X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka83 a dlaczego porównujesz pierwszy z ostatnim a dwa ostatnie robiłaś dzień po dniu? Betę robi się co 48 godzin. Nie masz ani jednego badania, które można sensownie porównać. Widać że przyrasta. Pewnie prawidłowo. To tyle.

Marysia tego gina z prywatnych wizyt nazwiska nie pamiętam, po czterech przeprowadzkach nie mam już nawet badań z wizyt. Łączyłam go z wizytami w Dolmedzie u dr. Małgorzaty Płatek i byłam z niej bardzo zadowolona ale widzę, że po latach ma skrajne opinie i przestała przyjmować na fundusz, więc nie wiem co tam się z nią teraz dzieje. Mogę podać speca od usg w Szczecinie (i prywatnie- publicznego ordynatora), tych znam na bieżąco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 17:20

Klaudiia87, s1985 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Muminka83 a dlaczego porównujesz pierwszy z ostatnim a dwa ostatnie robiłaś dzień po dniu? Betę robi się co 48 godzin. Nie masz ani jednego badania, które można sensownie porównać. Widać że przyrasta. Pewnie prawidłowo. To tyle.

Marysia tego gina z prywatnych wizyt nazwiska nie pamiętam, po czterech przeprowadzkach nie mam już nawet badań z wizyt. Łączyłam go z wizytami w Dolmedzie u dr. Małgorzaty Płatek i byłam z niej bardzo zadowolona ale widzę, że po latach ma skrajne opinie i przestała przyjmować na fundusz, więc nie wiem co tam się z nią teraz dzieje. Mogę podać speca od usg w Szczecinie (i prywatnie- publicznego ordynatora), tych znam na bieżąco.
    Tez jestem ze Szczecina :)

Hoope lubi tę wiadomość

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Maja1990 Debiutantka

Wysłany: 10 września 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem z Wrocławia. Bardzo dobra Pani Ginekolog która przyjmuje na NFZ i prywatnie w luxmed to dr Korczak.
    Polecam!

• Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chętnie poczytam o dobrych ginekologach z Wrocławia. 5 października lecę do rodziców i chce iść do ginekologa w Polsce. Maja1990 wiesz czy długo się czeka na wizytę na NFZ do tej doktor Korczak?

p19ucsqvnm5skatr.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Hoope podlaabys mi namiary na gina z Wrocka?

Chocklito ja miałam tylozgiecie przed pierwszą ciąża, teraz mam macice w przodozgieciu. Jakimś cudem po ciąży się odgiela ;-)

Tak, z tego co czytalam, w wiekszosci ciaz macica powraca do "normalnego" ulozenia pod koniec 1 trymestru. Byc moze tak juz zostaje.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane to i ja się dołączę, pokazuje mi termin 21.05 :) Teścik zrobiłam szybko bo 4 dni przed miesiączką w ostatni czwartek i to popołudniu - a tu dwie krechy :O Szok. Jestem niestety po dwóch ciążach gdzie moje Maleństwa usnęły - 6 i 10 tydzień. Aktualne miewam mocne skurcze albo jajników, albo w dole brzucha - szybkie i krótkie - niezbyt czeste - macie tak również? :) Jutro idę na bete i białko c i s.

Katka., boduszka, izalika lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka czy są jakieś majowe mamusie z zachodniopomorskiego? Macie do polecenia dobrego ginekologa?
    Widzę że tutaj wątek znacznie się rozwinął. U mnie serduszko już widać (uffff...) i beta 18500, do tego ból kręgosłupa w odcinku krzyżowym straszny dość,ale chyba to normalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 18:48

• Feeva Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItaj Edzia :) mi tez dwie kreseczki wyszły 4dni przed @ :) Gratuluje i życzę zdrówka i przykro mi z powodu poprzednich ciąż :(
    Rocznikowo podobnie jesteśmy, jeśli dobrze wnioskuje z nicku :D tylko ze ja rok młodsza ;)

Lukrecja gratuluje serduszka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 19:17

Lukrecja lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja1990 ta pani Korczak ma fatalne opinie w necie na znanym lekarzu. Trochę bym się bała do niej iść.. Opinie generalnie spoko jak nic się nie dizeje, ale jak jakiś problem to niesttey mnóstwo negatywnych

Jagna <3 15.04.2018
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe majowe mamusie, mam nadzieję że do was dołączę, wg @ to 5 tydz i 2 dni. Dzień po spodziewanym @ robiłam betę i wyszła 101,6 a po 48h wyszło 216,6. Położna mi powiedziała że przyrost jest ale wg niej to za niska ta beta i jutro powtarzam żeby zobaczyć czy jest przyrost. Jak to u was było z tą betą? I najważniejsze jaki wynik powinnam mieć jutro żeby się nie martwić??? To będzie 5 tyg i 3 dni

Katka. lubi tę wiadomość

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa u mnie beta była.identyczna niemalże, pierwsza niewiele ponad 100 a druga 210. Według wszelkich kalkulatorów ten przyrost jest właściwy.

Tanda lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • chopinistka Koleżanka

Wysłany: 10 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Weekend bez internetu i tyle czytania do nadrobienia ;-) witam nowe Mamusie, gratuluje kolejnych bijacych serduszek ❤️ A Ci wszyscy ginekolodzy co tak strasza na zapas to sie mineli z powolaniem. Ja sama trafilam na poczatku na bardzo niedelikatna ginekolog, ktora tyle stresu mi zaserwowala, ze wyszlam z placzem z wizyty. A wszystko jest ok ;-) jutro zaczynam juz 8 tydzien, jupiiii! :-)

lena77, Lukrecja lubią tę wiadomość

85993e3khftzhwr8.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia, byłaś już u gina potwierdzić? Ciekawe czy to nie zaszybko jeszcze, ale najpierw jutro ta beta hcg. Oby wzrosła.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chopinistka bardzo się cieszę że wszystko się wyjaśniło,szkoda że lekarze nie dają szansy naturze ,bo czasami warto zaczekać i wszystko się wyjaśni dla lekarzy liczą się tylko badania usg które jak widać też dają mylny obraz tego co widzą.Jednak trzeba zawsze zasięgnąć opinii innych.

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993 wrote:
    Hej Kochane to i ja się dołączę, pokazuje mi termin 21.05 :) Teścik zrobiłam szybko bo 4 dni przed miesiączką w ostatni czwartek i to popołudniu - a tu dwie krechy :O Szok. Jestem niestety po dwóch ciążach gdzie moje Maleństwa usnęły - 6 i 10 tydzień. Aktualne miewam mocne skurcze albo jajników, albo w dole brzucha - szybkie i krótkie - niezbyt czeste - macie tak również? :) Jutro idę na bete i białko c i s.
    Ja tez w czwartek popołudniu zrobiłam test i dwie kreski! @teoretycznie miala być dzisiaj. Jeśli chodzi o skurcze które opisujesz to mam takie same. A robiłaś już beta hcg?

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachodniopomorskie mogę polecić z czystym sumieniem dr. Pietrzyk a na usg genetyczne i połówkowe dr. Czajkowski.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy nowe przyszle mamusie.

Edzia 1993 prykro mi z powodu Twoich wczesniejszych strat. Ja takze niestety poronilam 2 razy, tyle szczescia w nieszczesciu, ze przynajmniej byly to poronienia samoistne.

Zycze Ci, aby tym razem malesnstwo zadmomowilo sie w Twoim brzuszku na 9 miesiecy

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chopinistka ciesze sie, Twoja ginekolog sie pomylila, mam nadzieje, ze ja zmienilas :) ja dochodze do wniosku, ze najlepiej wstrzymac sie z USG do co najmniej 8 tygodnia. Nie dosc ze kasa leci to jeszcze sie martwimy.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Maja1990 Debiutantka

Wysłany: 10 września 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiia87 wrote:
    Też chętnie poczytam o dobrych ginekologach z Wrocławia. 5 października lecę do rodziców i chce iść do ginekologa w Polsce. Maja1990 wiesz czy długo się czeka na wizytę na NFZ do tej doktor Korczak?

Ja czekałam na NFZ ok 3 tygodnie w luxmed

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    MysiaMarysia, byłaś już u gina potwierdzić? Ciekawe czy to nie zaszybko jeszcze, ale najpierw jutro ta beta hcg. Oby wzrosła.

Byłam w 5t3d na usg i był.pecherzyk ciążowy 6,8 mm i ciałko żółte. Idę znowu w środę, liczę po cichu ma serduszko

Jagna <3 15.04.2018
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ