X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina z tym brzuchem to może być też grypowe u nas przy tej grupie też brzuchy męczą ze starszym nawet byłam na IP bo się wystraszyłam wyrostka,lepiej sprawdzić ale to może być wiele rzeczy tak że się nie stresuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 09:36

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Moje dziecię wybitnie wierzga tylko w dwóch sytuacjach, gdy jedzie samochodem i kładę się na lewym boku. Z jakiegoś powodu robi się wybitnie nadaktywny w tej pozycji, być może ma jakiś powód, bo tak jest odkąd go czuję. Zatem unikam najbardziej polecanej pozycji.
    Na dwójce czasem przeszkadza ;)

Fermina Twój opis nie brzmi alarmująco. Ale pamiętaj, nie czujemy tego co Ty i nie jesteśmy lekarzami, jeśli czujesz niepokój, jedź do lekarza.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Dokladnie Fermina, jesli cie to niepokoi to jedz do lekarza, tak jak dziewczyny mowia - lepiej pojechac raz za duzo, niz za malo.

Moj w ogole jest aktywny, a w nocy to juz szczegolnie, tak boksuje, czuje go doslownie wszedzie. Mam nadzieje ze zycie plodowe nie przeklada sie na real, bo wychodzi na to, ze on nie bedzie nigdy nie spal :D

Dzialam dzisiaj z meblami, wyciagam wszystko, zabieraja stare i do jutra bede czekac na nowe, ale za ten czas sobie ogarne i bede miala juz czysto jak przyjada nowe, tylko skrecic. W sypialni za to sie graciarnia zrobila, bo gdzies trzeba to wszystko ulokowac, reklamowki ubran dla malego oraz inne gadzety. Nawet nie wiedzialam, ze w tych szafkach skrywam takie skarby jak jakies dzienniczki w ktorych notowalam swoja diete :D Niezle bylo wrocic, teraz umarlabym w tej wersji glodowej i liczeniu kcal, ale mialo sie faze :D Nie chce mi sie nic dzisiaj, a tu jeszcze kupa roboty a ja skrobie na forum zamiast sie brac... :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w sypialni też mała graciarnia, ale przede wszystkim zalegaja worki z ubrankami i moje wyprawkowe (bo gdziez schować te cudne bella mama???)
    więc umyłam nowy regał i mogę zacząć prac :) zaczne raczej od tego, co nie wymaga prasowania ;) sweterki np :)
    bo ten pierwszy raz raczej wyprasuję ;) ale raczej dlatego, ze lepiej chowa sie na półkach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka wczoraj skopala Męża po plecach, tak konkretnie, jak już polozylismy się spać i się przytuliłam :D Az się ode mnie odsunal bo zasnąć nie mógł :D na dwójce też czasem wierzga :P

Boże już mam dosyć tego remontu. Ciągle syf. Posprzątać nie można póki wszystko nie jest skończone. Masakra :/

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Wszystkiego najlepszego z okazji Światowego Dnia Wieloryba :-)

Sela, Feeva, Fatalita, kamciaelcia, Katy, pawojoszka, J.S, Hoope, Wowka, Katka., Kira91, malwka08 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:

U nas seksow dziś nie będzie. Mi wyskoczyło podrażnienie po goleniu bobra XD
    też tak mam, ostatnio po goleniu jak się zobaczyłam to myślałam, ze padnę, musiałam robić powtórkę i teraz mam mega skórę podrażnioną.
    Tekst o odparzonym męża mnie rozwalił ;D

Otulacza nie kupuję, drogie to i jakoś zbędne mi się wydaje kupuje rożek i ciocia mojego męża ma zrobić na drutach letni kocyk ażurowy dla małej, upatrzyłam sobie taki w necie, a że ceny są kosmiczne, to ciocia zaoferowała się że udzierga ;)

Przyszło łóżeczko, zapowiada się ciekawie, zobaczymy jak będzie po złożeniu.

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się studniówkowo ;)
    Niestety dzisiaj nie mam czasu na świętowanie, ale jutro to sobie odbiję. Okazja będzie podwójna, brzoskwiniowy Piccolo już się chłodzi XD

Kattalinna, nie dowierzałam więc sprawdziłam i rzeczywiście ;)
    Najlepszego dla nas wszystkich! XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 10:46

Feeva, Fatalita, kattalinna, Kropka88, Katy, J.S, Wowka, Katka., D_basiula lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pomarudzić.

Brzuch już mam pod cyckami. W sumie to pod brodą. Przez to ciężko mi się oddycha i cokolwiek robi. Do tego drętwieją mi palce u rąk. Czasem puchną nogi, aż nie mogę zapiąć i wcisnąć kozaków. Na dwójkę chodzę co 2,3 dni i absolutnie nic już na to nie działa. Noce są koszmarne, jest mi tak nieziemsko niewygodnie, jakbym była księżniczką na ziarnku grochu. Jestem koszmarnie zmęczona i śpiąca a nie mogę spać. Po 15 minutach siedzenia boli mnie krzyż i kość ogonowa, wściekle. Mam permanentnie zatkany nos, co słychać w dzień i w nocy, brzmię jak stary, tłusty facet z długimi włosami wystającymi z nosa. Mam cellulit na udach (i może na doopie, tylko jej nie widzę), włosy na brzuchu. Z cycków cieknie (cycki paskudne, niebieskie od żył i z ciemnymi otoczkami), w gaciach wiecznie mokro. Jest mi gorąco, duszno, słabo, nie mogę wyjść dalej niż 100 metrów od domu bo to boli. Sikam często całą dobę, zawsze i wszędzie, chudym ciurkiem, jakby mi prostata przerosła.

Mam dość.

Jak mi jeszcze raz ktoś powie, że ciąża to nie choroba albo stan błogosławiony, to moja błogosławiona pięść dosięgnie jego szczęki.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    brzmi jak trzeci trymestr o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dee3dcd4e4a0.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:49

Kira91, pawojoszka, Katy, Mycha666, efwka83 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie juz pachnie lovelą :)
    i podjełam się próby malowania łózeczka
    narazie spód od materacs by poznać farbe, odpowiednie narzędzia...no i dwie warstwy na pewno, sybko schnie, nie śmierdzi i walek (mój ulubiony) najlepszy
    duzo nie zrobię na drzemce małego

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, to ja mam większość wymienionych przez Ciebie rzeczy, a prawie miesiąc "młodsza" jestem... I to nie od dziś to mam. Chodzenie na dwójkę od początku ciąży takie, cellulit chyba całe życie. Tyle, ze z cycków nie cieknie.

A dziś mam ch.jowy nastrój :-( bez sensu wszystko...

age.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia jakiej farby używasz? Też nas czeka malowanie łóżeczka

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja wstalam lewą nogą... za godzinę muszę wyjeżdżać do gin i dosłownie godzinę próbowałam się wydepilować.... no masakra jakaś, za cholere nic nie widzę, latarka w tel i lusterko a i tak jest ciężko. Specjalnie kupiłam sobie trymer z veeta ale przez ten brzuch za chiny nic nie widzę, a teraz jeszcze wpis Hoope, że będzie tylko gorzej... och oby ten maj już nadszedł. Celulit mam na nogach i doooopie okropny i do tego rozstępy (niestety mam mega podatne ciało na te pieszczoty natury) co do piersi to wieczorem widzę na sutkach takie małe przyschnięte kropelki mlecznego płynu ale jeszcze jakoś nie cieknie, niesety żyly też mam okropne. Nos również zapchany, jak tylko próbuje się wysmarkać to więcej krwi i skrzepów niż to warte (nigdy tak wcześniej nie miałam).
    ALE DAMY RADĘ, MUSIMY ;-)
    Dziś od rana chyba za ten humorek zostałam tak skopana, że aż mi się śmiać zachciało jak tak brzuch falował ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    Kamciaelcia jakiej farby używasz? Też nas czeka malowanie łóżeczka

beckers
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12feff86e665.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 13:21

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też już ciężko wam się chodzi i szybko się męczycie?

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze spokojnie siadam po turecku i robie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie w pelni sprawna. Moglabym fikolki robic, z goleniem nie mam problemow. Mam nadzieje, ze taki stan dlugo sie utrzyma

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, łącze się w bólu.
    Jeszcze bym dorzucila ból stawów uniemożliwiajacy spanie na bokach (wykręca mi nogi jak przy jakimś reumatyzmie), a na wznak mnie zatyka . DZisiaj zrobilam krotki spacer z piesem i na nic więcej nie mam siły. Od grudnia moje noce są tragiczne :/ łeb mi pęka. Kiedy wiosna.........

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ