WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Feeva a jak płaciłas, normalnie przelew?

kamcia ja najlepiej wyniosłabym się z domu na czas malowania :)

ja chociaż wiem, ze mąż ładnie najpierw wszystko zabezpieczy a potem posprzata...ale jak pomysle i jeczącym synku, bo chce dotaty, to się odechciewa...jeden pokój zajmie jeden dzień :)bałagan jednak się nosi
    jesli masz gdzie, to na wakacje :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk możesz spróbować herbaty z lipy można kupić w aptece cherbaty nie musisz słodzić ewentualnie dolać sok z malin taki prawdziwy jak od babci . Lipa dobrze rozgrzewa bynajmniej na mnie działa duże dawki witaminy C może być w tabletkach ale lepiej naturalną dużo zdrówka.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam malować ,remontować i wogole urządzać tylko sprzątać po tym nie bardzo to M każe pomagać bo ja malowałam to on niech sprząta.

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to nie takie proste, do szpitala mamy 40 km ;) W tym naszym wszystko szpital dawał swoje.

Szlafrok, ręczniki, koszula, gacie, kosmetyki, klapki pod prysznic, podpaski, nakładki silikonowe, smoczek, ubranko na wejście, kocyk, wszystkie badania, dowód osobisty, ładowarkę. Co jeszcze, co jeszcze? Coś do jedzenia i picia w razie W?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka89 wrote:
    Jane Crosswalk❤ mamy ten sam tylko, ze brazowy :-)

kamciaelcia
    Zakupilas do wozka adaptery? Mam fotelik innej marki i wiem, ze z adapterami do fotelikow jest bardzo ciezko w tym wozku:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:35

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszukam kartki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. odpoczywaj i uważaj tam :) Ja to całkiem rozumiem jak można w nocy spaść z łóżka. Otóż kiedyś, kiedyś dawno temu śniło mi się że wsiadam na rower, przekładałam nogę przez ramę no i bęc a ziemię. Potem przez kilka dni spałam z krzesłami przystawionymi do łóżka :P

U mnie też malowanie i remonty. Też już mam dość, bo mój dziabie sam po pracy i już mi go żal. A robi od zera, bo góra w stanie surowym.

Z wyprawką to też w sumie jestem w lesie, bo jakoś tak nie mam odwagi (mam tylko kilka ciuszków, Lovelę, termometr i dwie buteleczki). Nie jestem pewna płci i chyba w ogóle nie dowierzam, że pojawi się niebawem nowy człowieczek :) Postanowiłam po środowej wizycie ruszyć z kopyta i zamówić upatrzony wózek i całą resztę powoli ogarniać.

No i dzisiaj studnióweczka :D

Dziewczyny a widziałyście to?
    http://www.edziecko.pl/edziecko/7,105020,21572798,ciezarna-mama-poczula-jak-jej-dziecko-kopie-wiec-zaczela.html#Z_BoxLSImg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:47

Mała Matylda, Katka., kattalinna lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka89 wrote:
    kamciaelcia
    Zakupilas do wozka adaptery? Mam fotelik innej marki i wiem, ze z adapterami do fotelikow jest bardzo ciezko w tym wozku:-)

mam drugi też wózek(i fotelik pasujący, i do niego dostawkę ewetualnie dokupię), więc do tego wózka fotelika nie kupowałam-za to ta gondola na płasko składana zawsze do auta mi wejdzie i na takim myśleniu sie operałam-zamiast fotelika gondola, która zmieści sie do bagażnika
    początkowo rozważałam gondolę transporter z możliwościa przewożenia dziecka w aucie, ale: za ciężka i za mała...
    no i jane ma swoje też foteliki-koos, strata...coś tam jeszcze...na olx jest strata w super cenie (niby jakies magazynowe starsze kolekcje...)
    ale na limango często maja kampanię na jane
    spacerówkę użytkuje jakies 8 miesięcy, gondolę dokupiłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka przelew z karty :) Jak zarejestrujesz kartę to samo Ci pobiera jak klikniesz "Zapłać" :)

Kropa wow o.O

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    jakoś dużo więcej nie mam niż napiasałaś :)
    szpital dla mamy woła: wszelkie dokumenty leczenia, prowadzenia ciązy, jednak grupa krwi zaakcentowana, kosmetyki wg uznania, 2-3 koszule, kapcie, podpaski poporodowe, podkłady, majtki siateczkowe (nie te jednorazowe)
    dla dziecka u nas tylko i wyłącznie mokre chusteczki i pieluchy
    sztućce i kubek mam mieć :D

dopisałam: ladowarke, wkładki laktacyjne, klapki pod prysznic, papier toaletowy (wolę swój BIAŁY) szczotke do włosów+gumka :D (na pierwszym cięciu związywali mi oni włosy recepturką ), krem do rak (bo przy dezynfekcji miałam mega suche), długopis+zeszyt, woda do picia, małe przekąski, reczniki, smoczek dla dzidzi, nakładki silikonowe, aparat fotograficzny :D, lekki własne

laktatora i ciuszków na wyjscie nie brałam
    ciuszki przygotowałam w domu (3-4 wersje wg pogody i wg rozmiaru), zrobiłam im zdjęcie, potem męzowi konkretnie na zdjeciu pokazałam co ma przyniesc na wyjscie ;)

Hoope, Kropka88 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam za duzo tłuszczu by dzidzia tak się wypychała :)
    Patryk w ogóle jakis taki spokojny...nie zlicze ile razy detektor w ciągu dnia załączałam :D ale pocieszam się-Piotrus tez taki był w brzuszku i co najwazniejsze-poza brzuszkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, mam listę :) Niektóre rzeczy na wyrost i czarną godzinę, prawie wszystko daje szpital ale lepiej mieć niż nie mieć. W końcu nie będę torby dźwigać. Planujemy być max dwie doby, po porodzie w terminie XD Wiem, głupie, ale mamy umowę z Fiflakiem.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj znowu pobolewa brzuch jak na okres :/ Do tego kłuje mnie na środku podbrzusza, jakby w okolicy szyjki. Zwariuję do poniedziałkowej wizyty :(

Hoope, dobrze mieć umowę :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

J.S. dobrze, że nic się nie stało ;) Ja nie mam możliwości spaść z łóżka, bo śpię od strony ściany, a po drugiej mąż. A żeby spaść podczas snu to jeszcze trzeba zasnąć... ;)
    Nie wiem czy mój organizm włączył już tryb pt. "nie śpij- czuwaj", ale coraz gorzej mi się w tym trybie funkcjonuje...a jeszcze jakieś 18 lat mi zostało :P

Kochana, rozumiem, że po takim stresie można mieć różne przemyślenia, ale ja szczerze wierzę w to, że nasze dzieci, gdyby miały się urodzić miałyby już szanse na przeżycie, a jeszcze 3 tygodnie i w ogóle :* Dlatego w moim przypadku, Twoja sytuacja, uświadomiła mi, że wyprawkę trzeba dopinać, bo niewiadomo kiedy przyjdzie mi położyć się (nie daj Boże oczywiście) w szpitalu i oczekiwać.
    O moje "zdrowie" psychiczne dba też szpital o wysokiej referencyjności w odległości 10 km, gdzie mają duże ambicje, żeby ratować nawet bardzo skrajne wcześniaczki.

Tylko wózek zostawiam na potem. Wybrany czeka, zamówię bliżej terminu, żeby też gwarancja była najdłużej ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szpital ma III stopień referencyjności co do ratowania życia właśnie nawet bardzo skrajnych wcześniaczków - od wagi 500g.
    Także w razie co jestem spokojna :)
    Najmniejsze dzieciątko, jakie ratowali to rok 2010, dziewczynka o wadze 460g, urodzona w 22tyg.

Ale miejmy nadzieję, że wszystkie donosimy do odpowiedniego terminu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 11:55

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    Ja z pytaniem. Polecacie jakis lezaczek, bujaczek, ktory dluzej posluzy maluchowi?
    Zastanawialam sie miedzy tiny love 3w1 i fisher price od niemowlaka do przedszkolaka. Szukam, bo moze jeszcze cos znajde interesujacego

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, widzę że Ty też planujesz rodzić w św. Zofii :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva - no właśnie u mnie też III stopień i bardzo duże zaangażowanie w ratowanie wcześniaków, znalazłam informację o 390 gramowym uratowanym wcześniaku. Zresztą, u mnie w rodzinie mam taki "skrajny cud", który urodził się ważąc 700 gram bez żadnych widocznych przepływów od wielu tygodni między nim i mamą - długa historia, ale dziś jest zdrowym chłopcem :) Ale oczywiści, my wszystkie urodzimy w terminie :)

Kwiatkowa - o tiny love 3w1 była mowa, kilka dziewczyn na pewno zwróciła na niego uwagę, ja też biorę go pod uwagę ;) Fisher Price - na szybko luknęłam - nie ma możliwości płaskiego ułożenia (dobrze zauważyłam?) więc odpada. Zwróć jeszcze uwagę na Kinderkraft 5 w 1, też wydaje się interesujący, ale jeszcze nie przeanalizowałam wszystkich jego możliwości, ale na pewno można z niego zrobić kołyskę na płasko ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Feeva, widzę że Ty też planujesz rodzić w św. Zofii :)

Jak najbardziej, od samego początku. Mój lekarz prowadzący tam pracuje :)

Fatalita, jestem coraz bardziej spokojna, że w razie W (nie daj Boże) moje dziecko zostanie uratowane, a co najważniejsze, będzie zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 12:09

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny help.
    Moja mała od dwóch dni prawie wcale jej nie czuje. slodkie leżenie na płasko szukanie płukanie nic. jak usiądę przy kawie zgieta to czują jak coś mi plumknie ale bardzo nisko.
    Jak czytam o waszych maluchach jakie harce odprawiaja to się zastanawiam czy wszytsko ok. Oczywiście sprawdzam detektorem serduszko bije wzorowo.
    To moja pierwsza ciaza i może swiruje ale jeszcze jakieś 4 dni temu tak pięknie i często ja czulam. tęsknię za tym.
    mamuśki help...

‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ