X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    Ja mieszkam w małym mieście-mięsny pod blokiem, dwa warzywniaki, nawet apteka ma siedzibę w moim bloku. Zatem zakupy też na bieżąco ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, dajesz nadzieję ;-) ja też raczej preferuję minimalizm. Ale przynajmniej zaczynam rozumieć wszystkie moje koleżanki, które namawiały na dziecko, to mi ciuszki oddadzą. Cwaniary...

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jedna z głównych przyczyn takiej ilości że jak tylko się ludzie dowiedzą to ci torbami zaczynają znosić . Ja z pierwszym to aż mi żal było że nie mogę się cieszyć zakupami dla swojego maluszka bo tyle tego miałam że nawet chodząc po sklepach myślałam jakie to śliczne ale od razu też no ale przecież nie kupię bo tyle tego już mam

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak nie mam. Nie obraziłabym się ale niestety.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nikt nic nie podarowal. Ja też nie mam komu oddać czegokolwiek. Na szczęście nie będę tą która biegnie z workami na odwiedziny :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:
    Tez podoba mi sie ten wozek. Masz go juz moze lub widzialas na zywo? Widzialam go tylko online, a ciekawa jestem opinii

Oglądaliśmy go i porównywaliśmy z tymi poprzednimi i jestem na mega plusie dla mnie :
    - materiał ma tkanine UV ( moje zboczenie zawodowe by sprawdzić )
    - koła pompowane
    - buda bardzo duża zarówno w gondoli jak i spacerówce
    - gondola z regulacją podgłówka oraz od spodu dziurki w celu możliwości napowietrzania
    - super skałada się spacerówka zarówno wmontowana z siedziskiem jak i sam stelarz
    - dodatkowy śpiworek i torba
    Nam polecono avenue lub manhattan różnica 100zł gdyż w tym drugim jest połaczenie materiał ekoskóra

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy trochę ubranek od mojej siostry i sporo po córkach sąsiadów - do rozmiaru 110. Zajmuje to wszystko całą jedną szafę PAX z ikei, tą większą (metr szeroka i chyba 2,36 wysoka). Plus komoda, w której trzymam bieżący rozmiar córki.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Dzień dobry <3

Kattallina - wczorajszy sen z wódka wymiata ;) Serio kontrola umysłów :P

Ja do szpitala mam blisko, do wszystkich czterech trasa ok. 10 km, co sprawia, że jeszcze się głowię nad wyborem ;)
    Tydzień temu rodziła siostra mojego przyjaciela i biedna rodziła długo naturalnie, rozwarcie na 10 cm, dziecko się wstawiło i wtedy okazało się, że jest za szerokie w barkach i nie jest w stanie go urodzić, więc zrobili jej cesarkę. Więc ma "rozwalony" i dół i jeszcze pocięta i tak. Myślałam, że takie rzeczy już raczej się nie dzieją i znów zaczynam się zastanawiać nad cesarskim.
    Czy dzieci nie mogłyby się po prostu teleportować na zewnątrz? :)

U dentysty byłam jakoś w 12 tygodniu i to była najmilsza wizyta ever :) Cackali się ze mną jak z jajkiem. "A tu pani wygodnie? Może wyżej nóżki? Proszę tylko zasygnalizować i zaraz przerwiemy".

Mała Matylda gratuluję udanej wizyty <3

A dzieci na pobraniach...ostatnio apogeum...5 na raz, darcie na kilka głosów ;)

Cola - trzymam kciuki <3 To prawda, malutkie gafy wspomina się potem najlepiej ;)

J.S. - jeżeli podejrzewasz, że to nerka możesz spróbować usiąść prosto i uderzyć się delikatnie pięścią w nerkę (od strony pleców), to się nazywa objaw Goldflama (sprawdz na zdjeciach google, gdzie dokładnie). Jeżeli poczujesz mocny ból i taki "odrzut" to to nerka. Oczywiście nie uderzaj się mocno tylko z wyczuciem ;)
    Choruje na nerki od lat i tak sprawdzam czy to na pewno one dokuczają, a nie kręgosłup. Zresztą u internisty pewnie sprawdzi podobnie ;)
    Edit: to zdjęcie które powyzej wstawiłaś to może być to. Obserwuj mocz czy nie pojawi się w nim krew i jeżeli ból jest duży to jedz do szpitala. No i dużżżżżo pij wody. Dużżżżo.

A mi kobiety nachodzi mlyko o.0 Przedwczoraj z lewej piersi tylko dwie kropelki, dzisiaj z prawej zaczęło już lecieć mocniej. Do tej cyc boli. Dziwne to wszystko ;)
    U mnie też już nachodziś siara z jednej i drugiej piersi jak nacisne

klz9piqvvra11kd2.png

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dłuższej przerwie. Tzn mało pisałam ale codziennie was czytałam. Ja też wczoraj dostałam troszkę ciuszków od siostry dla naszej Vanessy. Taaak imię też już wybraliśmy, nie wszystkim sie podoba ale najważniejsze że nam rodzicom odpowiada.

Saperek, XKamaCX lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka mam już przebrane, posegregowane i te na 0-3 poprane i poprasowane. Musiałam opróznić komode i przygotować miejsce na rzeczy małego bo do tej pory walaly się poupychane w różnych szafach i pudlach. Też nie mam tego wiele i nie planuje już nic dokupywac z ubranek oprócz skarpetek i kilku pajacykow (ale to na koniec przed samym porodem bo pewnie jeszcze siostra i mama poszaleja, a nie chce się w tym zakopać. Przy małej miałam tego tyle, że nie prasowałam na bieżąco i jak już się z czasem dokopalam to byłam w szoku że coś takiego w ogóle mam albo że dwa rozmiary już za małe ;) teraz więc ostrożnie z ilością u mnie

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro wizyta i pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia.

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przeczytaniu wczoraj o ilościach rzeczy dla maleństwa zaczęłam intensywnie myśleć ;-) najprościej byłoby dokupić szafę. Gdyby nie to, że nie ma jej gdzie wstawić... W ramach walki z bezsennością udało mi się wpaść na chyba dobre rozwiązanie. Trzeba będzie zrobić generalny i bezlitosny przegląd szaf, jest szansa na wygospodarowanie miejsca dla trojaczków, nie tylko jednej ;-) całe szczęście, że większość z tych rzeczy nie jest moja - takimi łatwiej się zarządza ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeprowadzka, remont czy dziecko-najlepsze robią się porzadki :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przeprowadzki niekoniecznie - przez lata studiów i trochę później co jakiś zmieniałam stacje - po ostatniej przeprowadzce ponad 5 lat temu ostatnie pudło rozpakowałam chyba z rok temu. Aczkolwiek nie wiem czy przypadkiem jeszcze się coś by nie znalazło. To są takie pudła trochę "przydasi" trochę "nie wiem co z tym zrobić, teraz nie chcę/ nie mam czasu o tym myśleć". Na szczęście te częste przeprowadzki oduczyły mnie gromadzenia zbędnych rzeczy, to samo niewielkie powierzchnie mieszkalne. Ale mam teraz do sprzątnięcia (czytaj wywalenia) rzeczy męża, teściowej i szwagierki, zalegające od wieków ;-) ktoś chce futro? Mam dwa na zbyciu ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nauczylam(i uczę męża)że czego nie tknelam x lat czy miesięcy to tylko do pozbycia się :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nałogowym chomikiem mi nic nie pomoże. Myślałam że przeprowadzka przez pół Europy pomoże pozbyć się choć trochę tego dziadostwa ale gdzie tam na moje nieszczęście pomagał mi drugi chomik i jak ja mówiłam to do wywalenia to ona "no co ty przyda ci się " i takim sposobem mam nawet spodnie z przed ośmiu lat które czekają aż schudne a że mi po każdej ciąży 5 kg zostaje to trochę jeszcze poczekają prędzej moja córka je założyć niż ja . Jestem beznadziejnym przypadkiem . Ale wpadłam na plan że będę te rzeczy przerabiać na różne misie ,poduszki czy inne dywaniki ,już zaczęłam szukać pomysłów po internecie. Część już została przerobiona na stroje do szkoły . Walczę dzielnie ale to nierówna walka ,ciągle ktoś mi coś podrzuca.

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo nie, ja wyznaje zasade tak jak kamcia, jesli czegos nie uzywalam x miesiecy to juz sie nie przyda. W szafie absolutnie minimalnie, wszystko nosze i potrzebne, a jak nie - oddaje. Zostawilam teraz spodnie sprzed ciazy bo wierze, ze zgubie i wroce do rozmiaru sprzed ciazy. Wszystkie torebki, buty - sukcesywnie sie pozbywam, jak tylko zauwaze, ze nie nosze, niektore leza bo sa na sprzedaz buty praktycznie nowe, a oddac nie ma komu w rodzinie, bo rozmiar nie pasuje.
    Dla malego kupujemy komode z trzema duzymi szufladami, sami mamy duza szafe dla siebie, raczej tam jest wszystko ulozone na styk.
    Szukalam tapety do pokoju dla dzidziolka, ale jak moj mnie uswiadomil jaka tapete znalazlam i ile jej potrzebujemy to stwierdzilam, ze musze wymyslic cos innego. Caly czas dumam co bedzie odpowiednie i bedzie pasowac do calego wystroju

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też tak mają, że szaleją głupie, ale jak tylko popatrzeć na brzuch czy przyłożyć rękę to cisza? W ciuciubabkę się bawić pannie zechciało, a ja i tak wiem gdzie jest :-D

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Czy Wasze dzieci też tak mają, że szaleją głupie, ale jak tylko popatrzeć na brzuch czy przyłożyć rękę to cisza? W ciuciubabkę się bawić pannie zechciało, a ja i tak wiem gdzie jest :-D

TAK!
    Pierwsza też tak miała.
    Najbardziej mąż się wkurza, bo mu mówię "ooo znowu skacze jak szalona" a on patrzy, patrzy i cisza.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to! Wołam męża, może w końcu się uda i poczuje bo młoda kopie jak szalona, a jak nie to chociaż popatrzy jak się rusza. A tu bunt na pokładzie. Ale w końcu ją przyłapiemy :-D

age.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ