X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Ja tez podczas brania luteiny miałam taki „dziwny” śluz. Zreszta ostatnio tez jakoś go więcej (mimo ze już bez luteiny)- jakiś taki wodnisty mi się wydawał, aż zakupiłam test na wyciek wód- wyszło ok :).

f2w3dqk3v24l408o.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    J.S. przez cały czas brania luteiny Mialam taki śluz, nawet uczucie, kiedy się pojawiał było, jakby woda leciała. Często wkładke miałam po prostu mokra, ale przeważnie pojawiały się razem z tą "wodą" pozostałości tabletki.

Katka mam nadzieję, że Twoje cierpienia szybko się skończą, współczuję Ci bardzo bólu.

Nie poszłam dziś na krzywą, bo dogorywam. Jestem przerażona wizją antybiotyku w ciąży, ale jeżeli się nie poprawi do poniedziałku, to już chyba muszę do lekarza. Boję się jak to wszystko wpływa na Malucha. :/ Oficjalnie już nigdy nie pochwalę się dobrym samopoczuciem, zawsze potem coś się przyplątuje..

Dziś moja studniówka. Powiem Wam, że kreacją (flanelowa koszula nocna, grube skarpety, szalik, czapka i szlafrok) przyćmiłabym Wszystkich. :D
    Nie przejmuj się w ciąży dają amoksycyline ona nie przenika do dziecka . Skonsultuj się z lekarzem czasem możesz sobie bardziej zaszkodzić zwlekając i nabawiajac się zapalenia oskrzeli czy płuc niż jak weźmiesz antybiotyk. Jak pójdziesz za późno amoksycyline może nie pomoc i w tedy dopiero ci przywalą jakaś bombe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 20:53

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Mialyscie przy braniu luteiny dopochwowej taki sluz jak woda? Bez zadnego zapachu, koloru.

Ja miałam i nadal czesto tak mam. Przy pessarze x2 :) czasem organizm odczyta tabletke jako cialo obce i chce ją "wypłukać".

Ja jestem zupełnie głupia w temacie wózków, chyba żaden mnie nie przekonuje bardziej niż inne. Wiem za to ktore mi się nie podobają :) dobry pomysł z wypisaniem plusów i minusów. A zapewne bedzie tak, ze z listy 3-4 ktore beda wchodzily w gre, pojedziemy do sklepu i serce nam wskaże, zazwyczaj jestesmy jednomyslni przy decyzjach :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja dzisiaj padnięta, ciśnienie właśnie mierzyłam i mam 103/63, głowa mnie nawala, dzisiaj chyba problemu ze snem nie bedzie..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro jedziemy wybierać wózek. Teoretycznie wiemy co chcemy ale może coś innego wpadnie w oko. ;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, dlatego w poniedziałek pójdę, jeżeli stan się będzie utrzymywał, pozwalałam sobie zwlekać, bo nie mam gorączki- max 37,1 ale dziś doszedł mi okropny ból zatok a u mnie to nie zwiastuje niczego dobrego. :/

Efwka, połóż się wcześniej i korzystaj. :) Czasem też mam takie niskocisnieniowe dni, tylko ze u mnie jest wtedy 70-80/40-50 ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    dziewczyny ja dzisiaj padnięta, ciśnienie właśnie mierzyłam i mam 103/63, głowa mnie nawala, dzisiaj chyba problemu ze snem nie bedzie..
    Mi na to pomaga kawa. A w ciąży często mam niskie ciśnienie. Dzis włączyłam film i cały przespalam. Chyba taki dzień dzis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 21:09

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy ciśnieniu 80/40 odpłynełam na sali po cc :D zamknełam oczy i juz, tylko słyszałam bieganine i to mierzenie cisnienia
    :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najniższe zarejestrowane jakie miałam to 55/40, byłam w szpitalu, ale zupełnie z innego powodu i pielegniarka uprzejmie się zdziwiła, że jeszcze żyję. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja biorę tabletki na ciśnienie Dopegyt..ale może rzeczywiście dzisiaj taki dzien..

1usa3e5el69vdydq.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina mój mały nie miał gorączki tylko kaszel rano i wieczorem a jak poszłam do lekarza to mi powiedział że dziecko do szpitala powinno iść . Zapalenie płuc i dwa tygodnie silnego antybiotyku. Jak choroba nie mija i domowe środki nie pomagają to lekarz koniecznie. Dużo zdrówka

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.:)
    Jako ostatnią deskę ratunku zrobiłam sobie miksturę z miodu, imbiru, czosnku, chili, cytryny i soku pomarańczowego. Zobaczymy.

Konieczność pójścia do lekarza ma w moim przypadku aspekt humorystyczny. Niedawno zmieniłam przychodnię i teraz moim lekarzem rodzinnym jest pan doktor Czosnek. Tak ma na nazwisko. Już widzę, jak siadam naprzeciw niego i mówię mu, że leczyłam się czosnkiem, nie pomógł i co on na to. :D

Wowka, Mała Matylda, pawojoszka, Katy, Hoope lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, czyli jak nie pomaga czosnek to trzeba isc do Czosnka :D odpowiedni człowiek w odpowiednim miejscu :)

Znam kucharza Golonkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 21:57

Fermina lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, wiem co znaczy ból zatok... Nie wiem tak naprawdę co u mnie podziałało ale ulga ogromna gdy już nie boli. Myślę, że ogrzewanie suszarką do włosów się przyczyniło

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Fermina, czyli jak nie pomaga czosnek to trzeba isc do Czosnka :D odpowiedni człowiek w odpowiednim miejscu :)
    Tylko żeby okładów z Czosnka nie zalecił ;-)

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Uwielbiam jak ludziom nazwiska pasują do zawodów. Zawsze się zastanawiam czy miały realny wpływ na ich wybory życiowe. ;)

Przed ciążą może bym się obawiała, Kattalinna, ale tak, wątpię że zaleciłby taką terapię.

Spróbuję suszarki. :)

Ależ Mały mnie kopie, aż boli. Po raz pierwszy tak. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki spokój wieczorem :) wszystkie śpią? :) ja miałam pracowity dzień, wybrałam i zamówiłam szafki do kuchni i nawet mi je zrobią do końca marca :) jestem zadowolona :)
    Katy, jak tam sytuacja na froncie nerkowym?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Wowka. :) U nas rusza powoli remont sypialni i pokoju Małego.

Jak widać nie śpię. Ale ja wstaję o 6.00 na śniadanie a potem śpię do 12:00. ;) Aktualnie siedzę w łazience i suszę zatoki suszarką. ;) Kattalinna, jeżeli pomoże, będę Twoją dłużniczką!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śniadanie jest grane na 7 :) A później dogorywam w ciągu dnia, czasem się prześpię a czasem nie.
    Oby Ci ta suszarka pomogła :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :-) na pewno nie zaszkodzi a przynosi ulgę :-) żeby chociaż na chwilę to przy bólu zawsze coś. Mnie szczękowe tak bolały że chciałam śrubokrętem sobie zęby wyrywać...

Wowka, poka szafki :-)

Ja też jak Kamcia czekam na kolejnego kuriera... teraz z butami dla mnie ;-) co ja poradzę, że te zakupy lepiej mi idą? :-P Ale farbę też zamówię, naprawdę...

age.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ