X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie do dziewczyn, ktore juz rodzily bo mnie to nurtuje. Jak juz po porodzie wraca miesiaczkowanie to czy cykle i okres sa takie same jak przed ciaza? Mam na mysli dlugosc, regularnosc, bolesnosc itp? ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/482c782b1671.jpg
    a to moj brzuchol :) za godzinę wizyta u lekarza po 3 tyg, mam nadzieje ze wszystko jest dobrze :)

Katy, Martyna32, kamciaelcia, Kropka88, Katka. lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy nie ma reguły. Po pierwszym porodzie dostałam okres 4 miesiące później, nieregularny, bolesny, z torbielami, koszmarny. Po drugim porodzie okres dostałam po 1,5 roku, idealny co do dnia, regularny, totalnie bezbolesny. W obu przypadkach karmienie naturalne. Jedno jest pewne, najpierw odzyskasz płodność, więc uważaj od razu ;)

Efwka śliczny, też już sporawy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 14:04

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope tylko my z takimi brzuchami? :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po porodzie przy kp okres po 4 miesiącach już się pojawił, był bezbolesny, nawet nie wiedziałam że dostałam okresu! Ale z miesiąca na miesiąc to się zmieniało i były nieregularne tzn między 24 a 43 dniem cyklu przychodził, raz bolało a raz nie, długość do 6 dni ale za to pierwsze dni mega obfite. No i rzeczywiście płodność wraca ze zdwojoną siłą!

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiące piersią, robicie to jeszcze? Mi jakiś czas temu skonczył się pokarm dla starszaka :( biedny nie może się odzwyczaić od "ćlumkania cycusia" i jak mu nie dam to taka histeria, że uderza głową w podłogę!!!! Ale najgorsze tak naprawdę jest to, że jak mi już wisi na tym cycu to mnie zaczyna boleć macica i boję się żeby maleństwu nic się przez to nie stało. Pomocy! Jak odstawić małego od piersi?

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi ;) To w sumie nie za ciekawie bo mialam nadzieje, ze bedzie tak jak przed ciaza bo mialam juz idealnie regularne cykle, a tu widocznie beda niespodzianki znowu :/ Co do plodnosci to mam przyklad kuzynki, ktora bedac w moim wieku 3 miesiace po porodzie zaszla w ciaze z kolejnym dzieckiem i zdecydowanie nie chce podzielic jej losu ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, żaden psychiatra nie jest Ci potrzebny. Chyba, że zrobimy terapię zbiorową, bo ja też tak analizuję i myślę, że nie jesteśmy same;)
    Tyle się naczytamy, nasłuchamy, każda z nam jest po jakiś przejściach, obawy są normalne.
    Masz piękny brzuszek!

Hoope, Kropka88 lubią tę wiadomość

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia super ze wszystko ok odpoczywaj ☺
    ChicChic tylko sie tam nie przemeczaj w tej pracy i stresów unikaj. Ja do pracy juz nie wracam trudno.
    Hoope ja mam erotyczne sny. Masakra ☺
    Klucia w brzuchu i pochwie tez mi sie zdarzaja.
    Brzuchy fantastyczne

kamciaelcia lubi tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Piekne juz te wasze brzuszki!

Klaudyna - witamy na forum ;)

Kamcia, super ze wszystko dobrze. No to teraz nic tylko odpoczywac :)

Jak tak piszecie o tych snach to az sie boje na co moja wyobraznie jeszcze stac :D dzisiaj mialam jakies pieklo bo mi sie jakies wsciekle i atakujace 'roboty' snily - cos w stylu transformersow :D a ja za cholere nie moglam zadnej broni znalesc hahaha..
    nieno ale dzisiaj to wogole jakas masakra. Od godziny probuje sie dodzwonic do szpitala w ktorym mam zamiar rodzic i za cholere nikt nie odbiera :/
    Wy tez macie takie komplikacje jak chcecie sie cos dowiedziec?

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano wejdę na wagę :) przecież e szpitalu tylko jadlam i jadłam :) dobrze(i o dziwo) że przy cukrzycy szpitalne żarcie mi służyło :) bo jadlam wszystko a przecież dostawalam więcej niż inni właśnie przez dietę.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka jeszcze Kamcia się przyznała ;)

Kamska erotyczne tak, ale ci chłopcy mieli po 14 lat, czuję się tak podle cały dzień.

Kamska lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dzisiaj śniło, że spałam z jakąś obcą babą! Ale ona mnie tylko przytulała, nic więcej :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się sama odstawila. Czasem przypomni sobie na wieczór ale to już rzadko . Nasza przygoda z kp się zakończyła... Z kim nie rozmawiam to karmienie w ciąży jest dosysc bolesne .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witamy Klaudynę27 :)
    Jak Ci mija ciąża?[/QUOTE]

Dzięki za miłe przyjęcie:) Ciąza to moja pierwsza nie planowana , chociaż mam już 27 lat :) 5 sierpnia brałam ślub i chcieliśmy z mężem jeszcze poczekać a tu rach ciach ,za pierwszym razem ;D Tak jak mówię ,zaskoczenie było spore , gdy się dowiedziałam ..;) ciąża bez wymiotów ,samopoczucie za to słabe w I trymestrze myślałam ,ze zwariuje te wahania nastrojów , stan podgorączkowy bardzo często.. teraz już jest lepiej , chociaż dalej tylko spała bym i spała...
    Miałam robione już usg genetyczne wyszło bardzo dobrze, Pan który robił usg mówił ,ze wygląda na chłopaczka ,ale pewności 100 % nie dał :)
    Mam bardzo słaby apetyt i baaardzo słabe libido ;D tak w skrócie można opisać mój stan na tą chwile ;D

Katka. lubi tę wiadomość

klaudyna27
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mam brzucholek. Ale już w poprzedniej ciąży szybko wielki wyskoczył :) jestem gruba ale brzucho ciążowe :). W obu ciazach miałam taką piłeczkę do przodu :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstalam i tez mam brzuch, haha :D dzisiaj bylam u kolezanki i mowi, ze juz cos widac, ja takze juz cos widze.

Klaudyna, to super, ze usg wyszlo dobrze. Ja jeszcze do niedawna tez mialam sredni apetyt i libido ponizej 0, a teraz to juz calkiem inna bajka, lepsza ;) I nawet nerwy mi juz puscily.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuchy! :) Hoope, gdybym ja zrobiła z takiej perspektywy to byłyby na fotce tylko cycki i nogi, ale termin mam też miesiąc później.. ;)

Psychiatra chyba sobie nie poradzi, z całym szacunkiem. Ja nie jestem nawet w połowie tej ciąży a już się martwię o następne. Wątpię, żeby ktoś był mi w stanie pomóc. ;)

Witaj Klaudyna!

Madzia, jesteś tam? Jak głowa? Lepiej jest?

Mi się obce baby też śniły i wcale nie tylko do spania, ale to jest efekt zakazu współżycia i jęczącego coraz głośniej o uwagę libido.. :/ Młodocianych chłopców jeszcze nie było. :D

kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Ja dzisiaj wstalam i tez mam brzuch, haha :D dzisiaj bylam u kolezanki i mowi, ze juz cos widac, ja takze juz cos widze.

Klaudyna, to super, ze usg wyszlo dobrze. Ja jeszcze do niedawna tez mialam sredni apetyt i libido ponizej 0, a teraz to juz calkiem inna bajka, lepsza ;) I nawet nerwy mi juz puscily.

Czyli może się coś polepszy co ?:) Nie tracę nadziei :) Brzuch mam zawsze wieczorem bo mam mega wzdęcia i oczywiście zaparcia... a rano nic nie ma ;d

klaudyna27
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyna - nie ma siły, w końcu ten brzuch się pojawi. ;)

Chyba muszę ograniczyć forum. Dziś rano, kiedy odpisywałam, przypaliłam Mężowi śniadanie do pracy, teraz wykipiało mi kakao, zalało pół kuchenki i dodatkowo poparzyłam się dość poważnie sprzątając. ;)

Dobrze, że nie wierzę w bzdury typu oparzenie kobiety w ciąży = znamiona u dziecka, bo mojemu zaczynałoby brakować miejsca niedługo. ;)

klaudyna27 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ