X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tu ciezarne patyczaki chyba tylko siedzą, więc brzuchy mają jak moja ciąża spożywcza :/
    Na Greyu byłam wczoraj z moimi kolezankami od przesyłki mobilizacyjnej i powiem tak... bez popcornu nie idźcie. Nie wiem, może jestem uprzedzona do tego filmu albo to wina tych aktorów. Zresztą spójrzmy prawdzie w oczy... jaka książka taki film.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 09:40

Tanda, Hoope lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka kłamiesz. Nie jesteś wcale podobna do tej ponetnej foczki na zdjęciu poprzednim XD

Patk mi się nie podobał po 1 części. Po drugiej zaczął i już mi się podoba :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny brzuszki miniaturki, czy któraś z Was przytyła więcej niż 5 kg??????

też mam ochotę dzisiaj zaatakować męża tylko co jak nie stanie na wysokości zadania?i jemu i mnie bedzie głupio :)

wczoraj na wizycie u lekarza udało mi sie namówic go na usg :) maluszek sobie spał, usteczka w podkówkę miał, mąż powiedział że to po mamusi :) nie wiem ile mały waży, ale wiem jak jest ułożony głowką w dół, kregosłup po mojej prawej, dupka nad pępkiem i nozki po mojej lewej. Lekarz mowi ze to porodu powinien sie odwrocic kregosłupem po mojej lewej tak to jest?

Sela lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Dziewczyny tak mnie teraz zastanowiło czy jak już trafię do szpitala to od razu przebieramy się w koszulę, w której chcemy rodzić, czy jak już zaczynają się te skurcze parte to wtedy? Chciałam kupić właśnie taką koszulę jednorazową co ostatnio została podlinkowana, tylko właśnie nie wiem czy zdążę się w nią przebrać jak się zacznie heh

Mi dali koszulę porodową jak wpuścili nas z mężem na stałe na porodówkę, to było dużo przed partymi jeszcze, jak rozwarcie zaczęło postępować, kazali mi się przebrać i dostałam wtedy znieczulenie zzo.
    Wcześniej chodziłam w zwykłej koszuli, leżałam na normalnej sali, chodziłam po korytarzu, po schodach i pod prysznic a na porodówkę przychodziłam na ktg, wlew oxy i badanie rozwarcia (co trwało dość długo, bo szyjka nie chciała się skracać i zagładzać).

Kira91 wrote:
    Ja skasowalam ta część postu,bo uznałam ze Może zbyt intymne pytanie zadalam, ale dzięki za odpowiedzi :)
    Moj M na każdej wizycie jest ze mna ale tematu nie poruszam przy lekarzu jak narazie. Zobaczymy ile mu dala wczorajsza rozmowa ;D uświadomiłam go,ze nie uszkodzi Dziecka i nie ma takiej opcji by Maluch go ugryzl albo złapał wiadomo za co hahahaha :D a Wam dziewczyny normalnie gratuluję libido :D
    My z Mężem tez brzuchaci i ciezko mi sobie wyobrazić te wygibasy.... :D prędzej komedia z tego wyjdzie niz scena z 50 twarzy Greya ahhahaha

Pokaż mu jak to wygląda w przekroju :D Nie ma fizycznej możliwości kontaktu z dzieckiem :)
    cross-section-pregnant-woman-drawing-to-show-abdomen-showing-relative-position-uterus-43329154.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 10:53

Sela, Kira91, kattalinna lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f1ff9f05707.jpg

A to ja po długiej nieobecności :-)
    Przyjechaliśmy na krótki urlop do PL, dzisiaj wracamy już do Niemiec, będzie zapewne mega niewygodnie, 9h podróży z brzuchem już jednak męczy.
    Ale opłacalo się przyjechać, zapakuje od razu paczkę dla malutkiej, nazamawialam wczesniej pełno drobiazgów przez internet typu pościele, kocyku, pieluchy, lampę sufitowa itp, wczoraj jeszcze przyszła wanienka. Jedyny minus i to duży minus 4tys poleciało na serwis auta co nam strasznie popsuło humoru ale... Ma pocieszenie zamówiliśmy wkoncu fotelik do auta dla Vanessy, myślę że będzie bardzo zadowolona. Podobno to jeden jedyny z fotelikow na rynku z funkcja leżenia, dużo pozytywnych opini itp. Wzielismy go że względu na te nasze długie podróże do PL. Akurat kasa nie grała tu roli, wygrał rozsądek i komfort dziecka.
    A walentynki? Hmmm buziak z rana byl a przed nami długi powrót także myślę że przy koncu będziemy tylko marzyć 9 tym by walnąć się do łóżka :-)
    Oczywiście zablokowali mi już dostęp na belly ale już nie będę wykupywac abonamentu, w du.... ich mam. Ważne że forum funkcjonuje :-D

kamciaelcia, Mycha666, Mała Matylda, Kropka88, Katy, pawojoszka, Wowka, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Hoope dziękuję za odpowiedź ;-)

Katka kiedyś czytałam na jakiejś stronie, że w ciąży w ogóle nie można ćwiczyć tych mięśni, dlatego mnie tak zaciekawiło, czy ćwiczycie... ale jak tak wczoraj szperałam po necie to niby nie ma przeciwwskazań (jak ciąża nie jest zagrożona), wręcz przeciwnie. Tylko właśnie nie można z kulkami.

Ćwiczyłam w pierwszej ciąży pod koniec i teraz też zaczynam i ćwiczę jak mi się przypomni. Z reguły jak już leżę w łóżku wieczorem :)

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:

też mam ochotę dzisiaj zaatakować męża tylko co jak nie stanie na wysokości zadania?i jemu i mnie bedzie głupio :)

wczoraj na wizycie u lekarza udało mi sie namówic go na usg :) maluszek sobie spał, usteczka w podkówkę miał, mąż powiedział że to po mamusi :) nie wiem ile mały waży, ale wiem jak jest ułożony głowką w dół, kregosłup po mojej prawej, dupka nad pępkiem i nozki po mojej lewej. Lekarz mowi ze to porodu powinien sie odwrocic kregosłupem po mojej lewej tak to jest?
    Ooo kochana 5kg to już dawno na wadze pokazywało. Teraz jakieś +8 kg :/

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wszystkiego najlepszego.

Wstaje rano, za oknem biało, a ja muszę jechać do miasta, myślę sobie pojadę pomału. Jadę i wpadłam w poślizg :( auto stanęło mi w poprzek, na szczęście jak skręcałam z głównej w boczną drogę, dobrze że mi auta z tyłu w d... nie wjechały. Stwierdziłam, że więcej jak śnieg napada sama nigdzie nie jadę.
    Niech się ta zima już skończy, nie lubię!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas na szkole rodzenia położna zachęca do ćwiczenia mięśni już teraz, więc jak pamiętam to wieczorem jak leże przed tv to ćwiczę. Masowanie krocza oliwką zaleca 2 miesiące przed porodem. Ja mam już prawie 9 kg na plusie, lekarz mówi, że 5-6 kg jeszcze przede mną.

Sela lubi tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

Też już odrzuciłam poduszkę ciążową, brzuch wystarcza jako podparcie. Tylko Mały, który jest ułożony poprzecznie baaardzo nie lubi spania na boku. Jest coraz silniejszy i robi mi nóżkami, i rączkami takie rzeczy, że mi stają świeczki w oczach. Muszę za każdym razem poczekać aż zaśnie. Kiedy one się obracają?

Moja już jest główkowo od jakiegoś czasu, pierwsza też jakoś od początku III trymestru siedziała główką. Generalnie to chyba okolice 30 tygodnia jest ten czas, kiedy maleństwa będą się powoli ustawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 10:25

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Ogarnęłam się i mogę wstawić zdjecie. Przyznacie, że jest coś z tej foki :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e234db89728.jpg
    No to to ja rozumiem. Jak sie wygramolę z wanny, to też się moim bebzolem pochwalę. A jest czym;)

Ulli sto lat!

A ja Greya lubię. Jutro dopiero idziemy, szkoda, że nie dziś. Może by mnie trochę nakręcił.

Kira91, Wowka lubią tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Sorrki, że tak nie na temat, ale skoro rano wspomniałam o aktualizacji, to widzę że muszę dać Wam przykład :-P

Oto my. Brzuch już duży bez dwóch zdań. Ale paznokcie u stóp obcięłam dziś bez problemu ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e63a8883caf.jpg

Ja swój wklejałam jeszcze przed prośbą :P

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S z czego wiem to clotrimazolum nie wolno w ciąży ale to dopytaj w aptece (chyba na recepte)

Co do mebli to chcę tylko kupić komodę i łóżeczko, ale muszę poczekać, aż mąż skończy remont pokoju, bo nie chce tego wynosić na strych (niby myszy nie ma ale w tej kwestii nikomu nie wierze i wole trzymać wszystko na dole heh)

Dzisiaj mi przyszla mega paczka, zamówiłam tyle rzeczy, chyba z miesiąc wszystko kompletowałam, a dopiero teraz zauważyłam, że zapomniałam o paru rzeczach :-(

Dzisiaj mam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia (miały juz być tydzień temu ale coś tam położnej nie pasowało) mam nadzieję, że będą ciekawe, chociaż ten śnieg mnie do szału doprowadza...

Śliczne macie brzuszki ;-) ja już 10 kg na plusie (szok)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    O clotrimazolum slyszalam, ze rzekomo nie wolno, przed ciaza stosowalam ale teraz sie obawiam wlasnie tak bez wiedzy lekarza..

Nie wolno w I trymestrze.
    Jak ostatnio pytałam lekarza co na suchość warg i lekkie swędzenie to właśnie clotrimazolum polecił.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli pije się to samo co na co dzień, ale w kieliszkach :) Sto lat!

Same foczki na tym forum :)
    I ja, krowa w piżamce, proszę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b1004b9d152.jpg

Od rana dostałyśmy z córcią kwiatki;) toż mój mąż czasami potrafi pozytywnie zaskoczyć :)

Katy, Sela, Mała Matylda, kamciaelcia, pawojoszka, Kira91, J.S, malwka08, Wowka, Katka., Mycha666, Hoope, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:

Ja mam ogromny brzuch a na wadze + 3,5 kg :P

xxx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:14

Mała Matylda, Sela, Katy, Kropka88, kamciaelcia, pawojoszka, Patk, efwka83, malwka08, Fatalita, D_basiula, Wowka, Katka., Mycha666, Hoope, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnęłam się, więc jest obiecane zdjęcie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/573fc98d3bcc.jpg

To my na 101 dni przed porodem, podła waga pokazała dzisiaj 7 kg na plusie, przedwczoraj było 6 kg więc podejrzewam ją o kłamstwo, zweryfikuję to w najbliższych dniach ;)

Katy, kamciaelcia, pawojoszka, Kira91, J.S, malwka08, Fatalita, Wowka, Katka., Mycha666, Kropka88, Sela, Hoope, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiście, MAŁA matylda :D

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    rzeczywiście, MAŁA matylda :D

"Mała Matylda" to robocze określenie lokatorki brzuszka, która ostatecznie została Zosią :D
    Ja jestem big mom XD

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajdź różnicę! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f776128228c.jpg

<3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf63cd0f44a9.jpg

:D edit: na wadze +9,5kg :)

Edit2: powinnam napisac 25+4... no budyń zamiast mózgu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 11:19

Mała Matylda, kamciaelcia, malwka08, Fatalita, Wowka, Mycha666, Kropka88, Sela, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ