X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam szafek jeszcze, wybrałam z probnika u stolarza i będą pod koniec marca montowane :)
    Z farbami przerabialam temat że dwa tygodnie temu, właśnie mąż maluje, a ja cały czas mam wrażenie że mogłabym wybrać inaczej.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie dzisiaj na warcie :D

Farbe wybieram w niedziele, chyba... jak pojedziemy :D Mielismy przestawiac w ta sobote wszystko, ale wiecie, nie mam sily na to. Musialabym wszystko z szafy wyniesc, oproznic komode, cholera ja sama sie wycofalam z tego na przyszly piatek. Nie chce mi sie po prostu.

Kattalina, a ja na spodnie dla siebie czekam, mi te zakupy wychodza cudownie :D

Fermina, oby pomoglo!! Daj znac ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., dokładnie mam tak samo, dlatego tej farby nie kupuję. Bo na myśl o wywalaniu zawartości komody, regału i nie wiem czego jeszcze to mi się odruch obronny robi. A wybór farby straszny - biała :-P

Dziś 5.30 i się wszyscy obudziliśmy. Nie ma jak wolna sobota.

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za podejście nr dwa do śmierci glukozowej

Fatalita, Mała Matylda, kamciaelcia, pawojoszka, Jagoda14, Cola87, malwka08, Kropka88 lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, powodzenia! Pamiętaj, że jesteś większa i silniejsza od tego ulepku :-) czekamy na wieści z pola walki! :-)

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie spie i witam sie dzien dobry wszystkim.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela trzymam kciuki!!

Wiem, że o farbie była już mowa i o tym jaką wybrać z różnych względów. Ale czy jak zacznie się malowanie to będziecie w domu? Bo mnie mąż chce wygonic i stwierdził, że pod żadnym pozorem nie będę siedzieć w tym smrodzie :P rzadko taki stanowczy ;)
    Ale czy jak wybierzemy jakąś lepszą farbę, bez niektórych substancji to mogę pomoc w malowaniu? Czy w ogóle mogę bez względu na farbę,a on przesądza? ;)

Sela lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłyście ostatnio morfologie?? Bo mnie właśnie wyszła anemia, chociaż nigdy w życiu nie miałam anemii. Dzisiaj powtórzę ten wynik, bo może jakiś skrzep się zrobił w probówce... zrobię też dla świętego spokoju żelazo...zobaczymy

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu :D
    Do porodu zostało 105 dni - czyli w czwartek impreza studniówkowa, będzie się działo XD
    (szczególnie, że w piątek mam egzamin;))

Sela, Katka. lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, powodzenia na badaniu - musi się udać, jesteśmy z Tobą :)

Ja nie mam anemii, ale w ciągu 4 tygodni poziom żelazna spadł mi o 0,7 lub 0,8 jednostki, wydaje mi się że to dużo.

Sela lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, JS, Katalinna, u nas malowanie nie w miejscu obecnego zamieszkania :) nie musiałam też nic przestawiać, ale też by mi się nie chciało.

Gdyby było malowane tu, to po prostu poszlabym do innego pokoju i przeczekała całą robotę, ale mnie zawsze bolala glowa od tego zapachu, mimo ze te farby teraz nie są toksyczne i nie stanowią zagrożenia prócz nieciekawego zapachu. Chyba, że planujecie malować olejną :D, wtedy bym sie wyprowadziła na tydzien do hotelu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 08:04

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja dzis tez jakies pobolewanie brzucha w nocy albo mi się śniło bo jak sie budzilam niby ok.
    Sela dasz radę.
    Z tymi wozkami mnie zastrzelilyscie. Tyle trzeba czekac...a myślałam ze kupie dopiero jako ostatnie z wyprawki.
    Takie wodniste uplawy tez mialam i bez luteiny a teraz dochodzą gluty z tabletki.
    Morfologia tez raczej ci wynik slabsza.
    A i na zatoki najlepsze cieplo. Chodze wtedy w kominiarce męża jest za duza wiec widac mi tylko oczy i nos. Nawet w niej spie. Mina meza bezcenna ale problem z zatokami mija:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 07:55

atdc6iye1mipw3kl.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, powodzenia!

Kattalina, mam to samo. Calkowity odruch obronny, jak pomysle o balaganie i wszedzie platajacych sie worach z rzeczami, to mi slabo.
    Jak twoj brzuch dzisiaj? Przeszlo?

Mala Matylda, bedziemy balowac, a co! ;)

A co do wozka to na maxi cosi czeka sie max 10 dni, silver cross do miesiaca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 07:54

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam tym razem cytrynową... słabo mi się oczywiście już robi ale jak narazie nie było zwrotu

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry nie chce was pocieszać ale z tymi remontami to im szybciej tym lepiej bo z tygodnia na tydzień wcale lżej nie będzie. Ostatnio malowaliśmy śnieżka i zapach miała znośny coś jakby miętowy ,chociaż przy olejnej to wyprowadzka obowiązkowa. My zaczynamy remont na poważnie jak tylko dostanę kasę

cf409fc7e7.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, trzymam kciuki :).
    Mam nadzieję, że siedzisz wygodnie w chłodnym miejscu, postaraj się nie schylać i w miarę możliwości zająć myśli czymś innym. Może masz coś do czytania lub oglądania - tak chyba łatwiej przetrwać i czas szybciej mija :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MY DZIŚ MALUJEMY

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda co do chłodnego miejsca to niestety takowego nie mam, bo do auta daleko. Siedzę w poczekalni przy wc. Mam gazetke i tel, także nuda mi nie groźna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 08:52

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda nasza faworyt to nr 1, tylko mało opinii na necie jest, ale w sumie może to i lepiej. Biorę się za wyprawkę, bo mało co mam. Ostatnio mojej koleżanki siostra urodziła miesiąc przed terminem, babka od której kupiliśmy bujaczek, też miesiąc wcześniej i mówiła, ze połowę wyprawki mąż latał kupować jak była w szpitalu, jak słyszę te historie to stwierdzam, że chyba już czas się brać konkretnie za kupowanie.

Tak się ociągałam z nawilżaczem powietrza, dzisiaj w nocy myślałam ze oszaleje, sucho w nosie i gardle, pić, siku co chwila, do 2 nie mogłam usnąć (a może to ekscytacja i mętlik w głowie z powodu wózków :D) Rano wstałam i stwierdziłam, ze zamawiam nawilżacz.

• Katy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Jaki spokój wieczorem :) wszystkie śpią? :) ja miałam pracowity dzień, wybrałam i zamówiłam szafki do kuchni i nawet mi je zrobią do końca marca :) jestem zadowolona :)
    Katy, jak tam sytuacja na froncie nerkowym?

A dziekuje, ze pytasz ;) Udało sie przetrwac noc bez bolu do 5, potem dostalam paracetamol i jeszcze sobie drzemalam ;) Takze powoli wracam do zywych :D

Wowka, D_basiula lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ