X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie do dziewczyn, ktore juz rodzily bo mnie to nurtuje. Jak juz po porodzie wraca miesiaczkowanie to czy cykle i okres sa takie same jak przed ciaza? Mam na mysli dlugosc, regularnosc, bolesnosc itp? ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/482c782b1671.jpg
    a to moj brzuchol :) za godzinę wizyta u lekarza po 3 tyg, mam nadzieje ze wszystko jest dobrze :)

Katy, Martyna32, kamciaelcia, Kropka88, Katka. lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy nie ma reguły. Po pierwszym porodzie dostałam okres 4 miesiące później, nieregularny, bolesny, z torbielami, koszmarny. Po drugim porodzie okres dostałam po 1,5 roku, idealny co do dnia, regularny, totalnie bezbolesny. W obu przypadkach karmienie naturalne. Jedno jest pewne, najpierw odzyskasz płodność, więc uważaj od razu ;)

Efwka śliczny, też już sporawy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 14:04

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope tylko my z takimi brzuchami? :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po porodzie przy kp okres po 4 miesiącach już się pojawił, był bezbolesny, nawet nie wiedziałam że dostałam okresu! Ale z miesiąca na miesiąc to się zmieniało i były nieregularne tzn między 24 a 43 dniem cyklu przychodził, raz bolało a raz nie, długość do 6 dni ale za to pierwsze dni mega obfite. No i rzeczywiście płodność wraca ze zdwojoną siłą!

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiące piersią, robicie to jeszcze? Mi jakiś czas temu skonczył się pokarm dla starszaka :( biedny nie może się odzwyczaić od "ćlumkania cycusia" i jak mu nie dam to taka histeria, że uderza głową w podłogę!!!! Ale najgorsze tak naprawdę jest to, że jak mi już wisi na tym cycu to mnie zaczyna boleć macica i boję się żeby maleństwu nic się przez to nie stało. Pomocy! Jak odstawić małego od piersi?

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi ;) To w sumie nie za ciekawie bo mialam nadzieje, ze bedzie tak jak przed ciaza bo mialam juz idealnie regularne cykle, a tu widocznie beda niespodzianki znowu :/ Co do plodnosci to mam przyklad kuzynki, ktora bedac w moim wieku 3 miesiace po porodzie zaszla w ciaze z kolejnym dzieckiem i zdecydowanie nie chce podzielic jej losu ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, żaden psychiatra nie jest Ci potrzebny. Chyba, że zrobimy terapię zbiorową, bo ja też tak analizuję i myślę, że nie jesteśmy same;)
    Tyle się naczytamy, nasłuchamy, każda z nam jest po jakiś przejściach, obawy są normalne.
    Masz piękny brzuszek!

Hoope, Kropka88 lubią tę wiadomość

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia super ze wszystko ok odpoczywaj ☺
    ChicChic tylko sie tam nie przemeczaj w tej pracy i stresów unikaj. Ja do pracy juz nie wracam trudno.
    Hoope ja mam erotyczne sny. Masakra ☺
    Klucia w brzuchu i pochwie tez mi sie zdarzaja.
    Brzuchy fantastyczne

kamciaelcia lubi tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Piekne juz te wasze brzuszki!

Klaudyna - witamy na forum ;)

Kamcia, super ze wszystko dobrze. No to teraz nic tylko odpoczywac :)

Jak tak piszecie o tych snach to az sie boje na co moja wyobraznie jeszcze stac :D dzisiaj mialam jakies pieklo bo mi sie jakies wsciekle i atakujace 'roboty' snily - cos w stylu transformersow :D a ja za cholere nie moglam zadnej broni znalesc hahaha..
    nieno ale dzisiaj to wogole jakas masakra. Od godziny probuje sie dodzwonic do szpitala w ktorym mam zamiar rodzic i za cholere nikt nie odbiera :/
    Wy tez macie takie komplikacje jak chcecie sie cos dowiedziec?

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano wejdę na wagę :) przecież e szpitalu tylko jadlam i jadłam :) dobrze(i o dziwo) że przy cukrzycy szpitalne żarcie mi służyło :) bo jadlam wszystko a przecież dostawalam więcej niż inni właśnie przez dietę.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka jeszcze Kamcia się przyznała ;)

Kamska erotyczne tak, ale ci chłopcy mieli po 14 lat, czuję się tak podle cały dzień.

Kamska lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dzisiaj śniło, że spałam z jakąś obcą babą! Ale ona mnie tylko przytulała, nic więcej :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się sama odstawila. Czasem przypomni sobie na wieczór ale to już rzadko . Nasza przygoda z kp się zakończyła... Z kim nie rozmawiam to karmienie w ciąży jest dosysc bolesne .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witamy Klaudynę27 :)
    Jak Ci mija ciąża?[/QUOTE]

Dzięki za miłe przyjęcie:) Ciąza to moja pierwsza nie planowana , chociaż mam już 27 lat :) 5 sierpnia brałam ślub i chcieliśmy z mężem jeszcze poczekać a tu rach ciach ,za pierwszym razem ;D Tak jak mówię ,zaskoczenie było spore , gdy się dowiedziałam ..;) ciąża bez wymiotów ,samopoczucie za to słabe w I trymestrze myślałam ,ze zwariuje te wahania nastrojów , stan podgorączkowy bardzo często.. teraz już jest lepiej , chociaż dalej tylko spała bym i spała...
    Miałam robione już usg genetyczne wyszło bardzo dobrze, Pan który robił usg mówił ,ze wygląda na chłopaczka ,ale pewności 100 % nie dał :)
    Mam bardzo słaby apetyt i baaardzo słabe libido ;D tak w skrócie można opisać mój stan na tą chwile ;D

Katka. lubi tę wiadomość

klaudyna27
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mam brzucholek. Ale już w poprzedniej ciąży szybko wielki wyskoczył :) jestem gruba ale brzucho ciążowe :). W obu ciazach miałam taką piłeczkę do przodu :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstalam i tez mam brzuch, haha :D dzisiaj bylam u kolezanki i mowi, ze juz cos widac, ja takze juz cos widze.

Klaudyna, to super, ze usg wyszlo dobrze. Ja jeszcze do niedawna tez mialam sredni apetyt i libido ponizej 0, a teraz to juz calkiem inna bajka, lepsza ;) I nawet nerwy mi juz puscily.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuchy! :) Hoope, gdybym ja zrobiła z takiej perspektywy to byłyby na fotce tylko cycki i nogi, ale termin mam też miesiąc później.. ;)

Psychiatra chyba sobie nie poradzi, z całym szacunkiem. Ja nie jestem nawet w połowie tej ciąży a już się martwię o następne. Wątpię, żeby ktoś był mi w stanie pomóc. ;)

Witaj Klaudyna!

Madzia, jesteś tam? Jak głowa? Lepiej jest?

Mi się obce baby też śniły i wcale nie tylko do spania, ale to jest efekt zakazu współżycia i jęczącego coraz głośniej o uwagę libido.. :/ Młodocianych chłopców jeszcze nie było. :D

kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Ja dzisiaj wstalam i tez mam brzuch, haha :D dzisiaj bylam u kolezanki i mowi, ze juz cos widac, ja takze juz cos widze.

Klaudyna, to super, ze usg wyszlo dobrze. Ja jeszcze do niedawna tez mialam sredni apetyt i libido ponizej 0, a teraz to juz calkiem inna bajka, lepsza ;) I nawet nerwy mi juz puscily.

Czyli może się coś polepszy co ?:) Nie tracę nadziei :) Brzuch mam zawsze wieczorem bo mam mega wzdęcia i oczywiście zaparcia... a rano nic nie ma ;d

klaudyna27
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyna - nie ma siły, w końcu ten brzuch się pojawi. ;)

Chyba muszę ograniczyć forum. Dziś rano, kiedy odpisywałam, przypaliłam Mężowi śniadanie do pracy, teraz wykipiało mi kakao, zalało pół kuchenki i dodatkowo poparzyłam się dość poważnie sprzątając. ;)

Dobrze, że nie wierzę w bzdury typu oparzenie kobiety w ciąży = znamiona u dziecka, bo mojemu zaczynałoby brakować miejsca niedługo. ;)

klaudyna27 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ