X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    Witam się z wami i ja. Termin porodu wg OM 13 maja :) Zastanawiam się kiedy wybrać się na pierwszą wizytę , w ubiegłym roku moja ciąża zakończyła się pustym jajem plodowym i boję się pójść za wcześnie. Myślicie, że w 6tyg będzie okej?
    Witaj ;) ja pierwszą wizytę miałam w 6tc i zobaczyłam bijące serduszka :) więc wydaje mi się, że 6tc na wizytę jest najbardziej odpowiedni :)

klz9piqvvra11kd2.png

• Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Witaj ;) ja pierwszą wizytę miałam w 6tc i zobaczyłam bijące serduszka :) więc wydaje mi się, że 6tc na wizytę jest najbardziej odpowiedni :)
    Dziękuję za odpowiedź , w takim razie przede mną teraz dlugi tydzień. A ty kiedy masz kolejną wizytę? Przejrzałam wszystkie posty i albo mi umknęło albo po prostu jest nas juz tak dużo,że ciężko wszystko zapamiętać ;)

oar83e3kuvvfsi35.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Aleks9, nasze grono sie powieksza z dnia na dzien :)
    6 tydzien najwczesniej mozna na badanie, ale najlepiej poczekac do 8 tygodnia, bo jak nic nie bedzie widac, to bedziesz sie niepotrzebnie stresowala. Ale wiem ze nie jest latwo czekac.

Czy miala ktoras z was kiedys tylozgiecie macicy? Czytam moje wyniki jeszcze raz i dopiero teraz to zauwazylam, ale nie wspomnieli nic na ten temat w trakcie badania. No i znowu bede sie przkopywac przez internet probujac znalezc jakies informacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 12:38

34bw3e3kvde0eohd.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    6 tydzien najwczesniej mozna na badanie, ale najlepiej poczekac do 8 tygodnia, bo jak nic nie bedzie widac, to bedziesz sie niepotrzebnie stresowala. Ale wiem ze nie jest latwo czekac.

Czy miala ktoras z was kiedys tylozgiecie macicy? Czytam moje wyniki jeszcze raz i dopiero teraz to zauwazylam, ale nie wspomnieli nic na ten temat w trakcie badania. No i znowu bede sie przkopywac przez internet probujac znalezc jakies informacje

Ja mam od zawsze i w sumie do tej pory nic z tego nie wynikało. Zobaczymy jak to będzie w ciąży

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trosze o ty czytam i jest bardzo wiele opinii, ze tylozgiecie macicy nie wplywa na przebieg ciazy ufff, ale czasami jest powodem, ze ciezko cos wypatrzec na USG. Jestem ciekawa czy u Ciebie cos wypatrza, bo u mnie bylo ciezko. Zycze powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 12:59

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wyczytałam gdzieś, że tyłozgięcie macicy ma prawie połowa kobiet, to stan fizjologiczny, nie wada ;)

Coś jeszcze miałam napisać ale wypadło mi, ten budyń zamiast mózgu...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź , w takim razie przede mną teraz dlugi tydzień. A ty kiedy masz kolejną wizytę? Przejrzałam wszystkie posty i albo mi umknęło albo po prostu jest nas juz tak dużo,że ciężko wszystko zapamiętać ;)
    18 września.

klz9piqvvra11kd2.png

• nodemo Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:

Ja mam tylozgiecie:) teraz jestem w drugiej ciąży:)
    Moja siostra urodziła 3 dzieci,
    jedyne co lekarz mi powiedział, to ze mogę bardziej odczuwać bóle kręgosłupa.
    I faktycznie może być mały problem z usg we wczesnej ciąży :) mi lekarz powiedział, ze wtedy pada cień ;)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:

Ja mam tylozgiecie:) teraz jestem w drugiej ciąży:)
    Moja siostra urodziła 3 dzieci,
    jedyne co lekarz mi powiedział, to ze mogę bardziej odczuwać bóle kręgosłupa.
    I faktycznie może być mały problem z usg we wczesnej ciąży :) mi lekarz powiedział, ze wtedy pada cień ;)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam z kościoła i mam zagłostke. dzisiaj podali datę komunii mojej córki i jest identyczna jak przewidywany termin porodu. nie wiem co robić teraz. przenieść ja do innej parafii gdzie komunia będzie po 20 maja czy czekać i jeśli wszystko będzie ok to liczyć ze urodze wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 14:23

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli88 ja bym przeniosla do innej parafii, corce byloby przykro jakbys nie mogla przyjsc, a pamietam jak bylam dzieckiem jakie jest to wydarzenie. Nie ma co liczyc na szczescie. Tylko szkoda, ze nie bedzie miala komunii z dziecmi ktore zna, ale nie mozna miec wszystkiego.
    Moze po prostu z nia porozmawiaj i wytlumacz jaka jest sytuacja i spytaj czy woli miec komunie z kolezankami, ale Ciebie moze nie byc, czy woli przeniesc sie do innej parafii.

Nodemo, a czy ty juz mialas USG? Bylo cos widac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 14:32

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze się wstrzymam 5 października mam wizytę u mojego Gina i spytam się czy on dalej jest za cesarka (teoretycznie wskazany jest poród naturalny, ale przy lekach które biorę muszę je odstawić minimum 12 godzin przed porodem a to różnie może być bo córkę w 5 minut urodzilam) i on obstawial cesarke planowaną. tylko wiadomo to będzie dług o weekend i zależy na kiedy zaplanuja jakby się dało 2 tygodnie przed terminem to mogłaby iść do komunii tutaj ale wiadomo wszystkiego się nie przewidzi

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    Uli88 ja bym przeniosla do innej parafii, corce byloby przykro jakbys nie mogla przyjsc, a pamietam jak bylam dzieckiem jakie jest to wydarzenie. Nie ma co liczyc na szczescie. Tylko szkoda, ze nie bedzie miala komunii z dziecmi ktore zna, ale nie mozna miec wszystkiego.
    Moze po prostu z nia porozmawiaj i wytlumacz jaka jest sytuacja i spytaj czy woli miec komunie z kolezankami, ale Ciebie moze nie byc, czy woli przeniesc sie do innej parafii.

Nodemo, a czy ty juz mialas USG? Bylo cos widac?
    Tak miałam, jest pęcherzyk w nim jakiś cień ale jeszcze nie może stwierdzić czy to zarodek. Mówi, ze za wcześnie. Wg niego ciąża jest młodsza o 2-3 dni.

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam nowe ciężarówki :)

Tez mam tyłozgięcie :) Odczuwam już bole kręgosłupa przy długim siedzeniu, wiec te 9h w pracy za biurkiem mnie wykańczają :(

Jeśli chodzi o budyń zamiast mózgu to to zjawisko tez zaobserwowałam u siebie :D Obierałam ziemniaki do garnka i obierki rzucałam do garnka a ziemniaki do kosza. Ogarnelam sie dopiero jak sie mój T zapytał co ja robię xD

Trzymam kciuki za Wasze wizyty, do mojej został jeszcze tydzień <3 nie mogę sie doczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 15:58

Hoope, MamaDi lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, codziennie dzielnie śledzę forum i czytam co się dzieje! Pamiętajcie bądźmy dobrej myśli, a wszystko się ułoży :)
    Wczoraj miałam lekkie brązowe plamienie i dzisiaj rano również, więc pojechałam do szpitala. Dzięki Bogu okazało się, że wszystko jest w porządku, pęcherzyk ciążowe jakieś 11,5 mm, a zarodek 2 mm, widać już było serduszko, ale jeszcze nie mierzono bicia, bo ciąża 2-3 dni młodsza. Poczekamy na serducho :* Na wizycie 26.09 chcę już je usłyszeć.

Katka. lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i profilaktycznie dostałam luteine, zawsze to jakaś pomoc :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mogę nieśmiało dołączyć ? Wg belly termin na 21.05 . Jest tu mama karmiąca może jeszcze piersią ? :)

Katka., s1985 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Maja1990 Debiutantka

Wysłany: 10 września 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od środy zacznę początek 6 tc. Już nie mogę się doczekać aż usłyszę serduszko. Powiem Wam, że zaczęłam się cieszyć że udało nam się zafasolkować.
    Polecam, aby każda z Was się cieszyła i nie martwcie Się, a wszystko się uda :-)
    Ja 3.10 mam wizytę u innego ginekologa. Wtedy będzie już 8tc. Mam nadzieję, że nowy lekarz będzie bardziej konkretniejszy od obecnego.
    Przekopalam cały Internet i na temat zgrubienia macicy i przyczyn nie znalazłam nic konkretnego. :-(

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope podlaabys mi namiary na gina z Wrocka?

Chocklito ja miałam tylozgiecie przed pierwszą ciąża, teraz mam macice w przodozgieciu. Jakimś cudem po ciąży się odgiela ;-)

Jagna <3 15.04.2018
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Chciałam się przywitać, termin wylicza na 10 maja choć ma to być cesarka to będzie wcześniej.
    Mam pytanie odnośnie przyrostu bety. Może orientujecie się. Czytałam rożne artykuły. W jedynych piszą że najmniejszy przyrost o 66 % co dwa dni a w innych że od stężenia 1200 - 6000 podwaja się co 4 dni a powyżej 6000 tys nawet i dłużej. Martwią mnie moje przyrosty. Jeśli porównam pierwszy z ostatnim jest ok ale jeśli porównam te ostatnie to już przyrost jest poniżej normy.
    31 sierpnia 194
    4 września 919
    7 września 1831
    8 września 2082

Bardzo się denerwuje choć staram się mieć nadzieję. Wizyta dopiero w piątek

Katka. lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ