Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Annqa wrote:Mamy karmiące piersią, robicie to jeszcze? Mi jakiś czas temu skonczył się pokarm dla starszaka biedny nie może się odzwyczaić od "ćlumkania cycusia" i jak mu nie dam to taka histeria, że uderza głową w podłogę!!!! Ale najgorsze tak naprawdę jest to, że jak mi już wisi na tym cycu to mnie zaczyna boleć macica i boję się żeby maleństwu nic się przez to nie stało. Pomocy! Jak odstawić małego od piersi?17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
-
J.S. nie mieszkam już w Niemczech, ale dwa lata temu koleżanka składała oba wnioski i na Elternzeit był bodajże czas minimum 7 tygodni zanim chce się go wykorzystać a na Elterngeld do 3 mcy po porodzie. Tylko z tego, co rozumiem - Ty nie mieszkasz w Niemczech, więc nie mam pojęcia czy to się do Ciebie stosuje..
-
Moj brzusio się robi widoczny, taka mała kuleczka. Wciąż jednak mam problem z wagą 48 kg i ani drgnie do góry, a jem ładnie.
Dostałam dzisiaj od męża poduche ciążową jest tak wygodna!! Serio polecam.
Annqa - ja też Ci nie poradzę. Wiem, że hafija o tym pisała. Na pewno wiem, że jak wpada w histerie to nie powinnaś mu ulegać, bo znajdzie na Ciebie sposób i będziesz miała poważny problem. Przytul go może wtedy i spróbuj podać butelkę trzymając w ramionach.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
J.S wrote:Dziewczyny, a ktoras z was jest na niemieckiej umowie o prace? Chcialabym sie dopytac kiedy mam skladac wniosek o elternzeit i elterngeld, bo kurcze zielona jestem Moze akurat ktos cos wie
PS. Nie wiem jak u ciebie z niemieckim ale wyczytac to mozesz np na tej stronce
http://www.sueddeutsche.de/karriere/babypause-vom-beruf-so-beantragt-man-elternzeit-und-elterngeld-1.1345238 -
Feeva, we własnym domu to luz. Zamówcie pizze i rzućcie dostawcy klucz przez okno.
Ja kiedyś odwiedzałam znajomego z ciężką depresją w szpitalu psychiatrycznym i mi się klamka zacięła w łazience. A był na oddziale z różnymi przypadkami. I teraz nie wiesz - wołać o pomoc/ nie wołać? Bóg wie na kogo trafisz a dyżurka daleko..kattalinna, Katy lubią tę wiadomość
-
Feeva wrote:Jezu dziewczyny... jesteśmy z mężem uwięzieni we własnym domu.
Klamka nam się złamała od drzwi od wewnątrz i rozkminiamy co robić hahahahha -
Fermina wrote:Feeva, we własnym domu to luz. Zamówcie pizze i rzućcie dostawcy klucz przez okno.
Ja kiedyś odwiedzałam znajomego z ciężką depresją w szpitalu psychiatrycznym i mi się klamka zacięła w łazience. A był na oddziale z różnymi przypadkami. I teraz nie wiesz - wołać o pomoc/ nie wołać? Bóg wie na kogo trafisz a dyżurka daleko..
-
kattalinna wrote:szkoda, że dziecko już zrobiliście porady dziewczyn są dobre: albo klucz komuś przez okno, albo ślusarz. A wysoko mieszkacie?
4 piętro
Zrobił mąż prowizorkę ze śrubokrętem że da sie otworzyć ale zamknąć tylko górnym zamkiem i jutro ślusarz
Jak nie urok to sraczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 17:05
-
hahah dziewczyny ale się uśmiałam nadrabiając boskie jesteście
U mnie brzuch równie duży jak u na zdjęciach waszych - jutro może jakoś swoje cyknę i wrzucę. od dawna chodzę juz w ubraniaach ciązowych, kupiłam już kurtkę ciążową, bo niestety w obecny płaszcz już sie nie mieszczę.
Poduchy tez używam od paru tygodni i jest ekstra!!!!!
Katy, ja akurat miałam bardzo bolesne miesiączki przed porodami, a po.... bajka!!! dużo bardziej regularne ( 29-34 dni, a wczesniej uuuuuhhhh i 50dni bywało), w dodatku bezboesne, a wcześniej mdlałam, wymiotowałam, takie tam historie. Tak więc dla mnie wybawienie.
Klaudyna witaj.
AnnqA ja co prawda nie karmie, ale w mojej rodzinie kuzynka karmiła i zresztą nadal karmi. Przez całą ciążę drugą i trzecią karmiła dzieci w tandemie i faktycznie miewała okresy, kiedy czuła bóle macicy, albo bóle sutków. Karmiła jednak cały czas. Odstawienie to dosyć trudny temat, ja bym po prostu mowiła, że mamusię boli brzuszek i cycuszki i dlatego nie może więcej dawać cycusia, ale że mama cały czas go bardzo kocha i że możecie sie poprzytulać w tym czasie. Mam koleżanki, które odstawiały od piersi zostawiając dziecko np na dwa dni u babci, jest to jakiś sposób - ale ja jestem totalną przeciwniczką takich drastycznych metod.
JA niestety przeziębiłam się, nos zatkany, głowa boli buuuu a tu z leczeniem lipa lekka..Jagna 15.04.2018 -
Fermina, tak wlasnie tycza sie te wszystlkie rzeczy :)Dzieki, tak czytalam ale nie bylam pewna, wolalalm zapytac kogos, kto jest w temacie
Feeva, a masz ubezpieczone mieszkanie? Bo jesli masz jakis tam pakiet, to on to obejmuje, bo ja mialam kiedys podobna sytuacje, no tyle ze mi sie zlamal klucz od srodka, przyjechali i wymienili na ich kosztWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 17:32