Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    ja też miałam ciepły i właśnie wypiłam ten kubeczek tak na 4 razy, nie jakoś szybko... niby ok ale jak doszedł do pustego żołądka ten ciężki ulepek to niestety poleciało... ciężko mi będzie bez słodyczy do soboty :-(
    Jak mi się nie uda w sobote to poczekam na wizyte do przyszłego czwartku i niech gin zadecyduje...
    Mój mąż nadal remontuje pokój dla synusia i starsznie mozolnie mu to idzie...

Mi zarówno gin jak i położna mówili, żeby przed krzywą normalnie jeść tak jak zwykle.
    Nie ograniczać cukrów, bo to właśnie zaburzy obraz ewentualnej cukrzycy. W internecie też znalazłam takie informacje.
    Jak w pierwszej ciąży miałam do poprawki to kazali przyjść za 2-3 dni i też przed jeść normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 22:02

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wam też się ulewa? Jak tylko się położę mam wrażenie, że zawartość żołądka wycieka.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja tak mam jak za szybko po jedzeniu sie poloze... chyba grawitacja przestaje wtedy dzialac i jest niesympatycznie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny widzę, że u Was równie dzisiaj słodko pączkowo i glukozowo. Ja zjadłam 3 paczki i już wiem, że żałuję.
    Przed ciąża byłam strasznym lasuchem, a tu proszę moja dziecina nie ma ochoty na słodycze...

Mam nadzieję, że nie uleje jak się położę, a już zmierzam do łóżka.

Życzę Wam spokojnej tłusto czwartkowej nocy! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 22:16

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Sela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się ulewa jak się położę :-(

Tanda no właśnie pamiętam jak któraś z Was pisała, że przed krzywą trzeba jeść normalnie, a ta w lab mi powiedziała, że jednak przyswoiłam iles tam tego cukru i żeby teraz jak zacznę jeść normalnie słodkie, żeby nie wyszło za dużo... sama nie wiem. Pewnie jak mnie najdzie ochota to zjem, nie będę sobie odmawiać ;-) jeszcze w tym stanie hehe

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukozę polecam cytrynową, pić spokojnie (ja chyba na 3-4 raty wypiłam) i po niej wzięłam malutki łyk wody, żeby nie czuć posmaku w ustach. U mnie w przychodni akurat zimno było bo remont robią, ludzie w kurtkach siedzieli, a ja w sweterku i chustkę tylko zarzuciłam na grzbiet, może rzeczywiście jak jest gorąco to robi się słabo. Siedziałam cały czas prosto, bo jak zaczęłam pochylona grzebać w telefonie to czułam, że mi się odbija i ogólnie coś nie tak.

Pawojoszka z tego co pisałaś to spodziewasz się kolejnego dziecka, więc pewnie masz już spore rozeznanie, może poradzisz coś w kwestii długości gondoli, jaka jest standardowa i będzie ok, a jakie wymiary uznać za małą gondolę?

Sela lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowamamusia ja nigdy nie analizowałam wózka tak szczegółowo jak dziewczyny tu bardziej kierowałam się tym co mi się podobalo. Ostatnio wymyśliłam sobie wózek z dużymi kołami. Jest duży i masywny. Jeździ się super ale do bagażnika się nie mieści. Każde dziecko jest inne i Irak wszystko wyjdzie w praniu . Dziecko osiąga wzrost 74 cm około Szustego miesiąca . Pierwszy mój syn podnosił się już w wieku 4 i pół miesiąca łapał się za brzegi i próbował podnosić był jeszcze za malutki żeby usiąść ale ja i tak się bałam że wypadnie i przeniosłam go do spacerówki. Patryk natomiast do dziewiątego miesiąca spał w lóżeczku z podwieszeniem i jeździł w gondolce bo był leniuszkiem i nawet na boczek się nie obracał. Co mogę poradzić ? Idźcie za głosem serca i kupcie sobie najladniejszy wózek jaki znajdziecie nie da się wszystkiego przewidziec.

nick nieaktualny, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) dziękuję za odpowiedź, jak dobrze posłuchać mądrej osoby :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, mi tez sie ulewa niestety :/

Jak tylko sie skoncza moje meczarnie w szpitalu (a teraz mi nerka dala konkretnie popalic) to kaze Chlopu zabrac sie na kebsa xd Nalezy mi sie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, długo zamierzasz jeszcze się wczasować na koszt nfz? Co lekarze mówią? Skąd w ogóle bierze się to paskudztwo?

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina leżenia z nadzieją na zaśnięcie.
    Nadzieja matką głupich.

Podejście nr 2.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze jak najkrocej bo juz zaczynam tesknic nawet za moim niegrzecznym psem xd Poki co lekarze prawie nic nie mowia bo badania moczu mam w porzadku, jutro usg nerki wiec licze na to, ze ono im cos powie i w koncu mi pomoga...Sama nie wiem, rozne sa przyczyny, ale mysle, ze u mnie to od za malej ilosci plynow przyjmowanych...No chyba, ze odziedziczylam to cudo po rodzicach bo obydwoje mieli, ale nie wiem czy to mozliwe :p

Dostalam juz odkad sie obudzilam effelargan i no-spe w zyle i dalej pobolewa :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymają Cię tyle i usg nie zrobili?? Jestem naiwna bo wydawało mi się, że to jedno z podstawowych badań... Oby w końcu stwierdzili co i jak (ale niech nie zgadują) i zrobili, żeby nie bolało. Chyba, że celowo przeciągają bo weekend, bo kasa z nfz...

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, masakra z tą nerką. Ja nigdy nie miałam problemow, ale podobno boli jak cho...chora nerka :) trzymaj sie w tym szpitalu, niech Cie tam naprawią i wypuszczą. Pączka chociaż dali?

Hoope, ja dlatego nie czynię jeszcze prób. Zamiast lezenia z nadzieją w łóżku, wolę poleżeć jeszcze z mężem na kanapie :) ale dobranoc :)

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robila mi babka na IP, ale chyba nic tam nie wyszlo...Mi juz powoli wszystko jedno byle nie bolalo :/

Nie dali paczka :( Ale chlopak mi przywiozl dwa :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykonczy mnie ten bol :/ ehh za jakie grzechy ja sie pytam...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj,katy :( a myślałam, ze ty już raczej do domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba pora wyspania/wstawania mi sie zmieniła? ale myśl o kawuni (o tym ciepłym mleczku) wyciągnala mnie z łózka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Kawka nie, ale mleczko chętnie tak :) napije się inki:) mnie z łóżka wyciąga głód :)

Tyle o tych pączkach było, że mi się przyśnily, takie duże, polukrowane.... z kapustą kiszoną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 07:19

Asix, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha paczki z kapusta kiszona. Pycha

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png