Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale tematów już poruszyłyście od wczoraj korzystam z drzemki syna, czytam i odpisję
U mnie z objawami tak sobie, mam większy apetyt i to głównie na słodycze, ale mdłosci póki co brak. W pierwszej ciaży też mi się później zaczęły, więc jeszcze wszystko przede mną.
Co do piersi to trudno stwierdzić, bo ciągle karmię syna. Co prawda sutki bolą przy karmieniu, ale nie są jakoś większe czy nabrzmiałe.
Pajka, ja też bety nie robiłam
PodwojnaMama dzięki za namiary na syrop. Ja w pierwszej ciąży i po porodzie miałam straszne hemoroidy, może dzięki temu syropowi tym razem uda się bez...
Feeva, narzeczony dobrze mówi, teraz najważniejsza jesteś Ty i maleństwo. Jak czujesz, że powinnaś iść na zwolnienie to idź. W pracy sabie poradzą.
Czy jest tu jakaś mama po cc? Słyszałam, że po cc bardziej boli jak się macica rozciąga? Ja już jakieś bóle delikatne odczuwam i się zastanawiam czy to od tego...mmb lubi tę wiadomość
Kazik - 04.08.2016
Aniołek -
Grzybka wrote:Ale tematów już poruszyłyście od wczoraj korzystam z drzemki syna, czytam i odpisję
U mnie z objawami tak sobie, mam większy apetyt i to głównie na słodycze, ale mdłosci póki co brak. W pierwszej ciaży też mi się później zaczęły, więc jeszcze wszystko przede mną.
Co do piersi to trudno stwierdzić, bo ciągle karmię syna. Co prawda sutki bolą przy karmieniu, ale nie są jakoś większe czy nabrzmiałe.
Pajka, ja też bety nie robiłam
PodwojnaMama dzięki za namiary na syrop. Ja w pierwszej ciąży i po porodzie miałam straszne hemoroidy, może dzięki temu syropowi tym razem uda się bez...
Feeva, narzeczony dobrze mówi, teraz najważniejsza jesteś Ty i maleństwo. Jak czujesz, że powinnaś iść na zwolnienie to idź. W pracy sabie poradzą.
Czy jest tu jakaś mama po cc? Słyszałam, że po cc bardziej boli jak się macica rozciąga? Ja już jakieś bóle delikatne odczuwam i się zastanawiam czy to od tego...Grzybka lubi tę wiadomość
-
Ja też nie robiłam bety. Zrobiłam cztery testy na których bardzo wyraźnie widać przyrost, reszty dowiem się u lekarza.
Może to mało zabawne ale moim pierwszym objawem były właśnie zaparcia. To moja ciążowa zmora, mimo diety i dużej ilości wody. Piję jak na kacu, 3 litry dziennie a i tak mnie suszy. A jak zaparcia to i hemoroidy. Zobaczę co mi gin zaproponuje.
Mdłości mam co ciążę ale nie wymiotuję (chociaż tyle). Od kilku dni czasem coś tam mnie mdłego łapie ale szybko przechodzi.
Zimno dziś u nas i deszczowo Zaraz się zaczną choróbska, jak ja tego nie cierpię!
Witam nowe majówkimmb lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Katka powodzenia
A ja tortilla w srodku z sosem pomidorowym z kurczakiem, papryką i cebulą i to zapiekane z serem żółtymWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 13:22
nodemo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGrzybka jestem po 2cc ale z tymi bolami po cc to nie mialam problemu. Mnie jak bardzo boli brzuch to juz wiedzialam ze po ciazy a teraz jest spokoj z bolami i w koncu to daje mi spokoj.
Pyszne jest jeszcze ciasto czekoladowe z fasoli
Ja mdlosci juz nie mam bo pije wode gazowana z cytryna i dziala swietnie
Katka to kciuki za lasagne. Pewnie ze latwa -
mmb wrote:Dziewczyny, które z Was nie mają mdłości i nie wymiotowały we wczesnej ciąży?
MMB ja nie mam mdłości ani wymiotów, ani żadnych innych obajwów. NAprawdę musiałabym się wysilić, zeby na siłę coś wymyślić. Coś na pewno by się znalazło, ale prawda jest taka, że np. spać chce mi się i nie będąc w ciąży
W drugiej ciąży miałam sporadycznie mdłości, głownie, kiedy długo nie zjadłam śniadania. teraz nic.
Grzybka wrote:
Czy jest tu jakaś mama po cc? Słyszałam, że po cc bardziej boli jak się macica rozciąga? Ja już jakieś bóle delikatne odczuwam i się zastanawiam czy to od tego...
Jestem po dwóch cc, w drugiej czułam rozciąganie w okolicy blizny,ale było wsyzstko w porządku. Teraz nie czuję nic, ale jeszcze wcześnie jest.
Katka, lasagne pychota, uwielbiam! Podsuwaj nam tu fajne przepisy, jak coś ciekawego znajdziesz
mmb lubi tę wiadomość
Jagna 15.04.2018 -
Pajka wrote:U mnie jeśli chodzi o objawy mdłości narazie brak, ale za to brak apetytu. Najchętniej jadlabym tyko owoce. Piersi są nabrzmiale, zdecydowanie już są większe niż były. Najbardziej je czuję, gdy po całym dniu ściągam biustonosz.
Czy tylko ja bety nie robiłam wcale?
A czy są może jakieś majówki które mamami zostaną pierwszy raz?
Witam się że wszystkimi
Ja bety nie robiłam,tylko domowe testy, na których kreska jest grubaska
Pierwszy raz zostanę mama, tak więc jestem mega podekscytowana ale także zestresowana
Feeva, Katka., chopinistka lubią tę wiadomość
-
Witam kolejne majowe mamy
Ale dzisiaj poruszyłyście tematów, nie nadążam z czytaniem!
Pajka - ja też zostanę mamą po raz pierwszy
Jutro usg. Stresuje się okropnie, jeszcze na dodatek dzisiaj pracuję do 21. Mdli mnie ciągle i na niczym nie mogę się skupić
Co do bety - w ostatni piątek wyszła mi 23209 (8 dni wcześniej 742). Wydaje mi się strasznie wysoka, czy powinnam się martwić? -
Katka. wrote:znacie jakieś strony z łatwymi przepisami?
Bo my zawsze z mężem byliśmy cały dzień poza domem i jedliśmy na mieście. A teraz mam l4 i chyba pora nauczyć się gotować... bo głupio przyznać, ale nigdy nie gotowałam obiadu ;( zawszze się coś zamówiło, albo gotowe ze sklepu...
Ja rzadko gotuję ale już zacieram ręce - zamierzam się spełniać kulinarnie na L4 (jak już na nie pójdę) -
Hej dziewczyny Wow ale dużo piszecie zanim doczytałam się do końca pół godziny minęło he he. Gratuluję serdecznie wszystkim i sama czekam na swoją piatkową wizytę. Mam dopiero o 19 wiec cały dzien na szpilkach już czuje że bedzie. Dziś wychodzi mi 5t5d. Miałam jeszcze poczekać ale już nie mogłam i się umówiłam. W pierwszej ciąży byłam pod koniec 7 tygodnia i było serduszko wspaniały widok. Co do dolegliwości to moim pierwszym objawem była biegunka tygodniowa po prostu z niczego. Ból podbrzusza ale taki delikatniejszym niż na @. zmeczenie. I nabrzmiałe piersi.Co do jedzenia średnio chce mi się jeść. W 1 ciąży miałam wymioty i nudności od początku do 4 miesiąca a teraz nic. Więc chyba każda ciąża inną jest. Pozdrawiam
-
nick nieaktualny