Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fatalita mam tak samo jak Ty
Brzucho już wielki, a waga jaka była taka jest. Na początku 53,3 kg, potem na poczatku listopada 54,3 i od 3 tyg ani drgnie. Nic a nic. A nie powiem żebym sobie załowala jedzenia
Feeva niezły ubaw mieliściedobrze, że sytuacja w miare opanowana
U mnie młody się rozchorował, nagle z dnia na dzień, okazało się ze ma ostre zapalenie gardła i antybiotyk. A ostatni antybiotyk braliśmy chyba z 5 lat temu. Siedzi i jęczy bo mu nudno, bo mu gorąco, bo mu zimno, bo głodny, mimo, że 5 minut wcześniej zjadł pół lodówki
Mam pytanie... Czy was też tak "ciągnie" macica? Nie wiem jak to nazwać, ale jakoś mnie tak ciągnie i majta się tam w środku, ale nie czuje tego jako kopniaki tylko jakby mi pranie wirowało w macicyI trochę mnie to boli, nie bardzo, ale trochę. Czy ktoś ma podobnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 17:43
Zuzanka już z nami
-
dziewczynki ja po wizycie, lekarz badał mnie tylko palcami, szyjka pancerna, macica rośnie, mam pytanie czy Wy za każdym razem macie usg robione i widzicie dzidziolka?bo moj lekarz rzadko robi bo mówi ze to szkodliwe..i pytanie o połówkowe badanie czy jakies inne badania się robi, bo przy genetycznym był np. test pappa czy teraz tez coś trzeba zrobic?
-
Kelegena mnie tak ciągnęło i bolało w piątek przed ślubem, czytalam ze dzidziolek może się wiercić i dawać kopniaki przez co kobieta moze odczuwać dyskomfort i delikatny ból
Stwierdziłam wtedy że może moje dziecię się stresuje razem ze mną
A czujesz już ruchy ?
U mnie czasem tak się wierci i kopie jakby miało tam niezła balangeAlbo jakby stepowało
Szczególnie wieczorem
Co do wagi przed ciąża 55kg, teraz 56,6kgBebzun juz mam taki duży a waga nie rośnie zbyt dużo mimo ze mam duuuuuzy apetyt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 18:16
-
Feeva no chyba własnie ruchów typowych jeszcze nie, jakis kopniaczków czy coś. Tylko jakby mi wirowało i jakby mi macica "stawała". Nie wiem czy wy wiecie o czym ja mówie, ale ja własnie tak mam
No już mogłoby kopnąc, bo się doczekać nie mogęZuzanka już z nami
-
Feeva jeśli chodzi o prawko to lekarz decyduje na jaki okres wydawany jest ten dokument. Czasem dodaje symbol prowadzić w okularach ale wtedy i tak może wydać na 15 lat. Ja miałam za to prawko na dwa lata. Szkła kontaktowe, tylko nie mów lekarzowi, że przedłużasz, po prostu robisz prawko, w szkłach zanosisz papiery, w szkłach odbierasz. Znam trzy osoby które tak zrobiły.
Feeva lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
efwka ja mam usg co wziyte - chodzę prywatnie. w poprzednich ciążach nie miałam tak.Na tyle na ile ja wiem, usg na wizycie co ok 4 tyg nie jest szkodliwe. Kontrowersyjne jest słuchanie bicia serca na wczesnym etapie - tak czytałam, ale nie umiem potwierdzić tego naukowymi badaniami.
Ja badania do prawo jazdy miałam w soczewkach - nie że specjalnie, po prostu w tamtym czasie nosiłam soczewki na codzień, więc nawet nie przyszło mi do głowy żeby je zmieniać na okulary. Lekarz o wzrok nie pytał, ja sama tez nie wyskakiwałam. dostałam bezterminowo, ale to było 10 lat temu.
U mnie ciągnięcia macicy pojawiały się w każdej ciązy, najbardziej w pierwszej dokuczało, w trzeciej najmniej póki co. Za każdym razem lekarz mówił, ze to normalnie rozciąganie się więzadeł i o ile nie jest bolesne, nie towaryszą twardnienia, skurcze to jest ok. No i tego się trzymam.
U mnie waga niestety mocno do góry, już prawie 5 kg na plusienie wiem skąd szczerze mówiąc, bo jem bardzo zdrowo, bardzo dużo warzyw, sałatek, ostatni posiłek ok 19. nie piję gazowanych napoi, słodycze ograncizone, pieczywo również. a waga idzie w górę
Fakt cycki spore już, brzuch też, ale tak czy siak to za dużo na tym etapie.... we wtorek będę rozmawiała z gin...
Odebrałam wyniki moczu, trochę mnie zaniepokoiły, białko w moczu, fosforany bezpostaciowe i jeszcze coś tam.... Mocz pobrany na 100% z zachowaniem dokłądnsci, podmycie, wytarcie ręcznikiem jednorazowym, środkowy strumień....Poki co cisnienie w normie, ale trochę się cykam, czy nic się nie dzieje.Jagna15.04.2018
-
A widzicie jak Maluchy w brzuchu zmieniają pozycję? Ostatnio obudziło mnie takie napieranie na brzuch- jak widać po tym jaka jestem pognieciona, nadal na nim śpię
Zobaczyłam jak mi coś wystaje. Jakiś "obcy"
Po chwili się schował.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8944874d7cb4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 19:54
kamciaelcia, XKamaCX, Feeva, Martyna32, Katka., Sela lubią tę wiadomość
-
Powiem wam, że u mnie z wagą kiepsko. Choć od początku miałam mdłości ale nie wymiotowałam, zaczęłam od 58,8 kg a w zeszłym tyg miałam wizytę u gina i już 57 kg a teraz jakiegoś wirusa dostałam i dwa dni wymiotowałam non stop i już 56 kg. Oby dzidzia była zdrowa.17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
-
Fermina - mam 165 cm.
Tylko na początku schudlam 5 kg i jeszcze nie zaczęłam się odbijac. Brzuch rośnie, a nogi, łapki i twarz coraz mniejsze.
Zazdroszczę Wam tych ruchów. U mnie jeszcze cisza. Daje dziecku jeszcze tydzień, w innym wypadku poczuje złość matki.
Z tymi kłuciami pochwowo-jajnikowo-macicowymi też tak mam. Najgorzej to kichać na wyprostowanym ciele
Efwka - to nieprawda, że szkodzi. To taka stara szkoła. Wydaje mi się, że masz prawo domagać się usg.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Annqa, Maluch musi być zdrowy. Tak jak ładnie określiła córka Hoope, nasze dzieci to pasożyty
, które ciągną od nas, jeśli im brakuje. Ze szkoda dla nas, a nie dla nich.
W pierwszej ciąży również miałam ogromną niedowagę, bo przy 170cm, ważyłam 49kg. Haftowałam po kilka razy dziennie do 16 tygodnia i nie mogłam jeść nic poza zielonymi bananami. Koszmar. A córa zdrowa, mimo, że wcześniak. Jeszcze nigdy nie miała antybiotyku;)