Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja wczoraj iść nie miałam tylko serduszko z położna lekarz posłuchał 154na minutę i zbadał czy szyjka jest ok. kazał się oszczędzać i iść polowkowe i mówił na 18.12 . wyniki AFP jeszcze miesza się w normie więc jestem spokojniejszaNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ja brzucha nie mam jeszcze. Z rana kompletnie nic nie widać. Może coś z wieczora jak zjem coś co wywala brzuch. Jeszcze nikt się nie skapował,że jestem w ciąży. Spodnie noszę jeszcze nie ciążowe i nawet dooinam się cały czas w jeansy. Ja tez bardziej czekam na ruchy już kilka delikatnych kopniakow było.
-
Witam się
My już po prenatalnych wczoraj już nie pisałam nie miałam sił
Wszystko jest ok przerność 1.8
Trisomia 21 po skorygowaniu 1:13241
Trisomia 18 i 13 <1:20000
Jedynie co to powiedział że nie widział pęcherza ale ze to normalne że mam się nie martwic że on się jeszcze uwidoczni
Tylko że ja wyszłam z gabinetu i od razu kurcze co z tym pęcherzem
kamciaelcia, malwka08, Fatalita, Katka., XKamaCX, MysiaMarysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa niedawno skończyłam 31 lat i swoje pierwsze maleństwo urodzę w wieku 31 lat. Niby dosć późno porównując z wiekiem np mojej mamy kiedy mnie urodziła (miała 22 lata), ale mam kilka koleżanek z pracy 35+ które dopiero zastanawiają się nad pierwszym dzieckiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 09:25
-
Saperek, super, ze prenatalne wyszly ok. A co do pecherza to nie wiem, dziewczyny zapewne sie wypowiedza.
A ja mialam ciezka noc, sama slyszalam jak gadam jakies glupoty przez sen, a moj mnie obudzil slowami „wez cicho badz” a ja mu na to przez sen „kim Pan jest i gdzie sa schabowe?” I on sie zaczal tak glosno smiac, ze dopiero sie obudzilam haha Mowi ze byl w szoku, bo ja nigdy nie mowilam przez sen, a tak to cala noc gadalam bzduryFermina, kelegena, Katy, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Ja urodze w wieku 27 lat pierwsze dzieciątko, a chciałabym może i troje ☺ co do brzucha to miałam jakiś tam przed ciążą bo mam figurę typu jabłko, a teraz trochę zmienił kształt na bardziej okrągły. Tak się cieszę z ciąży, że specjalnie go podkreślam żeby już ludzie delikatnie zerkali. heh
-
J.S. Zabrzmiało jak z "Misia" , albo innego głębokiego peerelu. "Schabowe rzucili".
Mój Mąż ostatnio dwa dni cierpiał, bo śniło mi się, że się upil w miejscu, w którym to było zakazane i groziło mu więzienie. Obudziłam się tak wściekła na jego skrajną nieodpowiedzialność, że przeszło mi na trzeci dzień. Oczywiście uprzedzilam biedaka o co chodzi, więc nie wywolalam żadnego konfliktu ale emocje były tak silne, że nie byłam w stanie racjonalnymi argumentami zmienić sobie nastroju. Żeby jeszcze pił rzeczywiscie! Ale od miesięcy go nie widziałam z alkoholem i mimo to tak mnie trzymało.
Saperk gratulacje. Słuchaj lekarza. Jak mówi, że może nie być pęcherza widać, to pewnie może nie być widać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 09:53
-
J.S wrote:Saperek, super, ze prenatalne wyszly ok. A co do pecherza to nie wiem, dziewczyny zapewne sie wypowiedza.
A ja mialam ciezka noc, sama slyszalam jak gadam jakies glupoty przez sen.
Oo to mam podobnie, albo jeszcze gorzej dzisiaj w nocy przeskakuje przez męża i siadam na rogu łóżka. On do mnie "co się stało?" A ja w szoku mowie: "Nic, nic śpij miałam tylko zły sen". Śniły mi się 30 centymetrowe białe pająki które wchodziły na moja stronę łóżka. ... brrWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 09:55
-
Fermina, haha, dlugo sie utrzymywala zlosc. Dobrze ze go uprzedzilas, bo jeszcze by sie przejal
Malwka, gdyby mi sie snily pajaki, to juz nocka z glowy. Przerazaja mnie totalnie, brr, jak sobie tylko pomysle o nich. Jak wracalam w nocy z pracy i bylo cieplo, to zawsze wychodzily na zer i wisialy na budynku, takie ogromne, czarne, przyczepione jak ozdoby. Balam sie ze zsuna sie po tej pajeczynie i wejda mi za koszulke, maaasakra Przechodzenie kolo tego glownego budynku do auta bylo dla mnie mega trauma
A wgl ogladam juz ten serial „Belfer” i rzeczywiscie tak jak ktoras z dziewczyn polecala - jest super, takze na nudne jesienne wieczory polecam -
Kurcze a ja sie budze w nocy z bolem podbrzusza po chwili I po oprpznieniu pecherza przechodzi, ale potem cala noc mam sny ze jestem w szpitalu z powodu krwawien przewrazliwiona jestem.
Niefajnie. -
Ja tez sie witam w 18 tygodniu Jeju, ale to szybko leci :p
Co do snow to wczoraj mi sie snilo, ze mieszkala ze mna i chlopakiem jego byla dziewczyna i jeszcze na dodatek chodzila nago po domu...I obudzilam sie tez zla na niego :p Dzisiaj mi sie śniło, ze przyjaciolka mi wmawiala,ze urodze dziecko mojej pierwszej milosci i on tez tak twierdzil i nie moglam im przegadac, ze przeciez nie uprawialam z nim seksu wiec jak...Jeszcze mi sie snilo,ze chlopak mi dal poprowadzic auto i zlapala nas policja (ja nie mam prawka),a ja jeszcze prawie rozjechalam tego policjanta...Glupie te sny strasznie -
Wychodzę
Ale myślałam że się nie uda rano znów pobrudzilam papier
Ale że pobrudzilam to puszczają. Mam od razu reagować na krew. Luteina i nic doslownie nie robić
Do niedzieli się uda. A co dalej? Zalatwilam już że mąż pojedzie odebrać mój wynik testu podwójnego w czwartek...Katy, Hoope, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy kłucie w brzuchu i pochwie jest normalne? Zdarza Wam się? Nie mówię tu o bólu jak na miesiączkę, tylko o takim typowym kłuciu. Trwa sekundę/dwie i przechodzi, ale znowu wraca. Dziś od rana tak mam i nie wiem czy panikować? Jechać dziś do lekarza? Bardzo się martwię. Wzięłam już nospę, ale jak na razie nie działa.