X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc miałam ultrasound, zrobili dopochwowo. Kobitka powiedziała, że nie widzi prawidłowej ciazy. Powiedziala że widzi gruzki zamiast zarodka. Czekam w poczekalni, chyba mnie wyślą do szpitala.
    Czuję się tragicznie poplakalam się jak mi to mówiła. Jestem 3 raz w ciazy, dzieci brak...

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Anna0o Koleżanka

Wysłany: 8 września 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    Tak więc miałam ultrasound, zrobili dopochwowo. Kobitka powiedziała, że nie widzi prawidłowej ciazy. Powiedziala że widzi gruzki zamiast zarodka. Czekam w poczekalni, chyba mnie wyślą do szpitala.
    Czuję się tragicznie poplakalam się jak mi to mówiła. Jestem 3 raz w ciazy, dzieci brak...

3mam kciuki żeby wszystko było ok <3

dev130ps___.png
    20150808560120.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Anna0o raczej nie mam nadzieji pod koniec tygodnia powinno być już widać serce, a u mnie nie widać nawet zarodka :(

34bw3e3kvde0eohd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito bardzo mi przykro :( dawaj znac co i jak!

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chocklito tak bardzo mi przykro :-( napisz nam jak się sytuacja rozwinie... Trzymaj się kochana....

Jagna <3 15.04.2018
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Anglii i dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u położnej. Bardzo miła kobieta. Wizyta trwała chyba z 1,5 godziny. Położna przeprowadziła dokładny wywiad, pobrała krew na potrzebne badania, ze względu na to, że choruje na cukrzycę typu I i mam zespół antyfosfolipidowy oraz bardzo obciążona historie umówiła mnie do miliona lekarzy i między innymi na usg we wtorek. Jednak we będzie u mnie dopiero 5tyg i 4d ciąży to uważam że będzie za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć i będę do kolejnej wizyty siedzieć jak na szpilkach i martwić się czy wszystko ok.

p19ucsqvnm5skatr.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito pamiętaj nadzieja umiera ostatnia <3

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito jestem myslami z Toba ❤

Klaudia przyjmujesz insuline 4x dziennie czy moze pompe masz?

Ja dostalam cukrzycy ciazowe z corcia :( byla bardzo uparta. Insulina 4 x dziennie duze dawki a cukry ani razu nie byly ok. I malutka nie rosla wiec pod koniec 36tc cesarka juz. Niestety po ciazy cukrzyca nie minela i tak sie z nia bujam. Chcialabym zeby stal sie cud i z ta ciaza cukrzyca odeszla w zapomnienie ale to takie chyba tylko marzenia. W Poniedzialek wizyta. Jak malenstwo ma sie dobrze to bede robic krzywa.

Rozumiem Cie z tym wczesnym usg bo dla mnie to duzy stres jak widze tylko pecherzyk bez zarodka oczywiscie majac swiadomosc ze jeszcze wczesnie na niego. Ale tez jest plus tego ze nawet jak bedzie pecherzyk to uspokoisz sie ze jest prawidlowo umiejscowiony w macicy.

Mnie dzisiaj tak plecy od lezenia bola ze podniesc sie nie moge :/ tak to jest jak cialo przyzwyczajone do ruchu.

Hoope ja tez mam takie smaki tylko na wyraziste jedzenie. Maz mi zamowil ostrawa wege chinszczyzne ;) ale pojadlam ze smakiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Choklito, że takie wieści uskyszalas :( Czyli jednak miałaś intuicję, aby jednak wybrać się wcześniej na wizyte. Trzymaj się ! :*

• Katka. Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    trzymaj się. Może ta lekarka się myli. Daj znać co dalej...

klz9piqvvra11kd2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka ta intuicja to naprawde u kobiet dobrze dziala. Ja w kazdej straconej ciazy czulam ze jest zle. Teraz czuje spokoj. Czy prawidlowo? Mam nadzieje ze za 3 dni potwierdzi sie ze tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym jest, ja też w poprzedniej ciąży nie potrafiłam się w ogóle cieszyć i też cały czas czułam niepokój i jak się okazało był on zasadny. Teraz też się boję w związku z tym co już było, ale jestem dobrej myśli i jest inaczej i też mam nadzieję, że to się potwierdzi:)

Ja też czekam do poniedziałku niecierpliwie :) dziś zrobiłam jeszcze betę i progesteron tak dla swojego spokoju i aby lekarz miał wgląd :)

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

• kelegena Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito ja mam nadzieję, że to USG słabe, lekarka ślepa albo cokolwiek, nie takie rzeczy się zdarzają... Może pójdź w poniedziałek gdzie indziej? Może będzie jeszcze dobrze, trzymam za Ciebie i za małego bąbelka kciuki najmocniej jak potrafię <3

A ja dzisiaj zrobiłam bete po raz trzeci - miałam nie robić, ale mąż wyjeżdża na cały tydzien i zostaje sama z synkiem :) Uznałam, że będę spokojniejsza jak zrobię sobie betę i progesteron.

W poniedziałek miałam 97, w srode 230, a dzisiaj juz 650... Czy to jakoś nie za szybko przyrasta? :) Mam dzisiaj 4 tydzień 4 dzień.
    A progesteron 30,5, więc chyba też ok, nie? Progesteron to w ogóle badałam pierwszy raz w życiu o.O

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    Dziękuję Anna0o raczej nie mam nadzieji pod koniec tygodnia powinno być już widać serce, a u mnie nie widać nawet zarodka :(
    Przykro mi, trzymam ich żeby było dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 20:38

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, myślę, że przyrost jest jak najbradziej w normie :) jest taki kalkulator bety możesz sobie sprawdzić (wpisz w Google:) )
    progesteron tez wydaje mi się że jest ok, akurat czytałam że progesteron się bardzo szybko zmienia nawet z godziny na godzine, podobno raz rośnie raz maleje :) ja miałam ostanio 20 i też mieściło się w normie wg tych wytycznych laboratorium mojego :) także myślę, że możesz być spokojna :)

• Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna Mama od 5 lat mam pompę. Jest to mega ułatwienie naprawdę. A z tym usg tm podchodzę do tego tak jak piszesz, przynajmniej będę wiedziała czy wszytko jest na właściwym miejscu

p19ucsqvnm5skatr.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito zajrzałam na forum, żeby zobaczyć czy są jekieś wieści od Ciebie... Myślę o Tobie i bardzo mocno wierzę, że wsyzstko będzie dobrze :*

Jagna <3 15.04.2018
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Witaj :) już dopisuję do naszej listy ;) na kiedy masz termin porodu?
    Wszystkie kalkulatory wyliczaja mi na 10 Maj:)

Trzymam kciuki za wszystkie:)

Katka. lubi tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    Wszystkie kalkulatory wyliczaja mi na 10 Maj:)

Trzymam kciuki za wszystkie:)
    Oki ;) zapisałam

klz9piqvvra11kd2.png

• Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziękuję za wszystkie kciuki :-)

U mnie sytuacja wygląda tak, że na usg nie było jeszcze widać zarodka i według lekarza ciąża jest młodsza niż to wynika z miesiączki. To by się zgadzało z moimi obserwacjami śluzu, widocznie owulacje miałam później. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, wtedy już na pewno będzie widać serduszko

Katka., lena77 lubią tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ