Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cierpię wesel. Cieszymy się, że będziemy mieli teraz wymówkę na wiele różnych okazji ;-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jakaś dziką rodzinę i znajomych bo nikt ślubu nie bierze. Wszyscy w związkach partnerskich.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZNOWU to samo :( już na prawdę mam dosyć bezsenności. Macie naczelną marudę na forum.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    ZNOWU to samo :( już na prawdę mam dosyć bezsenności. Macie naczelną marudę na forum.

Jeszcze 2-3 miesiące i te bezsenności będą w pełni usprawiedliwione ;)

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    A my mamy wesele w kwietniu, nie wiem ile km ale zdecydowanie za daleko bo to gdzieś na Podkarpaciu. Chciałam jechać, ale na 3 tygodnie przed terminem to się jednak nie zdecyduję. Jeszcze dziecko będzie miało akt urodzenia popsuty ;-)

Co znaczy popsuty? Bo urodzilo sue na podkarpaciu? A co to, to cos gorszego bo nie rozumiem

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Basiula, bo na Podkarpaciu. Albo gdzieś w trasie. Bardzo Cię ubodła moja wypowiedź, mimo przymrużonego oka, raczej nic na to nie poradzę... A tak zupełnie serio - chcę urodzić w terminie i wybranym szpitalu. Dla zdrowia dziecka, dla mojego komfortu psychicznego. I tak, również z naszej wygody - rejestracja w usc jest rejonizowana, zależy od miejsca szpitala. Podkarpacie jest mi wybitnie nie na rękę w załatwianiu spraw urzędowych chociażby...

Wowka, przyznaj się co masz na sumieniu? Nieczyste sumienie spać nie daje. I za dużo myśli galopujacych. Ale jest szansa, że to minie. Ja tak miałam ze 2 miesiące temu, że co noc to warta. To była męczarnia. Jakoś sobie poradziłam i teraz jest w miarę ok. Chyba, że tak jak dziś, obudzę się na siku o 5.30...

Hoope, u mnie już na szczęście większość pohajtanych. Z dalszą rodziną nie mamy kontaktu, my wesela nie robiliśmy, to i "re-zaproszeń" nie dostajemy. Zanim kolejne pokolenie zacznie się wydawać to jeszcze dużo czasu na szczęście ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I 29 tydzień... Jeszcze z 10, aaaaa! :-)

Katka., Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba też coraz bardziej dopada bezsenność :( zasypiam w miarę dobrze, ale jak się w nocy obudzę to mam biedę żeby zasnąć z powrotem, do tego coraz mniej mi wygodnie, źle mi się obraca...taka niezgrabna jestem...ale w piątek będzie nowy materac i nowe łóżko dla nas i oby sprawiło cud i będę spać cała noc :D

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Ja depilator użyłam raz na nogi i powiedziałam nigdy więcej :D ból jakby milion igiel się w nogę wbijalo. Katorga. Ile to kobieta się musi w tym nedznym życiu nameczyc :(

Co do jakości rzeczy z poscieldladzieci.pl to ja mam do łóżeczka ochraniacz, falbanki, prześcieradło i pościel do wózka. Po praniu nadal super, choć ciężko się prasuje :) ostatnio wrzucałam zdjęcie łóżeczka już przygotowanego.

Co do wesel to tak jak kiedyś pisałam NIENAWIDZĘ. Dobrze, że moja rodzina i znajomi nie są wyrywni XD Kuzynka ma w 2020, blizsi znajomi planują na 2019 więc zobaczymy. Bliżej tylko chrzciny naszej Małej w rodzinie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 07:45

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co pisaliście nie nadrobię ale widzę Kattalinna że zdałaś egzamin z teorii :) Gratuluję!

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja zauważyłam u siebie, że natężenie bólu związanego z depilacją zależy od dnia cyklu. Nie znaczy to, że będzie czasami zupełnie bezbolesne, ale staje się znośne. Nie cierpię za to golarek, bo od razu potem taka szczecina wyrasta.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 godzinach snu nastał poranek. O co zakład, że po urodzeniu będzie mi się chciało spać, a młodemu nie? :P

Miłego dnia.

Ja dzisiaj na usg 3 trym. Ale dopiero na 19:30.

Feeva, kattalinna, Mycha666, Kropka88 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, wiem :) Golarka samo zło, ale woskiem depilować się nie umiem, do salonów mi nie po drodze, a depilator nie wchodzi w grę. Zraziłam się :D
    3 tatuaże po 3h przeżyłam, a wydepilować się nie jestem w stanie hahahahah XD

Wowka kciuki i czekamy na info :)

Ja mam problem ze śluzówką w nosie... Co wydmuchnę nos, to z jednej dziurki mi zaraz krew kapie :( Nie wiem jak sobie z tym poradzić :(

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, moja śluzówka tak się zachowuje od ok 10 tygodnia :D albo krew kapie, albo wylatuje skrzep. Jedyna rada: pokochać :) ew brać rutinoscorbin, może trochę uszczelni naczynia krwionośne.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • D_basiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zabolalo mnie to Twoje stwierdzenie,bo chyba jedna tu jestem z podkarpacia a wiekszosc ze srodkowej lub polnocnej czesci Polski. Ale juz nie bede tego komentowac...

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Katka. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj mojego o 12 w nocy po kebaba hehe

Feeva, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, szalejesz :-D kciuki za USG. A w ciągu dnia ucinasz sobie drzemkę?

Feeva, ten pierwszy raz z depilatorem jest akurat najgorszy ;-) każdy kolejny jest znośniejszy, a po kilku razach jest jak pisze Mycha, staje się znośne.

Piękne słońce dziś, pewnie smog też niczego sobie. Ale i tak mam ochotę na spacer

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kattalinna również gratuluje :)

Dla mnie depilator to wynalazek sił ciemności! Już prędzej wosk zniosę, ale tylko paszki. Psipsi zrobiłam sobie raz woskiem przed pierwszym wspólnym wyjazdem z moim mężem ;) potem zamiast dalszych przygotowań do wyjazdu, siedziałam dwa dni z zafoliowanym tyłkiem obsmarowanym jogurtem naturalnym i maślanka, modląc się żeby te krwiaki/obtarcia i ból zniknął. Nigdy więcej ^^

Od kilku lat sobie obiecuje zrobić bikini laserowo na jesień, ale zawsze coś wypada ;)

A teraz w ciąży to nawet pesetka sobie brwi nie wyskubie, bo zaraz płacze z bólu :D

Zbieram się do laboratorium na badanka :)

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Tak zabolalo mnie to Twoje stwierdzenie,bo chyba jedna tu jestem z podkarpacia a wiekszosc ze srodkowej lub polnocnej czesci Polski. Ale juz nie bede tego komentowac...
    Akurat przypadek, że kuzyn sobie żonę z tamtych rejonów wymyślił. Moja wypowiedź byłaby taka sama w odniesieniu do każdego innego rejonu Polski, jeśli miejsce imprezy byłoby dalej niż 100km od mojego miejsca zamieszkania. Skupiłaś się nie na tym co było istotne w moim poście. A tak się przy okazji składa, że Podkarpacie darzę sympatią przez ludzi, których poznałam z tamtych stron. I dlatego chciałam jechać na to wesele, mimo że nie cierpię wesel, a młodych widziałam raz w życiu.

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, w większości nie robie drzemki, bo wtedy jest jeszcze gorzej wieczorem. Może raz na tydzień mnie złoży w ciągu dnia, że nie potrafię zapanować.

Fatalita, no nie moge :D romantiko wyjazd, a tu folia, jogurt i maślanka :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ