X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, pomijając moją galopującą wagę, stwierdzam, że nie urosłam dużo. Ciągle ludzie reagują zdziwieniem gdy mówię, że jestem w ciąży, a na wieść o 7 miesiącu to robią oczy jakbym mówiła, że jestem z marsa... Po wczorajszej wizycie u lekarza i pobycie w poczekalni jeszcze się utwierdziłam. Naprawdę nie wiem jak to możliwe, bo dla mnie ten brzuch jest ogromny, ale w porównaniu do innych, to wypada różnie. A dziecko małe nie będzie :O

Tak to wygląda ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4110526e1fe5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 14:56

Dominique1995, Katka., Wowka, Hoope, Mała Matylda, kamciaelcia, Katy, Kropka88, Cola87, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, ja mam mleczko do prania z loveli i tez sie zastanawiam czy dokupowac plyn do plukania, bo nasze ubrania poore w zelu i tez dodaje plyn, zeby ladnie pachnialo i w ogole, no nie wiem. Poczekam az dziewczyny sie wypowiedza, czy kupowac plyn do plukania, czy nie ;)

Kattalina, na moj reaguja tak samo, wywalaja oczy i mowia, ze wygladam jakbym dobrze zjadla i miala wzdecie, ale to chyba jakies gigantyczne by musialo byc. Jak juz mowie w ktorym miesiacu, to sa w szoku, a ja sie czuje juz tak serio serio w ciazy i widac ten brzuchol jak nic ;)

Dzisiaj bylam z moim w labie, chyba bede miala taka taktyke - dzisiaj poszlismy po 10 na badania i nie bylo nikogo, jakies dwie osoby czekaly i trwalo to 5 minut, a jak przychodze kolo 8 to zawsze jest masakra. Czekam na wyniki online, ten moj gamon tyle czasu wynikow nie robil ze az sie martwie, a zrobilam mu chyba wszystko co mozliwe - mocz, pelna morfologie, tsh, glukoze, ob, crp, wszystkie enzymy watrobowe itp i elektrolity. Nic wiecej mi do glowy nie przyszlo.
    Wczoraj czulam bardzo malo malego, dzisiaj rano tez, mialam troche schize ale na szczescie sie rozbrykal, kamien z serca.

Aha i przyszly i drewniane gwiazdki z dawandy, czekalam na nie dwa tygodnie a wiecie jaki badziew... kosztowaly 80 zl, a szkoda gadac jakie gooowno mi przyszlo.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Wiecie co, pomijając moją galopującą wagę, stwierdzam, że nie urosłam dużo. Ciągle ludzie reagują zdziwieniem gdy mówię, że jestem w ciąży, a na wieść o 7 miesiącu to robią oczy jakbym mówiła, że jestem z marsa... Po wczorajszej wizycie u lekarza i pobycie w poczekalni jeszcze się utwierdziłam. Naprawdę nie wiem jak to możliwe, bo dla mnie ten brzuch jest ogromny, ale w porównaniu do innych, to wypada różnie. A dziecko małe nie będzie :O

Tak to wygląda ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4110526e1fe5.jpg
    Masz mały brzuch ;) w porównaniu ze mną :D

A, że widzę stopy to dlatego, że je wyprostowałam hehe ::)

klz9piqvvra11kd2.png

• Katka. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Katka ty widzisz swoje stopy na stojąco to ty laska jesteś nie słoń
    to jest na siedząco he he :)

klz9piqvvra11kd2.png

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna - mnie to nawet niektórzy irytują mówiąc jak to "bardzo po mnie nie widać ciąży". Ale fakt, porównując się do innych mój brzuch nie wypada ogromnie, mimo że ja już czuje się źle. A moje spojenie krzyczy każdego dnia coraz bardziej o.O

Dominiqe - ja mam mleczko do prania loveli (proszków w ogóle u używam u siebie), a do płukania kupiłam silan dla dzieci. Próbowałam płukać samą wodą, bez zmiękczacza, ale ciuszki były wtedy okropne i jakieś takie spienione wciąż :/
    Choć może to być wina mojej pralki ;)

Kira - w takim razie się na nie skuszę. Są takie raczej miękkie, do spania czy na co dzień też się nadadza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 15:18

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl mi dzis wozek i lozeczko do Norwegii. Masakra. Mialam takiego pecha, ze oclili mi wozek. Przewoznika akurat dzis zatrzymali na granicy i trzymali 10 h. Zaplacilam 980 zł... Przestaly mnie cieszyc te paczki na mysl o kosztach!

• Wowka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka i Kattalinna wygladacie bardzo ładnie. U mnie reakcje zdziwienia były do grudnia, teraz wszyscy kiwaja głowami :)

Nie wiem w czym będę prać. W sumie nie będę prać, bo od tego mój mąż jest:)

Mój pracodawca (korpo) jest beznadziejny. Jak jestem na zwolnieniu do 16, tak jak w tym miesiącu to mi płaci za pół miesiąca :/ A za drugie pół mi zapłaci w przyszlym. I nigdy nie wiem ile kasy dostanę. I kiedy mi wyrownaja. Dreszczyk emocji dla ciężarnej :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., ja dobrze pamiętam, że Ty z tych udających ciążę, to się ludziom nie dziwię :-P ja mam brzuch po konkrecie, a i tak słabo widać. Moja siostra miała tak samo, może schudnę tak jak ona ;-)

Wowka, mi też moje korpo płaci na raty. Tylko u mnie zwolnienia są do 25-27, więc mało mi ucina, a wyrównanie dostaję szybko. Tylko nie wiem czy dlatego, że nowy miesiąc czy po prostu robią rozliczenie jak dostają zwolnienie. W sumie takie podwójne wypłaty nie są złe, szkoda, że kwoty nie są podwójne ;-) a od tego roku dostaję e-zwolnienia, taki wypas ;-)

Katka, mam mniejszy brzuch bo ciąża młodsza, a do tego połowę mniej dzieci ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 15:51

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Hej,

Jeśli chodzi o lovelę to kupujecie proszki i płyn do płukania czy może ten balsam/mleczko do prania wystarczy?

Mleczko do prania i płyn do płukania.
    Mleczko ma delikatniejszy skład niż proszek.

Dominique1995 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja kupiłam płyn do prania z loveli i wzięłam do tego płyn do płukania. Jeszcze nie używałam. Planuję wyprać tak koniec kwietnia początek maja, skoro mam termin na 27 maja to nie chce zbyt wcześnie. A w ogóle jeszcze nie kupiłam komody dlatego wolę poczekać aż będzie wszystko. Wczoraj zamówiłam pościel i wypełnienie i w piątek mam do odbioru, muszę jeszcze domówić fasolke do karmienia i ochraniacze na łóżeczko.

Dziwne ale u mnie jakoś nikt się nie dziwi jak mówię, że jestem w ciąży heh :-P

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc :) wzięłam i mleczko i płyn. Jeszcze gdzieś odplamiacz dorwę :)
    Nie wiedziałam ze do pieluch nie można uzywac płynu do płukania.
    Ja na pierwsze pranie ciuszków kupiłam jeszcze to testu płatki mydlane dzidziuś i zobaczumy jak się sprawdzą. Do pieluch tez te płatki akurat można używać.

• Witch15 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w początkowych miesiącach rezygnuje z płynu do płukania z uwagi takiej że chemia jest chemią a pralka dodaje zazwyczaj płyn w ostatniej fazie czyli mega nie jest to wypłukane. Wczoraj wyprałam prześcieradła i tetry w płynie do prania Loveli są sztywne ale prasowanie je zmiękczy a pachną nadal.

Staniki kupiłam w Lidlu i takie bardziej wyjściowe w Alles ( w poprzedniej ciązy też maiała ) obydwie marki polecam .

Sry ale na co wam ten gęsi smalec?

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazna dieta czas start...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49a88447a94c.jpg

Kropka88, kamciaelcia, kattalinna, Mała Matylda, Kamska, Feeva, Witch15 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piore tylko w płynach lub kapsułkach, moja pralka nie zna proszku
    te ciekłe po prostu lepiej sie w praniu rozpuszczaja
    do tego płyn do płukania lovela, przy Piotrusiu juz ariel i lenor

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staników do karmienia nie kupuję.
    Nie wiem jaki będę mieć rozmiar a u mnie akurat to istotne, bo w ciąży przez wysoki brzuch obwód pod biustem potrzebuję dużo większy.
    W ciąży też piersi się zmieniają.

Poza tym nie wiem czy jest sens inwestowania (a jak będę kupować to coś porządniejszego, na wyjścia), bo przy pierwszej kp nie wypaliło, mam dwa staniki z h&m po pierwszej ciąży, na początek muszą starczyć.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z góry bardzo bardzo przepraszam :) może ten post zostanie pominiety, albo i gównoburza sie rozpeta, rozpisywać sie nie mam zamiaru, ale chce w końcu zacząć tę kwestię ...
    jestem tez na watku wrzesniówek 2016, co ten watek od poczatku przeszedł, może nie jedna z was słyszała
    mielismy co najmniej dwóch trolli na wątku-założycielke oraz bajkopisarkę...nieważne, szybko odkryłam założycielkę...woja w ogóle była na kilku wątkach...zapisując się na majówki brałam pod uwage, że historia lubi sie powtarzac...a do tego załozycielka w ciązy bliźniaczej...macham szczerze na to ręką, to sie nazywa brak zaufania-co jest logiczne zważając ze całe forum jest publiczne
    mnie ta forma odpowiada, wiec jestem
    ale padło juz oficjalnie podejrzenie (na kwietniówkach), ze i nasza katka umieszcza zdjęcia skradzione z netu(str 768)...nie wnikam w szczegóły, mnie takie historie nie ruszaja (ach to doświadczenie), ale moje ograniczone zaufanie może być zbyt subiektywne...chciałabym, aby ktoś coś wyjaśnił, zwłaszcza katka...która przeciez ma prawo wypowiedzieć sie skoro o niej piszą inni...wiem jak się takie sprawy kończa

BrumBrumek lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa to macie dziwne przepisy celne ja zamawialam wózek do Walii i przyszło bez problemu i żadnego cła

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Żelazna dieta czas start...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49a88447a94c.jpg
    Pycha! :-D

Dominique, ja będę używać pieluch wielorazowych, chodzi o zachowanie chłonności. Przy używaniu tetry czy flaneli w celach ściereczkowo okryciowych to nie ma znaczenia, można zmiękczać do woli jak kto lubi :-)

Wywaliło mi korki. Znowu, średnio co 3 dni... Jutro ktoś z administracji ma przyjść, bo to kwestia instalacji na klatce, która jest stara i wygląda jakby z Wietnamu przyjechała, tam też wszystko na słowo honoru i kable na wierzchu...

Dominique1995 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    z góry bardzo bardzo przepraszam :) może ten post zostanie pominiety, albo i gównoburza sie rozpeta, rozpisywać sie nie mam zamiaru, ale chce w końcu zacząć tę kwestię ...
    jestem tez na watku wrzesniówek 2016, co ten watek od poczatku przeszedł, może nie jedna z was słyszała
    mielismy co najmniej dwóch trolli na wątku-założycielke oraz bajkopisarkę...nieważne, szybko odkryłam założycielkę...woja w ogóle była na kilku wątkach...zapisując się na majówki brałam pod uwage, że historia lubi sie powtarzac...a do tego załozycielka w ciązy bliźniaczej...macham szczerze na to ręką, to sie nazywa brak zaufania-co jest logiczne zważając ze całe forum jest publiczne
    mnie ta forma odpowiada, wiec jestem
    ale padło juz oficjalnie podejrzenie (na kwietniówkach), ze i nasza katka umieszcza zdjęcia skradzione z netu(str 768)...nie wnikam w szczegóły, mnie takie historie nie ruszaja (ach to doświadczenie), ale moje ograniczone zaufanie może być zbyt subiektywne...chciałabym, aby ktoś coś wyjaśnił, zwłaszcza katka...która przeciez ma prawo wypowiedzieć sie skoro o niej piszą inni...wiem jak się takie sprawy kończa

Zmartwiła mnie ta informacja...

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, ja bede w nich i w dzień smigac i w nocy spac :) jak dla mnie sa super, podtrzymują solidnie co trzeba ale przy tym sa wygodne i nic nie obciera :) takie kapciuszki na cycki ;D no moze bardziej do spania ale ja i tak w dzień sobie tej wygody nie odmowie ;) aha no ja mam te trzy czarny,biały i szary za 90zl chyba jakos ;)
    https://www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmienia-3-szt-20209719/?catalogueNumber=967241&sizeId=1371&origin=pla&keyword_id&remote_ad_id&matchtype&pla_target_id=377276969928&creative_id=229286813645&keyword=&utm_source=Hurra_PLA&utm_medium=cpc&utm_campaign=Hurra_PLA&gclid=EAIaIQobChMIpZTRqcDG2QIV7rDtCh2c3wMmEAQYASABEgI3jPD_BwE

......Katka? Co Ty na to co pisze Kamciaelcia??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 17:23

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ