X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uznałam, że jeśli będę piła powoli to z każdym łykiem będzie mi trudniej, mam tak przy każdej nieapetycznej substancji. Wypiłam bardzo szybko, na dwie raty, wstrzymując oddech aby nie czuć smaku ;). U mnie ten roztwór był ciepły, bez cytryny.

Położna poradziła mi, abym się nie schylała, bo to może sprowokować mdłości - nie wiem czy to pomogło, ale zupełnie mnie nie mdliło. Przez cały czas siedziałam lekko odchylona do tyłu. Chodzenie było zabronione, miałam siedzieć przed gabinetem i tylko w razie potrzeby zjechać windą piętro niżej do toalety.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja tez mam w glowie ze to jeszcze czas, a to 13 tygodni i maly czlowieczek przyjdzie na swiat, a jesli wypchnie sie szybciej, o mamo :D Oczywiscie piszac szybciej mysle o granicach rozsadku - 37 tydzien np :D Szoook.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam ciepły i właśnie wypiłam ten kubeczek tak na 4 razy, nie jakoś szybko... niby ok ale jak doszedł do pustego żołądka ten ciężki ulepek to niestety poleciało... ciężko mi będzie bez słodyczy do soboty :-(
    Jak mi się nie uda w sobote to poczekam na wizyte do przyszłego czwartku i niech gin zadecyduje...
    Mój mąż nadal remontuje pokój dla synusia i starsznie mozolnie mu to idzie...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole speedy gonzales jestem bo juz wozek w kartonach czeka, fotelik, baza, wiekszosc ciuszkow :p teraz jak maz pokoj pomaluje, meble skreci to chyba po tych 2 latach staran i 2 in vitro centralnie tam wejde i sie poplacze :p juz jak wozek przyszedl to 3 dni plakalam ze WRESZCIE ten sen sie spelnia :)

Kropka88, Sela, Feeva, Mała Matylda, Cola87, Kamska, Kira91, Jagoda14, Katy, Mycha666 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział ze od 37 tygodnia zaczniemy wywoływać, cokolwiek to znaczy. Następna wizyta 17.02 wiec się podpytam trochę. Teraz mam trochę leków na wyciszenie skurczy i może chodzi ze już kompletnie odstawi wszystkie? Ciekawe
    Czyli 10 tygodni by zostało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 20:31

• Fermina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie przestańcie! O pączkach gadać a nie siać panikę! Jest jeszcze bardzo dużo czasu. Bardzo dużo czasu jest, powtarzam. Nie jestem psychicznie gotowa na odliczanie do porodu. :P

Na temat wyprawki i pokoju się nie wypowiadam bo mnie to stresuje. Jesteśmy w proszku. ;)

Robiłam dziś eksperymenty na dziecku. Wyczytałam, że jezeli puszcza się maluchowi muzykę, to jeżeli mu odpowiada to się uspokaja a jeżeli nie, to kopie. Mi Mały zawsze zamierał w bezruchu jak próbowałam mu coś puścić, więc dziś, kiedy kopał jak wściekły włączyłam Vivaldiego - od razu cisza. Kolejny był losowy kawałek disco polo - szamotał się jak szalony. :D Jest nadzieja w narodzie. :D

Witaj Domiszka. :)

Wowka, Lukrecja, Feeva, Mała Matylda, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pochwalcie się naklejkami, jak już będziecie mieć :)
    Fermina, a ja myślałam, że moje dziecko lubi, jak śpiewam mu szanty bo wtedy się rusza, a tu jednak nie?!? Albo mu się repertuar nie podoba albo wyjąca matka :P

Mała Matylda, Asix, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Wowka, nie upadaj na duchu, może Twoje dziecko jest takie temperamentne, że przy szantach akurat tańczy, bo je tak ponosi morski klimat. ;)

Wowka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... może wczuwa się w klimat i pływa w wodach? :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Miśkowi puszczałam muzykę poważną w ciąży. Zwykle spał, przy szybszych piosenkach i on tańcował. A teraz uwielbia tańczyć. Cały dzień by to robił.
    Co do glukozy to ja wypiłam na trzy razy siedziałam przy uchylonym oknie i tak jak MalaMatylda odchylilam sie na krzesle. Zadnych spacerow. Zadnej cytryny. Nastawienie sie liczy.
    W auchan tez promo na lovele.
    To ja z wyprawki chyba jestem najdalej. Zostaly mi pieluchy i zaslony.

Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestańcie o tych porodach :P
    Cieszmy się pączkami. Ja miałam już dosyć słodkiego na dziś, więc zamówiliśmy pizze :D jak na tłusto to na tłusto. Jutro odwyk owocowy :D

Domiszka witaj :)

Moja dzisiaj jakąś taka dziwnie spokojna. Odwróciła się chyba plecami i obkopuje mi kiszki. Zdecydowanie wolę czuć jej łapki i nóżki na skórze brzucha :P

My z pokoikiem ruszamy w przyszłym tygodniu. Nie mogę doczekać się składania łóżeczka, itd :)
    A na ścianie będziemy mieć drzewko i na tym drzewku sówki sobie będą siedzieć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 21:15

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to mój w takim razie nie lubi jak sie mu gra na gitarze śpiewa puszcza muzykę mówi. Może on wgl nas nie lubi?!hmm

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ja najdalej. Nawet pieluchy mam :) skoro fotela nie kupuję to już nic nie potrzebuje :) jutro jakiś kurier dotrze(albo literki albo rolety)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pizza była :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas był kebab. ;)

Wowka lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    A u nas był kebab. ;)

Ja czekam i czekam, bo już zamówiłam u męża że jak będzie wracał do domu, to żeby przywiózł :) pierwszy kebsik w ciąży, akurat mnie naszło :)

Asix lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobrze wychowany mąż. Mój też mi musiał przywozic ale dziś w ramach obiadu był bo nikomu się nie chciało robić

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej i trzeciej pizza
    W drugiej kebab dominowal

Asix lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odnioslam sukces!po roku wreszcie udało mi się zmusić męża aby przybil listny sufitowe. Jest dobrze! ;D

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix jak facet mówi że zrobi to zrobi nie trzeba mu co pół roku przypominać.
    Weźcie dziewczyny nie mówcie o jedzeniu ,tak się obrzarlam paczkami ze aż mnie skóra na brzuchu swędzi. Na myśl o czym kolwiek do jedzenia jest mi niedobrze. Połowa z nich była jeszcze gorąca i teraz mnie gardło drapie. A co na to mój cukier nawet nie chce wiedzieć.
    Z tymi wyprawkami to spokojnie, trzy miesiące to nadal szmat czasu

Ktrina89 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ