Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak więc miałam ultrasound, zrobili dopochwowo. Kobitka powiedziała, że nie widzi prawidłowej ciazy. Powiedziala że widzi gruzki zamiast zarodka. Czekam w poczekalni, chyba mnie wyślą do szpitala.
Czuję się tragicznie poplakalam się jak mi to mówiła. Jestem 3 raz w ciazy, dzieci brak... -
Choklito wrote:Tak więc miałam ultrasound, zrobili dopochwowo. Kobitka powiedziała, że nie widzi prawidłowej ciazy. Powiedziala że widzi gruzki zamiast zarodka. Czekam w poczekalni, chyba mnie wyślą do szpitala.
Czuję się tragicznie poplakalam się jak mi to mówiła. Jestem 3 raz w ciazy, dzieci brak...
3mam kciuki żeby wszystko było ok -
nick nieaktualny
-
Ja mieszkam w Anglii i dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u położnej. Bardzo miła kobieta. Wizyta trwała chyba z 1,5 godziny. Położna przeprowadziła dokładny wywiad, pobrała krew na potrzebne badania, ze względu na to, że choruje na cukrzycę typu I i mam zespół antyfosfolipidowy oraz bardzo obciążona historie umówiła mnie do miliona lekarzy i między innymi na usg we wtorek. Jednak we będzie u mnie dopiero 5tyg i 4d ciąży to uważam że będzie za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć i będę do kolejnej wizyty siedzieć jak na szpilkach i martwić się czy wszystko ok.
-
nick nieaktualnyChoklito jestem myslami z Toba ❤
Klaudia przyjmujesz insuline 4x dziennie czy moze pompe masz?
Ja dostalam cukrzycy ciazowe z corcia byla bardzo uparta. Insulina 4 x dziennie duze dawki a cukry ani razu nie byly ok. I malutka nie rosla wiec pod koniec 36tc cesarka juz. Niestety po ciazy cukrzyca nie minela i tak sie z nia bujam. Chcialabym zeby stal sie cud i z ta ciaza cukrzyca odeszla w zapomnienie ale to takie chyba tylko marzenia. W Poniedzialek wizyta. Jak malenstwo ma sie dobrze to bede robic krzywa.
Rozumiem Cie z tym wczesnym usg bo dla mnie to duzy stres jak widze tylko pecherzyk bez zarodka oczywiscie majac swiadomosc ze jeszcze wczesnie na niego. Ale tez jest plus tego ze nawet jak bedzie pecherzyk to uspokoisz sie ze jest prawidlowo umiejscowiony w macicy.
Mnie dzisiaj tak plecy od lezenia bola ze podniesc sie nie moge tak to jest jak cialo przyzwyczajone do ruchu.
Hoope ja tez mam takie smaki tylko na wyraziste jedzenie. Maz mi zamowil ostrawa wege chinszczyzne ale pojadlam ze smakiem. -
nick nieaktualny
-
Choklito wrote:Tak więc miałam ultrasound, zrobili dopochwowo. Kobitka powiedziała, że nie widzi prawidłowej ciazy. Powiedziala że widzi gruzki zamiast zarodka. Czekam w poczekalni, chyba mnie wyślą do szpitala.
Czuję się tragicznie poplakalam się jak mi to mówiła. Jestem 3 raz w ciazy, dzieci brak... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCoś w tym jest, ja też w poprzedniej ciąży nie potrafiłam się w ogóle cieszyć i też cały czas czułam niepokój i jak się okazało był on zasadny. Teraz też się boję w związku z tym co już było, ale jestem dobrej myśli i jest inaczej i też mam nadzieję, że to się potwierdzi:)
Ja też czekam do poniedziałku niecierpliwie dziś zrobiłam jeszcze betę i progesteron tak dla swojego spokoju i aby lekarz miał wglądPodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
Choklito ja mam nadzieję, że to USG słabe, lekarka ślepa albo cokolwiek, nie takie rzeczy się zdarzają... Może pójdź w poniedziałek gdzie indziej? Może będzie jeszcze dobrze, trzymam za Ciebie i za małego bąbelka kciuki najmocniej jak potrafię
A ja dzisiaj zrobiłam bete po raz trzeci - miałam nie robić, ale mąż wyjeżdża na cały tydzien i zostaje sama z synkiem Uznałam, że będę spokojniejsza jak zrobię sobie betę i progesteron.
W poniedziałek miałam 97, w srode 230, a dzisiaj juz 650... Czy to jakoś nie za szybko przyrasta? Mam dzisiaj 4 tydzień 4 dzień.
A progesteron 30,5, więc chyba też ok, nie? Progesteron to w ogóle badałam pierwszy raz w życiu
Zuzanka już z nami
-
Choklito wrote:Dziękuję Anna0o raczej nie mam nadzieji pod koniec tygodnia powinno być już widać serce, a u mnie nie widać nawet zarodka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 20:38
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualnyKelegena, myślę, że przyrost jest jak najbradziej w normie jest taki kalkulator bety możesz sobie sprawdzić (wpisz w Google:) )
progesteron tez wydaje mi się że jest ok, akurat czytałam że progesteron się bardzo szybko zmienia nawet z godziny na godzine, podobno raz rośnie raz maleje ja miałam ostanio 20 i też mieściło się w normie wg tych wytycznych laboratorium mojego także myślę, że możesz być spokojna -
Hej, dziękuję za wszystkie kciuki
U mnie sytuacja wygląda tak, że na usg nie było jeszcze widać zarodka i według lekarza ciąża jest młodsza niż to wynika z miesiączki. To by się zgadzało z moimi obserwacjami śluzu, widocznie owulacje miałam później. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, wtedy już na pewno będzie widać serduszkoKatka., lena77 lubią tę wiadomość
Kazik - 04.08.2016
Aniołek