X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tematów już poruszyłyście od wczoraj ;-) korzystam z drzemki syna, czytam i odpisję ;-)

U mnie z objawami tak sobie, mam większy apetyt i to głównie na słodycze, ale mdłosci póki co brak. W pierwszej ciaży też mi się później zaczęły, więc jeszcze wszystko przede mną.
    Co do piersi to trudno stwierdzić, bo ciągle karmię syna. Co prawda sutki bolą przy karmieniu, ale nie są jakoś większe czy nabrzmiałe.

Pajka, ja też bety nie robiłam ;-)

PodwojnaMama dzięki za namiary na syrop. Ja w pierwszej ciąży i po porodzie miałam straszne hemoroidy, może dzięki temu syropowi tym razem uda się bez...

Feeva, narzeczony dobrze mówi, teraz najważniejsza jesteś Ty i maleństwo. Jak czujesz, że powinnaś iść na zwolnienie to idź. W pracy sabie poradzą.

Czy jest tu jakaś mama po cc? Słyszałam, że po cc bardziej boli jak się macica rozciąga? Ja już jakieś bóle delikatne odczuwam i się zastanawiam czy to od tego...

mmb lubi tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę się za robienie lasagne ;)
    wydaje mi się, że łatwe ;) mój mąż się zdziwi hihi. Mam nadzieję, że wyjdzie ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• nodemo Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka wrote:
    Ale tematów już poruszyłyście od wczoraj ;-) korzystam z drzemki syna, czytam i odpisję ;-)

U mnie z objawami tak sobie, mam większy apetyt i to głównie na słodycze, ale mdłosci póki co brak. W pierwszej ciaży też mi się później zaczęły, więc jeszcze wszystko przede mną.
    Co do piersi to trudno stwierdzić, bo ciągle karmię syna. Co prawda sutki bolą przy karmieniu, ale nie są jakoś większe czy nabrzmiałe.

Pajka, ja też bety nie robiłam ;-)

PodwojnaMama dzięki za namiary na syrop. Ja w pierwszej ciąży i po porodzie miałam straszne hemoroidy, może dzięki temu syropowi tym razem uda się bez...

Feeva, narzeczony dobrze mówi, teraz najważniejsza jesteś Ty i maleństwo. Jak czujesz, że powinnaś iść na zwolnienie to idź. W pracy sabie poradzą.

Czy jest tu jakaś mama po cc? Słyszałam, że po cc bardziej boli jak się macica rozciąga? Ja już jakieś bóle delikatne odczuwam i się zastanawiam czy to od tego...
    Ja jestem po CC i mam do tego lekkie rozwarstwienie blizny. Lekarz mi zapowiedział,że może bardziej boleć.

Grzybka lubi tę wiadomość

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robiłam bety. Zrobiłam cztery testy na których bardzo wyraźnie widać przyrost, reszty dowiem się u lekarza.

Może to mało zabawne ale moim pierwszym objawem były właśnie zaparcia. To moja ciążowa zmora, mimo diety i dużej ilości wody. Piję jak na kacu, 3 litry dziennie a i tak mnie suszy. A jak zaparcia to i hemoroidy. Zobaczę co mi gin zaproponuje.

Mdłości mam co ciążę ale nie wymiotuję (chociaż tyle). Od kilku dni czasem coś tam mnie mdłego łapie ale szybko przechodzi.

Zimno dziś u nas i deszczowo :( Zaraz się zaczną choróbska, jak ja tego nie cierpię!

Witam nowe majówki :)

mmb lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sos beszamelowy, KOCHAM.

nodemo lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Biorę się za robienie lasagne ;)
    wydaje mi się, że łatwe ;) mój mąż się zdziwi hihi. Mam nadzieję, że wyjdzie ;)
    Udanej zabawy w kuchni :)
    Ja dzisiaj kasza pęczak z warzywami i pieczony indyk :))))

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka powodzenia :P

A ja tortilla w srodku z sosem pomidorowym z kurczakiem, papryką i cebulą i to zapiekane z serem żółtym <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 13:22

nodemo lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka jestem po 2cc ale z tymi bolami po cc to nie mialam problemu. Mnie jak bardzo boli brzuch to juz wiedzialam ze po ciazy a teraz jest spokoj z bolami i w koncu to daje mi spokoj.

Pyszne jest jeszcze ciasto czekoladowe z fasoli ;)

Ja mdlosci juz nie mam bo pije wode gazowana z cytryna i dziala swietnie :)

Katka to kciuki za lasagne. Pewnie ze latwa ;)

• Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że obiad został z wczoraj. Moje łóżko ma dzisiaj baaardzo silne pole przyciągania jeszcze tylko zrobię pranie, spakuje męża na delegację i laba

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmb wrote:
    Dziewczyny, które z Was nie mają mdłości i nie wymiotowały we wczesnej ciąży?

MMB ja nie mam mdłości ani wymiotów, ani żadnych innych obajwów. NAprawdę musiałabym się wysilić, zeby na siłę coś wymyślić. Coś na pewno by się znalazło, ale prawda jest taka, że np. spać chce mi się i nie będąc w ciąży ;-)
    W drugiej ciąży miałam sporadycznie mdłości, głownie, kiedy długo nie zjadłam śniadania. teraz nic.

Grzybka wrote:

Jestem po dwóch cc, w drugiej czułam rozciąganie w okolicy blizny,ale było wsyzstko w porządku. Teraz nie czuję nic, ale jeszcze wcześnie jest.

Katka, lasagne pychota, uwielbiam! Podsuwaj nam tu fajne przepisy, jak coś ciekawego znajdziesz ;-)

mmb lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka wrote:
    U mnie jeśli chodzi o objawy mdłości narazie brak, ale za to brak apetytu. Najchętniej jadlabym tyko owoce. Piersi są nabrzmiale, zdecydowanie już są większe niż były. Najbardziej je czuję, gdy po całym dniu ściągam biustonosz.

Czy tylko ja bety nie robiłam wcale?
    A czy są może jakieś majówki które mamami zostaną pierwszy raz?

Witam się że wszystkimi
    Ja bety nie robiłam,tylko domowe testy, na których kreska jest grubaska
    Pierwszy raz zostanę mama, tak więc jestem mega podekscytowana ale także zestresowana

Feeva, Katka., chopinistka lubią tę wiadomość

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka możesz w przyszłości spróbować przepisów Chodachowskiej. Ja mam dwie gazetki z jej przepisami i są na prawdę łatwe i smaczne i super zdrowe. Podejrzewam, że można je znaleźć gdzieś na necie. Powodzenia z lasagne

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, dziewczyny, jeszcze 2h pracy... 7h za mną :/ Padam, siadam, masakra.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Martyna32 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości, teraz tylko piersi mnie bolą. Zachcianek narazie brak, staram się zdrowo jeść. W pierwszej ciąży miałam +20 kg na szczęście wszystko straciłam teraz chce jak najmniej przytyć, ale zobaczymy.

qq873e5e6uu6k7yx.png
    w4sqyx8djxubykii.png
  • chopinistka Koleżanka

Wysłany: 5 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejne majowe mamy :)

Ale dzisiaj poruszyłyście tematów, nie nadążam z czytaniem!

Pajka - ja też zostanę mamą po raz pierwszy <3

Jutro usg. Stresuje się okropnie, jeszcze na dodatek dzisiaj pracuję do 21. Mdli mnie ciągle i na niczym nie mogę się skupić :(

Co do bety - w ostatni piątek wyszła mi 23209 (8 dni wcześniej 742). Wydaje mi się strasznie wysoka, czy powinnam się martwić?

85993e3khftzhwr8.png
  • chopinistka Koleżanka

Wysłany: 5 września 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    znacie jakieś strony z łatwymi przepisami?
    Bo my zawsze z mężem byliśmy cały dzień poza domem i jedliśmy na mieście. A teraz mam l4 i chyba pora nauczyć się gotować... bo głupio przyznać, ale nigdy nie gotowałam obiadu ;( zawszze się coś zamówiło, albo gotowe ze sklepu...

Ja rzadko gotuję ale już zacieram ręce - zamierzam się spełniać kulinarnie na L4 (jak już na nie pójdę) ;)

85993e3khftzhwr8.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Wow ale dużo piszecie :D zanim doczytałam się do końca pół godziny minęło he he. Gratuluję serdecznie wszystkim i sama czekam na swoją piatkową wizytę:D. Mam dopiero o 19 wiec cały dzien na szpilkach już czuje że bedzie. Dziś wychodzi mi 5t5d. Miałam jeszcze poczekać ale już nie mogłam i się umówiłam. W pierwszej ciąży byłam pod koniec 7 tygodnia i było serduszko wspaniały widok. Co do dolegliwości to moim pierwszym objawem była biegunka tygodniowa po prostu z niczego. Ból podbrzusza ale taki delikatniejszym niż na @. zmeczenie. I nabrzmiałe piersi.Co do jedzenia średnio chce mi się jeść. W 1 ciąży miałam wymioty i nudności od początku do 4 miesiąca a teraz nic. Więc chyba każda ciąża inną jest. Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie codziennie was czytam :)
    czuję, że tym razem się uda. Trzymajcie kciuki.

Ruth, chopinistka, Grzybka lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Prawie codziennie was czytam :)
    czuję, że tym razem się uda. Trzymajcie kciuki.

Trzymam kciuki :) Dopiero zaczęliście staranka?

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jeśli praca jest dla Cb stresujące to idź na na l4, patrz na swoje i fasolki dobro w pracy jakoś sobie poradzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 15:39

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ