Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja mama urodzila brata w wieku 37 lat. Co prawda to wpadka, ale to bylo najlepszego co nas w zyciu spotkalo
Maluch wprowadzil duzo szczescia do naszego zycia. Bez niego byloby nudno
Rodzila dobrych kilka lat temu i wtedy byla jedna z niewielu kobiet w tym wieku. Teraz kobiety pozniej decyduja sie na ciaze i nie budzi to we mnie jakiegos zdziwienia -
Jak ja poszłam do ginekologa potwierdzić ciąże, to powiedział, że jestem jego najmłodsza pacjentką
A mam 23 lata.
Mówił, że większość jego pacjentek to takie dobre 30+ i koło 40+
Teraz kobiety coraz później decydują się na dzieci. Z własnego wyboru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 16:32
-
A nam Dzidź tak chodził po głowie i chodził, ale jakoś nie potrafiliśmy jednoznacznie powiedzieć - tak staramy się i bierzemy za to odpowiedzialność. Doszliśmy do wniosku, że nigdy nie będzie dobrego momentu na podjęcie tej decyzji, bo zawsze jest coś co przeszkadza (a to sytuacja, a to praca, a to coś tam), więc cieszmy się życiem. Będzie Dzidź to fajnie, a jak nie będzie, to zaoszczędzimy na antykoncepcji
I jak się okazało, że jest, to oszaleliśmy
Ja w tym roku kończę 30, mój 33, więc najświeżsi nie jesteśmy (ale jakość dobra)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 16:48
-
nick nieaktualnyA ja w wieku 19 lat się dowiedziałam ze nie mam owulacji i ze będę musiała być stymulowana.
7.02 mam 23 urodziny ale zaczęliśmy się starać jak miałam 22.
Starania w klinice niepłodności i od razu stymulacja.
Udało się za pierwszym razem ale wydaje mi się ze tez jestem najmłodsza pacjetka:)
Ale mąż 30 lat już na karku wiec u niego to całkiem normalny wiek
A tu Hania z badania 18.01:) Jak zwykle na zdjęciu 3D buźka zakryta
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63c864a17ae4.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5616eecff00d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 17:12
Kwiatkowa24, Mała Matylda, Katy, pawojoszka, Kropka88, XKamaCX, Katka., Hoope, Fermina, Feeva, malwka08, kattalinna, Witch15 lubią tę wiadomość
-
Ja mam 31 lat, rocznikowo 32, mój mąż jest o rok starszy. Zawsze wiedziałam,że chcę mieć dzieci dopiero około trzydziestki. W mojej rodzinie niewiele osób zdecydowało się na dzieci przed trzydziestymi urodzinami, mama urodziła mnie mając 32 lata, jej siostra została mamą w wieku 36 lat, a babcia urodziła moją mamę po czterdziestce (ale jako kolejne dziecko, pierwsze miała tuż przed 30stką).
Gdy się zdecydowaliśmy udało się do razu i o ile nie zrazi mnie III trymestr, poród i okres noworodkowy to przewiduję jeszcze jedną pociechę
-
Mi w tym roku stuknie 38 i wogole nie przyjmuje do wiadomości że jeszcze chwila a będę 40 to latka. Jeszcze tak niedawno przeżywałam że trzydziestka na karku . Puki dzieci małe to się czuje wiecznie młoda. Zresztą nie mam czasu myśleć o wieku. Mogę wam za to powiedzieć że z wiekiem macierzyństwo się zmienia inaczej się to przeżywa mając dwadzieścia parę lat a inaczej prawie 40
-
Mała Matylda - mam tak jak Ty.
I wiek i plany.
Tylko my planujemy po roku kolejne a kto wie czy niedługo potem zaraz trzecie.
Rozmnażanie mam zamiar skończyć przed 40ką, ale nie trzymam się kurczowo tej granicy.
Moja Mama przed 30ką miała czwórkę a potem, po dziesięciu latach wepchałam się na świat ja. W szpitalu ją pytali, czy z tym samym partnerem.Nie chcę być nieskromna, ale też uważam, że wprowadziłam dużo ożywienia do rodziny. Opiekować się mną Mama nie musiała za bardzo, rodzeństwo odwalało brudną robotę, więc głównie byłam dla niej słodkim dzieciaczkiem po prostu. Tak to można mieć dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 18:58
Mała Matylda, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Ja mam 29 lat. Też długo zwlekaliśmy z mężem. A jak się udało to od razu dwójeczka
Bo planowaliśmy dzieci z małą różnicą wieku, ale teraz pewnie przy dwójce będzie dużo roboty to 3 smyka odpuścimy. Choć mąż mówi, że nie odpuści dopóki syna nie spłodzi
Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Fermina, my celujemy w 2-2,5 roku różnicy wieku pomiędzy dziećmi, więc kilka miesięcy po roczku Zosi wypada zabierać się do działania
Katka, w Waszym przypadku plan na dzieci "z małą różnicą wieku" zostanie zrealizowany na 200%Katka. lubi tę wiadomość
-
Ja mam 29 lat, mąż 31.
Pierwsze urodziłam w wieku 26.
Zawsze marzyłam, że wcześnie zostanę mamą (tak 21-23 lata) - życie zweryfikowało te plany ale nie żałuję, że tak wyszło. Jest dobrze tak jak jest, mieliśmy czas się dotrzeć, trochę urządzić, pokorzystać z wygód życia we dwoje
Kiedyś planowaliśmy trójkę, ale po pierwszej trudnej ciąży i traumatycznym porodzie decyzję o ewentualnym trzecim zostawiam na później, zobaczymy jaki poród będę miała teraz, bo ciąża póki co niestety nie lepsza niż pierwsza.
Matylda
-
Witajcie kochane majóweczki!
Ups, troszkę się nie odzywałam, ale moi rodzice byli w Polsce i spędzaliśmy razem czas. Oczywiście starałam się Was podczytywać, dlatego gratuluję udanych wizyt połówkowych!
J.S. życzę wszystkiego dobrego, aby był już tylko błogi spokój do maja.
Dzisiaj jest nasza 100 - dniówka ! Opijcie wodą gazowaną
W poniedziałek byłam na wizycie i kolejne potwierdzenie, że Rozalka dalej jest dziewczynką i waży 828 gram! Wow!
Moi rodzice kupili już wózek kruszynce, zdecydowaliśmy się na Stokke Xplory i fotelik Cybex.
Uwielbiamy z mężem minimalizm i skandynawski styl, zastanawiam się nad zakupem leżaczka Babybjörn.
Dziękuję serdecznie za listy wyprawkowe, przekopiowałam do excela i już się nimi posiłkuję. Część ubranek zakupiona, a w aptece Gemini czeka wyprawka kosmetyczno - higieniczna do zamówienia.
Cały czas z mężem zmagamy się (a może i fajnie) z remontem nowego mieszkania, obecnie zalane posadzki i czas na wykładanie płytek, paneli... Obyśmy dali radę się uwinąć do kwietnia.
Nie wiem jak Wam, ale na brzuchu pokazują mi się już rozstępy, przez co miałam kilka gorszych dni, chociaż smaruję się na zmianę mustelą i palmersem...
Dzisiaj już mi nie przeszkadzają liczy się maleństwo.
Serdecznie Was pozdrawiam i życzę miłego weekendu. ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 19:14
Hoope, Mała Matylda, J.S, XKamaCX, kamciaelcia, Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Średnia urodziła się jak miałam 33. Między najstarszą a najmłodszym szykuje się 18 lat różnicy. W sumie, gdyby nam kasy nie brakowało, to może zrobiliśmy.jeszcze jedno, tak na 42
Nie czuję się inaczej niż 10 lat temu. Nie widzę różnicy. Ostatnio chłopak mojej sis dał mi 28 latJuż go lubię
To chyba dlatego, że młodsze kobiety teraz tak staro wyglądają
Nawet lekarz nie traktuje mnie serio
Ale sobie słodzę
Idę coś zjeść. Biedny fiflak, jeszcze nie wie, co za ludzie tu na niego czekająWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 20:53
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Malwka, dziekuje!
Stokke xplory to moje marzenie, niestety odpuscilam ze wzgledu na brak amortyzacji, a znowu stokke trailz to juz zbyt duzy wydatek, bo sam zestaw 2w1 ile kosztuje...Jaki kolor wybraliscie? Uwielbiam je ogladac, moim zdaniem jeden z najpiekniejszych wozkow, tylko szkoda ze tak cholernie drogi...
-
Malwka, ja jestem już zdecydowana na leżaczek Babybjorn
Fajnie wygląda, składa się do małych rozmiarów, więc łatwo go przechowywać i transportować, a przede wszystkim zachęca malucha do aktywności
Rozstępów jeszcze nie mam (ciekawe jak długo...), ale mam wysypkę na brzuchu, którą początkowo brałam za wyskakujące rozstępy i zanim zweryfikowałam co to tak naprawdę jest zaczęłam godzić się z myślą, że będę miała rozstępy. Dbam o skórę, robię co mogę aby utrzymać ją w dobrej kondycji, ale tak jak piszesz to dziecko jest najważniejsze
-
Gdybyśmy mieli zapłacić z własnej kieszeni to na pewno byśmy się trzy razy zastanowili... Ale ogólnie spodobała się nam jakość wykonania i jak wytrzyma jeszcze kolejnego brzdąca to byłoby elegancko.
Kolor w związku z tym neutralny beżowo - brązowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 19:43
J.S lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dominique rocznikowo jesteś młodsza o rok ode mnie
fajnie, że od razu po pierwszej stymulacji się udało
śliczna kruszynka
Malwka, dawno Cie nie było, gratuluję Rozalki
Ja mam 23, a mój Mąż 26 lat. Rocznikowo 24 i 27
Zawsze chciałam mieć starszego faceta, tym bardziej jak patrzyłam na bezmozgich rówieśników.
W ogóle jestem zdania, że trafił mi się fajny facet. Jak patrzę po jego kolegach, z którymi wychował sie na osiedlu - jedyny dorobił się samodzielnego życia, żony i dziecka w drodze. Reszta lata po klubach i żyje od imprezy do imprezy. Żaden nie ma porządnej pracy, mieszkają z rodzicami, jedyna atrakcja to chlanie. A każdy z nich podbija pod 30+ lub są już nawet po. Smutne
Drugiego dzidziolka chcemy max za 2-3lata,zeby nie było dużej różnicy wieku. Później, jak będzie nas stać to zrobimy i trzecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 22:43
malwka08 lubi tę wiadomość