X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam szafek jeszcze, wybrałam z probnika u stolarza i będą pod koniec marca montowane :)
    Z farbami przerabialam temat że dwa tygodnie temu, właśnie mąż maluje, a ja cały czas mam wrażenie że mogłabym wybrać inaczej.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie dzisiaj na warcie :D

Farbe wybieram w niedziele, chyba... jak pojedziemy :D Mielismy przestawiac w ta sobote wszystko, ale wiecie, nie mam sily na to. Musialabym wszystko z szafy wyniesc, oproznic komode, cholera ja sama sie wycofalam z tego na przyszly piatek. Nie chce mi sie po prostu.

Kattalina, a ja na spodnie dla siebie czekam, mi te zakupy wychodza cudownie :D

Fermina, oby pomoglo!! Daj znac ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., dokładnie mam tak samo, dlatego tej farby nie kupuję. Bo na myśl o wywalaniu zawartości komody, regału i nie wiem czego jeszcze to mi się odruch obronny robi. A wybór farby straszny - biała :-P

Dziś 5.30 i się wszyscy obudziliśmy. Nie ma jak wolna sobota.

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za podejście nr dwa do śmierci glukozowej

Fatalita, Mała Matylda, kamciaelcia, pawojoszka, Jagoda14, Cola87, malwka08, Kropka88 lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, powodzenia! Pamiętaj, że jesteś większa i silniejsza od tego ulepku :-) czekamy na wieści z pola walki! :-)

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie spie i witam sie dzien dobry wszystkim.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela trzymam kciuki!!

Wiem, że o farbie była już mowa i o tym jaką wybrać z różnych względów. Ale czy jak zacznie się malowanie to będziecie w domu? Bo mnie mąż chce wygonic i stwierdził, że pod żadnym pozorem nie będę siedzieć w tym smrodzie :P rzadko taki stanowczy ;)
    Ale czy jak wybierzemy jakąś lepszą farbę, bez niektórych substancji to mogę pomoc w malowaniu? Czy w ogóle mogę bez względu na farbę,a on przesądza? ;)

Sela lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłyście ostatnio morfologie?? Bo mnie właśnie wyszła anemia, chociaż nigdy w życiu nie miałam anemii. Dzisiaj powtórzę ten wynik, bo może jakiś skrzep się zrobił w probówce... zrobię też dla świętego spokoju żelazo...zobaczymy

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu :D
    Do porodu zostało 105 dni - czyli w czwartek impreza studniówkowa, będzie się działo XD
    (szczególnie, że w piątek mam egzamin;))

Sela, Katka. lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, powodzenia na badaniu - musi się udać, jesteśmy z Tobą :)

Ja nie mam anemii, ale w ciągu 4 tygodni poziom żelazna spadł mi o 0,7 lub 0,8 jednostki, wydaje mi się że to dużo.

Sela lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, JS, Katalinna, u nas malowanie nie w miejscu obecnego zamieszkania :) nie musiałam też nic przestawiać, ale też by mi się nie chciało.

Gdyby było malowane tu, to po prostu poszlabym do innego pokoju i przeczekała całą robotę, ale mnie zawsze bolala glowa od tego zapachu, mimo ze te farby teraz nie są toksyczne i nie stanowią zagrożenia prócz nieciekawego zapachu. Chyba, że planujecie malować olejną :D, wtedy bym sie wyprowadziła na tydzien do hotelu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 08:04

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja dzis tez jakies pobolewanie brzucha w nocy albo mi się śniło bo jak sie budzilam niby ok.
    Sela dasz radę.
    Z tymi wozkami mnie zastrzelilyscie. Tyle trzeba czekac...a myślałam ze kupie dopiero jako ostatnie z wyprawki.
    Takie wodniste uplawy tez mialam i bez luteiny a teraz dochodzą gluty z tabletki.
    Morfologia tez raczej ci wynik slabsza.
    A i na zatoki najlepsze cieplo. Chodze wtedy w kominiarce męża jest za duza wiec widac mi tylko oczy i nos. Nawet w niej spie. Mina meza bezcenna ale problem z zatokami mija:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 07:55

atdc6iye1mipw3kl.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, powodzenia!

Kattalina, mam to samo. Calkowity odruch obronny, jak pomysle o balaganie i wszedzie platajacych sie worach z rzeczami, to mi slabo.
    Jak twoj brzuch dzisiaj? Przeszlo?

Mala Matylda, bedziemy balowac, a co! ;)

A co do wozka to na maxi cosi czeka sie max 10 dni, silver cross do miesiaca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 07:54

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam tym razem cytrynową... słabo mi się oczywiście już robi ale jak narazie nie było zwrotu

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry nie chce was pocieszać ale z tymi remontami to im szybciej tym lepiej bo z tygodnia na tydzień wcale lżej nie będzie. Ostatnio malowaliśmy śnieżka i zapach miała znośny coś jakby miętowy ,chociaż przy olejnej to wyprowadzka obowiązkowa. My zaczynamy remont na poważnie jak tylko dostanę kasę

cf409fc7e7.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, trzymam kciuki :).
    Mam nadzieję, że siedzisz wygodnie w chłodnym miejscu, postaraj się nie schylać i w miarę możliwości zająć myśli czymś innym. Może masz coś do czytania lub oglądania - tak chyba łatwiej przetrwać i czas szybciej mija :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MY DZIŚ MALUJEMY

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda co do chłodnego miejsca to niestety takowego nie mam, bo do auta daleko. Siedzę w poczekalni przy wc. Mam gazetke i tel, także nuda mi nie groźna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 08:52

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda nasza faworyt to nr 1, tylko mało opinii na necie jest, ale w sumie może to i lepiej. Biorę się za wyprawkę, bo mało co mam. Ostatnio mojej koleżanki siostra urodziła miesiąc przed terminem, babka od której kupiliśmy bujaczek, też miesiąc wcześniej i mówiła, ze połowę wyprawki mąż latał kupować jak była w szpitalu, jak słyszę te historie to stwierdzam, że chyba już czas się brać konkretnie za kupowanie.

Tak się ociągałam z nawilżaczem powietrza, dzisiaj w nocy myślałam ze oszaleje, sucho w nosie i gardle, pić, siku co chwila, do 2 nie mogłam usnąć (a może to ekscytacja i mętlik w głowie z powodu wózków :D) Rano wstałam i stwierdziłam, ze zamawiam nawilżacz.

• Katy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Jaki spokój wieczorem :) wszystkie śpią? :) ja miałam pracowity dzień, wybrałam i zamówiłam szafki do kuchni i nawet mi je zrobią do końca marca :) jestem zadowolona :)
    Katy, jak tam sytuacja na froncie nerkowym?

A dziekuje, ze pytasz ;) Udało sie przetrwac noc bez bolu do 5, potem dostalam paracetamol i jeszcze sobie drzemalam ;) Takze powoli wracam do zywych :D

Wowka, D_basiula lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ