X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    Mamy karmiące piersią, robicie to jeszcze? Mi jakiś czas temu skonczył się pokarm dla starszaka :( biedny nie może się odzwyczaić od "ćlumkania cycusia" i jak mu nie dam to taka histeria, że uderza głową w podłogę!!!! Ale najgorsze tak naprawdę jest to, że jak mi już wisi na tym cycu to mnie zaczyna boleć macica i boję się żeby maleństwu nic się przez to nie stało. Pomocy! Jak odstawić małego od piersi?
    UWAGA UWAGA powtarzam pytanie, bo zaginęło w gąszczu rozmów.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    UWAGA UWAGA powtarzam pytanie, bo zaginęło w gąszczu rozmów.

Ja kompletnie nie umiem ci poradzić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. nie mieszkam już w Niemczech, ale dwa lata temu koleżanka składała oba wnioski i na Elternzeit był bodajże czas minimum 7 tygodni zanim chce się go wykorzystać a na Elterngeld do 3 mcy po porodzie. Tylko z tego, co rozumiem - Ty nie mieszkasz w Niemczech, więc nie mam pojęcia czy to się do Ciebie stosuje..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzusio się robi widoczny, taka mała kuleczka. Wciąż jednak mam problem z wagą 48 kg i ani drgnie do góry, a jem ładnie.

Dostałam dzisiaj od męża poduche ciążową <3 jest tak wygodna!! Serio polecam.

Annqa - ja też Ci nie poradzę. Wiem, że hafija o tym pisała. Na pewno wiem, że jak wpada w histerie to nie powinnaś mu ulegać, bo znajdzie na Ciebie sposób i będziesz miała poważny problem. Przytul go może wtedy i spróbuj podać butelkę trzymając w ramionach.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Dziewczyny, a ktoras z was jest na niemieckiej umowie o prace? Chcialabym sie dopytac kiedy mam skladac wniosek o elternzeit i elterngeld, bo kurcze zielona jestem :/ Moze akurat ktos cos wie ;)
    Elternzeit musisz zlozyc pisemnie u swojego pracodawcy najpozniej 7tygodni przed rozpoczeciem elternzeit (czyli NAJPOZNIEJ do tygodnia czasu po porodzie! Bo 8tygodni trwa ta cala ochrona) a elterngeld skladasz po porodzie :)

PS. Nie wiem jak u ciebie z niemieckim ale wyczytac to mozesz np na tej stronce :)

http://www.sueddeutsche.de/karriere/babypause-vom-beruf-so-beantragt-man-elternzeit-und-elterngeld-1.1345238

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, ile Ty masz wzrostu, chudzielcu? :o Ja myślałam, że moje 53 to jest mało..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki macie :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny... jesteśmy z mężem uwięzieni we własnym domu.
    Klamka nam się złamała od drzwi od wewnątrz i rozkminiamy co robić hahahahha

Kamska lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozkrecac :P albo.slusasz, nic innego mi narazie do glowy nie.przychodzi :D

Albo tak jak napisala Kamcia - dajcie sasiadom klucz przez okno i niech otworza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 16:39

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiedzi niech od zewnątrz otworzą...
    Ale przyznam-śmieszne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, we własnym domu to luz. :D Zamówcie pizze i rzućcie dostawcy klucz przez okno. :D

Ja kiedyś odwiedzałam znajomego z ciężką depresją w szpitalu psychiatrycznym i mi się klamka zacięła w łazience. :D A był na oddziale z różnymi przypadkami. I teraz nie wiesz - wołać o pomoc/ nie wołać? Bóg wie na kogo trafisz a dyżurka daleko.. :D

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Jezu dziewczyny... jesteśmy z mężem uwięzieni we własnym domu.
    Klamka nam się złamała od drzwi od wewnątrz i rozkminiamy co robić hahahahha
    szkoda, że dziecko już zrobiliście ;) porady dziewczyn są dobre: albo klucz komuś przez okno, albo ślusarz. A wysoko mieszkacie? ;)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Feeva, we własnym domu to luz. :D Zamówcie pizze i rzućcie dostawcy klucz przez okno. :D

Ja kiedyś odwiedzałam znajomego z ciężką depresją w szpitalu psychiatrycznym i mi się klamka zacięła w łazience. :D A był na oddziale z różnymi przypadkami. I teraz nie wiesz - wołać o pomoc/ nie wołać? Bóg wie na kogo trafisz a dyżurka daleko.. :D
    sorry, pewnie nie było Ci wtedy do śmiechu, ale musiałam polubić :D

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko. Wtedy byłam przerażona, ta łazienka była schowana na końcu oddziału i przeszło mi przez myśl, że odnajdą mnie rano ale teraz mi samej wydaje się to komiczne. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi 10 minut pracy i koniec na jakieś 1,5 roku :D

kamciaelcia, Fermina, Kira91, Feeva, malwka08, D_basiula, Witch15 lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    szkoda, że dziecko już zrobiliście ;) porady dziewczyn są dobre: albo klucz komuś przez okno, albo ślusarz. A wysoko mieszkacie? ;)

4 piętro :D
    Zrobił mąż prowizorkę ze śrubokrętem że da sie otworzyć ale zamknąć tylko górnym zamkiem i jutro ślusarz :)
    Jak nie urok to sraczka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 17:05

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpowiedziałam na pytanie o karmieniu. Tylko że u mnie sam się problem rozwiązał bo mała się odstawila sama.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah dziewczyny ale się uśmiałam nadrabiając :D boskie jesteście :D

U mnie brzuch równie duży jak u na zdjęciach waszych - jutro może jakoś swoje cyknę i wrzucę. od dawna chodzę juz w ubraniaach ciązowych, kupiłam już kurtkę ciążową, bo niestety w obecny płaszcz już sie nie mieszczę.
    Poduchy tez używam od paru tygodni i jest ekstra!!!!!

Katy, ja akurat miałam bardzo bolesne miesiączki przed porodami, a po.... bajka!!! dużo bardziej regularne ( 29-34 dni, a wczesniej uuuuuhhhh i 50dni bywało), w dodatku bezboesne, a wcześniej mdlałam, wymiotowałam, takie tam historie. Tak więc dla mnie wybawienie.

Klaudyna witaj.

AnnqA ja co prawda nie karmie, ale w mojej rodzinie kuzynka karmiła i zresztą nadal karmi. Przez całą ciążę drugą i trzecią karmiła dzieci w tandemie i faktycznie miewała okresy, kiedy czuła bóle macicy, albo bóle sutków. Karmiła jednak cały czas. Odstawienie to dosyć trudny temat, ja bym po prostu mowiła, że mamusię boli brzuszek i cycuszki i dlatego nie może więcej dawać cycusia, ale że mama cały czas go bardzo kocha i że możecie sie poprzytulać w tym czasie. Mam koleżanki, które odstawiały od piersi zostawiając dziecko np na dwa dni u babci, jest to jakiś sposób - ale ja jestem totalną przeciwniczką takich drastycznych metod.

JA niestety przeziębiłam się, nos zatkany, głowa boli buuuu a tu z leczeniem lipa lekka..

Jagna <3 15.04.2018
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, tak wlasnie tycza sie te wszystlkie rzeczy :)Dzieki, tak czytalam ale nie bylam pewna, wolalalm zapytac kogos, kto jest w temacie :)

Feeva, a masz ubezpieczone mieszkanie? Bo jesli masz jakis tam pakiet, to on to obejmuje, bo ja mialam kiedys podobna sytuacje, no tyle ze mi sie zlamal klucz od srodka, przyjechali i wymienili na ich koszt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 17:32

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S niestety nie byliśmy tak wspaniałomyślni :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ