X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoda
    ja już dzisiaj pisałam, ze Patryczek taki spokojny, ze czesto każe mi załączać detektor ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, odpoczywam.

MalaMatylda, mam nadzieje ze dzieki lezeniu to przejdzie, dzisiaj tryb off calkowity lezing.

Fatalita, a probowalas wypic sobie meliske? Moze pomoglaby ci zasnac? Jakas dobra ksiazka, muzyka? Cierpialam na bezsennosc w 1 trymestrze, wspolczuje :(

Ja lezalam na skrawku, zadzwonil budzik o 6, bo musze brac leki, a dla mnie to srodek nocy :D wiec chcialam wylaczyc budzik i bach, spadlam na rece i kolana. Skomentowalan tylko „wszystko ok, nie denerwuj sie”, bo moj sie obudzil :D Byl niezly huk.

Fatalita, moze masz racje, czekam do srody, moze sie przelamie zeby sie za czyms rozejrzec znowu, jak lekarz powie, ze wszystko wyglada dobrze. Boje sie za kazdym razem jak ide do toalety, nie wiem czemu. Straszne, zamiast cieszyc sie ciaza, wyprawka, to w glowie licze tylko dni, zeby siedzial jak najdluzej. Mam nadzieje ze moje prosby zostana wysluchane.

Feeva, tez mam dzisiaj bole okresowe... :(

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam trochę sadełka i tym to tłumaczę. jak leżę na lewym boku czuje jak coś mi tam pęka przelewa się ale nie jestem pewna czy to ona. czy Twój synek jest taki spokojny cały czas? czy poprostu ma taki dzień.
    u mnie ok mogła sobie odpocząć ale niech na miłość boską kopnie porządnie dla spokoju matki.

koniec końców pocieszające się mówię że będzie taka spokojna po urodzenie

• J.S Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchow, to ja czuje bardzo duzo i czesto, mocno, ale jagoda nie martw sie - moze sie jakos tak ulozyla, ze teraz nie czujesz, tym bardziej ze mowisz, ze cos tam postukuje.

U nas, tzn 60 km maja szpital neonantologii 3 referencyjnosci, jeden z lepszych, najmniejszy uratowany wczesniak wazyl 450g.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mam drugi też wózek(i fotelik pasujący, i do niego dostawkę ewetualnie dokupię), więc do tego wózka fotelika nie kupowałam-za to ta gondola na płasko składana zawsze do auta mi wejdzie i na takim myśleniu sie operałam-zamiast fotelika gondola, która zmieści sie do bagażnika
    początkowo rozważałam gondolę transporter z możliwościa przewożenia dziecka w aucie, ale: za ciężka i za mała...
    no i jane ma swoje też foteliki-koos, strata...coś tam jeszcze...na olx jest strata w super cenie (niby jakies magazynowe starsze kolekcje...)
    ale na limango często maja kampanię na jane
    spacerówkę użytkuje jakies 8 miesięcy, gondolę dokupiłam
    Ja mam wlasnie transporter, ale mimo wszystko kupilam fotelik, bo nie jestem pozytywnie nastawiona na przewozenie dziecka w gondolce. Miala byc strata, ale udalo mi sie kuoic Kiddy w dobrej cenie i teraz man problem, bo Jane nie ma adapterow

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarka
    to sama sobie odp-w najgorszym wypadku -kiedy potrzebujesz jechać z dzieckiem i wózkiem - to zapakujesz w transporter
    na olx strata za 200 z hakiem (niby nowa)

choc mi opcja przewożenia w gondoli sie podobała, ale rozmiar i waga transportera ostatecznie mnie zniecheciły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 12:58

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoda
    Patryk bardzo spokojny jakiś już tydzień, sa momenty, ze w ogóle cały dzień nie czułam (detektor jest super )

pamiętam, jak w 30 tc z córka nie czułam ruchów...nic a nic...pojechałam z mężem na IP, czarne myśli (bo jak nie czuję pare godzin to i tak mi dziecka nie uratują...), zrobili ktg i patrzyli na mnie jak na wariatkę: przecież dziecko się rusza, nie czuje pani tego??? szczerze odpmże nie :) potem ruch zauwazyłam golym okiem, ale nie poczułam-wtedy i teraz mam łożysko z przodu, moze hednak ma to az takie znaczenie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u mnie nie miało ;) Za to już wiem, że znacznie słabiej czuję ruchy jak malec jest odwrócony w stronę kręgosłupa.

Dziś w nocy spałam na prawym boku (lewego zdecydowanie oboje nie lubimy) i poczułam, jak całym ciałkiem leży po prawej stronie brzucha, zwrócony do mnie, prawie jakby się przytulał brzuchem do brzucha. To było takie realne i wzruszające.

Głupia korekta w telefonie próbuje mi zamienić ciałkiem na wałkiem XD i białkiem XD

Feeva, J.S, Katy, Kropka88 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś mała obkopywała brzuch w nocy, jak leżałam na lewym boku :D Nie wiem czy nie lubi czy tak po prostu się wierciła :D

taaa, uwielbiam autokorekty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 13:22

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym ja mama za sobą dwie ciąze miednicowe...od poczatku do końca...i np nie jestem przyzwyczajona do konkretnych kopniaków w żebra, czy nacisku główki na wszystko niżej :D
    moze Patryk tez bryknął dupcią w dół/ coś na pewno się zmieniło, absolutny brak wypięc i smyrnięć na granicy"proszę, przestań już"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze mieszkanko też całkiem spore już :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e35b5d8ceeb.jpg

J.S, Mała Matylda, kamciaelcia, Katy, Kropka88, Katka., Feeva, Fermina, XKamaCX, pawojoszka, kattalinna, Sela, Witch15 lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, absolutnie boskie mieszkanko fiflaka ❤️

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok wrzucam na luz. być może odwróciła się i ma matkę w nosie. tak detektor to wspaniały wynalazek dla takich panikar jak ja.
    Jak siedzę taka zgnieciona w pół czuje jak na samym dole bardzo nisko coś puka stuka ale zaraz zmieniam pozycję bo mam wyrzuty sumienia że ja gniote. taka już moja głowa. 12.02 wizyta toż to tyle czasu.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paski mieszkanko optycznie powiększyły :P

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Potrzebuję opinii specjalistki od cukrów! :) kamciaelcia- ostre przeziębienie mnie dopadło i wczoraj z tego wszystkiego nie zaaplikowalam sobie insuliny na noc, a rezultatem tego był cukier z rana 110. Czy to znaczy że dziś w ciągu całego dnia ścisła dieta bo ta insulina niby dlugodzialajaca jest i do wieczora działa... cały dzień będę teraz miała taki podwyższony? :(
    W ogóle czym tu się leczyć? Miód odpada, syrop z cebuli też, żadne preparaty prena coś tam też nie wchodzą w grę... A paracetamol w końcu można czy nie?
    Z doswiadczenia pozwolę sobie powiedzieć, że Twój podwyższony cukier jest ewidentnie winą pomoniecia bazy. Dzisiaj cały dzień na twoim miejscu stosowałabym dietę bo to właśnie insulina długodziałajaca reguluje cukry między posiłkami. Dlatego ważne jest wstrzykiwanie jej o stałej porze. Przeziębienie, infekcja owszem może podwyższyć cukier ale w tutaj ewidentnie to wina bazy. Podczas przeziębienia (chociaż powinno to wynikać tez z obserwacji cukrów bo nie przy każdej infekcji ten cukier jest wyższy) lekarze zalecają zwiększenie bazy na okres przeziębienia.

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Nasze mieszkanko też całkiem spore już :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e35b5d8ceeb.jpg
    ładny brzusio ;D

Hoope lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Fermina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. :D Miałaś o Was dbać a nie urządzać akrobacje. ;) Poleż sobie w łóżku, masz rację, byle przy ścianie. :)

No, to ja chyba pobiję rekord, do "trójki" mam 100 km.. Do szpitala z II stopniem dwadzieścia parę, zatem Młody może się urodzić wcześniej ale nie za bardzo, po 30 tyg. ciąży teoretycznie, żeby bliższa placówka nas obsłużyła.

Jagoda, dzieciaczki mają czasem dłuższe przerwy, spróbuj zjeść coś bardzo słodkiego, to powinnaś poczuć silniejsze kopniaki. :) W najgorszym wypadku, skontaktuj się ze swoim lekarzem, będziesz spokojniejsza. U mnie w ogóle każdy posiłek/napój, nawet woda, wywołuje reakcję - to ma po Tacie, pewnie zbankrutujemy na wydatkach na jedzenie. ;) I też się boję, że Małego zgniotę jak siedzę pochylona do przodu bo wyraźnie daje mi znaki, że mam odpuscić.

A'propos cudów, mam w rodzinie chłopca, którego Mamie mieli wycinać właśnie jajniki i po rozcięciu jamy brzusznej zorientowali się, że tam już ktoś mieszka. Rodzice spanikowani, dzieciak w brzuchu przebadany w każdą stronę, bo narkoza, silne leki itp itd. Dziś już 10latek, niesamowicie inteligentny, zdrowy jak koń a Mama, którą mieli pociąć bez litości, dwa lata temu urodziła mu siostrzyczkę. :)

Bardzo ładny domek Hoope, wygląda na komfortowy. :)

Ja się dziś pakuję, jutro jadę na ferie do rodziców i siostry. ;) W domu zawsze jestem traktowana jak dziecko (przywilej najmłodszej - wpadki po latach) i mam zamiar bezczelnie przez tydzień z tego korzystać.

Hoope, J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja mam wrażenie, że moja córka cieszy się ze wszystkiego co zjem :D czego bym nie zjadła to daje mi całą serię kopniakow i wierci się niesamowicie :D Coś czuję, że będzie malym zarloczkiem po rodzicach :)

Korzystaj, korzystaj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 14:33

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki :*

Nas pytają, czy wpadka. W sumie nie wiem czemu, nie możemy chcieć dzieci na 40-tkę? Do kościoła nie chodzę, telewizora nie mam, to i dzieci mogę mieć jak mi wygodnie.

Nakupowałam smakowideł, teraz będę jadła. Zacznijmy od sałatki piękności XD

Kropka88 lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, udanego pobytu u rodzicow, korzystaj i odpoczywaj :*

Hoope, ja lezalam z kobietka ktora miala 41 i byla w 30tc, ale naprawde swietna, wymienilysmy sie numerami i piszemy. Mowila, ze cieszy sie, choc u niej to byla wpadka, ale mowi ze juz sobie nie wyobraza inaczej ;) Tylko smiala sie, ze jakby jej pierwszy numerek wyszedl, to moglabym byc jej corka :D

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ