Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Femina powodzenia oby szybko przeszło..
Skoro Hoope otworzyła puszke pandory i narzekamy to i ja sie dołaczeJa dodatkowo wieczorami przy kazdym kroku czuje bol pachwin kazdy krok powoduje ze kolysze sie na boki jak jakis sumo i czasami towarzyszy mi ból wspomnianego ostatnio mymłona
A jak za duzo stoje to napina mi sie niemilosiernie brzuch i musze sie polozyc.Dzis probowalam ogarnac czesc wyprawkowych rzeczy w sklepach.Po 2 godzinach chcialam wyc przez to uczucie ciezkosci:P
Nie mowiac o tym ze nie wiem jak mam ogaranc mieszkaniebo na takie porzadne sprzatanie z mopowaniem itd zupelnie sie nie piszę a to dopiero 7 miesiac...
Podziwiam wszystkie mamy ktore jeszcze ogarniaja dzieciaczki!!!Bo ja teraz to jeszcze kiedy mi zle moge sie polozyc i miec wszytsko w d.
Moj brzuch przy waszych brzuchach kwalifikuje sie do potężnych!A termin mam jako jedna z niewielu dopiero na ostatni tydzien maja..Jak to mozliwe?Na prawde zastanawiam sie ile sie powiekszy przez te 3 miesiace bo jakos ciekzo mi sobie wyobrazic ze bedzie duzo wiekszy
Fermina lubi tę wiadomość
-
Ktrina nie wymieniłam wszystkich dolegliwości ale te o których napisałaś, też mam. Do tego bolą mnie po nocy plecy, w różnych, dziwnych miejscach. Przeszliśmy się wczoraj po galerii i siedzieliśmy "tylko" 4 razy, w połowie marzyłam już tylko o fotelu w samochodzie. I o piciu. A potem o sikaniu. I tak w kółko.
Fermina no coś długo ciszysz.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Zamówiłam dziś łoże dla mojej córki, i gdzie sprawiedliwość ja za swoje łóżko nie zapłaciłam tyle ile za jej
chociaż jak to określił małżonek- dziecku to byłoby bez różnicy w jakim łóżku śpi, w takim za stówę czy za 6 stów... Ale nie... tobie się nie podobają szczebli okrągłe...
Tak więc MOJE wymarzone łóżko Pinio Calmo już się robi.
TO mam już wóz, pieluchy i łóżko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/020e4360287a.pngkamciaelcia, Fermina, Mała Matylda, Kropka88, Witch15 lubią tę wiadomość
-
Fermina trzymaj się :*
U mnie Maz kończy malować kuchnie. Jeszcze tylko sypialnia i konieeeeeeec!! Krzyknij bracie Alleluja!!
Do tego strasznie chce mi się seksow. Strasznie.
Co do dolegliwości to witajcie w klubie. Po nocy w jakiej pozycji bym nie spala-rano ból pleców. Sikam ciągle i w nocy i w ciągu dnia. Tyle, że w ciągu dnia ciśnie mnie jakbym wypila ze 2browary na raz, a jak idę to poleca 2 kropelki i już. Schylic się nie mogę, muszę kucnac i robię to jak sumo, stękajac przy tym. To samo mam z zakładaniem skarpetek i butów. Siadając na kanapę muszę to robić jak 200kg facet z brzuchem po kolana-na rozłożonych nogach. Podnieść się nie mogę, Maz mnie musi popychacNa 4 piętro wchodzę "na 2x" postój musi być w połowie no sapie jak powalona. Z samochodu też mam problem wysiąść
ciąża taka piękna, mówili
Co do farby to na przedpokoju i w kuchni mamy Śnieżkę lateksową, nie ma praktycznie w ogóle zapachu więc nie gryzie w nos i wietrzyc nie trzeba. Do sypialni jest BeckersWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 19:14
-
Jestem w domu, zrobili mi jeszcze badania moczu i krwi, wszystko ok, mimo że mocz pobierany w szpitalnej łazience z nastawieniem na: niczego nie dotykać. Zapisali nospe, paracetamol i do domu. Jutro mam dac jeszcze wymaz z kanału szyjki na posiew. Boli dalej. Lekarz mówi, że to wygląda jakby macica dążyła do skurczy, ale dopóki ich nie ma, wszystko jest ok. Drugi mówi, że taka moja uroda. No to leżę. Zaakceptowałam, że "moja uroda" obejmuje regularne stawiania macicy od 18 tygodnia, zaakceptuje i ból, chociaż wolałabym, żeby podali mi jakąś przyczynę. Najważniejsze, że z Małym wszystko dobrze, obkopał ktg jak najgorszego wroga.
Dziękuję bardzo za wsparcie i z całych sił się postaram do maja nie robić już rabanu.
Nienawidzę szpitali. A tych wrzasków nigdy nie zapomnę. Dzięki Bogu, że tam nie było mojego Męża bo tak ochoczo by się na porodówkę nie pchał.Hoope, Lukrecja, Kropka88, Witch15, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Dokladnie teraz czas na wypoczywanie i lenistwo !
Fermina wrote:Nienawidzę szpitali. A tych wrzasków nigdy nie zapomnę. Dzięki Bogu, że tam nie było mojego Męża bo tak ochoczo by się na porodówkę nie pchał....Z wrazenia spac po nocy nie moglam!!!!! Ale niezly przemiał mieli...Mozna powiedziec, ze jeden porod za drugim, taśmowo:)
-
Fermina takie niskie skurcze to może być reakcja macicy na kopniaki. Mój był strasznie nadaktywny ma ktg i też mi takie małe wyszły, zależy to też podobno od położenia tej sondy i pasa. I też wszyscy mówili że jest ok i nie mam czynności skurczowej.
-
Fermina no i elegancko, jest dobrze
Te skurcze to jak Wowka pisze, przez dziecko. Zrób sobie relaksing, jest ok
Ja nie krzyczałam, Ty też nie będziesz. Najwyżej sobie bluźniesz siarczyście. Pojęczysz. I urodziszFermina lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Fermina dobrze że cię puścili ,ja pod koniec ciąży mam bule jak w czasie okresu ,nie we wszystkich ciążach tak miałam ale w ostatnich tak . Położne mi mówiły że to zmiany hormonalne przed porodem i tak ma być miałam brać paracetamol . Tylko że u mnie zaczynały się takie bóle po 30 tym tyg. a w 37 urodziłam .może u ciebie też coś w tym stylu sie dzieje ,tylko u ciebie to jeszcze wczesnie
-
nick nieaktualny
-
U mnie szpital w domu wszystkich rozłożyło tylko ja i M jeszcze się trzymamy . Przespałam pół dnia i kto powiedział że przy dzieciach się nie da? Dzieciaki chore poszły spać to matce też się oko przymklo ,tylko co ja będę robić w nocy ?
Mi za wiele nie przeszkadza w tej ciąży ale przez tyle lat doszłam do wprawy mam opanowane techniki siadania ,wstawania zakładania butów i skarpet oraz obcinania paznokci ,tylko golenie bobra to ciężka gimnastyka jedyne co dokucza z ciąży na ciążę coraz mocniej to żylaki i nawet się zastanawiam czy nie pogadać o tym z lekarzem czy to nie jest jakieś przeciwwskazanie do porodu sn ,czy przy wysiłku coś mi nie pęknie bo te żylaki naprawdę paskudnie wyglądają i zaczynają bolećWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 20:32
-
Pawojoszka zdradz sekret obcinania paznokci bo nie moge sobie z nimi poradzic...
Fermina lez i odpoczywac, dobrze ze juz w domu.Fermina, pawojoszka lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Jaka cisza tu dziś wieczorem
Ja właśnie cwiczylam stretching pod prysznicem i jestem gładka i mam obciete i wypilniczkowane paznokcie u stóp. Nie było łatwo ale dałam radę, jestem z siebie dumna. Jutro wizyta u gin, przy okazji zrobiłam też przegląd szafy, w co jeszcze mój brzuchol wejdzie i jak dobrze że są rozpinane sweterki