X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia - dziękuję :)
    Zakochałam się w tym profilu z małym noskiem ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

ChicChic o której wizyta? Napisz koniecznie po. Trzymam kciuki, żeby lekarz Cię uspokoił.

Kamciaelcia -myślę że opcja numer trzy, jednak z kierowaniem męża byłaby najlepsza :)

Mała Matylda - to prawda, śliczny, zadarty nosek <3

Ale ja się dzisiaj wyspałam na mojej cudnej poduszce ciążowej. Nawet kręgosłup ma się świetnie :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita
    Ja się boję jeździć autem jako pasażer. Miewam ataki paniki
    Ja nawet w poprzedniej ciąży zawiozlam siebie do szpitala na cc i odebralam siebie ze szpitala :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Dziewczyny, muszę się wyżalić. Odebrałam wyniki Pappy i są niezłe. Tzn. po korekcie jest trochę zwiększone ryzyko Edwarda 1:582, ale to niby też nie jest źle.
    Ale: obraz usg jest niejednoznaczny. Dziecko ma dużą główkę nadal (HC: na 13 i 6 a AC na 12 i 0). Ogólnie jestem w ciąży wg usg na 13 i 2.
    Dziecko ma przymusową pozycję ciała. Jestem załamana. Mam jutro wizytę u genetyka. Zaleca też amniopunkcję w grudniu i echo serca.
    Dziś mam jeszcze wizytę u innego lekarza ale ta już mnie nastraszyła jakąś triploidią i że dziecko wtedy może nie przeżyć.

Przede wszystkim, nie panikuj, będzie dobrze, na pewno , wiem ze dobrze sie nam pisze , ale często to wszystko jest takie na wyrost, a co lekarz to mowi inaczej.

klaudyna27
  • klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i koniecznie daj znac jak po :)

klaudyna27
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Witajcie dziewczyny! Ciężko nadążyć za tym co się tutaj dzieje ;)

Byłam wczoraj na usg genetycznym. Kość nosowa obecna, przezierność w normie, ryzyko wad niskie. Dzidzia nie chciała współpracować – najpierw była odwrócona, a potem strasznie szalała. Lekarka próbowała uchwycić dziecko na różne sposoby, miałam na zmianę usg przez brzuch i trzy razy przez pochwę. Do domu wróciłam wyczerpana, przespałam kilkanaście godzin, dopiero dzisiaj zaczynam się cieszyć, że wszystko ok :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff8131b682a5.jpg
    <3 słodkości

klz9piqvvra11kd2.png

• J.S Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dla mnie opcja 3, ty kierujesz ale maz ci towarzyszy :)

Tanda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż też upiera się że wspólnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza kruszynka, MalaMatyldo. :)

Chic, trzymam kciuki, żeby profesor rozwiał Twoje wątpliwości.

Malwka mam podobnie jak Ty, ja do kolejnej wizyty (13 grudnia) mam zakaz ćwiczeń ale codziennie cierpię z tego powodu. Przed ciążą ćwiczyłam pół godziny zawsze po obudzeniu i chroniłam się w ten sposób od bólu kręgosłupa, teraz lędźwiowy tak mi dokucza, że wczoraj nie byłam w stanie przekręcić się w łóżku.. Nie wiem w jaki inny sposób mogę sobie przynieść ulgę. :/
    Nie ćwiczyłabym, dopóki lekarz nie pozwoli, dla świętego spokoju. Ja mam 50% zielonego światła - jeden gin mówi, że mogę i i tak się boję.

Kamcia, no jak tak stawiasz sprawę to chyba trójka..

Zrobiłam sobie dziś zdjęcie mojego mało imponującego brzucha. Nie wiem gdzie się Młode chowa. ( Tzn. ja widzę różnicę, bo przed ciążą był wklęsły ;) )

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6c2d28f1f4e.jpg

malwka08, Mała Matylda, Katka., Hoope, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :)

Zastanawiam się jak u Was wyglądało usg genetyczne? Moje będę wspominać negatywnie - bez względu na metodę badania lekarka mocno przyciskała sondę na zmianę z energicznym potrząsaniem, było to dość bolesne. Przy tym była niesympatyczna, komentowała brak współpracy dziecka, niczego nie tłumaczyła, na pytania odpowiadała lakonicznie. Wyniki dostałam wyłącznie na papierze, bez żadnego komentarza lekarki. W trakcie badania nie narzekałam, bo zależało mi aby zostało zbadane co potrzeba, ale po wszystkim byłam tak rozczarowana i zniesmaczona, a dodatkowo bolał mnie brzuch, że nawet nie potrafiłam w pełni cieszyć się z dobrych wyników.

Jutro mam jeszcze prywatne usg u innego lekarza, nie byłam u niego wcześniej, ale z opinii koleżanek wynika, że zupełnie inaczej traktuje pacjentki, opowiada o tym co widzi. No i jest szansa na poznanie płci ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    Ja za 4 miesiące czekam obok tego zdjecia na drugie aktualne :) wtedy dzidzie na pewno w nim dojrze :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Dziękuję Dziewczyny :)

Zastanawiam się jak u Was wyglądało usg genetyczne? Moje będę wspominać negatywnie - bez względu na metodę badania lekarka mocno przyciskała sondę na zmianę z energicznym potrząsaniem, było to dość bolesne. Przy tym była niesympatyczna, komentowała brak współpracy dziecka, niczego nie tłumaczyła, na pytania odpowiadała lakonicznie. Wyniki dostałam wyłącznie na papierze, bez żadnego komentarza lekarki. W trakcie badania nie narzekałam, bo zależało mi aby zostało zbadane co potrzeba, ale po wszystkim byłam tak rozczarowana i zniesmaczona, a dodatkowo bolał mnie brzuch, że nawet nie potrafiłam w pełni cieszyć się z dobrych wyników.

Jutro mam jeszcze prywatne usg u innego lekarza, nie byłam u niego wcześniej, ale z opinii koleżanek wynika, że zupełnie inaczej traktuje pacjentki, opowiada o tym co widzi. No i jest szansa na poznanie płci ;)

ja mialam robione 6.11 genetyczne , prywatnie płacilam dosc sporo , bo 280 zł ale gosciu , ktory je robil byl bardzo mily ( w sumie za taka kase musiał) robil mi je przez brzuch , nie przez pochwe , mowil na biezaco co i jak , jak sie ma dzidek itd...zdj i plytke dostalam , moglam wejsc z mezem, ktory mi towarzyszyl

klaudyna27
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, ja też jestem zadowolona, usłyszałam wszystko, co chciałam, lekarka na bieżąco mówiła, co mierzy i co widzi.. Wydaje mi się, że tego mamy prawo oczekiwać i tak powinno to wyglądać, powoli oglądaliśmy razem narządy, liczyliśmy paluszki itp. :) Moja ginka, mimo że się na nią wkurzam, jest super delikatna. Mam porównanie z innym lekarzemi i ona akurat robi USG tak, że prawie się go nie czuje, też to uważam za ważne..
    Mam nadzieję, że Twoje drugie badanie będzie właśnie takie. :)

Kamcia, sama czekam na tę wielorybią fotkę za 4 miesiące. :D Chociażby po to, żeby nie uwierzyć, że tak urósł.. Wstawię na pewno. :)

kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudyna gdzie robilas badania?miałam podobne :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ,
    Wczoraj odebrałam wyniki prenatalnych i poszłam na wizytę . Wyniki prawidłowe a w brzuchu rośnie na 200% drugi chłopak . Olgierd mega zadowolony że będzie miał brata a ja też bo ja chciałam chłopaka.
    Co do brzucha jest pokaźny jak przystało na 36latkę a ból który mi towarzyszy od kilku dni po prawej stronie odcinka lędźwiowego mówi o rwie. Szukam właśnie rehabilitanta który zajmie się mną przez te kolejne 5 miesięcy .

kamciaelcia, Fatalita, Mała Matylda, Katka., kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda piękna dzidzia :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja tak samo jestem zadowolona z moich genetycznych, moj lekarz ciagle opowiadal co mierzy, powoli szukal bez presji, juz prawie sie poddal i mowil, ze trzeba bedzie przez pochwe, ale maluszek sie przekrecil. Oaza spokoju, wspanialy lekarz :) Dokladnie tak powinien traktowac lekarz pacjentke.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    klaudyna gdzie robilas badania?miałam podobne :)

w krk ;)clinicare sie to nazywalo ;)

klaudyna27
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa wrote:
    Dziewczyny które juz macie dzieci. Jak sobie radzicie z dźwiganiem?
    Moj mały jest dość duży i ciezko mi go nosić No ale nie odmowie mu przeciez.
    Lekarka kazała ograniczać ale jak skoro sama z nim jestem... jakoś zejść na dół trzeba, w nocy ukoić bol zabkowania...
    Jak sobie radzicie?

Ja moją dwulatkę normalnie noszę. Nie odczuwam w związku z tym żadnego dyskomfortu, bólu, skurczy. Szyjka trzyma, lekarz nie zabronił.
    Peggie wrote:
    Dziewczyny, tak z innej beczki wtrącę pytanie. Czy wszystkim Wam przeszły już mdłości i wymioty? U mnie 15 tydzień i nie chcą mnie opuścić. Nie wiem jak sobie z nimi radzić :(

Mi nadal zdarza się zwymiotować. Coraz rzadziej, ale jednak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 16:58

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda piękne imię ;) może też dam takie imię

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ