdyby nie kamcia, to chyba sama poszlabym szukac, ale jej teoria wydala mi sie prawdkpodobna, ze to chodzi o Ciebie haha

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena
    też poczułam się upośledzona
    najpierw płakałam ze szczęścia a potem z rozczarowania ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic u mnie na usg też różnica z wielkością główki, ale lekarz mi powiedział, że teraz jest to jeszcze normalne że głowa jest duża patrząc na resztę ciałka, później to się wyrówna i rzeczywiście jak czytałam co się dzieje w 12, 13, 14 tygodniu to wszędzie jest napisane że główka zajmuje jeszcze 1/3 długości ciała.

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaczę z własnej głupoty :D Nie wiem czy to ciąża tak mnie działa (pamietacie akcje z wycieraczkami w aucie? ) czy po prostu zgłupiałam na starość? :D Nie wiem co robić, są jakieś prochy na rozgarnięcie? :D
    Boże, współczuje dzieciom takiej matki :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mnie pocieszyłyście.
    U mnie główka jest 2 tygodnie do przodu.
    Przymusowa pozycja... - że się nie prostuje. Nóżki ma tak zawinięte do góry. Że może mieć mało miejsca, a może ma jakąś wadę.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kelegena Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, przecież USG nie trwa kilka godzin, może akurat tak mu było wygodnie. No co to za jakieś głupoty są, no :) Dzieci zazwyczaj są zawinięte, niektóre się prostują, Twój pewnie też, ale pewnie zrobił to 2 minuty po USG :) Nie stresuj się! Idz do tego drugiego lekarza, niech on sprawdzi :) Na pewno będzie wszystko dobrze. <3

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic chic
    Albo dziecię akurat miało kaprys tak sobie posiedzieć
    Będzie dobrze
    Masz dziś profesora
    Najlepsze rozwiązanie
    D l a Ciebie(twojego spokoju)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic u mbiectez na ostatnim usg główka była o tydzień starsza ale lekarka powiedziała ze jest ok. więc spokojnie! wymuszona pozycja? skoro głowice aparatu dociska lekarz to dzieciątko się broni tak samo jak przed detektorem mój maluch ucieka kilka sekund i zwiewa więc myślę że to też nic takiego. ja już czuje ruchu jak przyloze zimna rękę efekt jest taki sam

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ