X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita mam tak samo jak Ty :) Brzucho już wielki, a waga jaka była taka jest. Na początku 53,3 kg, potem na poczatku listopada 54,3 i od 3 tyg ani drgnie. Nic a nic. A nie powiem żebym sobie załowala jedzenia :D

Feeva niezły ubaw mieliście :D dobrze, że sytuacja w miare opanowana :P

U mnie młody się rozchorował, nagle z dnia na dzień, okazało się ze ma ostre zapalenie gardła i antybiotyk. A ostatni antybiotyk braliśmy chyba z 5 lat temu. Siedzi i jęczy bo mu nudno, bo mu gorąco, bo mu zimno, bo głodny, mimo, że 5 minut wcześniej zjadł pół lodówki :D

Mam pytanie... Czy was też tak "ciągnie" macica? Nie wiem jak to nazwać, ale jakoś mnie tak ciągnie i majta się tam w środku, ale nie czuje tego jako kopniaki tylko jakby mi pranie wirowało w macicy :D I trochę mnie to boli, nie bardzo, ale trochę. Czy ktoś ma podobnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 17:43

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ja po wizycie, lekarz badał mnie tylko palcami, szyjka pancerna, macica rośnie, mam pytanie czy Wy za każdym razem macie usg robione i widzicie dzidziolka?bo moj lekarz rzadko robi bo mówi ze to szkodliwe..i pytanie o połówkowe badanie czy jakies inne badania się robi, bo przy genetycznym był np. test pappa czy teraz tez coś trzeba zrobic?

1usa3e5el69vdydq.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 ja jak ide na zwykła wizyte comiesieczna to nie mam USG, bo lekarz nie ma w gabinecie, ale teraz mam USG mniej wiecej raz w miesiacu.

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena mnie tak ciągnęło i bolało w piątek przed ślubem, czytalam ze dzidziolek może się wiercić i dawać kopniaki przez co kobieta moze odczuwać dyskomfort i delikatny ból ;) Stwierdziłam wtedy że może moje dziecię się stresuje razem ze mną :D
    A czujesz już ruchy ?
    U mnie czasem tak się wierci i kopie jakby miało tam niezła balange :) Albo jakby stepowało :D Szczególnie wieczorem :D

Co do wagi przed ciąża 55kg, teraz 56,6kg :) Bebzun juz mam taki duży a waga nie rośnie zbyt dużo mimo ze mam duuuuuzy apetyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 18:16

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva no chyba własnie ruchów typowych jeszcze nie, jakis kopniaczków czy coś. Tylko jakby mi wirowało i jakby mi macica "stawała". Nie wiem czy wy wiecie o czym ja mówie, ale ja własnie tak mam :P
    No już mogłoby kopnąc, bo się doczekać nie mogę :P

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi daje czadu od tygodnia już, coraz to mocniej :D Nie da sie tego pomylić z niczym innym :D
    Mega super uczucie <3

kelegena lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva weź oddaj kilka kopniaków mnie :D Będzie mi się spokojniej żyło :P Heheh :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena
    U siebie nic takiego nie odczuwalam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jeśli chodzi o prawko to lekarz decyduje na jaki okres wydawany jest ten dokument. Czasem dodaje symbol prowadzić w okularach ale wtedy i tak może wydać na 15 lat. Ja miałam za to prawko na dwa lata. Szkła kontaktowe, tylko nie mów lekarzowi, że przedłużasz, po prostu robisz prawko, w szkłach zanosisz papiery, w szkłach odbierasz. Znam trzy osoby które tak zrobiły.

Feeva lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja tak zrobilam, bo mam wade ale slaba ;) Ale do odczytywania liczb muaiala miec, takze w szklach, mam prawko na nieograniczony czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 18:52

Feeva lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale maluszki kopią ;) aż cały brzuch mi się rusza :D

kattalinna, Rillia, Katy, jangwa_maua, D_basiula, Feeva, Martyna32, Sela lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka ja mam usg co wziyte - chodzę prywatnie. w poprzednich ciążach nie miałam tak.Na tyle na ile ja wiem, usg na wizycie co ok 4 tyg nie jest szkodliwe. Kontrowersyjne jest słuchanie bicia serca na wczesnym etapie - tak czytałam, ale nie umiem potwierdzić tego naukowymi badaniami.

Ja badania do prawo jazdy miałam w soczewkach - nie że specjalnie, po prostu w tamtym czasie nosiłam soczewki na codzień, więc nawet nie przyszło mi do głowy żeby je zmieniać na okulary. Lekarz o wzrok nie pytał, ja sama tez nie wyskakiwałam. dostałam bezterminowo, ale to było 10 lat temu.

U mnie ciągnięcia macicy pojawiały się w każdej ciązy, najbardziej w pierwszej dokuczało, w trzeciej najmniej póki co. Za każdym razem lekarz mówił, ze to normalnie rozciąganie się więzadeł i o ile nie jest bolesne, nie towaryszą twardnienia, skurcze to jest ok. No i tego się trzymam.

U mnie waga niestety mocno do góry, już prawie 5 kg na plusie :( nie wiem skąd szczerze mówiąc, bo jem bardzo zdrowo, bardzo dużo warzyw, sałatek, ostatni posiłek ok 19. nie piję gazowanych napoi, słodycze ograncizone, pieczywo również. a waga idzie w górę :( Fakt cycki spore już, brzuch też, ale tak czy siak to za dużo na tym etapie.... we wtorek będę rozmawiała z gin...
    Odebrałam wyniki moczu, trochę mnie zaniepokoiły, białko w moczu, fosforany bezpostaciowe i jeszcze coś tam.... Mocz pobrany na 100% z zachowaniem dokłądnsci, podmycie, wytarcie ręcznikiem jednorazowym, środkowy strumień....Poki co cisnienie w normie, ale trochę się cykam, czy nic się nie dzieje.

Jagna <3 15.04.2018
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie jak Maluchy w brzuchu zmieniają pozycję? Ostatnio obudziło mnie takie napieranie na brzuch- jak widać po tym jaka jestem pognieciona, nadal na nim śpię;) Zobaczyłam jak mi coś wystaje. Jakiś "obcy";) Po chwili się schował.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8944874d7cb4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 19:54

kamciaelcia, XKamaCX, Feeva, Martyna32, Katka., Sela lubią tę wiadomość

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia też tyle przytyłam, gin nie widzi problemu póki co.

Rillia córka mówi na to pasożyt :D Nie wiem jak możesz spać na brzuchu, ja nie mogę :(

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że u mnie z wagą kiepsko. Choć od początku miałam mdłości ale nie wymiotowałam, zaczęłam od 58,8 kg a w zeszłym tyg miałam wizytę u gina i już 57 kg a teraz jakiegoś wirusa dostałam i dwa dni wymiotowałam non stop i już 56 kg. Oby dzidzia była zdrowa.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina - mam 165 cm.
    Tylko na początku schudlam 5 kg i jeszcze nie zaczęłam się odbijac. Brzuch rośnie, a nogi, łapki i twarz coraz mniejsze.

Zazdroszczę Wam tych ruchów. U mnie jeszcze cisza. Daje dziecku jeszcze tydzień, w innym wypadku poczuje złość matki.

Z tymi kłuciami pochwowo-jajnikowo-macicowymi też tak mam. Najgorzej to kichać na wyprostowanym ciele ;)

Efwka - to nieprawda, że szkodzi. To taka stara szkoła. Wydaje mi się, że masz prawo domagać się usg.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa, Maluch musi być zdrowy. Tak jak ładnie określiła córka Hoope, nasze dzieci to pasożyty :) , które ciągną od nas, jeśli im brakuje. Ze szkoda dla nas, a nie dla nich.

W pierwszej ciąży również miałam ogromną niedowagę, bo przy 170cm, ważyłam 49kg. Haftowałam po kilka razy dziennie do 16 tygodnia i nie mogłam jeść nic poza zielonymi bananami. Koszmar. A córa zdrowa, mimo, że wcześniak. Jeszcze nigdy nie miała antybiotyku;)

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów się powtórzę-niestety ale ruchy zawsze czułam późno :( w okolicy 22tc
    Teraz łożysko na przedniej ścianie więc cudów nie będzie
    Nieczuła matka ze mnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita w takim razie na nastepnej wizycie muszę go o usg poproasic bo oprocz usg genetycznego nie widzialam maluszka :(

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka
    Lekarz na nfz?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ