Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Matylda znajoma chciała mi ten wózek sprzedać. A jej dziecię nie ma nawet pół roku. A, że stelaż ani kubełkowa gondola mi nie pasują, żeby łatwiej odmówić, poprosiłam o zmierzenie wnętrza gondoli. Teraz wiem, czemu sprzedaje
Cwana jestem, bo już to przerabiałam. Pierwsza córka 48 cm, gondola ogromna, woziłam ją do 8 miesiąca w niej. Przy drugiej nawet nie zwróciłam uwagi na wiele parametrów, wózek po prostu mi się podobał. No i się nacięliśmy okrutnie, bo druga córka 56 cm i w wieku 4 miesięcy zajęła już całą gondolę. Szybko sprzedaliśmy 3in1 i kupiliśmy lekką spacerówkę, ale 3 miesiące z niej nie korzystała, ze względu na plecy, bazowałam głównie na chuście. Fiflak na każdym usg jest dłuższy i cięższy niż siostra, nie mam co liczyć na konuska.
Bardzo ważne jest gdzie i jak się mieszka. Jeśli w bloku bez windy i nie ma gdzie schować bryki, waga ma znaczenie. Dojdą zakupy, dziecko i trzeba biegać góra dół albo dźwigać. Ja już się w życiu nanosiłam.
Jak ktoś ma paskudne chodniki, dużo krawężników, musi zainwestować w amortyzację. Wbrew pozorom najlepiej bujają się wózki klasyczne, na paskach (dziś wahacze sprężynowe), amortyzują duże, pompowane koła. Na złych drogach i sztywnej amortyzacji główka lata na boki i do góry, jest to po prostu niebezpieczne. Maluch jest bardzo wrażliwy na wstrząsy.
Gondola musi być przewiewna, szczególnie, że mogą być upały. Zabudowany z każdej strony maluch się ugotuje. A jeszcze trzeba zasłonić od słońca.
Często skrętne koła się blokują, kręcą, dlatego wózek warto najpierw poprowadzić. W rękach to coś zupełnie innego niż na fotce.
Nat ja zacznę prać i prasować w kwietniu i to pod koniec. Nie chcę, żeby ubrania zwietrzały do maja.nat92, Mała Matylda lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Człowiek zdrzemnie się w ciągu dnia i znowu 4 strony do nadrobienia...
Z tą luteiną to lipa. I nie rozumiem różnicy (poza finansami) pomiędzy 200 a 2x100...
Paczek cały jeden, miałam se kawunie strzelić i przespałam moment... Teraz paczek leży koło mnie ale coś mnie nie pociąga. Dziś za to boli mnie brzuchbardziej spojenie łonowe. Stanie i chodzenie powoduje dyskomfort na granicy z lekkim bólem. Mam nadzieję, że to tylko dziś. Przez kilka dni w chorobie nie aplikowałam luteiny i teraz zaczynam się martwić czy to nie przez to. Ale lekarz na ostatniej wizycie powiedział, żeby wybrać do końca i będziemy odstawiać. Tylko do końca opakowania, a ja skończyłam listek...
Muszę zamówić tę farbę w końcu to potem szykowanie ruszy. Póki co to nie mam weny na nic. Jakoś ch.jowy dziś trochę nastrój mimo poprawy fizycznej. Pewnie biometr niekorzystny -
Hoope jak to zabrzmiało... fakt ten czas leci...ja rozmawiałam z lekarzem i prawdopodobnie będę miała cc 2 lub 3 tygodnie przed terminem... jeszcze pojadę się umówić.
Ja się zatkałam na 5 pączkach... już mnie mdli... więc stop na dzisiaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 18:39
Sela, Feeva lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pranie i prasowanie wyprawki zostawiam na przełom marca i kwietnia. Muszę się jeszcze przeprowadzić
mój syn ma stanowczy zakaz wyjścia przed przeprowadzką
z tego względu z wyprawki mam tylko kilka ciuchów i jeden kocyk- nie chce nakupowac tego tyle, żeby się zawalic na sama przeprowadzkę. Od razu chce ustawić mebelki i je zapełnić w docelowym miejscu. Po za tym, co do prasowania to prasowalam ciuszki mojego brata przez całe pierwsze 6 miesięcy jego życia (miałam 12 lat), więc teraz czas na oddanie długu wdzięczności dla kolejnego pokolenia
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Wowka, od poczatku mowilam ze wybieram chmurki, ale jednak nie, przegladalam i nic mi sie az tak nie rzucilo w oczy. Na razie zamowilam 18 szt naklejek czarno-szare gwiazdki bo sciana naprzrciwko jest szara, wiec bedzie pasowac i do tego drewniane takie gwiazdki na sciane, ktore sie przykleja. Jak juz kacik powstanie, to sie pochwale, bo na razie dopiero zamowilam a zobaczymy jakie przyjda.
Zobac na stronie dawanda.pl maja duzy wyborWowka lubi tę wiadomość
-
Też miałam naklejać ale zmieniłam zdanie, ściany będę dekorować jak pokój zostanie dziecinnym. Póki co tylko dzierżawimy młodej kawałek naszej sypialni
po przeciwnej stronie jest nocna panorama NY więc będzie mogła patrzeć na punkciki na tapecie, a ze biało czarna to kontrast odpowiedni dla noworodka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 22:00
Wowka lubi tę wiadomość
-
a my mamy pokój odświeżony, maluda będzie spała z nami w sypialni bo za dużego wyboru nie mamy, komoda nowa już jest złożona, miejsce na łóżeczko jest
o praniu i prasowaniu ciuszków myslalam na początku kwietnia, ale zobaczymy jak to wyjdzie.
a mi rzuciły się w oko takie drewniane chmurki przyklejane na sciane, fajnie wyglądają, nie wiem czy się nie skuszę na nie, pasowałyby do lapmki chmurki z ikei
Ktrina w Kauflandzie jest też w promocji Lovela za 13,99 chybaMamaDi lubi tę wiadomość
-
ja niestety nie mam jeszcze nic z wyprawki oprócz wanienki, która mi dzisiaj przyszła
Gdzieś zwlekam z tym zamówieniem, a koszyk pęka w szwach, większość rzeczy kupuje w tym akpolu. Może jak mi wypłata jutro przyjdzie to zamówie, żeby mnie później cena nie zwaliła z nóg za te pierdoły...
A powiedzcie mi czy któraś z Was podchodziła 3 razy do tej glukozy? Bo po dzisiejszym coś mi się wydaję, że wymiękne hehe, chociaż postaram się zmienić nastawienie. A piłyście glukoze takim szybkim łykiem?W końcu się udało...
-
nick nieaktualnyU nas przewodni jest motyw sówek. Mąż pomalowal pokój na piękny odcień błękitu, mebelki są białe, pościel jasnoniebieska w białe sówki. Dziś trafiłam na wyprzedaż w smyku. Zaszalalam trochę, ale przeceny były naprawdę spore.
Wowka lubi tę wiadomość
-
Sela ja podchodziłam 2 razy. Za pierwszym razem pokonała mnie dokładnie tak jak Ciebie. Za drugim razem piłam powolutku, potem od razu do chłodnego samochodu przeleżałam najgorsze momenty. Mnie chyba za pierwszym razem dobiło ciepło plus nie pierwszej świeżości Pan, który akurat przyszedł na pobranie no i ciężka noc poprzedzająca.
Dlatego myślę, że warto się dobrze wyspać i nie denerwować
No i chyba cytryna też mi pomogła. Jak nie faktycznie, to chociaż psychicznieSela lubi tę wiadomość
-
J.S wrote:Hoope, przeestan
Te tygodnie tak strasznie brzmia, boje sie
Jak policzyłam 11 tygodni to wpadłam w panikę, bo ciągle mam zakodowane, że to długie 9 miesięcy. Mam odruch ucieczkiJakaś abstrakcja. Ratunku!
Sela, J.S, Patk lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Sela ja pilam powoli jak probowalam szybciej to sie odbijalo. Nastepnym razem wolalabym zeby ten roztwor byl lekko cieply chyba lepiej toleruje takie cieple.
Co do wyprawki i remontów to tez juz powoli zaczynamy. Mam nadzieje ze do swiat bede miala kacik dla małego i cala wyprawke. Potem juz tylko pranie i prasowanie.Sela lubi tę wiadomość