Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja uznałam, że jeśli będę piła powoli to z każdym łykiem będzie mi trudniej, mam tak przy każdej nieapetycznej substancji. Wypiłam bardzo szybko, na dwie raty, wstrzymując oddech aby nie czuć smaku
. U mnie ten roztwór był ciepły, bez cytryny.
Położna poradziła mi, abym się nie schylała, bo to może sprowokować mdłości - nie wiem czy to pomogło, ale zupełnie mnie nie mdliło. Przez cały czas siedziałam lekko odchylona do tyłu. Chodzenie było zabronione, miałam siedzieć przed gabinetem i tylko w razie potrzeby zjechać windą piętro niżej do toalety.
-
ja też miałam ciepły i właśnie wypiłam ten kubeczek tak na 4 razy, nie jakoś szybko... niby ok ale jak doszedł do pustego żołądka ten ciężki ulepek to niestety poleciało... ciężko mi będzie bez słodyczy do soboty
Jak mi się nie uda w sobote to poczekam na wizyte do przyszłego czwartku i niech gin zadecyduje...
Mój mąż nadal remontuje pokój dla synusia i starsznie mozolnie mu to idzie...W końcu się udało...
-
Ja to w ogole speedy gonzales jestem bo juz wozek w kartonach czeka, fotelik, baza, wiekszosc ciuszkow :p teraz jak maz pokoj pomaluje, meble skreci to chyba po tych 2 latach staran i 2 in vitro centralnie tam wejde i sie poplacze :p juz jak wozek przyszedl to 3 dni plakalam ze WRESZCIE ten sen sie spelnia
Kropka88, Sela, Feeva, Mała Matylda, Cola87, Kamska, Kira91, Jagoda14, Katy, Mycha666 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualnyMi lekarz powiedział ze od 37 tygodnia zaczniemy wywoływać, cokolwiek to znaczy. Następna wizyta 17.02 wiec się podpytam trochę. Teraz mam trochę leków na wyciszenie skurczy i może chodzi ze już kompletnie odstawi wszystkie? Ciekawe
Czyli 10 tygodni by zostało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 20:31
-
Weźcie przestańcie! O pączkach gadać a nie siać panikę! Jest jeszcze bardzo dużo czasu. Bardzo dużo czasu jest, powtarzam. Nie jestem psychicznie gotowa na odliczanie do porodu.
Na temat wyprawki i pokoju się nie wypowiadam bo mnie to stresuje. Jesteśmy w proszku.
Robiłam dziś eksperymenty na dziecku. Wyczytałam, że jezeli puszcza się maluchowi muzykę, to jeżeli mu odpowiada to się uspokaja a jeżeli nie, to kopie. Mi Mały zawsze zamierał w bezruchu jak próbowałam mu coś puścić, więc dziś, kiedy kopał jak wściekły włączyłam Vivaldiego - od razu cisza. Kolejny był losowy kawałek disco polo - szamotał się jak szalony.Jest nadzieja w narodzie.
Witaj Domiszka.Wowka, Lukrecja, Feeva, Mała Matylda, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pochwalcie się naklejkami, jak już będziecie mieć
Fermina, a ja myślałam, że moje dziecko lubi, jak śpiewam mu szanty bo wtedy się rusza, a tu jednak nie?!? Albo mu się repertuar nie podoba albo wyjąca matkaMała Matylda, Asix, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Ja Miśkowi puszczałam muzykę poważną w ciąży. Zwykle spał, przy szybszych piosenkach i on tańcował. A teraz uwielbia tańczyć. Cały dzień by to robił.
Co do glukozy to ja wypiłam na trzy razy siedziałam przy uchylonym oknie i tak jak MalaMatylda odchylilam sie na krzesle. Zadnych spacerow. Zadnej cytryny. Nastawienie sie liczy.
W auchan tez promo na lovele.
To ja z wyprawki chyba jestem najdalej. Zostaly mi pieluchy i zaslony.Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Przestańcie o tych porodach
Cieszmy się pączkami. Ja miałam już dosyć słodkiego na dziś, więc zamówiliśmy pizzejak na tłusto to na tłusto. Jutro odwyk owocowy
Domiszka witaj
Moja dzisiaj jakąś taka dziwnie spokojna. Odwróciła się chyba plecami i obkopuje mi kiszki. Zdecydowanie wolę czuć jej łapki i nóżki na skórze brzucha
My z pokoikiem ruszamy w przyszłym tygodniu. Nie mogę doczekać się składania łóżeczka, itd
A na ścianie będziemy mieć drzewko i na tym drzewku sówki sobie będą siedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 21:15
-
Asix jak facet mówi że zrobi to zrobi nie trzeba mu co pół roku przypominać.
Weźcie dziewczyny nie mówcie o jedzeniu ,tak się obrzarlam paczkami ze aż mnie skóra na brzuchu swędzi. Na myśl o czym kolwiek do jedzenia jest mi niedobrze. Połowa z nich była jeszcze gorąca i teraz mnie gardło drapie. A co na to mój cukier nawet nie chce wiedzieć.
Z tymi wyprawkami to spokojnie, trzy miesiące to nadal szmat czasuKtrina89 lubi tę wiadomość