X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Dziewczyny mam pytanie.
    Dzisiaj miałam pobrany wymaz na czystosc pochwy, mam zanieść go do labo jutro, ale zapomniałam się zapytać gina jak mam to przechowywać :/ A nie mogę się dodzwonić do niego teraz.
    Myślicie, że w lodówce czy niekoniecznie?

Z tego co wiem to nie wolno w lodowce, tylko temperatura pokojowa.
    Ale może ktos mnie poprawi

• Witch15 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę na nowo zaczełam pić od drugiego trymestru i jest jedna parzona dziennie a jak mam mega chęć to popołudniu wypije Riccore.

Golenie wczoraj dla seksu było ale umęczyłam się z tą golarką i lusterkiem jak nie wiem co i następny raz to proszę mojego by mnie ogolił .

Termometr 6 lat temu kupiłam TOPCOM i nigdy nas nie zawiódł więc polecam.

A co do Woodstocków to ja szalona kupiłam bilety na Pearl Jam na lipiec a na sierpień wczasy .
    Zycie trzeba brać pełnymi garściami tego się trzymam od rozwodu i odkąd jestem w tak cudownym związku jak teraz.

Sela lubi tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Z tego co wiem to nie wolno w lodowce, tylko temperatura pokojowa.
    Ale może ktos mnie poprawi

OK dzięki, cały czas leży w torebce :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja depilatora używam tylko do nóg, ale zauważyłam, że od ok. 2 miesięcy włoski rosną mi tam zdecydowanie rzadsze przez co depilowanie specjalnie nie boli tak jak na początku ciąży. Szkoda, że tylko tam skąpo rosną:/

Niewymowną tylko trymuję, ale mąż już wie, że niedługo zacznie robić za golicipkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 20:52

kattalinna, kattalinna, Patk, Kropka88 lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja miałam pobrany wymaz z szyjki macicy jednego dnia, drugiego miałam oddać do labu i miałam trzymać w pokojowej. Teoretycznie, jeżeli ma się coś z tego wyrosnąć to zimno raczej nie służy. ;)

Jestem dobrą żoną i Mąż ma pozwolenie na Woodstock w tym roku, za rok planujemy pojechać we trójkę, tylko rezydować w wiosce rodzinnej, no ale to już będzie zupełnie co innego niż kiedyś.

Witch, masz rację, trzeba brać. Też nie chcę się jakoś bardzo ograniczać tym, że będzie dzieciak, wręcz przeciwnie, mamy zamiar nauczyć go chłonąć świat i być otwartym na przygodę. Oby się udało. :)

Depilatora używałam kilka lat i zrezygnowałam, bo mnie wkurzała konieczność walki z wrastającymi włoskami, zawsze jakieś krostki, nie wiadomo co, teraz maszynka i jest spokój. Ale golenie bikini podziwiam. Ja sięgnęłam moich wyżyn na pachach. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 21:10

Witch15 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dzięki już wiem co robić :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na woodstocku bylam kilka razy :) mam tylko 60 km ale jeszcze nie mam odwagi zabrać tam męża i dziecka/dzieci :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depilacja pach za pierwszym razem to był hardcore level max, teraz to tak szybko że nie zdążę się skrzywić ;-) czasem mnie najdzie myśl, żeby kupić maszynkę bo to szybciej niż depiatorem (a mam baaaardzo stary model) ale jak pomyślę o tym, że zaprzepaszcze tym samym lata walki o słabsze włosy - odechciewa się :-) i fakt, dobrze, że jest zima ;-)

Za miesiąc idziemy na koncert :-) trochę się obawiam hałasu, ale w ramach kompromisu znajdę miejscówkę dalej od głośników i bezpiecznie od tłumu. Ale koncertu nie odpuszczę, za długo czekałam na tę trasę koncertową :-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam, że w sierpniu mam zaplanowane Mazury :)

I trochę mi szkoda, że nie pojadę tam na majówkę. Już odpuściłam sobie zamknięcie zeszłego sezonu w październiku, bo było zimno... ale jeszcze nas czeka wiele otwarć, zamknięć i środków sezonów wyjazdowych :)

Fermina dla mnie pachy depilatorem to ostatnia masakra. Bikini mam mniej czułe niż pachy :D muszę pomyśleć w takim razie o używaniu pach w celach przyjemności, skoro one takie unerwione :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, depilator, nigdzie, co za kara...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Kto wie. Podobno miejsca, gdzie się ma łaskotki to są potencjalne strefy erogenne. ;) Bikini próbowałam raz, pod wodą, bo mój depilator pozwala i nie dałam rady za nic. Pachy, jak pisze Kattalinna, po pierwszym razie już luzik.

A ja się właśnie dowiedziałam, że jedno wesele, które miałam w świadomości jako czerwcowe i się pogodziłam z tym, że na nie nie idę, jednak się odbywa w październiku. :) To chyba będzie nasza pierwsza dłuższa podróż z Maluchem (600 km).

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie bardzo długa podróż :) ja mam tyle do teściów. Nie wiem za ile lat tam pojedziemy ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy wesele we wrzesniu 500 km od domu, ale nie jedziemy, jednak zrezygnowalismy bo to jednak zbyt daleko ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przełom września i października to jest czas brania dłuższych urlopów w pracy, pewnie to wesele wpleciemy w wolne i zaplanujemy nocleg na trasie. Wierzę, że damy radę. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy wesele w kwietniu, nie wiem ile km ale zdecydowanie za daleko bo to gdzieś na Podkarpaciu. Chciałam jechać, ale na 3 tygodnie przed terminem to się jednak nie zdecyduję. Jeszcze dziecko będzie miało akt urodzenia popsuty ;-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w lipcu wesele, w naszym miescie, ale malego raczej nie bierzemy ;) Moja siostra albo tesciowa z nim zostanie bo dlugo siedziec nie bedziemy na pewno ;)

Sorki nie pamietam, ktora z Was pytala o jakosc rzeczy z poscieldladzieci.pl ;) Dzisiaj odebralam paczke i moim zdaniem wszystko jest jak najbardziej ok, zobaczymy jeszcze jak bedzie po praniu:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak porzuciłam (raczej) plany wyjazdu na Wielkanoc do Austrii. Jeździmy tam od kilku lat, w zasadzie do profesora medycyny dziecięcej, więc jakbym już dotarła, to byłabym bezpieczna :D ale drogi się boję. Z bólem serca rezygnuję i nie powiedziałam jeszcze niby kategorycznego "nie", jednak jakoś się nie widzę w tej podróży, tym bardziej, że jazda autem nasila mi, i tak częste, twardnienia brzucha.

W czerwcu mam wesele w okolicach Nowego Targu i też odpuszczam jazdę w połogu, ale października nie odpuszczę! Kocham wesela. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 23:03

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im młodsze dziecko tym łatwiej podróżować bo większość drogi śpi ,dzieci znoszą podróż lepiej niż nam się wydaje ,możecie spróbować najpierw krótsza trasę żeby zobaczyć jak się dziecko zachowuje

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdrażam procedurę uśnięcia. Oby do rana, wieczorem to już taka wegetacja...

Dobranoc.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o weselach a ja zapomniałam kupić pojemnik na mocz. Będę jutro tańcować w labolatoryjnej ubikacji przelewając złoty deszcz ze słoika.

Ale nie powiem, gdzieś bym wyjechała.

Sela lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ