X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    MysiaMarysia wrzuciłabym fotkę, ale nie wiem jak..
    Oni sami nie byli pewni czy to co widzieli to był pecherzyk ciazowy czy nie. Jeśli tak to nie bylo w nim widac zarodka, ale byo w nim coś podłóżnego, idacego od góry do dołu. Głupio to opisałam, najlepiej jak potrafię... zrozumiałam tylko, że nie jest to prawidłowa ciaża, ciężko mi było zadawać pytania bo się kompletnie rozkleiłam.

Ale to już po tym dzisiejszym USG? Czy to z wczoraj?
    Matko, jak to nie byli pewni... Może trzeba jeszcze gdzie indziej pójść na USG...

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Weekend i na takie niepokojące wieści trafiam :( Choklito bardzo mi przykro, mam jednak nadzieję, że zarodek się jeszcze pokaże. Czasem jeden dzień wszystko zmienia. Przy cp dziewczyny skarżą się zwykle na silne bóle, często jest krwawienie, miejmy nadzieję. Znam tylko jeden przypadek gdy tak nie było, ale wtedy testy ciążowe nie ciemniały.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa, wiadomo nie można popadać w paranoję, ale dźwigać też nie możesz dużo, przynajmniej na razie :)

Rillia witaj :)
    Ja byłam u lekarza w połowie 4 tygodnia, bo plamiłam i się przestraszyłam :) Teraz mam wizytę na 18 września, będzie to prawie 8 tydzień więc liczę, że już zobaczę :)
    Zrób sobie betę i progesteron, po 48h powtórz samą betę, żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta (powinna wzrosnąć dwukrotnie) :)

Choklito główka do góry, może tak jak dziewczyny piszą warto wybrać się do innego gina? :( <3

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito, jeśli chcesz rzucić zdjęcie to najłatwiej przez http://zapodaj.net/
    Może mieli słaby sprzęt?

Choklito lubi tę wiadomość

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choklito jeśli samo nie są pewni to absolutnie nie zgadzaj się na zabieg jeśli wpadloby im to do głowy. być może ciąża jest mlodsza a taka podziała na pęcherzyku może być podziałem owodni przy ciąży bliźniaczej np. odczekaj kilka dni w tym czasie zrób rozeznanie który z lekarzy w Twojej okolicy dysponuje najlepszym sprzętem usg i umów się na kolejną wizytę. jesli w jajowodach nie dopatrzyli się ciąży pozamacicznej poczekaj. jeszcze nie ma co przesadzac. z własnego doświadczenia powiem Ci że podczas mojego ostatniego pobytu w szpitalu po zabiegu chcieli lyzeczkowac dziewczynę w 7 tygodniu bo w pęcherzyk nie było nic widać. umówiłam ja telefonicznie do mojego doktora. wymknela się ze szpitala na pół godziny kilka godzin przed planowanym zabiegiem i okazało się że jest zarodek z serduszkiem. wszyscy byli w szoku bo gdyby wtedy się poddała dziś nie czekalaby na dzieciątko które urodzi się lada dzien

Hoope, Pajka, izalika, MamaDi, MysiaMarysia lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli kiedykolwiek lekarze wam mówią, że nie ma szans albo że trzeba zrobić zabieg idźcie jeszcze do innego lekarza. Ja 10 lat temu byłam w szpitalu przed samym porodem i dziewczyna była bodajże w 18 tygodniu, leżała na patologii. Po badaniu lekarz stwierdził, że serduszko przestało bić. Kazali jej urodzić i nie uwierzycie, ale dzidziuś żył... Gdyby to było kilka tygodni później może dałoby się go uratować, a tak to niestety :(
    I to było w szpitalu, nie gdzieś u kogoś w jakimś gabinecie... Dziewczyna leżała od tygodnia na patologii...
    Więc nie wierzcie we wszystko co wam mówią lekarze.
    Choklito, dokładnie tak jak mówią też inne dziewczyny, poczekaj, może jest jeszcze za wcześnie... Może coś się pojawi na dniach, nie ufałabym lekarzom którzy nie są pewni. Może mają rację, ale może jej nie mają.
    Trzymaj się mocno :*

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek jest wlasnie z takiej ciazy pozamacicznej. Byl szpital i mial byc zabieg, jednak ja czulam ze jest dobrze tylko malenstwo potezebuje czasu i po 5 latach staran nie padlam na glowe zeby od razu isc na zabieg. Poczekalam spokojnie w domu 2 tygodnie. Poszlam do ginki i piekny zarodek z serduszkiem :)

Moj gin mowi ze do 9tc powinno sie poczekac z wyrokiem bo nieraz mial przypadki ze zarodek czy serduszko pozno sie ujawnialy.

Dziewczyny za wszyskie Was trzymam kciuki. Takie to poczatki bywaja ciezkie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 11:24

• kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 9 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zdarzyło Wam sie krwawić/ plamić po stosunku?

w4sqs65g69pjktvh.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiia_p wrote:
    Dziewczyny, czy zdarzyło Wam sie krwawić/ plamić po stosunku?

W pierwszej ciązy na samym początku mi się zdarzyło, spanikowałam poleciałam do lekarza, powiedział, że wszystko ok. Być może coś się otarło, chociaż przyznam, że nigdy wcześniej ani nigdy później nie miałam takiej sytuacji.

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiia jezeli pojawilo sie plamienie po stosunku to kategorycznie zakaz kochania sie do czasu wizyty u gina. Moze to byc zwykle pekniecie naczynka bo wszystko jest mocno ukrwione ale jezeli ciaza np. jest zagrozona to zakaz sexu musi byc bo moze dosjc do poronienia. Poczekaj i lepiej niech gin sprawdzi czy wszystko ok. Ja mam zagrozone ciaze. Po stosunku tez krwawilam i zakaz sexu min. do 20 tygodnia ciazy a pozniej przyszly skurcze i zakaz az do porodu.

• Choklito Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po drugim skanie. Tym razem bylo to w szpitalu. Tak wiec z dobrych wiadomosci wykluczyli ciaze pozamaciczma. Jest pecherzyk ciazowy 6.9mm i cialko zolte, ale nie widac zarodka. Babka powiedziala, ze wyglada to na ciaze 5 tygodniowa, ale ja jestem pewna kiedy milam owulacje, bo uzywalam testow i jutro powinno byc 7 tygodni. Powiedzieli, ze byc moze zbyt powoli sie rozwija i na te chwile nie sa w stanie powiedziec, czy cos z tego bedzie. Powtorka skanu na 2 tygodnie. Troszke mi ulzylo, tak mysle, ze mala nadzieja jest..

Hoope, lena77, Mufinka27, Klaudiia87, izalika, Feeva, Katka., MamaDi, Tanda, Monifah lubią tę wiadomość

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiia_p zgadzam sie z reszta dziewczyn, zakaz przytulania sie dopoki nie bedziesz miala pewnosci, ze wszystko ok. Byc moze rzeczywiscie natrafilas na naczynie krwionosne i to nic groznego. Takie malentwo jest bardzo kruche, wiec lepiej dmuchac na zimne.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z historii ktore opisujecie, zastanawiam sie jak niektorzy lekarze sa dopuszceni do zawodu. Jesli nie ma pewnosci, nalezy czekac, jak mozna wysylac kobiety na zabieg nie majac pewnosci. Nie wszystkie ciaze przebiegaja ksiazkowo. Dlaczego ciaza jest taka stresujaca, na reklamach wyglada to inaczej, oszukali nas :)

Feeva lubi tę wiadomość

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może miałaś podwójna owulacje? ja kilkakrotnie w ciąg u jednego cyklu miałam po dwa razy plodny śluz w odstępie ok 8 dni. i testy też dziwnie mi wtedy wychodzily nie w 100% pozytywne ale ciemne po 2 razy

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wieści Choklito XD Ja mam ciążę jeden dzień starszą, ide na pierwszą wizytę w przyszłym tygodniu. Zobaczymy na jakim etapie my jesteśmy, może podobnym?

Ja po stosunku nie krwawię, w ubiegłej ciąży miałam zakaz ze względu na różowe plamienia ale teraz myśleć, że to było trochę na wyrost. Mam dużo zastrzeżeń do samej lekarki. Jak ją w końcu zmieniłam, okazało się, że ciąża jest zdrowa i prawidłowa a nie jak mi całą ciążę wmawiała cuda wianki. Teraz już wiem, że chodziło jej o pieniądze. Niedawno dowiedziałam się, że wmawia dziewczynom na początku ciąży, że jest puste jajo płodowego i oferuje usunięcie za 400 zł. Wyobrażacie sobie?!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ciekawa jestem jak to bedzie u Ciebie wygladalo. Mam nadzieje, ze bedzie bijace serduszko. Ktorego dnia masz wizyte?

Uli 88 juz sama nie wiem co o tym myslec, ale nie wydaje mi sie, zebym miala pozniej owulacje niz mysle, czy tez podwojna. Zaraz po owu zawsze bola mnie piersi i tak te bylo w tym cyklu. a ty widze, ze juz masz serducho na pierwszej stronie? Gratulacje :) Na jakim etapie mialas badanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 13:38

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito dobre wieści! Co do testów owu to niestety z nimi niczego nie można być pewnym... Wyobraźcie sobie, że u mnie wychodzą pozytywne dopiero PO owulacji! Mam pewność, bo robilam testy równocześnie z monitoringiem. Także dziadostwo pierwszej wody ;p trzymam kciuki za wasze dzidziusie!

Rzadko zaglądam i mam potem tonę nadrabiania ;) jestem z Gdyni i chciałabym rodzić prywatnie, ale obecnie w Trójmieście nie ma żadnej prywatnej porodówki :( najbliższe klinki są w Łodzi i Szczecinie... Myślę o Łodzi, ale przeraża mnie powrót z noworodkiem :(

Zaglądam rzadko, bo jestem ciągle zmęczona i za przeproszeniem rzygam jak kot. Wszystko co jem laduje w porcelanie :/
    Wizyta 15 września to będzie dokładnie 7+0 mam nadzieję, że coś zobaczę ;)

Miłego dnia!

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kelegena Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito, testami bym się nie sugerowała :) ja robiłam jednocześnie testy owulacyjne (i to nie jakieś badziewie, wszystkie z apteki i róznych firm) i monitoring cyklu. W pierwszym takim cyklu testy nie pokazały mi zupełnie nic, a na USG wyszło, ze jest owulacja... A w drugim robiłam chyba z 10 dni pod rząd i cały czas wychodziły 2 grube krechy... a na USG owulacji brak :)
    Przestałam totalnie w nie wierzyć :)
    Mam nadzieję, że u Ciebie jest podobnie i po prostu byłaś w tym cyklu "opóźniona" :P
    Trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze! :)
    Strasznie się cieszę, że się nie potwierdziły te czarne scenariusze :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • ZakochanaMama Znajoma

Wysłany: 9 września 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane..u mnie cudownie:)bije serduszko i jest wszystko prawidłowo:)

Mufinka27, Hoope, izalika, Kawokado, lena77, Katka., MamaDi, Monifah, Koralowa, Grzybka, karolcia87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakochanaMama wrote:
    Kochane..u mnie cudownie:)bije serduszko i jest wszystko prawidłowo:)
    Super to wspaniale wiesci :)

Choklito, więc zawsze warto mieć nadzieję i wierzyć że będzie dobrze i być dobrej myśli ! :) nadal trzymamy kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 13:58

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ