X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cierpię wesel. Cieszymy się, że będziemy mieli teraz wymówkę na wiele różnych okazji ;-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jakaś dziką rodzinę i znajomych bo nikt ślubu nie bierze. Wszyscy w związkach partnerskich.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZNOWU to samo :( już na prawdę mam dosyć bezsenności. Macie naczelną marudę na forum.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    ZNOWU to samo :( już na prawdę mam dosyć bezsenności. Macie naczelną marudę na forum.

Jeszcze 2-3 miesiące i te bezsenności będą w pełni usprawiedliwione ;)

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    A my mamy wesele w kwietniu, nie wiem ile km ale zdecydowanie za daleko bo to gdzieś na Podkarpaciu. Chciałam jechać, ale na 3 tygodnie przed terminem to się jednak nie zdecyduję. Jeszcze dziecko będzie miało akt urodzenia popsuty ;-)

Co znaczy popsuty? Bo urodzilo sue na podkarpaciu? A co to, to cos gorszego bo nie rozumiem

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Basiula, bo na Podkarpaciu. Albo gdzieś w trasie. Bardzo Cię ubodła moja wypowiedź, mimo przymrużonego oka, raczej nic na to nie poradzę... A tak zupełnie serio - chcę urodzić w terminie i wybranym szpitalu. Dla zdrowia dziecka, dla mojego komfortu psychicznego. I tak, również z naszej wygody - rejestracja w usc jest rejonizowana, zależy od miejsca szpitala. Podkarpacie jest mi wybitnie nie na rękę w załatwianiu spraw urzędowych chociażby...

Wowka, przyznaj się co masz na sumieniu? Nieczyste sumienie spać nie daje. I za dużo myśli galopujacych. Ale jest szansa, że to minie. Ja tak miałam ze 2 miesiące temu, że co noc to warta. To była męczarnia. Jakoś sobie poradziłam i teraz jest w miarę ok. Chyba, że tak jak dziś, obudzę się na siku o 5.30...

Hoope, u mnie już na szczęście większość pohajtanych. Z dalszą rodziną nie mamy kontaktu, my wesela nie robiliśmy, to i "re-zaproszeń" nie dostajemy. Zanim kolejne pokolenie zacznie się wydawać to jeszcze dużo czasu na szczęście ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I 29 tydzień... Jeszcze z 10, aaaaa! :-)

Katka., Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba też coraz bardziej dopada bezsenność :( zasypiam w miarę dobrze, ale jak się w nocy obudzę to mam biedę żeby zasnąć z powrotem, do tego coraz mniej mi wygodnie, źle mi się obraca...taka niezgrabna jestem...ale w piątek będzie nowy materac i nowe łóżko dla nas i oby sprawiło cud i będę spać cała noc :D

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Ja depilator użyłam raz na nogi i powiedziałam nigdy więcej :D ból jakby milion igiel się w nogę wbijalo. Katorga. Ile to kobieta się musi w tym nedznym życiu nameczyc :(

Co do jakości rzeczy z poscieldladzieci.pl to ja mam do łóżeczka ochraniacz, falbanki, prześcieradło i pościel do wózka. Po praniu nadal super, choć ciężko się prasuje :) ostatnio wrzucałam zdjęcie łóżeczka już przygotowanego.

Co do wesel to tak jak kiedyś pisałam NIENAWIDZĘ. Dobrze, że moja rodzina i znajomi nie są wyrywni XD Kuzynka ma w 2020, blizsi znajomi planują na 2019 więc zobaczymy. Bliżej tylko chrzciny naszej Małej w rodzinie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 07:45

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co pisaliście nie nadrobię ale widzę Kattalinna że zdałaś egzamin z teorii :) Gratuluję!

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja zauważyłam u siebie, że natężenie bólu związanego z depilacją zależy od dnia cyklu. Nie znaczy to, że będzie czasami zupełnie bezbolesne, ale staje się znośne. Nie cierpię za to golarek, bo od razu potem taka szczecina wyrasta.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 godzinach snu nastał poranek. O co zakład, że po urodzeniu będzie mi się chciało spać, a młodemu nie? :P

Miłego dnia.

Ja dzisiaj na usg 3 trym. Ale dopiero na 19:30.

Feeva, kattalinna, Mycha666, Kropka88 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, wiem :) Golarka samo zło, ale woskiem depilować się nie umiem, do salonów mi nie po drodze, a depilator nie wchodzi w grę. Zraziłam się :D
    3 tatuaże po 3h przeżyłam, a wydepilować się nie jestem w stanie hahahahah XD

Wowka kciuki i czekamy na info :)

Ja mam problem ze śluzówką w nosie... Co wydmuchnę nos, to z jednej dziurki mi zaraz krew kapie :( Nie wiem jak sobie z tym poradzić :(

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, moja śluzówka tak się zachowuje od ok 10 tygodnia :D albo krew kapie, albo wylatuje skrzep. Jedyna rada: pokochać :) ew brać rutinoscorbin, może trochę uszczelni naczynia krwionośne.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • D_basiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zabolalo mnie to Twoje stwierdzenie,bo chyba jedna tu jestem z podkarpacia a wiekszosc ze srodkowej lub polnocnej czesci Polski. Ale juz nie bede tego komentowac...

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Katka. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj mojego o 12 w nocy po kebaba hehe

Feeva, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, szalejesz :-D kciuki za USG. A w ciągu dnia ucinasz sobie drzemkę?

Feeva, ten pierwszy raz z depilatorem jest akurat najgorszy ;-) każdy kolejny jest znośniejszy, a po kilku razach jest jak pisze Mycha, staje się znośne.

Piękne słońce dziś, pewnie smog też niczego sobie. Ale i tak mam ochotę na spacer

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kattalinna również gratuluje :)

Dla mnie depilator to wynalazek sił ciemności! Już prędzej wosk zniosę, ale tylko paszki. Psipsi zrobiłam sobie raz woskiem przed pierwszym wspólnym wyjazdem z moim mężem ;) potem zamiast dalszych przygotowań do wyjazdu, siedziałam dwa dni z zafoliowanym tyłkiem obsmarowanym jogurtem naturalnym i maślanka, modląc się żeby te krwiaki/obtarcia i ból zniknął. Nigdy więcej ^^

Od kilku lat sobie obiecuje zrobić bikini laserowo na jesień, ale zawsze coś wypada ;)

A teraz w ciąży to nawet pesetka sobie brwi nie wyskubie, bo zaraz płacze z bólu :D

Zbieram się do laboratorium na badanka :)

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Tak zabolalo mnie to Twoje stwierdzenie,bo chyba jedna tu jestem z podkarpacia a wiekszosc ze srodkowej lub polnocnej czesci Polski. Ale juz nie bede tego komentowac...
    Akurat przypadek, że kuzyn sobie żonę z tamtych rejonów wymyślił. Moja wypowiedź byłaby taka sama w odniesieniu do każdego innego rejonu Polski, jeśli miejsce imprezy byłoby dalej niż 100km od mojego miejsca zamieszkania. Skupiłaś się nie na tym co było istotne w moim poście. A tak się przy okazji składa, że Podkarpacie darzę sympatią przez ludzi, których poznałam z tamtych stron. I dlatego chciałam jechać na to wesele, mimo że nie cierpię wesel, a młodych widziałam raz w życiu.

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, w większości nie robie drzemki, bo wtedy jest jeszcze gorzej wieczorem. Może raz na tydzień mnie złoży w ciągu dnia, że nie potrafię zapanować.

Fatalita, no nie moge :D romantiko wyjazd, a tu folia, jogurt i maślanka :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ