Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My po wizycie, wymaz na czystosc pochwy pobrany (jak mi wziernik wsadzal to myslalam że mnie rozerwie
), jutro muszę zawieźć do labo. Karta przyjęcia do szpitala wypełniona, jutro jedzie na IP
Jeśli chodzi o wizytę to ok, szyjka zamknięta, ale Mania strasznie główką naciska i się znowu ciut skrocilawg USG 2,80cm ale wiadomo że nigdy nie uchwyci tak dokładnie i jest zakres błędu, wg gina w porządku ale mam więcej polegiwac. Czuję się winna tej szyjki, bo ostatnio z tym remontem urwanie doopy, masa sprzątania, ogarniania
Ale na szczęście najgorsze za nami i teraz już będę mogła sobie pozwolić na więcej odpoczynku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 17:45
Katka., Katy, Kamska, Kropka88, Sela, Hoope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatk wrote:Dzięki dziewuszki, liczę na to że faktycznie wszystkie obawy znikną po pojawieniu się tego małego człowieka. I trochę lżej jak ma się świadomość że innych też dopadaja jakieś wątpliwości i obawy.
Taka piękna mroźna pogoda a mój nastrój podły aż nadto.
Jadę zaraz po jakiegoś forda bazowego na osłodę
A termometr mam Geratherm Non contact i wydaje mi się ok, mam go jakieś 2 lata.
Dzięki,
Nie dość ze do 100zl to jeszcze same 5 w opiniach
Ja znalazłam jakiś termoflash za 160zl i myślałam ze może cena będzie adekwatna do jakości ale ponoć kiepski. -
nick nieaktualny
-
Ja nie miałam mierzonej szyjki od początku ciąży. Pierwszy raz mialam zamierzoną 2 miesiące temu na wizycie, miała wtedy 3,3cm, miesiąc temu miała 3,1cm, teraz ma ok 2,80cm (z dopuszczalną granicą błędu), przy badaniu ginekologicznym czuć, że Mała mocno napiera na szyjke, ale powiedział że szyjka jest ładna zamknięta więc wszystko ok tylko mam więcej leżeć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 18:50
-
Pisalam juz wcześniej o tej swojej szyjce. Mocno sie zastanawial. Teraz przez miesiac ma urlop więc moze dlatego nie chce czekac. On jest zdania ze i w 32 tyg. sie zaklada a moja druga lekarka nie widzi wskazan po skończonym 24 tygodniu. I badz tu madry. Mnie martwia trochę twardnienia brzucha pomimo lekow ktore biore i tępo w jakim sie skraca. I powiem szczerze czula bym sie pewniej ale sama nie wiem jak sie bede w tym czuła
-
nick nieaktualny
-
My też po wizycie. U mnie standardowo bez rewelacji. USG tylko żeby sprawdzić tętno, nawet nie wiem w jakiej jest pozycji ułożona, ale obstawiam główkową. Luteina odstawiona, dostałam żelazo bo hemoglobina spadła poniżej 12 (11,9) - nie jest źle, ale może być lepiej. Szyjka zamknięta i trzyma, długość ok. Bez szczegółów. Także gdyby nie to, że dostaję zwolnienia, to nie wiem po co te wizyty
Mymłono mnie boli, przeforsowałam się dziś. Bo oczywiście do przychodni też biegiem było... Najgorzej chyba jest jak posiedzę i wstaję - chodzę jak kaczka wtedy.
Feeva, jak to poród i przyjęcie do szpitala? Już???Hoope, Wowka, kamciaelcia, pawojoszka, Kropka88, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Ostatnio był temat AFI - lekarz wspomniał tylko, że wody w normie ale w karcie na szybko doczytałam, że mam AFI 16 czyli akurat po środku
Norma ponoć od 5 do 25.
Tak jak podejrzewałam, na anemię dostałam też żelazo.
Matylda główkowo ,ale tak już jest od dłuższego czasu.kattalinna lubi tę wiadomość
Matylda
-
Kattalinna tak, już wypełnilismy żeby zaoszczędzić mi tego już podczas rozpoczynającego się porodu
Karta będzie czekać na mnie już w szpitalu na IP jak się poród zacznie i przyjadę, bez zbędnych formalności już. Szybciej całe przyjęcie przebiegnie
-
Tanda też biorę żelazo, bo mam niestety anemie, chociaż gin się zdziwiła, że to za wcześnie na anemie, podobno po 30 tyg to się bardzo często zdarza...
Co do kaw to też piję inke karmelowa, odkąd zaszłam w ciąże to mnie nie ciągnie do kawy (wcześniej ok 3 parzonych), no chyba, że jestem gdzieś na imprezie i mają jakąś mega kawke z ekspresu to wtedy się napije
Kattalinna też używam tylko depilatora (z głowicą golącą) i trymera, bo od maszynki mam niestety tak jak Ty podrażnienia itp… Depilator tylko nogi pachy, bo bikini tylko tak z brzegu, bo boli hehe, a później zmieniam głowicę na golącą i jadę dalejChociaż przez ten brzucholek ciężko nawet z lusterkiem i jak wcześniej to była chwila tak teraz golenie to wieczność…
Fermina mój mąż właśnie pyta jak pojedziemy w tym roku na Jarocin festwal hehe chyba w tym roku musimy odpuścić(na woodstoku jeszcze nie byliśmy chociaż mąż chciał w zeszłym jechać)
W końcu się udało...
-
Dziewczyny mam pytanie.
Dzisiaj miałam pobrany wymaz na czystosc pochwy, mam zanieść go do labo jutro, ale zapomniałam się zapytać gina jak mam to przechowywaćA nie mogę się dodzwonić do niego teraz.
Myślicie, że w lodówce czy niekoniecznie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 20:34