X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Katy współczuje bólu... może dziś coś pomogą w tym szpitalu :-(

Ja od wczoraj ze zgaga a zjadlam tylko jednego pączka. Od razu pozalowalam.

Idę na kawkę może mi sie nie uleje :-)

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy współczuję :(

A ja już śniadanko jem i zbieram się do sklepu...nie mam pomysłu na obiad eh

klz9piqvvra11kd2.png

• J.S Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, trzymaj sie :( Oby zrobili ci w koncu te usg i wdrazyli jakies leki, ktore usmierza ci bol.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg zrobili, jakis zator mam w nerkach i chyba piasek, ale nie jest to na tyle powazne zeby konsultowac z urologiem...czekam na obchod zeby sie dowiedziec co dalej :/ Pytalam o cos "mocniejszego" to mi powiedziala babka, ze przy ciazy nie bardzo maja co mi dawac, ale o to tez jeszcze zapytam bo naprawde dosc mam tych meczarni...

Eh sorki, ze tylko narzekam, ale zbyt wielu powodow do radosci niestety nie mam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Podobno teraz leczy się bez bólu, Katy przyciśnij ich tam o prawdziwe leki przeciwbólowe, od razu powinni zaserwować Ci coś porządnego. Wiem, że mają, niepotrzebnie się męczysz. Bardziej stanowczo.

Miłego dnia, u nas wszystko białe, trzecia noc z rzędu -15.

Schowałam sobie wczoraj łakocie, już wiem co do kawy podam XD

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee5c3293c2e5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 09:18

Katy, kattalinna, Wowka, Sela, J.S lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Katy, strasznie mi przykro, że jeszcze Ci nie przeszło. Ja jak mi schodzi kamień to nie żyję i tylko ketonal pozwala mi nie umrzeć do reszty z bólu. Nie wyobrażam sobie przechodzić przez to w ciąży, dlatego piję na umór. Powiedz swojemu, żeby Wam kupił dzbanek w stylu Brity i nie używaj wody kranowej nieprzefiltrowanej nawet do kawy/herbaty. Jak jesteś w gościach i pijesz z czajnika to też zawsze przepłucz kilka razy jak masz taką możliwość. No i pij!
    Nie wiem co Ci innego mogę poradzić na czas ciążowy, żeby to już Cię nie dopadło :(

Mnie jedyne co pociesza to słowa Hoope - że ból kolkowy od nerki potrafi boleć bardziej niż porodowy. A jako weteranka rodzenia kamieniopodobnych dobrze wiedzieć, że nic bardziej bolesnego mnie w życiu nie spotka ;)

Produkujecie ostatnio strony, a ja nie wyrabiam z czytaniem Was,bo staram się pisać pracę magisterską - do jutra POWINNAM oddać drugi rozdział. Jak to zrobię to chyba się uchleje picolo ze szczęścia :)

Katy lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się z Wami podzieli moim odkryciem, przeglądam rzeczy od sprzedawcy na allegro, patrze i nie wierze lejek dla kobiet, czego to ludzie nie wymyślą ;D http://allegro.pl/lejek-dla-kobiet-w-ciazy-do-sikania-na-stojaco-i6829027006.html#thumb/3

kamciaelcia, Asix lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Jejku Katy, strasznie mi przykro, że jeszcze Ci nie przeszło. Ja jak mi schodzi kamień to nie żyję i tylko ketonal pozwala mi nie umrzeć do reszty z bólu. Nie wyobrażam sobie przechodzić przez to w ciąży, dlatego piję na umór. Powiedz swojemu, żeby Wam kupił dzbanek w stylu Brity i nie używaj wody kranowej nieprzefiltrowanej nawet do kawy/herbaty. Jak jesteś w gościach i pijesz z czajnika to też zawsze przepłucz kilka razy jak masz taką możliwość. No i pij!
    Nie wiem co Ci innego mogę poradzić na czas ciążowy, żeby to już Cię nie dopadło :(

Mnie jedyne co pociesza to słowa Hoope - że ból kolkowy od nerki potrafi boleć bardziej niż porodowy. A jako weteranka rodzenia kamieniopodobnych dobrze wiedzieć, że nic bardziej bolesnego mnie w życiu nie spotka ;)

Produkujecie ostatnio strony, a ja nie wyrabiam z czytaniem Was,bo staram się pisać pracę magisterską - do jutra POWINNAM oddać drugi rozdział. Jak to zrobię to chyba się uchleje picolo ze szczęścia :)

Wlasnie to tez mnie troche pocieszylo bo porod nie wydaje mi sie teraz taki straszny :p

Dzieki za rady, pic na pewno musze wiecej tylko jeszcze nie wiem jak sie do tego zmusic, ale wole pic na sile niz zeby bolalo ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, bardzo Ci współczuję. Stanowczo domagaj się jakichś silniejszych leków przeciwbólowych i jak radzi Fatalita dużo pij, głównie wody, nie herbaty, soków czy innych napojów. Wiem, że trudno nagle zmienić nawyki, czy pamiętać o częstym piciu nawet jeśli nie czuje się pragnienia – są różne aplikacje przypominające o piciu wody, może to trochę ułatwi Ci wprowadzenie zmian :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy powodzenia, mam nadzieję, że jednak dadzą Ci coś co przyniesie ulgę. Ja też słyszałam, że kółka nerkowa potrafi być gorsza niż poród.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, miałam kilka razy problemy z nerkami, ale kolka to pewnie dopiero masakra. Też mało piłam, na początku ciąży miałam wodowstręt, ale stawiam przed sobą butelkę wody, albo dzbanek wody z cytryną i automatycznie co chwilę popijam. Teraz suche powietrze w domu, to mnie suszy cały czas.

Kupuje któraś koszulę do porodu jednorazową? 7 zł to nie majątek, a nie będzie szkoda
    http://allegro.pl/koszula-do-porodu-szpitala-karmienia-wygodna-s-m-i6766009301.html?fromVariant=6955692001

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Katy, ja mam prawdopodobnie piasek na jednej nerce i czasem pobolewa ale to nic przy kolce :(

Dzisiaj wchodzimy w 28tc :) to już 3 trymest ??

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj Międzynarodowy Dzień Pizzy :)

oprózniłam mały pokoik (bo zrobiła się z niego graciarnia ), mąż przyjezdza i może działać :) kurier z roleta juz był

jakis dzień swira u nas
    mały świruje
    kot swiruje
    albo matka swiruje, ze jej sie to wszystko wydaje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ale masz tam konowałów :-( pij, pij nawet więcej niż wlezie. I awanturę też zrób. Czy oni tam myślą, że jak mają młodą dziewczynę to mogą ją olewać ciepłym moczem??? Przenieśli Cię na patologię czy dalej z noworodkami przebywasz?

Fatalita, kciuki za mgr, o czym ciekawym piszesz? :-)

Jeszcze nie wstałam, obudziłam sie niedawno bo już plecy bolały. Teraz głód zaczyna wyganiać do pozycji pionowej. Też mam sposob na trudności z zaśnięciem - po prostu się nie kładę. Dziś w końcu chyba będę mogła ogarnąć mieszkanie bo zarastamy przez moje chorowanie...

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Współczuje Katy, ja mam prawdopodobnie piasek na jednej nerce i czasem pobolewa ale to nic przy kolce :(

Dzisiaj wchodzimy w 28tc :) to już 3 trymest ??

To już 3 trymestr, ja zaczynam jutro :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wracaj szybko do zdrowia. Dobrze, że chociaż chłopak przywiózł Ci pączki ;-)

MajowaMamusia nawet nie myślałam o takiej koszuli ale jak tak patrzę to w sumie dobry pomysł, bo i tak podobno po porodzie koszula jest do wyrzucenia...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w trzecim i ostatnim trymestrze, ostatnia prosta ;-)

Mała Matylda, Dominique1995, kattalinna, Sela, pawojoszka, Katka. lubią tę wiadomość

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia świetnie wygląda ta koszula do porodu chyba się nad nią zastanowię. Chciałam wziąć najpierw taka ciemno granatowa z dolce sonno, bo materiał wygodny, ale w sumie szkoda mi ją wyrzucić. A ta wygląda na przyzwoita :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a lejka żadna nie chce? ;D można sikać na stojąco :D

Asix, Sela, Tanda lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, trzymaj sie i tak jak dziewczyny mowia, stanowczo powiedz, zeby ci dali silniejsze leki.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ