Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
Dopisuje sie do waszego wątku
Termin z OM mam na 06.06 a z usg na 29.05 a ze wiem ze bedzie CC to spokojnie moge sie tutaj dopisackattalinna, Katka., Sela, Katy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
J.S wrote:Dziewczyny, macie doswiadczenie z oklejaniem przez fizjo? Polozna mi dzisiaj zasygerowala, ze moze bym sprobowala, bo mam bardzo nisko brzuch i moze tez te skurcze spowodowane sa tym, ale sama nie wiem, mam jakies obawy. Wiem ze brzuch jest mega nisko ale myslalam ze taka moja uroda, a nie ze cos jest nie tak
Ja się chcę umówić na oklejanie bo mam po pierwszej ciąży rozejście mięśni prostych brzucha, przez co są bardzo słabe i kręgosłup mi powoli nie wyrabia.Matylda
-
Jagoda14 wrote:Kobietki GLUKOZA.
zlepek jak zlepek ale tu jest mega gorąco i to chyba mnie rozkłada. Bekam jak stary dziad:)
Widzialam temat wózkow.
Anex sport to faworyt mojego M. Trochę dostaliśmy w hurtowni z wózkami i jakoanwidze tendencje do wózków Bebetto Holand- chyba dobrze zapamiętałam. widzieliście je? na dole być coś wybrał bo mówią że takie wspaniale.
Zęby tańczą kankana po tej glukozie
Ja mam Bebetto Holland, ale wersję z 2015. Teraz mają trochę odświeżony design.Matylda
-
nat92 wrote:A ja z innej beczki- kiedy zaczynacie prac i prasować ciuszki?
Ja miałam już zacząć ale stwierdziłam że poczekam aż pokój będzie ogarnięty i będzie już komodakwestia miesiąca u mnie
nat92 lubi tę wiadomość
-
Mała Matylda wrote:Jeśli chodzi o wewnętrzne wymiary gondoli w Anexie, to w wielu miejscach czytałam o 85 cm długości, natomiast producent na swojej stronie wpisuje 77 cm. Trochę się zdziwiłam…
Ile według Was jest sensowne? Sądząc po wymiarach noworodków w rodzinie mojej i męża nasze dziecko będzie raczej drobne
Waga wózka w wersji z gondolą 13,2 kg, a 13,6 ze spacerówką, czyli chyba przeciętnie (kiedyś czytałam zaniżoną wagę, coś około 11-12 kg). Według mnie to ok., wprawdzie w tej chwili mieszkamy na pierwszym piętrze bez windy, ale niedługo po porodzie się przeprowadzimy, więc noszenie wózka nie potrwa długo.
Edit: Hoope, a jak się spisuje wózek tej znajomej? Jest zadowolona? Co by zmieniła?
Moja gondola ma 79cm i uważam, że jest spora.
Przeszliśmy na siedzisko spacerowe po pół roku bo mała zaczęła wstawać, ale spokojnie w gondoli miała jeszcze zapas. Urodziła się duża, 4kg i 58cm.
Mała Matylda lubi tę wiadomość
Matylda
-
nat92 wrote:A ja z innej beczki- kiedy zaczynacie prac i prasować ciuszki?
Ja dostanę uprane od siostryZa kilka dni rodzi maluszka a pożyczyłam jej moje ubranka na start to gdzieś za miesiąc - półtora odda mi te najmniejsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 18:05
nat92, kattalinna lubią tę wiadomość
Matylda
-
J.S. Spoko luzik- my tez jeszcze nie ruszyliśmy z pokoikiem dla małego. Ja tak planuje w marcu, bo pewnie będę miała jeszcze sile (mam nadzieje
). I właśnie się zastanawiałam czy nie za wcZesnie to będzie.
Co do wyprawki to ja nie kupiłam jeszcze kompletnie nic, ale... inni to za mnie robią- a to mama coś kupi, a to znajoma przyniesie trochę ciuszków po swoim dziecku. Śmieje się ze jak tak dalej pójdzie to wyprawka sama się zrobi -
My mielismy w marcu ruszac pokoik i meble ale nagle moj maz planuje sprawe rozklepac za tydzien a ja jeszcze nie zdecydowalam sie na ostateczny wyglad pokoju :p👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Nat, ja mam malo, ale duzo dziewczyn u nas juz ma tyle rzeczy, a ja sie czuje baaardzo w tyle
Domiszka, my tez zaczynamy chyba w ta sobote, musimy szafe przestawic zeby zobaczyc czy sie wszystko pomiesci, als tez nie wiem jak ma wygladac nasz kacik, na razie tak jak pisalam - zamowilam naklejki na sciane i ozdobe, czekam az przysla a rzekomo czeka sie do tygodnia, wiec zobaczymy
A co do prania to w marcu wydaje mi sie za szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 18:24
-
nick nieaktualnydomiszka wrote:hej dziewczyny
Dopisuje sie do waszego wątku
Termin z OM mam na 06.06 a z usg na 29.05 a ze wiem ze bedzie CC to spokojnie moge sie tutaj dopisac