Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope, też tak sądzę
Co jakiś czas sobie przeglądam, zamówiłam parę rzeczy
Witamy się z Manią w 27tc, jeszcze 13!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 08:27
Mała Matylda, kattalinna, Katka., Hoope, pawojoszka, Kropka88, Katy, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Kamcia, jeszcze 3 miesiące
3 miesiące brzmią bardziej odlegle
Zdążymy ze wszystkim, u mnie pokój też niegotowy, nawet nie zaczęty jeszcze. Dobrze chociaż, że wcześniej się za wyprawke wzięłam
Zostało mi tylko poprac, poprasowac, spakować torbę
Damy radę -
A ja dzis spadlam z lozka, dobrze ze sie zamortyzowalam nogami i rekoma, bo bym upadla na brzuch. Jestem taka sierota, ze mi siebie jest szkoda.
Pol nocy znowu bole miesiaczkowe, ale twardnienia sporadyczne. Nie wiem, leze dzisiaj caly dzien nigdzie sie nie ruszam, bo zwariuje z tego strachu. Biore juz takie dawki, ze sie silniejszych brac w domu chyba nie da.
Ta sytuacja sprawila, ze z wyprawka stoje, nie ogladam nic, ani nic nie kupujeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 08:56
-
Kamcia u nas drzwi na szczęście wstawiaja do pokoi w poniedziałek więc już będziemy mogli ruszyć z kopyta z pokojem
J.S sierotko, jak można spaść z łóżka?przez sen? Uważaj że na siebie!!!!!!!
Katka powiem szczerze, że z każdym mocniejszym kopniakiem nie mogę się doczekać coraz bardziej, aż Mała już będzie na świecieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 09:02
-
Potrzebuję opinii specjalistki od cukrów!
kamciaelcia- ostre przeziębienie mnie dopadło i wczoraj z tego wszystkiego nie zaaplikowalam sobie insuliny na noc, a rezultatem tego był cukier z rana 110. Czy to znaczy że dziś w ciągu całego dnia ścisła dieta bo ta insulina niby dlugodzialajaca jest i do wieczora działa... cały dzień będę teraz miała taki podwyższony?
W ogóle czym tu się leczyć? Miód odpada, syrop z cebuli też, żadne preparaty prena coś tam też nie wchodzą w grę... A paracetamol w końcu można czy nie? -
J.S sierotka, serio
Kurcze, dziewczyny, 27 tygodni za mną, cały ten czas wypełniony dzieckiem, które się urodzi, ale zleciało podejrzanie szybko. Zdałam sobie sprawę, że nie mam nic do szpitala.
Ale w sumie co mam mieć?❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ja jestem kopniakoholiczką
Uwielbiam gdy Malutka się rusza, wierci, kopie i wypina, tęsknię za tym gdy przez dłuższy czas nic nie czuję
J.S, wręcz nie mogę sobie wyobrazić jak tego dokonałaś
Biorąc pod uwagę twardnienia brzucha dzień w łóżku wydaje się dobrym pomysłem, ale w Twoim przypadku to takie niebezpieczne miejsce, że jest też w tym pewne ryzyko
Mam nadzieję, że wypoczynek poprawi sytuację, bądź dobrej myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 09:45
-
Feeva wrote:Hoope, też tak sądzę
Co jakiś czas sobie przeglądam, zamówiłam parę rzeczy
Witamy się z Manią w 27tc, jeszcze 13!
kamcia ja w ten wekend mam malowanie, ma-sa-kra.....bałagan bałagan bałagan, juz chce mnie czysto i ładnie.. -
Patk wrote:Potrzebuję opinii specjalistki od cukrów!
kamciaelcia- ostre przeziębienie mnie dopadło i wczoraj z tego wszystkiego nie zaaplikowalam sobie insuliny na noc, a rezultatem tego był cukier z rana 110. Czy to znaczy że dziś w ciągu całego dnia ścisła dieta bo ta insulina niby dlugodzialajaca jest i do wieczora działa... cały dzień będę teraz miała taki podwyższony?
W ogóle czym tu się leczyć? Miód odpada, syrop z cebuli też, żadne preparaty prena coś tam też nie wchodzą w grę... A paracetamol w końcu można czy nie?
a ile bierzesz tej insuliny?
i wiem, że infekcja moze te cukry podnosić , niekoniecznie bedziesz miaa wpływ na nie dietą, infekcja minie, cukry sie unormują
syrop z cebuli akurat piłam na świeta-taka porcyjka czystego cukru nie zaszkodzi(bo jeśli porcje cebuli np zasypałam 2 łyżeczkami cukru/ksylitolu to w łyzeczce syropu juz mniej tego cukru)
na sobie wiem, że mój organizm gorzej przyjmuje miód niż cukier
zamiennie uzywałam ksylitol
na katar i kaszel robiłam inhalacje z nebudose, ewentualnie soli fizjologicznej
piłam letnia wode z cytryna_duzo piłam by gardło nie zainfekowało sie
ewentualnie na bol gardła płukanki, jest taki olejek łagodzący drapania, tamtum verde
ja np wiem, że kubek mleka moge: więc wypiłabym z masełkiem, ciutka miodu i czosnkiem
prenalen dziewczyny z wątku cukrzycowego piły, ale dla mnie to najpierw syrop glukozowo-fruktozowy w składzie a potem cos niby naturalnego, stąd wolę wypić mleko z miodem niż sam syrop
tez na drapanie w gardle takie pastylki Issla (polecam z pierwszej ciązy) a są bez cukru
na pewno przy cukrzycy mamy mniejsze pole manewru z leczeniem naturalnym, ale da rade, ja kaszel i katar wyleczyłam w 5 dni
paracetamol można w ciązy, ale wzięłabym tylko w przypadku goraczki, bo ta groźna w ciązy (pow 38,5)Patk lubi tę wiadomość
-
hoope
pakowanie torby do szpitala opierałam na liście ze szpitala plus własne dopiski np ładowarka do telgdzies to mam
każdy szpital co innego wymaga, jeden nic np dla dziecka, inny wszystko...lepiej pytać u źródła
no i po co jest mąż? za kuriera porobi -
efwka83 wrote:a ja oglądam od kilku dni i waham się czy zamówic bo nie mam pojęcia jak tam jest z rozmiarami, podpowiedz..
kamcia ja w ten wekend mam malowanie, ma-sa-kra.....bałagan bałagan bałagan, juz chce mnie czysto i ładnie..
Też nie mam pojęcia
Rozmiarówka jest podzielona na miesiące, ja wybrałam przedział 0-3mc i po prostu zamówiłam. Co przyjdzie to przyjdzie, drogie nie było. Zobaczymy -
Dzięki wielkie, będę próbować czego się da. Oby jakoś to przetrwać.
A insuliny mam 7j na noc. Ale podejrzewam że na następnej wizycie diab zwiększy dawkę bo od jakiegoś czasu mam 91-95. Przestrzegał mnie że z każdym kolejnym tygodniem ciąży te dawki insuliny będzie trzeba zwiększać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:01
-
patk
czyli nie tak duuuzo, a więc nie spodziewajmy sie cudów z długim działaniem zza dnia
ale nie martw sie-infekcja cukry moze popsuć, norma wróci po chorobie
ja dzis 1j insuliny a na czczo 76...u mnie jakis "cud", planuje ją odstawic (a brałam 6j)
ja mam sama zwiększać insuline, jeśli kilka dni z rzędu cukry znacząco wzrosna (jeden skok to nie wyrok)
ostatnio diab nie umiała mi juz powiedzieć, czemu zmniejszam insuline...wizyta w czwartek, planuje juz bez insuliny
ale dodam, ze diabetolog nie stawia na cukry z 7 z przoduWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:05