X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mózg walczy ze słabo działającą wyobraźnią... Fatalita, zastrechowalaś się? :-D Jaką techniką - tak na pieluchę? Co z sikaniem i nie tylko, odwijka za każdym razem? :-D No wbiło mi to w mózg jak nic :-):-)

Żelazo a magnez - tak po polsku, jak to z tymi odstępami? Lekarz powiedział, żeby godzinę. Ale kolejność dowolna czy najpierw żelazo?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    No ale jak u dziecka pod pachą zmierzysz?

Mialam kiedys praktyki na oddziale z wczesniakami. Temperatura mierzona byla tylko pod pacha. Termometr pod pache, jak sie trzyma - zostawic, jak nie - przytrzymac raczka dziecka

Dominique1995 lubi tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja właśnie idąc tropem "wytrzymałam tatuaże to depilator tym bardziej" poprosiłam Mikołaja o fajny depilator... I tym sposobem użyty został raz XD a w przypływie złości oddałam go siostrze. Nigdy przenigdy, depilatorom mówię stanowcze NIE.

Co do laserowej depilacji to miałam (łącznie z uwlaczajacym głębokim bikini siedząc na kolanach z wypietym tylkiem) i nie wiem o chodzi, miałam ją jakieś 4 lata temu. Babka zrobiła mi 6 zabiegów, ale jakoś nie wiem myślałam że będzie całkiem gładko a to tak nie do końca i dużo włosów jednak żyje własnym życiem. Może jakiś kiepski sprzęt albo kiepskie włosy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też "kiedyś " oddałam depilator za darmo-nigdy wiecej :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna - technika "na pieluchę" :D Na początku wymieniałam co 2-3 godziny, potem się wkurzyłam i chodziłam po domu po prostu owinieta recznikiem w pasie i większość czasu polegując, żeby nie spływało :P Ogólnie nie wspominam tych chwil zbyt pozytywnie, no i na pewno nie wyglądało to seksownie ^^

Edit:
    P.S. Czy któraś z Was kiedykolwiek zamawiała biustonosze z bonprixa? Jak jakościowo?
    Właśnie robie rozeznanie na rynku. Podobają mi się Alles Mama, chyba jeden sobie taki kupię i może właśnie z dwa miękkie na noc z bonprixa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 09:45

kattalinna lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, w mrozny wtorkowy dzionek :) szykuję się na zajęcia do szkoły rodzenia, tutaj nie muszę się golić ;)

dziewczyny która miałaby mozliwośc kupienia tego tłuszczu z gęsi i przesłania mi go, oczywiście koszty pokrywam.

1usa3e5el69vdydq.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, ten gęsi smalec jest na allegro, ale też na olx - może tą drogą spróbuj nabyć? Oferty z olx wyglądają sensownie, w sensie bardziej domowe

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo nie wiedzialam,dzięki

1usa3e5el69vdydq.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wiesz co mnie akurat mama zalatwiła u znajomej, bo jej został jeszcze jeden sloiczek (a ciężarnej się nie odmawia heh). Ale mój mąż zdążył wcześniej kupić w sklepie ze zdrową żywnością, takie wszystko eko i tam za malutki słoiczek zapłacił 12 zł. Możesz spróbować w takich sklepach jak masz możliwość, ew. tak jak kattalinna mówi poszukać na olx lub allegro.
    Niestety nie mam takiego typowo swojskiego na zbyciu, jedynie ten ze sklepu z eko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 10:15

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to jest normalne?
    wyniki glukozy
    Na czczo 70.70
    Po 1h 80.40
    Po 2h 97.80

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Wy chociaż spróbowałyście się depilować, mi wystarczyło skubanie brwi XD

Do tego NIENAWIDZĘ, jak ktoś lub coś pociągnie mnie za włosy, natychmiast jestem przewściekła.

Co do spania dziwna rzecz się stała, położyliśmy się odwrotnie i teraz TZ kiepsko śpi a ja jak zabita XD Idealna zamiana, czary, magia ale działa!

Wczoraj polowałam w lumpku tylko godzinę na ubranka i wieczorem tak potwornie bolała mnie ONA, pachwiny, że nie byłam w stanie wstać z łóżka. Jakbym się tam rozpadła. A mówią, że ruch w ciąży jest wskazany. Do czego ja się pytam?

I muszę jeszcze pomarudzić. Wiecie, że zimy mamy kiepskie ostatnio, śniegu tyle co kot napłakał, sanek nie wyciągnęłam już od niepamiętnych czasów. Ale zawsze, przezawsze, 100 na 100 razy, gdy mam jechać na badania sama, pada śnieg. Za każdym też razem jest siarczysty mróz. Nie wiem jak to nazwać, jakaś niebywała złośliwość losu! Muszę skrobać, odśnieżać i nie mogę odpalić gdy jestem głodna i niewyspana. Zemsta! Tak. Byłam dziś w labolatorium.

I mam to XD

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4cd228c0701.jpg

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:

Edit:
    P.S. Czy któraś z Was kiedykolwiek zamawiała biustonosze z bonprixa? Jak jakościowo?
    Właśnie robie rozeznanie na rynku. Podobają mi się Alles Mama, chyba jeden sobie taki kupię i może właśnie z dwa miękkie na noc z bonprixa...

Mi wczoraj przyszly :) kupilam te 3 w zestawie do karmienia. Fajne miękkie i wygodne. Cena tez spoko :) moge polecać.

Fatalita lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    Dziewczyny czy to jest normalne?
    wyniki glukozy
    Na czczo 70.70
    Po 1h 80.40
    Po 2h 97.80

Takie coś znalazłam jako odp do podobnych wyników:

"Witam Panią,

Wynik testu jest prawidłowy, nie ma Pani cukrzycy. Wynik w 2 h w testu OGTT może być wyższy. Zapewne Pani trzustka zareagowała szybkim wyrzutem insuliny, która obniżyła po godzinie glikemię, a po 2 h stężenie insuliny było już niższe, co skutkowało wyższymi (ale prawidłowymi) wartościami glukozy we krwi.

Pozdrawiam serdecznie

dr n.med. Marek Derkacz"

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a biustonosze do karmienia kupiłyście ile razy większe?

klz9piqvvra11kd2.png

• Katka. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam 32 tydzień a wyglądam jak słoń
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1861cb6a1823.jpg

Patk, kamciaelcia, Sela, Kropka88, Katy, Wowka, Dominique1995, Kira91, Hoope, Cola87, J.S, Kamska, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka ja wzielam w zasadzie taki rozmiar jak teraz nosze i dobrze, bo jest troszke na mnie jeszcze za duzy :D taka rozmiarowka jakas, wzielam 85C, ale mam jeszcze trochę luzu,wiec mysle ze na karmienie bedzie ok tym bardziej ze to rozciagliwy material ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka jak wstawiasz takie duze zdjecia?mi zawsze takie miniaturki wychodzą?

wcale nie wyglądasz na słonia, ja mam wiekszy brzuchol :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Jeśli chodzi o lovelę to kupujecie proszki i płyn do płukania czy może ten balsam/mleczko do prania wystarczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 13:57

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze ciągle nie wiem w czym będę prać, raczej proszek u mnie, płyn do płukania prawdopodobnie nie, ze względu na to, że będę prała pieluchy, a do nich nie używa się zmiękczaczy. Na pewno nie zamierzam robić 5 kategorii prania, więc detergent też musi być uniwersalny ;-)

Katka, daj spokój... Jak chcesz pokazać słonia, to nie ma tym zdjęciu :-)

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka ty widzisz swoje stopy na stojąco to ty laska jesteś nie słoń

kattalinna, Kropka88, Kira91 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ