X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Za tyle kasy dostałaś chociaż zdjęcie,ja tyle place zs 4 wizyty:O

Ale miała dodatkowe badania w postaci badania piersi, tarczyce i cytologię.
    Podejrzewam ze zwykła wizyta kosztuje 150-200.
    Maja1990 wrote:
    Cześć dziewczyny :-),
    Tydzień temu zobaczyłam na teście 2 grube czerwone kreski! :-)
    Dziś jest 4t5d Ale od ok 4dni pobolewa mnie podbrzusze.
    Nie mówiłam o tym ginekologowi bo myślałam że to jest normalne. Podczas usg zapytał mnie czemu nie mówiłam nic że pobolewa mnie dol brzucha. Zobaczył też zgrubienie na macicy.
    Zwiększył dawkę progesteronu i nakazał bardzo dużo leżeć, a też od razu wziąć l4.
    Na zwolnienie się jeszcze nie zgodziłam prosząc o tydzień jeszcze bo mam bardzo dużo pracy.
    Czy któraś z Was też miala takie bole?

Teraz mnie ciagnie i ciągnęło w pierwszej ciazy.
    Dla mojej lekarki to norma.

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    400 zł to bardzo dużo pieniędzy. U nas wypisanie recepty 30 zł, usg 70 zł, cytologia (szczoteczka to już standard) max 40 zł. Z drugiej strony za usg 4d potrafią zawołać 350 zł. A najlepszy specjalista w regionie za usg genetyczne bierze max 150 zł. Cena jak widać nie zależy od wiedzy i umiejętności. Najważniejsze, że jest wszystko ok :)

Jeśli chodzi o ból brzucha to ciężko powiedzieć jaki to jest niepokojący a jaki normalny. Teraz nie boli mnie już tak jak tydzień czy dwa temu. Boli też głównie w pewnych sytuacjach, np. po większym wysiłku, gdy długo siedzę przy kompie. Ale nie odbieram tego jako coś niepokojącego.

Piersi bolą mnie najbardziej w nocy.

Generalnie ciągle mnie coś boli :P

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Mnie zaczęły boleć piersi juhuuuuu pierwszy objaw :-D

Nodemo super, że.wizyta udana!!! Ginekolog jest od razu endokrynologiem??

Hoope zależy gdize mieszkasz. Usg za 70 zł? W życiu takiego nie widziałam. U mnie standard to 100-150.
    usg 3d 250-350 zł zależy który tc. Cytologia u mnie 100 zł.
    Z wieloma usługami tak jest - najwyższe ceny to zwykle duże miasta, np Warszawa, Wrocław, Kraków, Poznań itp a niższe ceny z reguły w mniejszych miejscowościach i we wschodniej części Polski. Zresztą pokrywa się to też z zarobkami.

chocklito super wieści!!! Teraz to już musi być dobrze! Nawet jeśli owulacja była.tak jak mówisz, to przecież do zagnieżdżenia mogło dojść później! Jakieś mądre książki podają,że do zagnieżdżenia może dojść od 6 do 12 dni po zaplodnieniu. A przecież samo zapłodnienie to niekoniecznie dzień owulacji. Moim.zdaniem bardzo więc możliwe, że ciąża jest młodsza!
    Zresztą najistotniejsze teraz to,że pecherzyk jest w macicy i wykluczono CP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 09:49

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Fajnie wejsc i poczytac dobre wiesci i miejmy nadzieje ze przez najblizsze dni tylko same takie beda i ze kazdej fasolce bedzie bilo pieknie serduszko :)

Nodemo najwazniejsze ze wszystko jest dobrze i ze Ty jestes zadowolona a czy drogo czy nie to zalezy kogo na co stac i tyle ;)

Hoope tak teraz juz brzuch przestal bolec tak jak na poczatku i tylko od wysilku lub jakies rozciaganie bedziemy czuly ;)

Mnie strasznie sutki bola ale to bardzo. A wczoraj mialam koszmarny dzien. Takie mdlosci i helikopter w glowie ze maz mnie do wc prowadzil. Dzisiaj poki co jest dobrze i ladna pogoda, wiec mam zamiar na spacerek pojsc :)

A jutro o 10:40 wizyta u gina jupi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysis dobrze mowisz ;) ja 10lat temu jak bylam w Lodzi na wizycie z Usg to placilam 220zl tyle lat temu, wiec teraz wcale bym sie nie zdziwila podobnej ceny co Nodemo zaplacila z dodatkowymi badaniami jak piersi i cytologia.

A u Chocklito wierze ze tez doszlo do poznej implantacji :) i ze maluszek lada dzien sie pojawi.

• s1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do specjalisty zajmującego się poronieniami nawykowymi i bardzo dobrym sprzętem jak i wiedzą który przyjmuje w invicie w Gdańsku
    A za wizytę bierze 130 zł
    A ostatnio nic nie wziął jak byłam na monitoringu,i kontakt mam telefoniczny cały czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 10:05

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Maja1990 Debiutantka

Wysłany: 10 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na ok 15 maja
    Póki co piersi akurat mnie nie bolą ale urosły:-))

Katka. lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cytologię mam za darmo na NFZ

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zrobił mi usg piersi i tarczycy. Jak miałabym zrobić osobno to bym zapłaciła jeszcze więcej, a tak wszystko za jednym razem;)
    Co do cytologii to tez mam zwykła na NFZ. Robilam w kwietniu, powtórzył mi dlatego ze nie była kompletna.
    Zrobił mi również na HPV.

Jest również endokrynologiem.
    Przede wszystkim zna się na moich przebytych chorobach, a jeszcze na takiego nie trafiłam :)
    I poświecił mi tyle czasu ile potrzebowałam.
    Wiec nawet jak będzie brać 200 zł za wizytę to uważam, ze warto.
    Bo najważniejsze, żebym miała zaufanie do swojego lekarza.

PodwojnaMama, MysiaMarysia lubią tę wiadomość

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. To bardzo wazne!
    Ja bede płacić 150 chyba.
    Jesli dojdzie do tego cytologia to 200.
    Test pappa bodajże 300.
    I chciałabym na połówkowe do innego lekarza uderzyć.

2016&2018 <3
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę od początku na nfz ;P i nic nie płacę , a ginekologa mam bardzo dobrego :)

klz9piqvvra11kd2.png

• Hoope Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena zależy nie tylko od regionu ale od tego co ustali lekarz. Wizyty u gina są u nas tak samo zróżnicowane cenowo jak u dentysty. Jedni robią kanałowo za 1000 zł a inni za 250 (realny koszt materiału to max 80-150 zł). Akurat z gina, okulisty i dentysty korzystam wyłącznie prywatnie.
    W czasie ciąży łącze tylko u gina wizyty na nfz i prywatnie. Mamy drogie badania dodatkowe, np. beta kosztuje 50 zł. Pamiętam w jakim byłam szoku jak pojechałam do znanego w środowisku speca od usg 6 lat temu a on za półgodzinne, wspaniałe usg zawołał 70 zł. Nikt nie robi tego u nas lepiej niż on. Gin którego wybrałam ma nfz też jest świetny, to ordynator szpitala, mam nadzieję, że i tym razem mnie nie zawiedzie. Najgorzej wspominam kobiety ginów. Pomyłka. Każda po kolei.
    Wcześniej Wrocław, teraz Szczecin, to chyba nie są małe miasta ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję łączyć lekarza prywatnego z tym z NFZ. Dzięki prywatnemu jestem teraz w ciąży. Ostatnią prywatną wizytę miałam w ostatni piątek, a do lekarza państwowego idę w najbliższy piątek. Chciałabym, żeby dał mi skierowanie na badania.
    Ciekawe, jak zareaguje, jak zobaczy kartę przebiegu ciąży wystawioną przez prywatną klinikę leczenia niepłodności. W sumie, nie powinno go to interesować.

• Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak 8 lat temu byłam w pierwszej ciąży z synem. O ciąży dowiedziałam się jakoś w 5-6tygodniu i do 13 tygodnia chodziłam i szukałam kogoś kto się mną zajmie. Do każdego ginekologa do którego poszłam i powiedziałam, że choruje na cukrzycę to było:"my takich przypadków nie prowadzimy", "boimy się" i tym podobne. W końcu poszłam prywatnie do ginekologa. Pierwsza ciąża więc byłam nieświadoma wielu rzeczy, naciągnął nas na kupę kasy, ale najważniejsze było to że syn urodził się cały i zdrowy. Tu w Anglii wszystkie badania i lekarzy mam za darmo i co najważniejsze czuje się zaopiekowana :-)

p19ucsqvnm5skatr.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja mam termin wyznaczony przez ovu na 17 maja. Na wizycie jeszcze nie byłam, ponieważ mój gin był nieobecny. W poniedziałek będę się dobijać i umawiać na pierwszą wizytę.

Katka., Monifah lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Ja mam termin wyznaczony przez ovu na 17 maja. Na wizycie jeszcze nie byłam, ponieważ mój gin był nieobecny. W poniedziałek będę się dobijać i umawiać na pierwszą wizytę.
    Witaj :) dopisałam Cię do naszej listy :)

klz9piqvvra11kd2.png

• Koralowa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka. Nie śledziłam wcześniejszych postów. Oczekujesz na bliźniaki?:)

2016&2018 <3
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, na ginekologa mozna wydac fortune. Pierwsze USG mialam prywatnie i nawet nie chce wspominac ile zaplacilam. Drugie juz w szpitalu i nie musialam placic. Tak jak niektore z Was, zamierzam chodzic troche publicznie troche prywatnie.

Mam nadzieje, ze macie racje, ze moja ciaza rzezywiscie jest mlodsza niz myslalam i dlatego jeszcze malo widac. Bardzo sie martwie, a musze czekac az do 29 wrzesia na kolejne badanie. Wtedy sie domiem czy jest serduszko czy malenstwo przestalo sie rozwijac.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa wrote:
    katka. Nie śledziłam wcześniejszych postów. Oczekujesz na bliźniaki?:)
    tak ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami i ja. Termin porodu wg OM 13 maja :) Zastanawiam się kiedy wybrać się na pierwszą wizytę , w ubiegłym roku moja ciąża zakończyła się pustym jajem plodowym i boję się pójść za wcześnie. Myślicie, że w 6tyg będzie okej?

Katka. lubi tę wiadomość

oar83e3kuvvfsi35.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ