Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/364a7dab8a6c.jpg
Fatalita, kamciaelcia, J.S, jangwa_maua, kattalinna, Feeva, Patk, Hoope, Mała Matylda, pawojoszka, XKamaCX, D_basiula, Kropka88, Sela, Witch15, malwka08, Katka. lubią tę wiadomość
-
Wowka - witaj
Kattalinna - jaki postrach grupypoka brzucha, bo Cię nie będziemy lubić
dobre, ktoś musi pilnować porządku
Ja idę 22 lutego na to echo serducha do łodzi i ono będzie połączone z prenatalnymi. Więc chyba już nie będę się dodatkowo zapisywać na prenatalne później, tym bardziej, że lekarz prowadzący mi robi dość dokładne usg na każdej wizycie.kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Żeby nie było,że ja udaje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8199562dbf76.pngkattalinna, Wowka, kamciaelcia, Feeva, Fatalita, Hoope, Mała Matylda, pawojoszka, XKamaCX, Kropka88, Sela, malwka08, Katka. lubią tę wiadomość
-
Poczytałam o Waszych problemach i wylądowałam znowu w szpitalu ( to już 4 raz) tym razem z podejrzeniem odklejanie sie łożyska.. i plamieniem (ale plamie od piczatku ciąży, dwia krwiaki) łożysko Ok, ale znowu krwiak na szyjce od strony pecharza płodowego..: ale szyjka zamknięta i długa na szczęście. także plamie i leżę w szpitalu, nie chcą mnie puścić.. nie mam ani boli ani skurczy, panie jak za każdym razem jak krwiak sie oczyszcza.. straszą, ze jak wypuszcza, wrócę i zacznę rodzic, wpakowali mi zastrzyki na rozwój płuc dziecka (ponoć takie procedury są po 24 tc) i trzecia w tej ciąży antyglobuline..
ale chyba mogę sie wteszczie dopisać, po miesiącach czytania, termin 17 maj i mam nadzieje, ze nie ulegnie przespieszeniu.. -
Wowka witamy
Ja zamawiałam na aliexpress swego czasu bardzo dużo i wszystko przychodziło. Raz tylko moja paczka zapodziala się na sortowni w Warszawie i dostałam po 3mcach ale dostałamjak nie dostajesz przesyłki to zakładasz spór u majfrenda i albo wysyła jeszcze raz albo zwrot kaski. Zależy co chcesz zamówić, ja zamawiałam rzeczy max do 40zl:)
kasiia witamy, mam nadzieję, że dzieciątko nie będzie się pchalo na świat zbyt wcześnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 17:08
kasiia_p lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:J.S., tak, biorę lutkę na szyjkę.
Zapisałam się przed chwilą na warsztaty bezpieczny maluch, taki spontan
Byłam na tych warsztatach w tym tygodniu. Polecam iść z mężem, zwłaszcza że jest tam część poświęcona pierwszej pomocy nie tylko dla noworodka ale i kobiety w ciąży. Wcześniej byłam na warsztatach Świadoma Mama (mniej ciekawe) i Mama Wie. Na Mama Wie jest spotkanie z fizjoterapeutą Pawłem Zawitkowskim. Bardzo mi się podobało. Pewnie go kojarzycie z Dzień Dobry TVN. Edycja wiosenna tych warsztatów rusza od marca chyba, więc polecam pierworódkom z całego serca. Ja chyba pójdę jeszcze raz tylko, że z mężem.
kattalinna lubi tę wiadomość
-
J.S wrote:Kasia, wspolczuje pobytu w szpitalu i zycze, aby malenstwo nie pchalo sie na swiat zbyt szybko, mamy podobny termin, tylko ze ja na 16
Planuja cie trzymac do konca ciazy?
-
Cześć kasiia! Współczuję szpitala
niestety tak to czasem jest, że trafiamy na skrajności. Z dwojga złego to jednak lepiej żeby się o wszystko bali i przesadnie pilnowali niż traktowali wszystko zbyt luźno.
Jak macie jakieś fajne rzeczy z tego alli to podeślijcie linki, mnie wyszukiwanie przerasta -
malwka08 wrote:Wracając do aliexpess, robicie tam zakupy? Mam pewne obawy czy wpłacone pieniążki nie przepadna a towar nigdy nie dotrze?
Pewnie że wracają, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby było coś nie tak. Mało tego jak czas ochrony będzie się zbliżał do końca zakładam spór, pieniążki wracają, a po trzech tygodniach nagle przychodzi paczka... co prawda źle się człowiek z tym potem czuje, bo ma coś za Free ale z kolei zawsze sprzedający może wydłużyć czas dostawy, więc w zasadzie wyrzuty nie potrzebne.
Ja jakbym swój brzuch sprzed ciąży wrzuciła to byście myślały że to już ciąża. A najlepiej potwierdzi to moja slawetna teściowa. Która nota bene dziś stwierdziła przy obiedzie że cytuje "dobrze że masz ta cukrzycę bo nie wiem jak byś wyglądała" no kocham tą kobietęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 18:04
-
A na Ali są bardzo fajne te piankowe maty podłogowe, te czarno-białe. I wychodzą znacznie taniej niż u nas...pewnie dlatego że to te same co na allegro ale nie płaci się za dostawę i nawet drobnego narzutu.
http://s.aliexpress.com/uumQr6Bf?fromSns=N
Taka zamówiła moja mama i jest super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 18:10
-
My tu na majowym mamy zastrzeżenie, że nikt nie rodzi wcześniej niż donoszone, więc się pilnujcie!
Nie wiem gdzie na aliexpresie jest tanio ani co ale nie znalazłam nic, co realnie opłacałoby się kupić. Ceny są kosmiczne. Czasem wręcz absurdalne. Oczywiście mają tam cuda ale po ludzku, nie na moją kieszeń. Zaraz Wam pokaże czym się podniecam, tylko znajde.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 18:14
kasiia_p lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka