X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina jak u ciebie?
    Ja tez czuje sie jak niedolezny wieloryb. Malowanie zakonczone a pierdolnik maz ogarnia.
    Kamciaelcia a ta farba bezwonna jest czy ma jakis nieprzyjemny zapach? Też bedziemy jeszcze meble malować wiec pytam.

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe...nie tylko Światowy Dzień Wieloryba, a nawet Światowy Dzień Płaczącego Wieloryba :O

Kamcia uwielbiam zapach Loveli, dlatego wszystko piorę już kolejny raz, żeby czuć ten zapach w domu :)
    Od 20. w Rossmannie promocja na bobinni. Ktoś wie jak pachnie?
    Poza tym od kilku dni wyświetla mi się promocja Loveli w feedo. Prawie 10 litrow płynu do prania za 85 zł i w prezencie butelka płynu do płukania. Wychodzi korzystnie, ale chyba nie mam gdzie trzymać kolejnych zapasów ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamska
    bezwonna
    jakiś mini zapach ma, ale duzo mniejszy niż te farby ścienne, maluję w pokoju i nic nie muszę wietrzyc
    to farba z atestem dla dzieci

na allegro sa farby "colorit" pastelowe, takie z misiem na puszce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 14:36

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita
    raz bobini próbowałam
    jestem wierna loveli :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na oddziale i czekam, bo lekarz dyżurna ma poród. Chyba mają braki kadrowe.. Poszłam rano jeszcze spać, obudziłam się z mocniejszym bólem, plus bóle lędzwiowe i stwierdziłam, że nie ma co się już zastanawiać. Oczywiście jestem klebkiem nerwow, aż mi auto zgasło na skrzyżowaniu, co ostatnio zdarzyło się nie pamiętam kiedy. Będę dawać znać.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki by to były tylko straszaki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi lepiej.

Stado jęczących wielorybów w natarciu.

Fermina pewnie nic się nie dzieje. Ale kciuki trzymam. Daj znać.

Endo mnie wczoraj zszokowała. Powiedziała, że spotkamy się jeszcze tylko raz i nie będzie mnie więcej męczyć, bo do tego czasu PEWNIE URODZĘ. Powiedziała to. Głośno. Pierwsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 15:05

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą zebra po prawej stronie jakby ktoś mnie pobił, Kluseczka kopytkuje straszliwie. Też mi się ciężko chodzi i dobija mnie zgaga.
    Fermina mam nadzieję, że nie dzieje się nic poważnego.

• Tanda Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Boshe...nie tylko Światowy Dzień Wieloryba, a nawet Światowy Dzień Płaczącego Wieloryba :O

Kamcia uwielbiam zapach Loveli, dlatego wszystko piorę już kolejny raz, żeby czuć ten zapach w domu :)
    Od 20. w Rossmannie promocja na bobinni. Ktoś wie jak pachnie?
    Poza tym od kilku dni wyświetla mi się promocja Loveli w feedo. Prawie 10 litrow płynu do prania za 85 zł i w prezencie butelka płynu do płukania. Wychodzi korzystnie, ale chyba nie mam gdzie trzymać kolejnych zapasów ;)

Miałam przy pierwszej córce płyn do płukania Bobini i pachniał wg mnie super :) Bardzo subtelnie i delikatnie, ale przyjemnie.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, opisałaś mniej więcej to co czuję :)
    Z tym, że z dwójeczką ciut lepiej - jeszcze kawa zbożowa mi pomaga. Jak czuję problem w powietrzu to serwuję sobie zbożową (ale taką tradycyjną, do gotowania) i po kilkunastu minutach mogę iść :D
    Do tego tak jak kiry - boli mnie spanie na boku, ale tu pomaga poduszka cebuszka.

Jeszcze zgaga, a i ból czegoś bliżej nieokreślonego - rwie/pali/piecze/szczypie mnie nad brzuchem, tuż pod cyckami. Nie umiem ogarnąć czy to skóra, mięśnie czy jeszcze jakieś inne tkanki, ale ewidentnie ma to związek z rosnącym brzuchem.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope jak byś miała siłę komuś przywalić z sierpowego to nie jest tak źle. I pomyśleć że same chciałyśmy a niektóre na głowie stawały coby ten stan osiągnąć. U nas skręcanie mebli wreszcie będę mieć miejsce na te wszystkie ciuchy ,a bynajmniej większość

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, czekamy na info!

Ja sie czuje dobrze, nie mam problemow z chodzeniem, o dziwo spie dobrze. Jak sie nie moge zalatwic, to biore czopki glicerynowe i na jakis czas mam spokoj.
    Ale czuje ze te zle samopoczucie dopiero przede mna.

Tylko ze jestem ciagle glodna. Ciagle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 15:43

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na decyzję, skurcze się nie piszą, badania ok, ale boli coraz bardziej. :/ Poza tym prawie odleciałam podczas usg przez brzuch, chyba za dużo leżenia na plecach. Nie wiem co myśleć. Dodatkowo po drugiej stronie korytarza jest porodówka.. Cały czas ktoś rodzi i chyba zaczynam się tego bać. Ciekawe czy też tak będę klnąć i wrzeszczeć.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to nery? Staraj się nie wpędzać w stres bo to jeszcze pogarsza sprawę. Głęboko oddychaj i myśl uparcie o tym, że oboje jesteście silni. Bo to prawda. Może Cię zostawią na obserwacji.

Do mnie właśnie przyszła najstarsza z jakąś wysypką. Staram się nie wpaść w histerię, bo wysypka w naszym stanie zwiastuje tylko dramat. Oby to alergia. Ale już mi gorąco się zrobiło.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, oby znalezli zrodlo tego bolu i jakoś zaradzili :*

Hoope, mozemy sobie piatki przybic jesli chodzi o dolegliwosci..plus jeszcze u mnie ta nerka :/ Ide dzisiaj do urologa prywatnie zeby sie dowiedzieć czemu dalej boli i co moge z tym zrobic oprocz faszerowania sie paracetamolem :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prócz niedogodności ruchowych, przy wstawaniu z kanapy, goleniu i niemożności ogarnięcia paznokci u stóp, nie mam innych dolegliwości fizycznych. A! Jeszcze sikam, też cienkim strumykiem. Gorzej z psychicznym, z tym do dupy od wczoraj, aż sama się wkurzam na siebie.

Fermina, dobrze że skurcze się nie piszą. Daj znać jak już dojdą do tego co boli.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina i jak?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciezko Was nadrobic. Mala Matylda ja tez mam dzis studniowke, wlasnie sobie to uswiadomilam. A jutro czeka mnie glukoza, bardzo sie jej boje a bardziej wynikow bo juz miala cukrzyce ciazowa i zle mi sie to wszysko kojarzy...
    Fermina daj znac co i jak, jak bwdziesz mogla.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina kciuki za Was!

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Czekam na decyzję, skurcze się nie piszą, badania ok, ale boli coraz bardziej. :/ Poza tym prawie odleciałam podczas usg przez brzuch, chyba za dużo leżenia na plecach. Nie wiem co myśleć. Dodatkowo po drugiej stronie korytarza jest porodówka.. Cały czas ktoś rodzi i chyba zaczynam się tego bać. Ciekawe czy też tak będę klnąć i wrzeszczeć.
    Oj kochana będziesz wrzeszczeć będziesz! ale nie myśl teraz o tym bo to w niczym nie pomaga.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ