X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Trzeba być dobrej myśli zawsze :) Nam się udało w 2cs, jak zobaczyłam 2 kreski myślałam, że dostanę zawału bo byłam pewna, że i w tym cyklu się nie uda a tu niespodzianka :)

Taaaa, ja pamiętam jak i mi mama leki wciskała, teraz i mnie to będzie czekało :D

Nawet sobie nie wyobrażacie jak u mojego narzeczonego się nastawienie zmieniło. Nic mi nie daje robić :D Według niego powinnam jak kij stać prosto, nie schylać się, nie skakać, nie biegać, nie podnosić rąk do góry :D Traktuje mnie jak porcelanę, aż jestem w szoku! :D Wcześniej przez 3 dni nie mogłam się doprosić o posprzątanie, pozmywanie garów, a teraz sam się bierze.
    Jest taki dumny, że zostanie tatą <3 Ciągle to powtarza :) Aż serce rośnie.
    Mam podobnie, mam tylko leżeć...nie dziwgać, nie schylac sie :) Zwariować idzie :) A jak pójdę na zakupy to potem mam gadane :)))

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby na zawsze, co? :D Hahaha.
    Ale nie no na prawdę, stara się chłopak bardzo :)

Mój tata też przejęty taki codziennie rano dzwoni jak się czuje, też nie pozwala mi niczego robić :D

Tylko leżeć i pachnieć <3 :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Oby na zawsze, co? :D Hahaha.
    Ale nie no na prawdę, stara się chłopak bardzo :)

Mój tata też przejęty taki codziennie rano dzwoni jak się czuje, też nie pozwala mi niczego robić :D

Tylko leżeć i pachnieć <3 :D
    Ja póki co korzystam, tym bardziej że córa jest chora i do końca tygodnia ma wolne :)
    Potem się dojeżdżanie do przedszkola :))))
    Więc z tym już chyba nie będzie marudzić :)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie też deszczowo, a za chwilę zbieram się do pracy... a mam takiego lenia :p Ale myślę że za tydzień wezmę L4 na pierwszej wizycie, której się oczywiście nie mogę doczekać :)
    Wczoraj cała noc i cały dzień miałam bóle podbrzusza, ale dziś juz spokój, plamien żadnych nie mam, beta z wczoraj 8217, więc chyba jest ok :)
    Mój mąż też ciągle mi mówi że czegoś nie mogę robić i robi rzeczy, których wcześniej normalnie mu się nie chciało :p musimy korzystać z tego dobrobytu! :D

• nodemo Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka27 wrote:
    Dziewczyny u mnie też deszczowo, a za chwilę zbieram się do pracy... a mam takiego lenia :p Ale myślę że za tydzień wezmę L4 na pierwszej wizycie, której się oczywiście nie mogę doczekać :)
    Wczoraj cała noc i cały dzień miałam bóle podbrzusza, ale dziś juz spokój, plamien żadnych nie mam, beta z wczoraj 8217, więc chyba jest ok :)
    Mój mąż też ciągle mi mówi że czegoś nie mogę robić i robi rzeczy, których wcześniej normalnie mu się nie chciało :p musimy korzystać z tego dobrobytu! :D
    Ja też dzisiaj robiłam bete, chociaż miałam tego nie robić:) Lekarz wcziraj mi jeszcze raz tłumaczył,że przy wartości ponad 1200 ta beta podwaja się nawet co 3-4 dni u niektórych kobiet szybciej ale to nie znaczy że coś jest nie tak:)
    Wg moich norm laboratorium to jestes w 7 tygodniu ciąży:)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba korzystać dziewczyny póki można :D Nie wiadomo kiedy im się odwidzi :D

Mufinka27 jaki masz charakter pracy? :)
    Też już bym poszła na zwolnienie, ale cały czas coś mi siedzi w głowie...

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nauczycielka, pracuje w szkole podstawowej :) więc z jednej strony nie mam niebezpiecznej pracy, ale z drugiej strony teraz zbliża się jesienny czas i łatwo się od dzieci zarazić, katar, angina, jelitówki to jest na porządku dziennym :) Nie mam też za bardzo możliwości wyjść do toalety, nie mogę zostawić dzieci samych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 10:08

• Feeva Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to wiadomo, teraz te wirusy wszędzie, a od dzieciaków najłatwiej coś złapać :)
    A siusiu to i ja robię co chwile...

Ja pracuję w biurze, 9h przed kompem. Kręgosłup po tych 9h mi siada, wzrok też, łeb boli, mdli :/

Jeszcze z produkcji ciągle śmierdzi mi jakimiś rozpuszczalnikami, farbami itd w pokoju :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 10:21

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikcie tak często? Ja tak co 1-2h:) I w nocy dwa razy:)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się też w 7tc;-)

nodemo, Feeva, Ruth, Katka. lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Sikcie tak często? Ja tak co 1-2h:) I w nocy dwa razy:)

Ja bardzo... Może też dlatego że dużo piję bo mnie suszy :D A w nocy to co najmniej ze 2-3 razy aż pęcherz boli :D

s1985 super wiadomość! <3

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przed komputerem tyle godzin wysiedziec to też ciężko :/
    ja chodzę dość często siku, choć mam tak od zawsze :D ale faktycznie jak nie pójdę siku to potem boli mnie brzuch.
    Lece do pracy w takim razie :) Miłego dnia mimo niesprzyjającej pogody ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 10:23

• Feeva Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bardzo ciężko, a pracuję w księgowości, więc ciągle jakieś segregatory itd, nie mogę się skupić na robocie, robię bezmyślne błędy :/ Muszę się na prawdę zastanowić, bo jak tak mam się czuć jak się czuję to nie wyrobię.

Dzisiaj na dodatek jakoś mi się kreci w głowie, czuję się jak pijana :)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 10:24

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystajcie ile możecie z dobrych chęci Waszych partnerów :):) U mnie też tak było w pierwszej ciąży :) a teraz mąż w delegacji jakieś 200 km ode mnie wiec jest od piątku popołudniu do poniedziałku raniutko i czasem jak wcześniej skończy w tygodniu jeden dzień... i tak od roku już... łatwo nie jest i teraz też będzie ciekawie... rodzina w innym mieście, do tego wszystkie dziadki jeszcze pracują. Mąż pracuje w budownictwie, wiec niestety praca jest tam gdzie jest inwestycja, może niedługo uda się coś znaleźć bliżej domu. Dobrze, ze córka sama wchodzi na 4 piętro :D

Także, korzystajcie... i nie unościę się dumą, że zrobię to sama, serio!!

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • Anna0o Koleżanka

Wysłany: 5 września 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mój mąż to od Waszych mógłby się uczyć. Mówi mi, że skoro dobrze się czuję to dlaczego mam czegoś nie robić :P Cwaniaczek. Jedynie wczoraj wziął psa na szczepienie bo podnieść na stół wierzgające 14 kilo szczęścia to nie lada wyzwanie :D Mam takie pytanko...co jakiś czas odczuwam taki krótki przeszywający skurczowy ból w podbrzuszu. Co jakiś czas to za duże słowo, od wczoraj zdarzyło się z 3-4 razy tak. Nie plamię ani nic. Ogólnie czuję się bardzo dobrze :) Ale jednak typowo skurczowy ból zasiał mi panikę :/

MamaDi lubi tę wiadomość

dev130ps___.png
    20150808560120.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaDi ja tam dumą się nie unoszę, jak chce niech robi :D Do tej pory sama wszystko robiłam to i niech on zobaczy jak to jest.

Anna0o nie martw się, mam to samo :) Wieczorami czasem tak mnie coś złapie, ale to normalne bo macica powoli się rozciąga itd :) Weź no-spę i będzie ok.

MamaDi lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Wszystko kochana jest możliwe, i ukaże się fasolka w drugim pęcherzyku :)
    A jakiej wielkości masz pęcherzyk z ciałkiem żółtym? Mój ma 8mm i widać ciałko żółte a fasolki jeszcze nie.
    Pozdrawiam

Wszystko okaże się 23 września, wtedy mam kolejną wizytę. Sama jestem z bliźniaków więc to był dla mnie szok z tego wszystkiego zapomniałam gina zapytać o połowę rzeczy które chciałam wiedzieć. Jeśli chodzi o wielkość pęcherzyka żółtego to nie zapamiętałam, natomiast pamiętam,że wielkość odpowiada 5t3d

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rozrzewieniem wspominam pierwszą ciążą i leniuchowanie :D PRaktycznie od początku byłam na zwolnieniu, w domu CZYSTO, cicho hihihi mogłam spać ile chciałam ;-) TO chyba jedyny czas w życiu, który można poświecić w 100% na odpoczynek ;-)

Pajka, MamaDi, PodwojnaMama, Grzybka lubią tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Z rozrzewieniem wspominam pierwszą ciążą i leniuchowanie :D PRaktycznie od początku byłam na zwolnieniu, w domu CZYSTO, cicho hihihi mogłam spać ile chciałam ;-) TO chyba jedyny czas w życiu, który można poświecić w 100% na odpoczynek ;-)

Ja już się właśnie nie mogę tego doczekać...

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli chodzi o objawy mdłości narazie brak, ale za to brak apetytu. Najchętniej jadlabym tyko owoce. Piersi są nabrzmiale, zdecydowanie już są większe niż były. Najbardziej je czuję, gdy po całym dniu ściągam biustonosz.

Czy tylko ja bety nie robiłam wcale?
    A czy są może jakieś majówki które mamami zostaną pierwszy raz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 11:13

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ