X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda nie wierz wrednej wadze bo kłamie na bank .
    J.S czy to nie ty ostatnio pisałaś o rozstepach? No proszę cię są granice shizowania. A co do infekcji to clotrimazon można jaknajbardziej mi dali w formie dopochwowej jak leżałam w szpitalu na profilu cukrów do domu już nie dali nystatynę ale w szpitalu clotrimazon . Jak nie jestem w ciąży też go stosuje jest bardzo skuteczny jak dla mnie już po paru użyciach mam spokój i nic nie nawraca tak że polecam

Tanda lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira skąd masz moje zdjęcie?

Jestem tyranem . Nie mogłam spać w nocy więc rano chciałam się zdrzemnąć chwilę a że mąż przy śniadaniu halasowal i starszy syn też już wstał to z fochem poszłam się położyć do drugiego pokoju. Mąż wychodząc do pracy zostawił najmłodszego ,który ma rok i trzy miesiące pod opieką starszego . Pewnie się bał mnie obudzić . Chyba muszę się zacząć leczyć. I teraz nie wiem czy go zjechać na czym świat stoi jak wróci?

Kira91 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, no ja cie prosze :D Gdzie ty malenstwo skrylas?!

Super brzuszki dziewczyny :*

Hoope, ty mi napisalas ze jak nie chce soda plukac to mam kupic tantum verde i ja poszlam do apteki, tak mialam w glowie te tantum verde ze poprosilam o to :D Czytam a tam na gardlo, mowie co do cholerki, dopiero moj sflaczaly mozg przypomnial sobie, ze to tantum rosa :D Ale z ciekawosci jeszcze cofnelam sie do twojego postu i jest napisane jak byk tantum verde haha :D

kamciaelcia, Mała Matylda, Tanda, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamatylda przesadziłas, jak nie zacznie Ci rosnąc brzuszek to Cię wypiszemy :)

Kira śliczny brzuszek ale to pierwsze zdjęcia bardziej podobne do mnie :) + 14 kg......

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04b88e55a001.jpg

malwka08, J.S, Fatalita, Mała Matylda, Wowka, Katka., Kira91, Mycha666, Katy, Kropka88, kamciaelcia, Hoope, Sela, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szxzescie mam bałagan i bez zdjecia :) ja "tylko" skończony 26 tc, minus 11,5 kg, a przerastam niekiedy dwie na raz :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Ogarnęłam się, więc jest obiecane zdjęcie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/573fc98d3bcc.jpg

To my na 101 dni przed porodem, podła waga pokazała dzisiaj 7 kg na plusie, przedwczoraj było 6 kg więc podejrzewam ją o kłamstwo, zweryfikuję to w najbliższych dniach ;)

To ja w 3 dni +0,4; +0,4: +1,0 kg (+1,8kg)
    A dzis -1,1kg.
    Przestałam sie przejmować wagą ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojszka, dziękuję za wsparcie ;)

Kira, chyba nawet sąsiedzi słyszą jak się śmieję XD
    Odpowiedź: na drugim zdjęciu jest krzesło, a na pierwszym nie ma? Zgadłam? :P
    A tak naprawdę brzuszek masz piękny i zupełnie nie widać tych dodatkowych kilogramów :)

J.S - myślę, że sama masz mniejszy brzuszek, a teraz próbujesz odwrócić od tego uwagę ;)

Efwka, jesteś prawie tak niemiła jak moja waga XD

A wyjaśniając wątpliwości - co nie pójdzie w brzuszek, to nadrobi pupka, że tak delikatnie to ujmę XD
    Sama nie uważam, aby mój brzuch był szczególnie mały, mam wrażenie że ostatnio rośnie w oczach. Wszyscy wokół też zwracają na niego uwagę. Duże znaczenie ma to jak w danym dniu ułoży się Zosia, dzisiaj chyba schowała się na widok aparatu, nie lubi zdjęć tak samo jak mama ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 11:50

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, tak tak :D

U mnie tez zwracaja juz uwage na brzuch, bo jest widoczny dla otoczenia :D wszyscy mowia ze urosl, nawet moj twierdzi ze z dnia na dzien coraz to bardziej, ja sama takze to widze ;) Okaze sie ile waga wskazuje za tydzien

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, ZGADLAS! :D 100pkt dla Was,ale niestety nie wiem co możesz z nimi zrobić :D dzięki ;) jak stoję przodem to juz te kg widać, weszlo mi wszędzie gdzie mogło,choć wszyscy mówią ze po mnie to tylko pucki na buzi widać,cycki i brzunio najbardziej. Ale w tyłek,uda,biodra i ramiona tez mi weszło ;) nie przejmuje sie, w końcu jesteśmy w ciąży ;)
    Szwagierka ma maleńki brzuszek i tylko po piersiach widać jej te 4 kilogramy. Cos jak u Ciebie właśnie ma Brzunio ;) ale cóż,każda ciąża jest inna. Byle zdrowe Maluszki były :) :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Asix Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dziś sesje zdjęciowe. Ja właśnie idę na masaż który dostałam na święta.
    Jak wrócę to też się pochwalę brzuchem

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne macie te brzuszki ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuurde przesiedzialam caly ranek na necie, mam wyrzuty sumienia ze nie poszlam pieselkiem do lasu albo chociaż obiadu nie zrobiłam :D ale mam jeszcze 2,5h żeby zmienić ten stan umysłu :D

Dzis przyjezdza pomagać w remontach Teściu i Mamy Przyjaciel (tak to nazwijmy :D) do końca weekendu. a w pt dojeżdża Mamuśk a. Jakby co, to do kiedyś tam ;) no i Miłego dnia ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz ja. Mój brzuch ma dziś swój debiut na tym forum :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f97b80ea0c6.jpg

Ja w zeszłym tygodniu +9kg. W domu nie mam wagi, więc ważę się tylko na wizycie u lekarza w pełnym umundurowaniu. Chyba położna trochę za mało odejmuje na ciuchy ;)

Kira dla Ciebie powinien być podwójny like :D

Mąż co i rusz podchodzi do mnie i każe czytać to , z czego się tak śmieję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 13:13

kamciaelcia, Sela, Hoope, Ktrina89, kattalinna, Katy, Fatalita, efwka83, Kira91, Kropka88, Wowka, Patk, malwka08, Feeva, pawojoszka, Katka. lubią tę wiadomość

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż już przestał na mnie patrzeć jak na wariatkę kiedy się brechtam do telefonu, przyzwyczaił się :p
    Choć wyobrazenie J.S. wkładającej sobie koncowke tantum verde jako irygator wciąż wywołuje u mnie chichot :D

Powiem Wam, że niezłe z nas wszystkich laseczki :) czekam jeszcze na zdjęcie wielorybka Hoope <3

Asix zazdroszczę masażu, napisz potem w jakiej pozycji Cię masowali. Mają jakieś specjalne leżaki z otworem na brzuch dla ciężarnych czy wszystko na boczku ? :)

Hoope, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D

A ja zwróciłam uwagę na to tantum verde w poście Hoope! Ale myślę sobie: nie odzywaj się, jesteś w ciąży, myślisz budyniem, cholera wie, może tantum verde produkuje coś nie tylko dogardłowo. :D

Rosną nam dzieciaki - super brzuszki, ale po co trzoda chlewna dla porównania? Może chodzi o wczorajsze tematy i dzisiejsze święto? Świnki ponoć mają nieziemskie, półgodzinne, orgazmy. :D
    Kira, wstydź się, jedyne podobieństwo, to to, że masz strój kolorystycznie do Pani powyżej dobrany. :P

W ogóle to się obrażam i nie mam zamiaru tu już brzucha wklejać do 9 miesiąca. Może wtedy zaczniecie mnie traktować poważnie. ;P Chciałam również zaznaczyć, że owszem, przytyłam więcej niż 5 kilo. ;P

Dowiedziałam się od Męża, że rozważał zabranie mnie do kina na Greya, ale wszystkie miejsca zarezerwowane. Musi mnie kochać, bo nie wyobrażam sobie innego powodu, dla którego dobrowolnie zgodziłby się obejrzeć taki film. Rozczuliłam się. :) Zasłużył na domową szarlotkę.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha siedzę na korytarzu z jakimś dziadobabami, czekam na endo i brechtam z Was, z siebie, wszyscy się gapią XD

Oczywiście, że chodziło o rosa nie verde XD Ale byłoby fajnie zobaczyć oszustkę J.S jak sobie aplikuje miętę w kuciapę XD Hahahahaha, budyń, wybaczcie. J.S zachowałaś przytomność umysłu co ewidentnie świadczy o tym, że symulujesz ciążę XD

Ale widzę, że oszustek mamy więcej, zrobię listę tych do usunięcia i prześle Katce XD
    Te dwie na F też za chude i jedna na MM.

Fermina, kattalinna, Katy, Fatalita, kelegena, Mycha666, Sela, Kira91, Mała Matylda, Lukrecja, Feeva, pawojoszka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Fermina, moglas sie odezwac! A ja tak sobie wzielam to verde do serca, ze poszlam i po prostu to wypalilam. Babeczka daje mi roztwor bodajze 15% ale kurde, do plukania gardla, przez chwile mialam taka mysl, ze moze to jakies ma dzialania odkazajace i bakteriobojcze :D Dobrze ze nie wypalilam „a moge to stosowac do pochwy?!” :D

Fatalita, hahahah, juz siebie widze, jak sobie to wpsikuje, masakra :D

Fermina, Fatalita, Hoope, Mała Matylda, Kropka88, Patk, Feeva, pawojoszka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Walentynkowy dialog mój i Męża:

Siedzimy na kanapie, obok mnie czekolada, odrywam kolejny pasek mówiąc: "Zeżrę Cię czekolado, a potem będę narzekać że jestem gruba ". Na to Mąż, nie odwróciwszy się nawet w moją stronę: "Żryj, żryj Milutka". :D

J.S. przepraszam, bałam się wyjść na idiotkę, ja już sobie nie ufam. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:38

Sela, Hoope, Wowka, Kira91, J.S, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki wysyp brzuszków to rozumiem :-) pozwolę sobie już nie komentować tych oszukujących, wszak wszystko zostało powiedziane. Zostawmy to ich sumieniom, jeśli takie mają :-P

Wychodzi na to, że mam jeden z wyższych przyrostów wagi... Już prawie dycha na plusie. Ale to wszystko przez zaparcia :-P od dziś mam postanowienie wielkopostne zero słodyczy, zero chipsów i co ja tam jeszcze za puste inne kalorie jadłam. Może zmieszczę się w planie ;-)

Przyszły mi dziś zamówione buty. No i dylemat, które zostawić, coś czuję, że obie pary zostaną, bo przecież taka okazja cenowa ;-)

Idę zaraz testować mój nowy mikser. Naleśniki na obiad :-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha poryczałam się ze śmiechu, PRZEPRASZAM hahaha hahaha hahaha

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ