X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja dziś już czuję się lepiej, w pracy dałam radę, ale muszę wykluczyć z mojej garderoby dżinsy szybciej niż myślałam. Pomimo, że nie są jakieś super ciasne, to mega uwierały mnie w brzuch. A jeśli chodzi o źle myśli, to ja nie mam żadnych. W ciąży z synkiem ciągle sobie mówiłam, że wszystko będzie dobrze i było i teraz planuję tak samo :) Tylko spokój może nas uratować ;)

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda- mam pytanko, używasz sproszkowanego imbiru czy świeżego? Bo ja w poprzedniej ciąży cięłam świeży imbir na plasterki i kilka takich plasterków zalewałam wrzątkiem, ale... to nic nie pomagało ;) A co do kwestii ciąży i małego dziecka-ja mam 2-latka, ale na szczęście chodzi do żłobka i jak będę (a kiedyś w końcu będę) na zwolnieniu i później na macierzyńskim to też będzie chodził, więc będę miała chociaż 8 godzin oddechu dziennie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 17:32

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. Dołączam się do gratulacji!! Wspaniała wiadomośc :-) moja przyjaciółka ma bliźniaki tylko 4 miesiące młodsze od mojego urwisa, a ma przy nich mniej roboty niż ja przy swoim jednym ;-) także będzie super, zobaczysz!

Co do l4 to ja się wybieram, ale jeszcze nie teraz. Do grudnia jestem na urlopie zaległym po macierzyńskim i chcę od razu wskoczyć na zwolnienie, bez wracania do pracy.

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero termin porodu liczy się od ostatniej @ ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc i ja jestem już po pierwszym usg. Cały dzień chodziłam jak na szpilkach, niby nie mogłam się doczekać ale bardzo się denerwowałam. Początek badania był jeszcze bardziej stresujący, lekarz powiedział, że widzi pusty pęcherzyk. Przeszły mnie aż ciarki. Chwilę później pokazał mi dwa pęcherzyki, jeden z ciałkiem żółtym drugi pusty. Ten drugi pusty jest znacznie mniejszy więc raczej nic z tego nie będzie, chociaż mój mąż liczy na bliźniaki. Sama jestem z bliźniaków więc kto wie..... Jeśli chodzi o pęcherzyk z ciałkiem żółtym to wiek zgadza się z OM

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca1ee1d7de01.jpg

A tutaj zdjęcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:50

Feeva lubi tę wiadomość

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka super! Może w tym drugim tez się coś zadzieje :)
    Tez już bym chciała podzielić sie z Wami moim maleństwem <3 Ale jeszcze 2 tygodnie. W środę zaczynam 6 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:52

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka brawo :D Może się jeszcze wyklaruje drugi pęcherzyk.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka dzieki

• Choklito Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Katka, dbaj o siebie, dobrze, ze od razu ci dali l4 to nie bedziesz musiala sie stresowac praca.

Przykro mi Existenz, wiem jakie to uczucie, ale nie zalamuj sie. Glowa do gory i do przodu. Mysle, ze nie bedziesz potrzebowala zabiegu jak byl to 38dc, trzymam kciuki, aby tak bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 21:14

Existenz lubi tę wiadomość

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Martyna32 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chciała bym się przywitać jestem tu nowa choć czytam was od początku
    Termin z miesiączki mam na 15 maja jest to moja druga ciąża(pierwsza dziecko ze stycznia 2013). Myślę że tu zostanę jutro lecę na bete narazie testy pozytywne.

Katka. lubi tę wiadomość

qq873e5e6uu6k7yx.png
    w4sqyx8djxubykii.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    Gratuluje Katka, dbaj o siebie, dobrze, ze od razy ci dali l4 to nie bedziesz musiala sie stresowac praca.

Przykro mi Existenz, wiem jakie to uczucie, ale nie zalamuj sie. Glowa do gory i do przodu. Mysle, ze nie bedziesz potrzebowala zabiegu jak byl to 38dc, trzymam kciuki, aby tak bylo.
    Hej. Mam czekać 2 tyg na okres bo brałam dupka. Na usg widziałam "worek" pusty. Ma się samo oczyścić. Nie jest źle myślałam że gorzej to zniose. Ale ten nagły brak objawów juz od soboty trochę przyzwyczaił mnie do sytuacji. Skurcze miałam powiem wam czułam się jakbym miała za ciasne spodnie. Pije drinusia dziewczynki za Wasze pociechy.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi prosze jak liczy sie tygodnie ciazy bo jestem skolowana.
    Pierwszy tydzien od miesiaczki jest tygodniem 0 czy 1?
    Jesli jestem w ciazy 6 tygodni I 2 dni, to 6 czy 7 tydzien?

34bw3e3kvde0eohd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chokito to jestes w 7 tygodniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy dzien blizniat dzisiaj ha ha

Pajka moze jeszcze wszystko sie wydarzyc i 2 maluszki moga byc :)

Existenz ciesze sie ze sie nie zalamujesz. Posmutaj i stawaj z powrotem do walki a my kciuki bedziemy trzymac!

Witaj Martyna :) ja mam corcie z 2013r tylko z Lutego ;)

Serena ja w gazecie przeczytalam ze na mdlosci jest dobra gazowana woda z duza iloscia cytryny. Ja mialam straszne mdlosci wieczorne a odkad pije ta wode to po mdlosciach :) ale musi byc pita malymi lyczkami.

S1985 jak po wizycie?

• Choklito Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Hej. Mam czekać 2 tyg na okres bo brałam dupka. Na usg widziałam "worek" pusty. Ma się samo oczyścić. Nie jest źle myślałam że gorzej to zniose. Ale ten nagły brak objawów juz od soboty trochę przyzwyczaił mnie do sytuacji. Skurcze miałam powiem wam czułam się jakbym miała za ciasne spodnie. Pije drinusia dziewczynki za Wasze pociechy.

Ciesze sie, ze tak do tego podchodzisz, najwazniejsze jest pozytywne nastawienie, jak to mowia, co sie odwlecze, to nie uciecze :) A I zazdroszcze ci tego drinusia - mialam tak stresujacy dzien w pracy, ze z checia bym do Ciebie dolaczyla :)

Jezeli kobieta stracila ciaze i caly czas bralaby dupka, to okres nie przyjdzie? Ja jestem caly czas na progesteronie 2x400 dziennie I tez nie mam raczej zadnych objawow...

34bw3e3kvde0eohd.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz bardzo mi przykro :(

Chocklito, ciężarne zwykle mówią że są w trwającym tygodniu, czyli 6t2d tzn że "leci" siódmy tydzień. Jednak będąc u lekarza czy położnej liczone są tylo skończone tygodnie, czyli będą mówić, ze to 6 tydzień. JA urodziłam córkę w 36t2d to mam zaznaczone, że poród w 36 tyg ciąży. Ja zwykle mówię, że skończone ileś tam i zaczynam któryś tam ;-)

Padło pytanie o l4 - ja jestem na urlopie wychowawczym, za kilak tygodni przejdę na l4 a potem na macierzyński. Muszę tylko zgrać terminy wypoweidzenia urlopu wychowawczego i wizyty u lekarza, kiedy wyda mi l4, zeby nie było przerwy.

PodwójnaMama, Martyna, moja córka z marca ;-)

Dziewczyny z bliżniakami baaaaaardzo serdecznie gratuluję!!! rewelacyjne wieści!!! Gdyby nie to, że mam już dwójkę maluchów, to marzyłabym o bliźniakach! ale co tam, jak się trafią, to też damy radę ;)

Mój maluszek jutro trzeci dzień do żlobka, póki co jest dzielny, ale zostaje na razie tylko na 3 godziny, pewnie będzie tak do końca tygodnia, a potem już spróbujemy z drzemką.... Ale będę miała labę hihihi

Spokojnej nocy

Jagna <3 15.04.2018
  • lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś od rana mdłości okropne,wszystko przez badania rano na czczo...porażka ale póki co nie wymiotuje.Ciężko będzie dziś że spaniem chyba na półsiedząco ...a do tego jeszcze dziś pełnia księżyca ech...

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • Martyna32 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się was zapytać czy przy pierwszych wizytach w ciąży miałyscie robione badanie piersi? Bo słyszałam że powinny być dwa. Ja w pierwszej ciąży nie miałam ani jednego, teraz wogole chce zmienić ginekologa.

qq873e5e6uu6k7yx.png
    w4sqyx8djxubykii.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna moj gin bada mi piersi co miesiac nawet jak w ciazy nie bylam i jestem z tego mega szczesliwa bo ja nie potrafilabym odroznic jaliegos gruczolu od guzka a tak spie spokojnie. Dla mnie to bylo bardzo wazne gdy kilka lat temu gina wybieralam.

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ