X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, powodzenia tam i bądź dobrej myśli!

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • Ktrina89 Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femina powodzenia oby szybko przeszło..

Skoro Hoope otworzyła puszke pandory i narzekamy to i ja sie dołacze :) Ja dodatkowo wieczorami przy kazdym kroku czuje bol pachwin kazdy krok powoduje ze kolysze sie na boki jak jakis sumo i czasami towarzyszy mi ból wspomnianego ostatnio mymłona :) A jak za duzo stoje to napina mi sie niemilosiernie brzuch i musze sie polozyc.Dzis probowalam ogarnac czesc wyprawkowych rzeczy w sklepach.Po 2 godzinach chcialam wyc przez to uczucie ciezkosci:P
    Nie mowiac o tym ze nie wiem jak mam ogaranc mieszkanie :P bo na takie porzadne sprzatanie z mopowaniem itd zupelnie sie nie piszę a to dopiero 7 miesiac...

Podziwiam wszystkie mamy ktore jeszcze ogarniaja dzieciaczki!!!:D Bo ja teraz to jeszcze kiedy mi zle moge sie polozyc i miec wszytsko w d. :)

Moj brzuch przy waszych brzuchach kwalifikuje sie do potężnych!A termin mam jako jedna z niewielu dopiero na ostatni tydzien maja..Jak to mozliwe?:P Na prawde zastanawiam sie ile sie powiekszy przez te 3 miesiace bo jakos ciekzo mi sobie wyobrazic ze bedzie duzo wiekszy :)

f2w3rjjg2ih975dw.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo, tego leżenia ciążowego mi brakuje :)
    i robie teraz bo nigdy nie wiadomo co ze mną bedzie później, choc dwa razy do konca smigałam bez problemu ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktrina nie wymieniłam wszystkich dolegliwości ale te o których napisałaś, też mam. Do tego bolą mnie po nocy plecy, w różnych, dziwnych miejscach. Przeszliśmy się wczoraj po galerii i siedzieliśmy "tylko" 4 razy, w połowie marzyłam już tylko o fotelu w samochodzie. I o piciu. A potem o sikaniu. I tak w kółko.

Fermina no coś długo ciszysz.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dziś łoże dla mojej córki, i gdzie sprawiedliwość ja za swoje łóżko nie zapłaciłam tyle ile za jej :/ chociaż jak to określił małżonek- dziecku to byłoby bez różnicy w jakim łóżku śpi, w takim za stówę czy za 6 stów... Ale nie... tobie się nie podobają szczebli okrągłe...
    Tak więc MOJE wymarzone łóżko Pinio Calmo już się robi.
    TO mam już wóz, pieluchy i łóżko XD
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/020e4360287a.png

kamciaelcia, Fermina, Mała Matylda, Kropka88, Witch15 lubią tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:

Tylko ze jestem ciagle glodna. Ciagle.

To też mam, zwłaszcza wieczorami... Zamiast przed snem zjeść lekko to mi się największe obżarstwo włącza.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina trzymaj się :*

U mnie Maz kończy malować kuchnie. Jeszcze tylko sypialnia i konieeeeeeec!! Krzyknij bracie Alleluja!!
    Do tego strasznie chce mi się seksow. Strasznie.

Co do dolegliwości to witajcie w klubie. Po nocy w jakiej pozycji bym nie spala-rano ból pleców. Sikam ciągle i w nocy i w ciągu dnia. Tyle, że w ciągu dnia ciśnie mnie jakbym wypila ze 2browary na raz, a jak idę to poleca 2 kropelki i już. Schylic się nie mogę, muszę kucnac i robię to jak sumo, stękajac przy tym. To samo mam z zakładaniem skarpetek i butów. Siadając na kanapę muszę to robić jak 200kg facet z brzuchem po kolana-na rozłożonych nogach. Podnieść się nie mogę, Maz mnie musi popychac :( Na 4 piętro wchodzę "na 2x" postój musi być w połowie no sapie jak powalona. Z samochodu też mam problem wysiąść XD ciąża taka piękna, mówili XD

Co do farby to na przedpokoju i w kuchni mamy Śnieżkę lateksową, nie ma praktycznie w ogóle zapachu więc nie gryzie w nos i wietrzyc nie trzeba. Do sypialni jest Beckers :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 19:14

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu, zrobili mi jeszcze badania moczu i krwi, wszystko ok, mimo że mocz pobierany w szpitalnej łazience z nastawieniem na: niczego nie dotykać. Zapisali nospe, paracetamol i do domu. Jutro mam dac jeszcze wymaz z kanału szyjki na posiew. Boli dalej. Lekarz mówi, że to wygląda jakby macica dążyła do skurczy, ale dopóki ich nie ma, wszystko jest ok. Drugi mówi, że taka moja uroda. No to leżę. Zaakceptowałam, że "moja uroda" obejmuje regularne stawiania macicy od 18 tygodnia, zaakceptuje i ból, chociaż wolałabym, żeby podali mi jakąś przyczynę. Najważniejsze, że z Małym wszystko dobrze, obkopał ktg jak najgorszego wroga. ;) Dziękuję bardzo za wsparcie i z całych sił się postaram do maja nie robić już rabanu. ;)
    Nienawidzę szpitali. A tych wrzasków nigdy nie zapomnę. Dzięki Bogu, że tam nie było mojego Męża bo tak ochoczo by się na porodówkę nie pchał. ;)

Hoope, Lukrecja, Kropka88, Witch15, XKamaCX lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina całe szczęście, żeś już w domu.
    Leż i wypoczywaj i wykorzystuj męża ile możesz!

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przejrzałam sobie papiery, w tym zapis ktg i są na nim zapisane skurcze, mniej więcej co minutę, tylko niziutko - 20-25%, czyli coś tam niby jest ale nikt mi na to nie zwrócił uwagi.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, miło że już po wszystkim. Nie miło że dalej boli. Ale na pewno jesteś spokojniejsza, że wszystko zostało sprawdzone :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ktrina89 Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie teraz czas na wypoczywanie i lenistwo ! :)

Fermina wrote:
    Nienawidzę szpitali. A tych wrzasków nigdy nie zapomnę. Dzięki Bogu, że tam nie było mojego Męża bo tak ochoczo by się na porodówkę nie pchał. ;)
    Ojjj ja tez kiedys lezalam na ginekologi.. pode mna bylo pietro z poloznictwem ojjj w nocy gdy byla na naszym oddziale cisza to dopiero wtedy bylo slychac dokladnie wrzaski.Nawet moment kulminacyjny porodu dalo sie wychwycić, potem cisza i placz nowonarodzonych :D...Z wrazenia spac po nocy nie moglam!!!!! Ale niezly przemiał mieli...Mozna powiedziec, ze jeden porod za drugim, taśmowo:)

f2w3rjjg2ih975dw.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina takie niskie skurcze to może być reakcja macicy na kopniaki. Mój był strasznie nadaktywny ma ktg i też mi takie małe wyszły, zależy to też podobno od położenia tej sondy i pasa. I też wszyscy mówili że jest ok i nie mam czynności skurczowej.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina no i elegancko, jest dobrze :) Te skurcze to jak Wowka pisze, przez dziecko. Zrób sobie relaksing, jest ok :)

Ja nie krzyczałam, Ty też nie będziesz. Najwyżej sobie bluźniesz siarczyście. Pojęczysz. I urodzisz :)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina dobrze że cię puścili ,ja pod koniec ciąży mam bule jak w czasie okresu ,nie we wszystkich ciążach tak miałam ale w ostatnich tak . Położne mi mówiły że to zmiany hormonalne przed porodem i tak ma być miałam brać paracetamol . Tylko że u mnie zaczynały się takie bóle po 30 tym tyg. a w 37 urodziłam .może u ciebie też coś w tym stylu sie dzieje ,tylko u ciebie to jeszcze wczesnie

cf409fc7e7.png
  • Ktrina89 Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a termin porodu do pomiarow itd,z om czy z tego usg prenatalnego?

f2w3rjjg2ih975dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktrina89 wrote:
    Dziewczyny a termin porodu do pomiarow itd,z om czy z tego usg prenatalnego?
    Mój się z prenatalnego trzyma :)

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szpital w domu wszystkich rozłożyło tylko ja i M jeszcze się trzymamy . Przespałam pół dnia i kto powiedział że przy dzieciach się nie da? Dzieciaki chore poszły spać to matce też się oko przymklo ,tylko co ja będę robić w nocy ?
    Mi za wiele nie przeszkadza w tej ciąży ale przez tyle lat doszłam do wprawy mam opanowane techniki siadania ,wstawania zakładania butów i skarpet oraz obcinania paznokci ,tylko golenie bobra to ciężka gimnastyka jedyne co dokucza z ciąży na ciążę coraz mocniej to żylaki i nawet się zastanawiam czy nie pogadać o tym z lekarzem czy to nie jest jakieś przeciwwskazanie do porodu sn ,czy przy wysiłku coś mi nie pęknie bo te żylaki naprawdę paskudnie wyglądają i zaczynają boleć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 20:32

cf409fc7e7.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka zdradz sekret obcinania paznokci bo nie moge sobie z nimi poradzic...
    Fermina lez i odpoczywac, dobrze ze juz w domu.

Fermina, pawojoszka lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cisza tu dziś wieczorem :)
    Ja właśnie cwiczylam stretching pod prysznicem i jestem gładka i mam obciete i wypilniczkowane paznokcie u stóp. Nie było łatwo ale dałam radę, jestem z siebie dumna. Jutro wizyta u gin, przy okazji zrobiłam też przegląd szafy, w co jeszcze mój brzuchol wejdzie i jak dobrze że są rozpinane sweterki :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ