X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    Witam się z wami i ja. Termin porodu wg OM 13 maja :) Zastanawiam się kiedy wybrać się na pierwszą wizytę , w ubiegłym roku moja ciąża zakończyła się pustym jajem plodowym i boję się pójść za wcześnie. Myślicie, że w 6tyg będzie okej?
    Witaj ;) ja pierwszą wizytę miałam w 6tc i zobaczyłam bijące serduszka :) więc wydaje mi się, że 6tc na wizytę jest najbardziej odpowiedni :)

klz9piqvvra11kd2.png

• Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Witaj ;) ja pierwszą wizytę miałam w 6tc i zobaczyłam bijące serduszka :) więc wydaje mi się, że 6tc na wizytę jest najbardziej odpowiedni :)
    Dziękuję za odpowiedź , w takim razie przede mną teraz dlugi tydzień. A ty kiedy masz kolejną wizytę? Przejrzałam wszystkie posty i albo mi umknęło albo po prostu jest nas juz tak dużo,że ciężko wszystko zapamiętać ;)

oar83e3kuvvfsi35.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Aleks9, nasze grono sie powieksza z dnia na dzien :)
    6 tydzien najwczesniej mozna na badanie, ale najlepiej poczekac do 8 tygodnia, bo jak nic nie bedzie widac, to bedziesz sie niepotrzebnie stresowala. Ale wiem ze nie jest latwo czekac.

Czy miala ktoras z was kiedys tylozgiecie macicy? Czytam moje wyniki jeszcze raz i dopiero teraz to zauwazylam, ale nie wspomnieli nic na ten temat w trakcie badania. No i znowu bede sie przkopywac przez internet probujac znalezc jakies informacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 12:38

34bw3e3kvde0eohd.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    6 tydzien najwczesniej mozna na badanie, ale najlepiej poczekac do 8 tygodnia, bo jak nic nie bedzie widac, to bedziesz sie niepotrzebnie stresowala. Ale wiem ze nie jest latwo czekac.

Czy miala ktoras z was kiedys tylozgiecie macicy? Czytam moje wyniki jeszcze raz i dopiero teraz to zauwazylam, ale nie wspomnieli nic na ten temat w trakcie badania. No i znowu bede sie przkopywac przez internet probujac znalezc jakies informacje

Ja mam od zawsze i w sumie do tej pory nic z tego nie wynikało. Zobaczymy jak to będzie w ciąży

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trosze o ty czytam i jest bardzo wiele opinii, ze tylozgiecie macicy nie wplywa na przebieg ciazy ufff, ale czasami jest powodem, ze ciezko cos wypatrzec na USG. Jestem ciekawa czy u Ciebie cos wypatrza, bo u mnie bylo ciezko. Zycze powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 12:59

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wyczytałam gdzieś, że tyłozgięcie macicy ma prawie połowa kobiet, to stan fizjologiczny, nie wada ;)

Coś jeszcze miałam napisać ale wypadło mi, ten budyń zamiast mózgu...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź , w takim razie przede mną teraz dlugi tydzień. A ty kiedy masz kolejną wizytę? Przejrzałam wszystkie posty i albo mi umknęło albo po prostu jest nas juz tak dużo,że ciężko wszystko zapamiętać ;)
    18 września.

klz9piqvvra11kd2.png

• nodemo Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:

Ja mam tylozgiecie:) teraz jestem w drugiej ciąży:)
    Moja siostra urodziła 3 dzieci,
    jedyne co lekarz mi powiedział, to ze mogę bardziej odczuwać bóle kręgosłupa.
    I faktycznie może być mały problem z usg we wczesnej ciąży :) mi lekarz powiedział, ze wtedy pada cień ;)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:

Ja mam tylozgiecie:) teraz jestem w drugiej ciąży:)
    Moja siostra urodziła 3 dzieci,
    jedyne co lekarz mi powiedział, to ze mogę bardziej odczuwać bóle kręgosłupa.
    I faktycznie może być mały problem z usg we wczesnej ciąży :) mi lekarz powiedział, ze wtedy pada cień ;)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam z kościoła i mam zagłostke. dzisiaj podali datę komunii mojej córki i jest identyczna jak przewidywany termin porodu. nie wiem co robić teraz. przenieść ja do innej parafii gdzie komunia będzie po 20 maja czy czekać i jeśli wszystko będzie ok to liczyć ze urodze wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 14:23

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli88 ja bym przeniosla do innej parafii, corce byloby przykro jakbys nie mogla przyjsc, a pamietam jak bylam dzieckiem jakie jest to wydarzenie. Nie ma co liczyc na szczescie. Tylko szkoda, ze nie bedzie miala komunii z dziecmi ktore zna, ale nie mozna miec wszystkiego.
    Moze po prostu z nia porozmawiaj i wytlumacz jaka jest sytuacja i spytaj czy woli miec komunie z kolezankami, ale Ciebie moze nie byc, czy woli przeniesc sie do innej parafii.

Nodemo, a czy ty juz mialas USG? Bylo cos widac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 14:32

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze się wstrzymam 5 października mam wizytę u mojego Gina i spytam się czy on dalej jest za cesarka (teoretycznie wskazany jest poród naturalny, ale przy lekach które biorę muszę je odstawić minimum 12 godzin przed porodem a to różnie może być bo córkę w 5 minut urodzilam) i on obstawial cesarke planowaną. tylko wiadomo to będzie dług o weekend i zależy na kiedy zaplanuja jakby się dało 2 tygodnie przed terminem to mogłaby iść do komunii tutaj ale wiadomo wszystkiego się nie przewidzi

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    Uli88 ja bym przeniosla do innej parafii, corce byloby przykro jakbys nie mogla przyjsc, a pamietam jak bylam dzieckiem jakie jest to wydarzenie. Nie ma co liczyc na szczescie. Tylko szkoda, ze nie bedzie miala komunii z dziecmi ktore zna, ale nie mozna miec wszystkiego.
    Moze po prostu z nia porozmawiaj i wytlumacz jaka jest sytuacja i spytaj czy woli miec komunie z kolezankami, ale Ciebie moze nie byc, czy woli przeniesc sie do innej parafii.

Nodemo, a czy ty juz mialas USG? Bylo cos widac?
    Tak miałam, jest pęcherzyk w nim jakiś cień ale jeszcze nie może stwierdzić czy to zarodek. Mówi, ze za wcześnie. Wg niego ciąża jest młodsza o 2-3 dni.

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam nowe ciężarówki :)

Tez mam tyłozgięcie :) Odczuwam już bole kręgosłupa przy długim siedzeniu, wiec te 9h w pracy za biurkiem mnie wykańczają :(

Jeśli chodzi o budyń zamiast mózgu to to zjawisko tez zaobserwowałam u siebie :D Obierałam ziemniaki do garnka i obierki rzucałam do garnka a ziemniaki do kosza. Ogarnelam sie dopiero jak sie mój T zapytał co ja robię xD

Trzymam kciuki za Wasze wizyty, do mojej został jeszcze tydzień <3 nie mogę sie doczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 15:58

Hoope, MamaDi lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, codziennie dzielnie śledzę forum i czytam co się dzieje! Pamiętajcie bądźmy dobrej myśli, a wszystko się ułoży :)
    Wczoraj miałam lekkie brązowe plamienie i dzisiaj rano również, więc pojechałam do szpitala. Dzięki Bogu okazało się, że wszystko jest w porządku, pęcherzyk ciążowe jakieś 11,5 mm, a zarodek 2 mm, widać już było serduszko, ale jeszcze nie mierzono bicia, bo ciąża 2-3 dni młodsza. Poczekamy na serducho :* Na wizycie 26.09 chcę już je usłyszeć.

Katka. lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i profilaktycznie dostałam luteine, zawsze to jakaś pomoc :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mogę nieśmiało dołączyć ? Wg belly termin na 21.05 . Jest tu mama karmiąca może jeszcze piersią ? :)

Katka., s1985 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Maja1990 Debiutantka

Wysłany: 10 września 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od środy zacznę początek 6 tc. Już nie mogę się doczekać aż usłyszę serduszko. Powiem Wam, że zaczęłam się cieszyć że udało nam się zafasolkować.
    Polecam, aby każda z Was się cieszyła i nie martwcie Się, a wszystko się uda :-)
    Ja 3.10 mam wizytę u innego ginekologa. Wtedy będzie już 8tc. Mam nadzieję, że nowy lekarz będzie bardziej konkretniejszy od obecnego.
    Przekopalam cały Internet i na temat zgrubienia macicy i przyczyn nie znalazłam nic konkretnego. :-(

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope podlaabys mi namiary na gina z Wrocka?

Chocklito ja miałam tylozgiecie przed pierwszą ciąża, teraz mam macice w przodozgieciu. Jakimś cudem po ciąży się odgiela ;-)

Jagna <3 15.04.2018
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Chciałam się przywitać, termin wylicza na 10 maja choć ma to być cesarka to będzie wcześniej.
    Mam pytanie odnośnie przyrostu bety. Może orientujecie się. Czytałam rożne artykuły. W jedynych piszą że najmniejszy przyrost o 66 % co dwa dni a w innych że od stężenia 1200 - 6000 podwaja się co 4 dni a powyżej 6000 tys nawet i dłużej. Martwią mnie moje przyrosty. Jeśli porównam pierwszy z ostatnim jest ok ale jeśli porównam te ostatnie to już przyrost jest poniżej normy.
    31 sierpnia 194
    4 września 919
    7 września 1831
    8 września 2082

Bardzo się denerwuje choć staram się mieć nadzieję. Wizyta dopiero w piątek

Katka. lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ