Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleks9 wrote:Witam się z wami i ja. Termin porodu wg OM 13 maja Zastanawiam się kiedy wybrać się na pierwszą wizytę , w ubiegłym roku moja ciąża zakończyła się pustym jajem plodowym i boję się pójść za wcześnie. Myślicie, że w 6tyg będzie okej?
-
Katka. wrote:Witaj ja pierwszą wizytę miałam w 6tc i zobaczyłam bijące serduszka więc wydaje mi się, że 6tc na wizytę jest najbardziej odpowiedni
-
witaj Aleks9, nasze grono sie powieksza z dnia na dzien
6 tydzien najwczesniej mozna na badanie, ale najlepiej poczekac do 8 tygodnia, bo jak nic nie bedzie widac, to bedziesz sie niepotrzebnie stresowala. Ale wiem ze nie jest latwo czekac.
Czy miala ktoras z was kiedys tylozgiecie macicy? Czytam moje wyniki jeszcze raz i dopiero teraz to zauwazylam, ale nie wspomnieli nic na ten temat w trakcie badania. No i znowu bede sie przkopywac przez internet probujac znalezc jakies informacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 12:38
-
Choklito wrote:witaj Aleks9, nasze grono sie powieksza z dnia na dzien
6 tydzien najwczesniej mozna na badanie, ale najlepiej poczekac do 8 tygodnia, bo jak nic nie bedzie widac, to bedziesz sie niepotrzebnie stresowala. Ale wiem ze nie jest latwo czekac.
Czy miala ktoras z was kiedys tylozgiecie macicy? Czytam moje wyniki jeszcze raz i dopiero teraz to zauwazylam, ale nie wspomnieli nic na ten temat w trakcie badania. No i znowu bede sie przkopywac przez internet probujac znalezc jakies informacje
Ja mam od zawsze i w sumie do tej pory nic z tego nie wynikało. Zobaczymy jak to będzie w ciąży -
Trosze o ty czytam i jest bardzo wiele opinii, ze tylozgiecie macicy nie wplywa na przebieg ciazy ufff, ale czasami jest powodem, ze ciezko cos wypatrzec na USG. Jestem ciekawa czy u Ciebie cos wypatrza, bo u mnie bylo ciezko. Zycze powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 12:59
-
Choklito wyczytałam gdzieś, że tyłozgięcie macicy ma prawie połowa kobiet, to stan fizjologiczny, nie wada
Coś jeszcze miałam napisać ale wypadło mi, ten budyń zamiast mózgu...❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Czy miala ktoras z was kiedys tylozgiecie macicy? Czytam moje wyniki jeszcze raz i dopiero teraz to zauwazylam, ale nie wspomnieli nic na ten temat w trakcie badania. No i znowu bede sie przkopywac przez internet probujac znalezc jakies informacje
Moja siostra urodziła 3 dzieci,
jedyne co lekarz mi powiedział, to ze mogę bardziej odczuwać bóle kręgosłupa.
I faktycznie może być mały problem z usg we wczesnej ciąży mi lekarz powiedział, ze wtedy pada cień
-
Moja siostra urodziła 3 dzieci,
jedyne co lekarz mi powiedział, to ze mogę bardziej odczuwać bóle kręgosłupa.
I faktycznie może być mały problem z usg we wczesnej ciąży mi lekarz powiedział, ze wtedy pada cień
-
właśnie wróciłam z kościoła i mam zagłostke. dzisiaj podali datę komunii mojej córki i jest identyczna jak przewidywany termin porodu. nie wiem co robić teraz. przenieść ja do innej parafii gdzie komunia będzie po 20 maja czy czekać i jeśli wszystko będzie ok to liczyć ze urodze wcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 14:23
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Uli88 ja bym przeniosla do innej parafii, corce byloby przykro jakbys nie mogla przyjsc, a pamietam jak bylam dzieckiem jakie jest to wydarzenie. Nie ma co liczyc na szczescie. Tylko szkoda, ze nie bedzie miala komunii z dziecmi ktore zna, ale nie mozna miec wszystkiego.
Moze po prostu z nia porozmawiaj i wytlumacz jaka jest sytuacja i spytaj czy woli miec komunie z kolezankami, ale Ciebie moze nie byc, czy woli przeniesc sie do innej parafii.
Nodemo, a czy ty juz mialas USG? Bylo cos widac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 14:32
-
jeszcze się wstrzymam 5 października mam wizytę u mojego Gina i spytam się czy on dalej jest za cesarka (teoretycznie wskazany jest poród naturalny, ale przy lekach które biorę muszę je odstawić minimum 12 godzin przed porodem a to różnie może być bo córkę w 5 minut urodzilam) i on obstawial cesarke planowaną. tylko wiadomo to będzie dług o weekend i zależy na kiedy zaplanuja jakby się dało 2 tygodnie przed terminem to mogłaby iść do komunii tutaj ale wiadomo wszystkiego się nie przewidziNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Choklito wrote:Uli88 ja bym przeniosla do innej parafii, corce byloby przykro jakbys nie mogla przyjsc, a pamietam jak bylam dzieckiem jakie jest to wydarzenie. Nie ma co liczyc na szczescie. Tylko szkoda, ze nie bedzie miala komunii z dziecmi ktore zna, ale nie mozna miec wszystkiego.
Moze po prostu z nia porozmawiaj i wytlumacz jaka jest sytuacja i spytaj czy woli miec komunie z kolezankami, ale Ciebie moze nie byc, czy woli przeniesc sie do innej parafii.
Nodemo, a czy ty juz mialas USG? Bylo cos widac? -
WItam nowe ciężarówki
Tez mam tyłozgięcie Odczuwam już bole kręgosłupa przy długim siedzeniu, wiec te 9h w pracy za biurkiem mnie wykańczają
Jeśli chodzi o budyń zamiast mózgu to to zjawisko tez zaobserwowałam u siebie Obierałam ziemniaki do garnka i obierki rzucałam do garnka a ziemniaki do kosza. Ogarnelam sie dopiero jak sie mój T zapytał co ja robię xD
Trzymam kciuki za Wasze wizyty, do mojej został jeszcze tydzień nie mogę sie doczekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 15:58
Hoope, MamaDi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, codziennie dzielnie śledzę forum i czytam co się dzieje! Pamiętajcie bądźmy dobrej myśli, a wszystko się ułoży
Wczoraj miałam lekkie brązowe plamienie i dzisiaj rano również, więc pojechałam do szpitala. Dzięki Bogu okazało się, że wszystko jest w porządku, pęcherzyk ciążowe jakieś 11,5 mm, a zarodek 2 mm, widać już było serduszko, ale jeszcze nie mierzono bicia, bo ciąża 2-3 dni młodsza. Poczekamy na serducho :* Na wizycie 26.09 chcę już je usłyszeć.Katka. lubi tę wiadomość
-
Ja od środy zacznę początek 6 tc. Już nie mogę się doczekać aż usłyszę serduszko. Powiem Wam, że zaczęłam się cieszyć że udało nam się zafasolkować.
Polecam, aby każda z Was się cieszyła i nie martwcie Się, a wszystko się uda
Ja 3.10 mam wizytę u innego ginekologa. Wtedy będzie już 8tc. Mam nadzieję, że nowy lekarz będzie bardziej konkretniejszy od obecnego.
Przekopalam cały Internet i na temat zgrubienia macicy i przyczyn nie znalazłam nic konkretnego. -
Hej dziewczyny, Chciałam się przywitać, termin wylicza na 10 maja choć ma to być cesarka to będzie wcześniej.
Mam pytanie odnośnie przyrostu bety. Może orientujecie się. Czytałam rożne artykuły. W jedynych piszą że najmniejszy przyrost o 66 % co dwa dni a w innych że od stężenia 1200 - 6000 podwaja się co 4 dni a powyżej 6000 tys nawet i dłużej. Martwią mnie moje przyrosty. Jeśli porównam pierwszy z ostatnim jest ok ale jeśli porównam te ostatnie to już przyrost jest poniżej normy.
31 sierpnia 194
4 września 919
7 września 1831
8 września 2082
Bardzo się denerwuje choć staram się mieć nadzieję. Wizyta dopiero w piątekKatka. lubi tę wiadomość