X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    Mamy karmiące piersią, robicie to jeszcze? Mi jakiś czas temu skonczył się pokarm dla starszaka :( biedny nie może się odzwyczaić od "ćlumkania cycusia" i jak mu nie dam to taka histeria, że uderza głową w podłogę!!!! Ale najgorsze tak naprawdę jest to, że jak mi już wisi na tym cycu to mnie zaczyna boleć macica i boję się żeby maleństwu nic się przez to nie stało. Pomocy! Jak odstawić małego od piersi?
    UWAGA UWAGA powtarzam pytanie, bo zaginęło w gąszczu rozmów.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    UWAGA UWAGA powtarzam pytanie, bo zaginęło w gąszczu rozmów.

Ja kompletnie nie umiem ci poradzić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. nie mieszkam już w Niemczech, ale dwa lata temu koleżanka składała oba wnioski i na Elternzeit był bodajże czas minimum 7 tygodni zanim chce się go wykorzystać a na Elterngeld do 3 mcy po porodzie. Tylko z tego, co rozumiem - Ty nie mieszkasz w Niemczech, więc nie mam pojęcia czy to się do Ciebie stosuje..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzusio się robi widoczny, taka mała kuleczka. Wciąż jednak mam problem z wagą 48 kg i ani drgnie do góry, a jem ładnie.

Dostałam dzisiaj od męża poduche ciążową <3 jest tak wygodna!! Serio polecam.

Annqa - ja też Ci nie poradzę. Wiem, że hafija o tym pisała. Na pewno wiem, że jak wpada w histerie to nie powinnaś mu ulegać, bo znajdzie na Ciebie sposób i będziesz miała poważny problem. Przytul go może wtedy i spróbuj podać butelkę trzymając w ramionach.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Dziewczyny, a ktoras z was jest na niemieckiej umowie o prace? Chcialabym sie dopytac kiedy mam skladac wniosek o elternzeit i elterngeld, bo kurcze zielona jestem :/ Moze akurat ktos cos wie ;)
    Elternzeit musisz zlozyc pisemnie u swojego pracodawcy najpozniej 7tygodni przed rozpoczeciem elternzeit (czyli NAJPOZNIEJ do tygodnia czasu po porodzie! Bo 8tygodni trwa ta cala ochrona) a elterngeld skladasz po porodzie :)

PS. Nie wiem jak u ciebie z niemieckim ale wyczytac to mozesz np na tej stronce :)

http://www.sueddeutsche.de/karriere/babypause-vom-beruf-so-beantragt-man-elternzeit-und-elterngeld-1.1345238

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, ile Ty masz wzrostu, chudzielcu? :o Ja myślałam, że moje 53 to jest mało..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki macie :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny... jesteśmy z mężem uwięzieni we własnym domu.
    Klamka nam się złamała od drzwi od wewnątrz i rozkminiamy co robić hahahahha

Kamska lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozkrecac :P albo.slusasz, nic innego mi narazie do glowy nie.przychodzi :D

Albo tak jak napisala Kamcia - dajcie sasiadom klucz przez okno i niech otworza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 16:39

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiedzi niech od zewnątrz otworzą...
    Ale przyznam-śmieszne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, we własnym domu to luz. :D Zamówcie pizze i rzućcie dostawcy klucz przez okno. :D

Ja kiedyś odwiedzałam znajomego z ciężką depresją w szpitalu psychiatrycznym i mi się klamka zacięła w łazience. :D A był na oddziale z różnymi przypadkami. I teraz nie wiesz - wołać o pomoc/ nie wołać? Bóg wie na kogo trafisz a dyżurka daleko.. :D

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Jezu dziewczyny... jesteśmy z mężem uwięzieni we własnym domu.
    Klamka nam się złamała od drzwi od wewnątrz i rozkminiamy co robić hahahahha
    szkoda, że dziecko już zrobiliście ;) porady dziewczyn są dobre: albo klucz komuś przez okno, albo ślusarz. A wysoko mieszkacie? ;)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Feeva, we własnym domu to luz. :D Zamówcie pizze i rzućcie dostawcy klucz przez okno. :D

Ja kiedyś odwiedzałam znajomego z ciężką depresją w szpitalu psychiatrycznym i mi się klamka zacięła w łazience. :D A był na oddziale z różnymi przypadkami. I teraz nie wiesz - wołać o pomoc/ nie wołać? Bóg wie na kogo trafisz a dyżurka daleko.. :D
    sorry, pewnie nie było Ci wtedy do śmiechu, ale musiałam polubić :D

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko. Wtedy byłam przerażona, ta łazienka była schowana na końcu oddziału i przeszło mi przez myśl, że odnajdą mnie rano ale teraz mi samej wydaje się to komiczne. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi 10 minut pracy i koniec na jakieś 1,5 roku :D

kamciaelcia, Fermina, Kira91, Feeva, malwka08, D_basiula, Witch15 lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    szkoda, że dziecko już zrobiliście ;) porady dziewczyn są dobre: albo klucz komuś przez okno, albo ślusarz. A wysoko mieszkacie? ;)

4 piętro :D
    Zrobił mąż prowizorkę ze śrubokrętem że da sie otworzyć ale zamknąć tylko górnym zamkiem i jutro ślusarz :)
    Jak nie urok to sraczka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 17:05

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpowiedziałam na pytanie o karmieniu. Tylko że u mnie sam się problem rozwiązał bo mała się odstawila sama.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah dziewczyny ale się uśmiałam nadrabiając :D boskie jesteście :D

U mnie brzuch równie duży jak u na zdjęciach waszych - jutro może jakoś swoje cyknę i wrzucę. od dawna chodzę juz w ubraniaach ciązowych, kupiłam już kurtkę ciążową, bo niestety w obecny płaszcz już sie nie mieszczę.
    Poduchy tez używam od paru tygodni i jest ekstra!!!!!

Katy, ja akurat miałam bardzo bolesne miesiączki przed porodami, a po.... bajka!!! dużo bardziej regularne ( 29-34 dni, a wczesniej uuuuuhhhh i 50dni bywało), w dodatku bezboesne, a wcześniej mdlałam, wymiotowałam, takie tam historie. Tak więc dla mnie wybawienie.

Klaudyna witaj.

AnnqA ja co prawda nie karmie, ale w mojej rodzinie kuzynka karmiła i zresztą nadal karmi. Przez całą ciążę drugą i trzecią karmiła dzieci w tandemie i faktycznie miewała okresy, kiedy czuła bóle macicy, albo bóle sutków. Karmiła jednak cały czas. Odstawienie to dosyć trudny temat, ja bym po prostu mowiła, że mamusię boli brzuszek i cycuszki i dlatego nie może więcej dawać cycusia, ale że mama cały czas go bardzo kocha i że możecie sie poprzytulać w tym czasie. Mam koleżanki, które odstawiały od piersi zostawiając dziecko np na dwa dni u babci, jest to jakiś sposób - ale ja jestem totalną przeciwniczką takich drastycznych metod.

JA niestety przeziębiłam się, nos zatkany, głowa boli buuuu a tu z leczeniem lipa lekka..

Jagna <3 15.04.2018
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, tak wlasnie tycza sie te wszystlkie rzeczy :)Dzieki, tak czytalam ale nie bylam pewna, wolalalm zapytac kogos, kto jest w temacie :)

Feeva, a masz ubezpieczone mieszkanie? Bo jesli masz jakis tam pakiet, to on to obejmuje, bo ja mialam kiedys podobna sytuacje, no tyle ze mi sie zlamal klucz od srodka, przyjechali i wymienili na ich koszt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 17:32

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S niestety nie byliśmy tak wspaniałomyślni :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ