X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uznałam, że jeśli będę piła powoli to z każdym łykiem będzie mi trudniej, mam tak przy każdej nieapetycznej substancji. Wypiłam bardzo szybko, na dwie raty, wstrzymując oddech aby nie czuć smaku ;). U mnie ten roztwór był ciepły, bez cytryny.

Położna poradziła mi, abym się nie schylała, bo to może sprowokować mdłości - nie wiem czy to pomogło, ale zupełnie mnie nie mdliło. Przez cały czas siedziałam lekko odchylona do tyłu. Chodzenie było zabronione, miałam siedzieć przed gabinetem i tylko w razie potrzeby zjechać windą piętro niżej do toalety.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja tez mam w glowie ze to jeszcze czas, a to 13 tygodni i maly czlowieczek przyjdzie na swiat, a jesli wypchnie sie szybciej, o mamo :D Oczywiscie piszac szybciej mysle o granicach rozsadku - 37 tydzien np :D Szoook.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam ciepły i właśnie wypiłam ten kubeczek tak na 4 razy, nie jakoś szybko... niby ok ale jak doszedł do pustego żołądka ten ciężki ulepek to niestety poleciało... ciężko mi będzie bez słodyczy do soboty :-(
    Jak mi się nie uda w sobote to poczekam na wizyte do przyszłego czwartku i niech gin zadecyduje...
    Mój mąż nadal remontuje pokój dla synusia i starsznie mozolnie mu to idzie...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole speedy gonzales jestem bo juz wozek w kartonach czeka, fotelik, baza, wiekszosc ciuszkow :p teraz jak maz pokoj pomaluje, meble skreci to chyba po tych 2 latach staran i 2 in vitro centralnie tam wejde i sie poplacze :p juz jak wozek przyszedl to 3 dni plakalam ze WRESZCIE ten sen sie spelnia :)

Kropka88, Sela, Feeva, Mała Matylda, Cola87, Kamska, Kira91, Jagoda14, Katy, Mycha666 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział ze od 37 tygodnia zaczniemy wywoływać, cokolwiek to znaczy. Następna wizyta 17.02 wiec się podpytam trochę. Teraz mam trochę leków na wyciszenie skurczy i może chodzi ze już kompletnie odstawi wszystkie? Ciekawe
    Czyli 10 tygodni by zostało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 20:31

• Fermina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie przestańcie! O pączkach gadać a nie siać panikę! Jest jeszcze bardzo dużo czasu. Bardzo dużo czasu jest, powtarzam. Nie jestem psychicznie gotowa na odliczanie do porodu. :P

Na temat wyprawki i pokoju się nie wypowiadam bo mnie to stresuje. Jesteśmy w proszku. ;)

Robiłam dziś eksperymenty na dziecku. Wyczytałam, że jezeli puszcza się maluchowi muzykę, to jeżeli mu odpowiada to się uspokaja a jeżeli nie, to kopie. Mi Mały zawsze zamierał w bezruchu jak próbowałam mu coś puścić, więc dziś, kiedy kopał jak wściekły włączyłam Vivaldiego - od razu cisza. Kolejny był losowy kawałek disco polo - szamotał się jak szalony. :D Jest nadzieja w narodzie. :D

Witaj Domiszka. :)

Wowka, Lukrecja, Feeva, Mała Matylda, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pochwalcie się naklejkami, jak już będziecie mieć :)
    Fermina, a ja myślałam, że moje dziecko lubi, jak śpiewam mu szanty bo wtedy się rusza, a tu jednak nie?!? Albo mu się repertuar nie podoba albo wyjąca matka :P

Mała Matylda, Asix, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Wowka, nie upadaj na duchu, może Twoje dziecko jest takie temperamentne, że przy szantach akurat tańczy, bo je tak ponosi morski klimat. ;)

Wowka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... może wczuwa się w klimat i pływa w wodach? :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Miśkowi puszczałam muzykę poważną w ciąży. Zwykle spał, przy szybszych piosenkach i on tańcował. A teraz uwielbia tańczyć. Cały dzień by to robił.
    Co do glukozy to ja wypiłam na trzy razy siedziałam przy uchylonym oknie i tak jak MalaMatylda odchylilam sie na krzesle. Zadnych spacerow. Zadnej cytryny. Nastawienie sie liczy.
    W auchan tez promo na lovele.
    To ja z wyprawki chyba jestem najdalej. Zostaly mi pieluchy i zaslony.

Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestańcie o tych porodach :P
    Cieszmy się pączkami. Ja miałam już dosyć słodkiego na dziś, więc zamówiliśmy pizze :D jak na tłusto to na tłusto. Jutro odwyk owocowy :D

Domiszka witaj :)

Moja dzisiaj jakąś taka dziwnie spokojna. Odwróciła się chyba plecami i obkopuje mi kiszki. Zdecydowanie wolę czuć jej łapki i nóżki na skórze brzucha :P

My z pokoikiem ruszamy w przyszłym tygodniu. Nie mogę doczekać się składania łóżeczka, itd :)
    A na ścianie będziemy mieć drzewko i na tym drzewku sówki sobie będą siedzieć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 21:15

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to mój w takim razie nie lubi jak sie mu gra na gitarze śpiewa puszcza muzykę mówi. Może on wgl nas nie lubi?!hmm

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ja najdalej. Nawet pieluchy mam :) skoro fotela nie kupuję to już nic nie potrzebuje :) jutro jakiś kurier dotrze(albo literki albo rolety)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pizza była :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas był kebab. ;)

Wowka lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    A u nas był kebab. ;)

Ja czekam i czekam, bo już zamówiłam u męża że jak będzie wracał do domu, to żeby przywiózł :) pierwszy kebsik w ciąży, akurat mnie naszło :)

Asix lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobrze wychowany mąż. Mój też mi musiał przywozic ale dziś w ramach obiadu był bo nikomu się nie chciało robić

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej i trzeciej pizza
    W drugiej kebab dominowal

Asix lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odnioslam sukces!po roku wreszcie udało mi się zmusić męża aby przybil listny sufitowe. Jest dobrze! ;D

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix jak facet mówi że zrobi to zrobi nie trzeba mu co pół roku przypominać.
    Weźcie dziewczyny nie mówcie o jedzeniu ,tak się obrzarlam paczkami ze aż mnie skóra na brzuchu swędzi. Na myśl o czym kolwiek do jedzenia jest mi niedobrze. Połowa z nich była jeszcze gorąca i teraz mnie gardło drapie. A co na to mój cukier nawet nie chce wiedzieć.
    Z tymi wyprawkami to spokojnie, trzy miesiące to nadal szmat czasu

Ktrina89 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ