Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo tu ciezarne patyczaki chyba tylko siedzą, więc brzuchy mają jak moja ciąża spożywcza
Na Greyu byłam wczoraj z moimi kolezankami od przesyłki mobilizacyjnej i powiem tak... bez popcornu nie idźcie. Nie wiem, może jestem uprzedzona do tego filmu albo to wina tych aktorów. Zresztą spójrzmy prawdzie w oczy... jaka książka taki film.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 09:40
Tanda, Hoope lubią tę wiadomość
-
dziewczyny brzuszki miniaturki, czy któraś z Was przytyła więcej niż 5 kg??????
też mam ochotę dzisiaj zaatakować męża tylko co jak nie stanie na wysokości zadania?i jemu i mnie bedzie głupio
wczoraj na wizycie u lekarza udało mi sie namówic go na usgmaluszek sobie spał, usteczka w podkówkę miał, mąż powiedział że to po mamusi
nie wiem ile mały waży, ale wiem jak jest ułożony głowką w dół, kregosłup po mojej prawej, dupka nad pępkiem i nozki po mojej lewej. Lekarz mowi ze to porodu powinien sie odwrocic kregosłupem po mojej lewej tak to jest?
Sela lubi tę wiadomość
-
Sela wrote:Dziewczyny tak mnie teraz zastanowiło czy jak już trafię do szpitala to od razu przebieramy się w koszulę, w której chcemy rodzić, czy jak już zaczynają się te skurcze parte to wtedy? Chciałam kupić właśnie taką koszulę jednorazową co ostatnio została podlinkowana, tylko właśnie nie wiem czy zdążę się w nią przebrać jak się zacznie heh
Mi dali koszulę porodową jak wpuścili nas z mężem na stałe na porodówkę, to było dużo przed partymi jeszcze, jak rozwarcie zaczęło postępować, kazali mi się przebrać i dostałam wtedy znieczulenie zzo.
Wcześniej chodziłam w zwykłej koszuli, leżałam na normalnej sali, chodziłam po korytarzu, po schodach i pod prysznic a na porodówkę przychodziłam na ktg, wlew oxy i badanie rozwarcia (co trwało dość długo, bo szyjka nie chciała się skracać i zagładzać).
Kira91 wrote:Ja skasowalam ta część postu,bo uznałam ze Może zbyt intymne pytanie zadalam, ale dzięki za odpowiedzi
Moj M na każdej wizycie jest ze mna ale tematu nie poruszam przy lekarzu jak narazie. Zobaczymy ile mu dala wczorajsza rozmowauświadomiłam go,ze nie uszkodzi Dziecka i nie ma takiej opcji by Maluch go ugryzl albo złapał wiadomo za co hahahaha
a Wam dziewczyny normalnie gratuluję libido
My z Mężem tez brzuchaci i ciezko mi sobie wyobrazić te wygibasy....prędzej komedia z tego wyjdzie niz scena z 50 twarzy Greya ahhahaha
Pokaż mu jak to wygląda w przekrojuNie ma fizycznej możliwości kontaktu z dzieckiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 10:53
Sela, Kira91, kattalinna lubią tę wiadomość
Matylda
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f1ff9f05707.jpg
A to ja po długiej nieobecności
Przyjechaliśmy na krótki urlop do PL, dzisiaj wracamy już do Niemiec, będzie zapewne mega niewygodnie, 9h podróży z brzuchem już jednak męczy.
Ale opłacalo się przyjechać, zapakuje od razu paczkę dla malutkiej, nazamawialam wczesniej pełno drobiazgów przez internet typu pościele, kocyku, pieluchy, lampę sufitowa itp, wczoraj jeszcze przyszła wanienka. Jedyny minus i to duży minus 4tys poleciało na serwis auta co nam strasznie popsuło humoru ale... Ma pocieszenie zamówiliśmy wkoncu fotelik do auta dla Vanessy, myślę że będzie bardzo zadowolona. Podobno to jeden jedyny z fotelikow na rynku z funkcja leżenia, dużo pozytywnych opini itp. Wzielismy go że względu na te nasze długie podróże do PL. Akurat kasa nie grała tu roli, wygrał rozsądek i komfort dziecka.
A walentynki? Hmmm buziak z rana byl a przed nami długi powrót także myślę że przy koncu będziemy tylko marzyć 9 tym by walnąć się do łóżka
Oczywiście zablokowali mi już dostęp na belly ale już nie będę wykupywac abonamentu, w du.... ich mam. Ważne że forum funkcjonujekamciaelcia, Mycha666, Mała Matylda, Kropka88, Katy, pawojoszka, Wowka, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość
-
Sela wrote:Hoope dziękuję za odpowiedź
Katka kiedyś czytałam na jakiejś stronie, że w ciąży w ogóle nie można ćwiczyć tych mięśni, dlatego mnie tak zaciekawiło, czy ćwiczycie... ale jak tak wczoraj szperałam po necie to niby nie ma przeciwwskazań (jak ciąża nie jest zagrożona), wręcz przeciwnie. Tylko właśnie nie można z kulkami.
Ćwiczyłam w pierwszej ciąży pod koniec i teraz też zaczynam i ćwiczę jak mi się przypomni. Z reguły jak już leżę w łóżku wieczorem
Sela lubi tę wiadomość
Matylda
-
efwka83 wrote:dziewczyny brzuszki miniaturki, czy któraś z Was przytyła więcej niż 5 kg??????
też mam ochotę dzisiaj zaatakować męża tylko co jak nie stanie na wysokości zadania?i jemu i mnie bedzie głupio
wczoraj na wizycie u lekarza udało mi sie namówic go na usgmaluszek sobie spał, usteczka w podkówkę miał, mąż powiedział że to po mamusi
nie wiem ile mały waży, ale wiem jak jest ułożony głowką w dół, kregosłup po mojej prawej, dupka nad pępkiem i nozki po mojej lewej. Lekarz mowi ze to porodu powinien sie odwrocic kregosłupem po mojej lewej tak to jest?
-
nick nieaktualnyUlli88 wszystkiego najlepszego.
Wstaje rano, za oknem biało, a ja muszę jechać do miasta, myślę sobie pojadę pomału. Jadę i wpadłam w poślizgauto stanęło mi w poprzek, na szczęście jak skręcałam z głównej w boczną drogę, dobrze że mi auta z tyłu w d... nie wjechały. Stwierdziłam, że więcej jak śnieg napada sama nigdzie nie jadę.
Niech się ta zima już skończy, nie lubię!
-
nick nieaktualnyNas na szkole rodzenia położna zachęca do ćwiczenia mięśni już teraz, więc jak pamiętam to wieczorem jak leże przed tv to ćwiczę. Masowanie krocza oliwką zaleca 2 miesiące przed porodem. Ja mam już prawie 9 kg na plusie, lekarz mówi, że 5-6 kg jeszcze przede mną.
Sela lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:
Też już odrzuciłam poduszkę ciążową, brzuch wystarcza jako podparcie. Tylko Mały, który jest ułożony poprzecznie baaardzo nie lubi spania na boku. Jest coraz silniejszy i robi mi nóżkami, i rączkami takie rzeczy, że mi stają świeczki w oczach. Muszę za każdym razem poczekać aż zaśnie. Kiedy one się obracają?
Moja już jest główkowo od jakiegoś czasu, pierwsza też jakoś od początku III trymestru siedziała główką. Generalnie to chyba okolice 30 tygodnia jest ten czas, kiedy maleństwa będą się powoli ustawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 10:25
Matylda
-
Wowka wrote:Ogarnęłam się i mogę wstawić zdjecie. Przyznacie, że jest coś z tej foki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e234db89728.jpg
Ulli sto lat!
A ja Greya lubię. Jutro dopiero idziemy, szkoda, że nie dziś. Może by mnie trochę nakręcił.Kira91, Wowka lubią tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Sorrki, że tak nie na temat, ale skoro rano wspomniałam o aktualizacji, to widzę że muszę dać Wam przykład
Oto my. Brzuch już duży bez dwóch zdań. Ale paznokcie u stóp obcięłam dziś bez problemu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e63a8883caf.jpg
Ja swój wklejałam jeszcze przed prośbą
Matylda
-
J.S z czego wiem to clotrimazolum nie wolno w ciąży ale to dopytaj w aptece (chyba na recepte)
Co do mebli to chcę tylko kupić komodę i łóżeczko, ale muszę poczekać, aż mąż skończy remont pokoju, bo nie chce tego wynosić na strych (niby myszy nie ma ale w tej kwestii nikomu nie wierze i wole trzymać wszystko na dole heh)
Dzisiaj mi przyszla mega paczka, zamówiłam tyle rzeczy, chyba z miesiąc wszystko kompletowałam, a dopiero teraz zauważyłam, że zapomniałam o paru rzeczach
Dzisiaj mam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia (miały juz być tydzień temu ale coś tam położnej nie pasowało) mam nadzieję, że będą ciekawe, chociaż ten śnieg mnie do szału doprowadza...
Śliczne macie brzuszkija już 10 kg na plusie (szok)
W końcu się udało...
-
J.S wrote:O clotrimazolum slyszalam, ze rzekomo nie wolno, przed ciaza stosowalam ale teraz sie obawiam wlasnie tak bez wiedzy lekarza..
Nie wolno w I trymestrze.
Jak ostatnio pytałam lekarza co na suchość warg i lekkie swędzenie to właśnie clotrimazolum polecił.Matylda
-
Ulli pije się to samo co na co dzień, ale w kieliszkach
Sto lat!
Same foczki na tym forum
I ja, krowa w piżamce, proszę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b1004b9d152.jpg
Od rana dostałyśmy z córcią kwiatki;) toż mój mąż czasami potrafi pozytywnie zaskoczyćKaty, Sela, Mała Matylda, kamciaelcia, pawojoszka, Kira91, J.S, malwka08, Wowka, Katka., Mycha666, Hoope, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
efwka83 wrote:dziewczyny brzuszki miniaturki, czy któraś z Was przytyła więcej niż 5 kg??????
Ja mam ogromny brzuch a na wadze + 3,5 kg
xxx
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:14
Mała Matylda, Sela, Katy, Kropka88, kamciaelcia, pawojoszka, Patk, efwka83, malwka08, Fatalita, D_basiula, Wowka, Katka., Mycha666, Hoope, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość
Matylda
-
Ogarnęłam się, więc jest obiecane zdjęcie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/573fc98d3bcc.jpg
To my na 101 dni przed porodem, podła waga pokazała dzisiaj 7 kg na plusie, przedwczoraj było 6 kg więc podejrzewam ją o kłamstwo, zweryfikuję to w najbliższych dniachKaty, kamciaelcia, pawojoszka, Kira91, J.S, malwka08, Fatalita, Wowka, Katka., Mycha666, Kropka88, Sela, Hoope, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość
-
Znajdź różnicę!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f776128228c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf63cd0f44a9.jpg
edit: na wadze +9,5kg
Edit2: powinnam napisac 25+4... no budyń zamiast mózguWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 11:19
Mała Matylda, kamciaelcia, malwka08, Fatalita, Wowka, Mycha666, Kropka88, Sela, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość