X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki J.S, żeby wszystko było ok i modlę się o dużo zdrówka dla taty :*

J.S lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ci bardzo :* Wierze ze modlitwy, trzymanie kciukow pomoga i ze bedzie to „z duzej chmury maly deszcz”

Kamcia jak tam po usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 15:42

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. musi być dobrze, oby wyniki to potwierdziły, trzymam kciuki.

Co do teściowej to w życiu nie wyobrażam sobie mieszkać ze swoją...zachowuje się jakby pozjadała wszystkie rozumy, ma przeszło 60 lat, jest na emeryturze i dorabia sobie opiekując się dziecmi wiec wobrazacaie sobie pewnie ile mam "dobrych rad" od niej..co powinnam miec, czego nie itp..moja maminka mi się tak nie wpieprza jak ona..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk masz rację, ktoś kto pracuje w ZUSie nie może być fajny XD

J.S ja się nie pomodlę, ale trzymam kciuki z całych sił. Niech to nie będzie początek leczenia a jego koniec. A Ty jak się czujesz?

Moja teściowa nie żyje. Była spoko.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS ja też trzymam kciuki. I nie zapominaj o sobie w tej całej sytuacji.

Kamcia, już po usg?

Moja teściowa też jest spoko. Wczuwa się bardzo bo to jej pierwszy wnuczek. Ale mieszkać bym z nią nie mogła :D wogole nie chciałabym mieszkać z którymkolwiek z naszych rodziców.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, Hoope ZUS to jest styl życia :D Tesciowa w sumie nigdy nie bierze wolnego, bo się martwi, że sobie ZUS bez niej nie poradzi :D Serio :D
    A ostatnio pracuje 1,5 h dziennie więcej niż powinna i to za darmo, bo ktoś tam się zwolnił czy cos i one muszą nadrabiać, a boją się powiedzieć komuś wyżej, więc pracują za darmo :D
    Nie wspominając, że tesciowa za własne pieniadze kupuje taśmy klejace, markery, długopisy itp itd. Nie wiem czy to ona jest psychiczna, czy wszyscy :P Twierdzi, że kazdy tak robi :D
    Ale jej siostra tez pracuje w ZUSie, tylko w innym oddziale i puka się w czoło jak to słyszy :) Więc obawiam się, że to jednak teściowa ma nierówno pod sufitem :P

Patk, kattalinna lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Patk, nie moge :D

Moja tesciowa tez niestety nie zyje, a byla naprawde wspaniala kobieta.

Hoope, dzieki, ja dobrze, fizycznie nawet bardzo dobrze a psychicznie jako tako, staram sie myslec pozytywnie bo inaczej to chyba bym juz zwariowala. Bedzie dobrze.

Jeszcze jak na zlosc musze znalezc elektryka, wlaczylam dzis piec gazowy ale siedze i czuje, ze zimno w domu, nawet sie nie skapnelam ze cos nie gra. Wchodze do lazienki i zamarlam, serio, myslalam ze piec nam sie spalil i w glowie juz mialam czarny scenariusz, ze bedziemy musieli wydac kilka tysi na nowy sprzet, ani sie wykapac, ani nagrzac, zero.
    Podlaczylam do drugiego gniazdka a tam dalej nie dziala, pociagnelam przedluzacz z przedpokoju i sie wlaczyl, padly mi wszystkie gniazdka w lazience. Nie wiem w ogole jak to jest mozliwe i czym moglo zostac spowodowane, ale na szczescie piec dziala :D Jutro poszukiwania elektryka i mam nadzieje, ze to jakas pierdola :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i idę do Ikei... nie chciało mi się autem jechać ale teraz nie chce mi się iść XD A przyszedł taki hydraulik że małżonek kazał mi iść sobie. No taki apetyczny że hoho. Na zachętę kasę dostałam. XD

Wowka, kattalinna, Katy, D_basiula lubią tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gupia, trzeba było zostać XD XD Tanio skórę sprzedałaś?

J.S to dobrze, oj dobrze, jeszcze tego brakuje, żeby życie zaszkodziło Tobie lub dziecku. Jesteście już tak daleko.

Kelegena czekasz na córkę? Bo wiesz, dziedziczy się co drugie pokolenie, także tego XD Już mam współczuć? Bo ja mam swoją pierwszą teściową w domu, były mąż zostawił mi na pamiątkę swoją mamusię pod postacią córki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 16:58

J.S, Katy lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope "pszypau" XD

Hoope, Fatalita lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa jest ok, ale na odleglosc. Zlote serce, ale ja nie znosze jak ktos wpycha nosa, a wiem, ze w kwesti opieki nad dzieckiem bylabym narazona na tysiace rad z przed 100 lat. Podobnie z moja mama. Gdybym z nia mieszkala codziennie bylyby awantury

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolagena, a teściowa ma chody w ZUSie? Będę po macierzyńskim szukać pracy, najlepiej cieplej posadki do emerytury więc ZUS idealny ;-) choć bardziej bym chciała w urzędzie dzielnicy, bo najbliżej domu :-) tylko znajomości mi brak:-P
    Będziesz mieszkać blisko mnie w sumie, choć podejrzewam, że teraz też podobna odległość tylko w drugą stronę. Będziemy się w połowie drogi w parku umawiać z wózkami ;-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj, chłopaki też dziedziczą co drugie pokolenie? Ojoj, nie chce miec małego teścia w domu... :/ trudno. Wychowam jak swoje :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak co drugie pokolenie to mi ulżyło, nie będę miała małej szwagierki w domu ;-) chociaż to chyba bardziej skomplikowane, bo kuzyn męża ma taką córkę, a to to samo pokolenie co nasza. Jak u nich gen się zaplątał, to i u nas może. Najwyżej wyślemy do przedszkola z internatem ;-)

Mycha666, Patk lubią tę wiadomość

age.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, dowcipy o teściowych nie wzięły się znikąd. Moja teściowa jest w porządku, ale czasami muszę się gryźć w język jak mi daje dobre rady. Może Wam pisałam, że kazała mi dziecięce ciuszki ręcznie wyprać w temp. 30 stopni? Hmmm... przemilczmy to.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha w płatkach mydlanych? No to do dzieła, szoruj ciuszki XD

W linii męskiej rany... tylko nie to... Mój syn jak mój ojciec albo brat albo brat mojego TZ? Och nie... Mówiłam, że chcę Rozalkę! Fiflak nie rób mi tego.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Mycha w płatkach mydlanych? No to do dzieła, szoruj ciuszki XD

Taaa własnie szukam tarki do ubrań za rozsądną cenę ;)

• Hoope Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Taaa własnie szukam tarki do ubrań za rozsądną cenę ;)

XD XD XD

Mam przepis na oczyszczenie flaków, efekt murowany. Surowy brokuł (kawałek), 3 morele suszone, zmiksowane dwa banany z twarożkiem. Idealna mieszanka do treningu bólu porodowego. Polecam.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zakupach myślę że za tanio XD, wracam i będę negocjować. Pominę już fakt że pewnie obylo by się bez tego przekupstwa bo facet pewnie by sterowanym patykiem przez szmatę nie tknął takiego wieloryba XD Chociaż gdyby ponętnie pokrecić... brzuchem XD haha już miałam to przed oczami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 18:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Dziewczyny które kupowały nawilżacz powietrza który polecacie? nie za iliony bo na rynku tego jest tyle że już się pogubiłam.
    mamy Nawilżacz HB UH2021DBL, ogólnie daje radę, ma tryb jonizacji i wbudowaną lampkę, którą można wyłączyć i pilota XD dzięki temu mam centrum dowodzenia z łóżka, ciekawe tylko ile podziała, albo kiedy się zgubi. Porównania z innymi nie mam, ale jest ok. Odnośnie nawilżania, ostatnio kupiliśmy do sypialni kwiaty: aloes, drzewko szczęścia i skrzydłokwiat, nie wiem czy to dzięki nim, ale poprawiła się nam wilgotność w pokoju, w nocy utrzymuje się na wysokim poziomie. Nawilżacz tylko włączam wieczorem, wcześniej sporo przez noc spadał poziom wilgotności, a teraz super.

Kelegena teściowa udana :) przynajmniej wesoło mieliście. Zus.... pozostawiam bez komentarza, załatwić tam coś to jest totalna masakra, panie zachowują się jakby 1-dzień pracowały i żadna nie wie, jak poprawnie przyjąć dokumenty. O poczcie polskiej nie wspomnę, wyobraźcie sobie ostatnią akcję u mnie. Przez przypadek się dowiedziałam, że mam do odebrania list na poczcie, awizowany 2-krotnie, tylko nikt tego awizo nie widział, w skrzynce brak, u sąsiadów brak, w dzień kiedy rzekomo był po raz drugi awizowany byłam w domu cały dzień, więc pewnie awizują na poczcie, bo po co przynieść. I jak udowodnić, że nie otrzymałam awizo? Porażka.

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ