X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela dopytuj się o tego aniballa i dziel się informacjami z nami. Ja na serio rozważam jego zakup, jak tylko okulista da zielone światło do porodu SN.

Sela lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiqe, interesowałam się otulaczkami, do tego konkretnego zniechęciła mnie ta opinia: http://www.matkaporazpierwszy.pl/2014/06/otulaczek-motherhood.html

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do spania małemu kupiłam takie coś:

https://lovetodream.com/swaddle-up-original/

Od razu mi się spodobało, gdy tylko obejrzałam filmik producenta. A dowiedziałam się o nim z fb, bo portal Mjakmama szukał osób chętnych do testowania. Z ciekawości weszłam i przepadłam. Jest to rozwiązanie krótkoterminowe. Zobaczymy, czy się przyjmie, czy źle wybrałam.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dee87d2e30a4.png

XD

Patk, BrumBrumek, kattalinna, Mała Matylda, Fermina, pawojoszka, Katy, Katka., Feeva, Sela, Kropka88, XKamaCX lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOOPE właśnie wczoraj w kinie facet swojej kobiety takim głosem pełnym nadziei zapytał czy to aby napewno ostatnia część i czy aby w planach nie mają jeszcze nakrecenia czegoś z punktu widzenia "tej baby co go seksu nauczyła". XD

Katy lubi tę wiadomość

• Asix Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3189eaf208ed.jpg

Ja dziś po masażu. Było super ale zdecydowanie przydałoby się więcej.

Mała Matylda, Fermina, Mycha666, pawojoszka, Wowka, kamciaelcia, Hoope, kattalinna, Feeva, Sela, Kropka88, XKamaCX, malwka08 lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ja byłam na warcie od czwartej, bo za dużo myslałam. Dziewczyny, od wczoraj pobolewa mnie brzuch, nie mocno, ale nieprzyjemnie. Ból jest rozlany po całym brzuchu, coś pomiędzy miesiączkowym a zakwasami. Do tego delikatne mdłości. Do dziś nie przeszło. Jechać na IP? W poniedziałek miałam wizytę, wszystko ok, szyjka 4.22, zamknięta, ale się martwię. :/ Jak siebie znam to i tak pojadę, bo dziś szkoła rodzenia i tak czy siak wybieram się do szpitala, ale musiałam się wygadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 06:17

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Fermina lepiej pojechać dwa razy za dużo niz raz za mało. Jeśli jest coś, co Cię niepokoi i odbiega od ciazowych standardów, to jedź, po co się męczyć myślami...
    Wstaję na śniadanko. Poszłam spać o 2. Jak dobrze być w ciąży i moc pospać jeszcze w dzień :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Fermina lepiej jedz i sie upewnij czy wszystko ok, po co sie niepotrzebnie stresowac ;)

Uwaga mam glupie pytanie, czy tylko moj maluch lubi odprawiac jakies tance i kopac kiedy ja probuje zrobic wiadoma rzecz siedzac na kiblu? xd Zdecydowanie nie jest pomocny w tej sytuacji haha :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dee87d2e30a4.png

XD
    hehe ;) a mojemu mężowi się podobało :D

Dominique1995 lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja bym najpierw wzięła nospe. Jak nie pomoże to podjedź do lekarza

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    hehe ;) a mojemu mężowi się podobało :D

Dobre, ja zszokowałam męża bo zamiast Greya idziemy na Deadpoola 2 :p

kattalinna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez potem przeczytałam ze na jej dziecko było za duże.
    No i faktycznie jest od 3 kg a te tuliki i podobne od 2,5.
    No ja kupiłam jeszcze tej samej firmy otulacze bawełniane to najwyżej się więcej pobawię w zawinięcie dziecka :p

• Tanda Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dziś ja byłam na warcie od czwartej, bo za dużo myslałam. Dziewczyny, od wczoraj pobolewa mnie brzuch, nie mocno, ale nieprzyjemnie. Ból jest rozlany po całym brzuchu, coś pomiędzy miesiączkowym a zakwasami. Do tego delikatne mdłości. Do dziś nie przeszło. Jechać na IP? W poniedziałek miałam wizytę, wszystko ok, szyjka 4.22, zamknięta, ale się martwię. :/ Jak siebie znam to i tak pojadę, bo dziś szkoła rodzenia i tak czy siak wybieram się do szpitala, ale musiałam się wygadać.

Ja w takich sytuacjach najpierw zadzwoniłabym do swojego lekarza. Z reguły nie ma problemu żeby mnie przyjął poza umówionymi pacjentkami jak coś się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 08:48

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otulacza nie kupuję - spowinąć można np. pieluszką, a moja pierworodna nie lubiła być skrępowana. Jak siostra będzie taka sama to szkoda kasy.
    Najwyżej po porodzie zamówię, jak będę widziała że u młodszej się sprawdza. To nie jest rzecz, która jest niezbędna zaraz po porodzie, więc spokojnie mogę poczekać z zakupem.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Otulacza nie kupuję - spowinąć można np. pieluszką, a moja pierworodna nie lubiła być skrępowana. Jak siostra będzie taka sama to szkoda kasy.
    Najwyżej po porodzie zamówię, jak będę widziała że u młodszej się sprawdza. To nie jest rzecz, która jest niezbędna zaraz po porodzie, więc spokojnie mogę poczekać z zakupem.

No te otulacze bawełniane to nic innego jak duże pieluchy :p maja 100x120.
    Ten motherhood to był w sumie w Empiku za 37 zł wiec dorzuciłam do innych zakupów :)

• Asix Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Uwaga mam glupie pytanie, czy tylko moj maluch lubi odprawiac jakies tance i kopac kiedy ja probuje zrobic wiadoma rzecz siedzac na kiblu? xd Zdecydowanie nie jest pomocny w tej sytuacji haha :p
    Haha mam tak samo!

Katy lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kocykiem spowijałam i w sumie tylko suna po 6m. bo tak dawał sie uspokoic
    córka ani nie lubiła ani nie mogła(bioderka)
    syn tez szeroko pieluchowany i było goraco
    kocyk kosztował 8zł wiec tez róznica w cenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, a nie zjadłaś wczoraj nic co mogło Ci zaszkodzić? Jak napisałaś ze ból rozlany po całym brzuchu plus nudności to pomyślałam najpierw o żołądkowych sprawach. Może jakaś herbatka, ziółka? Ale pewnie- jeśli masz dziś po drodze szpital to dla własnego spokoju leć to sprawdzić. Ja unikam szpitala- oczywiście jak już naprawdę trzeba to jadę- bo u nas od razu biorą na oddział, niezależnie od tego czy naprawdę coś złego się dzieje czy nie.

f2w3dqk3v24l408o.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie używałam otulaczy ale ja wielu rzeczy nie używam .
    U nas epidemia ,byłam w szkole zapłacić za autobus i obiady dzieciom i dowiedziałam się że szkole zdziesiatkowalo , wczoraj w czwartej klasie było tylko dwóch uczniów

cf409fc7e7.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ