X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, super ze w domu jestes i ze wszystko ok :* Takie skurcze wlasnie tez mialam nawet przy wyjsciu ze szpitala, to chyba norma :)

Tanda, ja tak samo. Ciagle glodna. Masakra, przeraza mnie to ile bede miala na plusie do porodu.

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. rozwaliłaś mnie z tym zdjęciem gorylicy, dokładnie uważam że tak wyglądam :)

J.S lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u tego urologa, jakis zastoj w tej nerce jest faktycznie, ale spowodowany uciskiem macicy na nerke takze do 1 maja moze bolec, a po porodzie juz nie powinno...Kazal sie oszczedzac, lezec na lewym boku, pic duzo i sikac bo gdyby sie nasililo to musieliby mi jakis specjalny cewnik zalozyc i do porodu bym juz musiala byc w szpitalu :/ No spe i paracetamol moge brac jakby bolalo xd

Zjadlam mojego wymarzonego kebaba dzisiaj i troszke zaluje bo wzmocnilo to moje dziwne dolegliwosci zoladkowe, ktore mam od kilku dni :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kebaba fuj ;)

A ja sobie siedzę na łóżku i myślę, czy warto się położyć.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak dobrze poczytać o narzekaniu bo w domu to tylko powiedzą to idź się połóż. A ileż można leżeć jak cię wszystko boli.
    Ja jutro wizytę mam u nowej Gin która będzie przy porodzie, gdyż moja tylko prowadzi ciąże ale nie pracuje w szpitalu. Zaś w sobotę mam sesję brzuszkową i jak miesiąc temu byłam cała happy tak teraz będę się czuła wśród obiektywów jak słoń w składzie porcelany.
    Fermina dobrze że to nic poważnego.

A co do kebsa od początku ciąży mięcho pochłaniam jak nigdy a kebsy mmm pychaaa. Pewnie temu +11 na koncie jest a w obwodzie 103

Katy lubi tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kebaba ostatni raz jadlam chyba z rok temu :p Tylko szkoda, ze go teraz odchorowuje :( Jutro jakas dieta lekkostrawna bo moj zoladek nie wydoli...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się na warcie...
    Gdzie odbiorę zwycięskiego kebaba?

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, zmieniam wartę :)
    Też noc do bani...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety i mnie dopadła bezsenność, od 4 próbuje zasnąć i nic... wczoraj byłam u gin i okazało się, że znowu muszę zmienić lekarza, bo ten co do niego chodzę to coraz częściej go nie ma (jakieś problemy ze zdrowiem) ale ta co była na zastępstwo całkiem całkiem. Wszystko tłumaczyła i pokazywała na usg (w końcu dodatkowo płace 100zł co wizyte za usg a przeważnie było robione na odwal się), jedynie co to zawsze chodzę do mężczyzny a tu kobieta. Zdecydowałam się, że zostanę u niej skoro mojego ma tak często nie być to wole nie ryzykować, a i tak pracują w jednym szpitalu także luzik. W końcu najbardziej mi zależy na szpitalu, chociaż nie wiem czy do niego zdążę jak się zacznie, bo mam ponad 70 km.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwie godziny spania i koniec. O 4 wstałam na siku i już dosyć spania. Leżę i myślę o jedzeniu :P

Sela, no niefajnie zmieniać lekarza w "prawie końcówce" ale jeżeli ta babka konkretna to spoko. Na całe szczęście nie musisz szukać kogoś na własną rękę, tylko się trafiła :)
    Choć wizja 70 km do szpitala lekko przeraża. Mój panikarski umysł akceptuje odległość do 15 km ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu u o kebabach na kolację, to ja sie pochwalę pierwszym śniadaniem: czekoladą. A co, nie można? Moje dziecię tak mało aktywne, że mnie chyba niedługo przyprawi o zawał serca. Jednak łożysko na przedniej ścianie to przekleństwo. Kopniaki co prawda bezbolesne, ale przez to mały komfort psychiczny, bo duża amortyzacja ;(

Sela lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita te 70 km też mnie przeraża heh jak coś to mam drugi jakieś 13 km. Zobaczymy gdzie zdążę heh. To juz druga zmiana lekarza i mam nadzieję, że ostatnia, bo ileż można. Masz rację o tyle doborze, że nie muszę szukac na własną ręke.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 nie rób smaka, bo mi się wstać nie chce hehe jeszcze mąż tak dziwnie mnie przytulił, że ruszyć się nie mogę, a nie chce go budzić, bo wstaje za 30 min to muszę wytrzymać. Najgorsze to pisanie jedną ręką

Mycha666 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie zauważam dziwną korelację pomiędzy moim snem a bezsennością na wątku. Im bardziej ja śpię, tym bardziej Wy nie. Sorry dziewczyny ;-)
    Ostatnio nawet na siku wstaję późno albo wcale. Nie narzekam na to :-P

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja :) mnie bezsenność nie męczy, wstałam sama z siebie. Jak dobrze, że nie mam tego problemu :D
    Siedzę sobie i pije kawkę, zaraz jakieś śniadanko :)

Fermina dobrze, że jesteś w domu :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 07:40

Fermina lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja dzisiaj mam moją 100-dniówkę ;-) trzeba kupić piccolo ;-)

Przypomnijcie mi jak to jest z tą dlugością szyjki? Bo wczoraj się dowiedziałam, że mam ponad 3 cm i szczerze nic mi to nie mówi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 08:11

Fermina, Mała Matylda, Kropka88, Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, ja mam tez do szpitala 60 km, bo w tym co mam najblizej czyli 30 km nie chce absolutnie rodzic i prosze tylko o to, aby zdazyc.

Ale mialam popieprzone sny z moim ginem w roli glownej, ze zamist pobierac posiew z pochwy pobieral mi ze skarpetki, bo mowil ze po bakteriah ktore tam sa mnie odnajdzie i spedzimy cudownie czas. Hahahahaha.

Fatalita, jutro melduje sie w twoim miescie na zakupach ;)

Fatalita, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja też za żadne skarby nie chce rodzić w tym co mam bliżej, bo i tak w razie "w" (odpukać) dzieciaczki są przewożone do tego szpitala oddalonego o 70 km... a to jednak spora droga dla takiego maluszka w karetce, dlatego też liczę na to, że zdąże ;-)
    hehe uwielbiam te sny w ciąży... jeszcze trochę i napiszemy o nich wspólną książkę ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś kilkusekundowy napad paniki w nocy, pewnie odreagowywałam stres i po tym spałam jak dziecko ale nie polecam. ;) Super sen J.S. :D

Sela, ponad 3 cm to całkiem spoko. Poniżej 2,5 się mój lekarz zaczyna interesować czy coś się dzieje. Wczoraj moja długość szyjki jeden lekarz pokazywał drugiemu na migi za pomocą rozstawu palców. ;) Nie odgadlam ile to, ale było dobrze.

Mi się dziś śniło, że Młody się urodził i w drugiej dobie zaczął mówić, jego pierwsze słowa brzmiały: "ciuje się fantaśtycnie". Uznajemy, że rzeczywiście chciał mi przekazać taką wiadomość. :D

Katy, dobrze że wiesz na czym stoisz, stosuj się do zleceń i będzie dobrze na pewno. :) Gratuluję kebaba.

Uciekam na badania, dziś tsh a zatem jestem bez letroxu i śniadania. Będę gryźć...

Fatalita, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, mam dokladnie taka sama sytuacje z tym szpitalem, dlatego jak mialam problem z bolem brzucha to nawet tam nie pojechalam, bo i tak musialabym isc do szpitala o wyzszym stopniu referencyjnosci. Poza tym uwazam ze ten szpital w poblizu nie jest zbyt dobry i bronie sie, aby tylko tam nie rodzic...

Fermina, a jak sie dzisiaj czujesz? Przyjemny sen, dawal ci znaki w ten sposob :D Dobrze ze juz jest ok.

A co do snu, to dajcie spokoj :D

Sela lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ